Cele mai frumoase 12 sate din Țara Bascilor franceză

Cunoașteți Țara Bascilor ca în palmă? Descoperiți cele mai frumoase 12 sate din Țara Bascilor franceză!

Când vizitați Țara Bascilor, vă vin imediat în minte cele mai renumite destinații: Biarritz, Bayonne, Saint-Jean-de-Luz, La Rhune etc… Fie că este vorba de surf, de o vacanță la soare sau pur și simplu de o petrecere, puteți face rapid turul regiunii.

Dar cele trei provincii Labourd, Soule și Basse-Navarre sunt teritorii care și-au păstrat patrimoniul multicultural. Atât de mult încât călătoriile în diferitele municipalități ale teritoriului pot estompa distincția franco-spaniolă, la fel ca în cazul Grand Estului cu Germania. Pentru a descoperi locuri noi în regiunea bască, am pregătit un ghid pentru a vă facilita călătoria. Iată care sunt cele mai frumoase 12 sate din Țara Bascilor franceză!

1. Sare

Cele mai frumoase sate din Țara Bascilor franceză: Sare

Credit foto : Shutterstock – Ondacaracola

Situat la poalele munților Rhune și Axuria, acest oraș basc este unul dintre “cele mai frumoase sate din Franța”. Se poate ajunge aici cu ajutorul trenului cu cremalieră Rhune.

Casele roșii sublime, cu pereți din lemn, împodobesc străzile satului. Oratoriul, casa Ortillopitz și vechea fermă Labourg sunt exemple frumoase de arhitectură locală. Pentru iubitorii de speologie, peștera sa preistorică vă va duce la parcul său megalitic și la numeroasele sale cavități stâncoase.

2. Ainhoa

Cele mai frumoase sate din Țara Bascilor franceză : Ainhoa

Credit foto: Shutterstock – vouvraysan

În apropiere de Sare, Ainhoa îi invită pe călători într-un cadru pitoresc clasic din regiune.

Acest sat seduce prin aversiunea sa față de urbanizare în favoarea unui stil arhitectural tradițional basc. Plimbați-vă printre casele roșii și albe și opriți-vă la una dintre tarabele comercianților pentru a gusta din gastronomia locală.

3. La Bastide-Clairence

Cele mai frumoase sate din Țara Bascilor franceză : La Bastide-Clairence

Credit foto : Shutterstock – Alberto Giron Photography

Datând din secolul al XIV-lea, La Bastide-Clairence este unul dintre cele mai frumoase sate din Țara Bascilor din Franța, datorită originilor sale regale. Într-adevăr, satul a fost fondat de regele Ludovic I de Navarra.

Case cu reliefuri roșii și verzi, o piață centrală cu arcade, ateliere meșteșugărești, Bastide-Clairence este cunoscută și pentru biserica Notre-Dame-de-l’Assomption. Particularitatea sa constă în interiorul decorat cu trei etaje de galerii împădurite.

4. Saint-Jean-Pied-de-Port

Cele mai frumoase sate din Țara Bascilor franceză : Saint-Jean-Pied-de-Port

Credit foto: Shutterstock – peapop

Pe traseul de pelerinaj spre Santiago de Compostela, acest sat este o destinație obligatorie.

La prima vedere, Saint-Jean-Pied-de-Port prezintă, de asemenea, stilul clasic basc. Dar interesul de a vizita situl rezidă și în fortificațiile și moștenirea sa medievală. Mergând de-a lungul căii bastionare a cetății, vă puteți bucura de o priveliște splendidă a orașului și a Nive de Béhérobie.

5. Espelette

Cele mai frumoase sate din Țara Bascilor franceză : Espelette

Credit foto : Shutterstock – Elena Dijour

Nu putem vorbi despre Espelette fără să menționăm emblematicul său ardei iute! Pe pâinea bască sau în puiul și omleta bască, acest condiment este folosit pentru a condimenta majoritatea specialităților din regiune.

Dar, bineînțeles, satul în sine merită vizitat. Casele sale tipice basce, ghirlandele sale și festivalul său de ardei iute, toate aceste criterii fac din Espelette unul dintre cele mai frumoase sate din Țara Bascilor franceză.

6. Saint-Pée-sur-Nivelle

Cele mai frumoase sate din Țara Bascilor franceză : Saint-Pée-sur-Nivelle

Credit foto: Wikipedia – Havang

În provincia Labourg, această mică municipalitate de aproximativ 6.200 de locuitori se află la o aruncătură de băț de mare. Este o destinație perfectă pentru o vacanță liniștită la malul mării.

Orașul are o gamă largă de activități și facilități de agrement, inclusiv o plimbare în jurul lacului, o vizită la biserică și la Ecomuzeul Pelota și Xistera Pilotari.

7. Itxassou

Itxassou

Credit foto: Flickr – Franck Barré

Itxassou este un sat situat în câmpia munților Urzumu, Mondarrain și Artzamendi. Itxassou este un loc ideal pentru plimbări în natură, iar satul vă poartă prin apele albe ale râului Nive și prin văile verzi.

Dar vizitarea acestui frumos sat din Țara Bascilor din Franța înseamnă, de asemenea, descoperirea iubirii sale pentru cireșe. Fructul său vedetă face obiectul unui festival în luna iunie. “Errobiko festibala”, un alt festival care are loc în iulie, celebrează, de asemenea, cultura regiunii.

8. Ustaritz

Ustaritz

Credit foto: Shutterstock – Natoe

Dacă vrei să încerci pelota bască, ar fi bine să o faci în capitala sa!

Se spune că satul Ustaritz ar fi creat acest sport mitic. Dacă nu de dragul de a avea o dovadă concretă, orașul sărbătorește cu fervoare această activitate. Cu renumita sa școală, Kapito-Harri, puteți descoperi pelota bască alături de profesioniști.

Castelul Lota merită, de asemenea, o vizită. Clasificat ca “Monument istoric”, este centrul cultural al Țării Bascilor.

9. Urrugne

Urrugne

Credit foto: Shutterstock – Alexander Demyanenko

Considerat un sat, Urrugne depășește de fapt 5.000 de hectare. Situată pe coasta bască magnifică și la granița cu Spania, această comună găzduiește un patrimoniu foarte bogat.

Pentru vizite culturale, vizitați castelul din Urtubie, capela Soccori sau biserica Saint-Vincent.

10. Arcangues

Arcangues

Credit foto: Shutterstock – Fotoadicta

La marginea orașului Anglet, vizitați Arcangues și frumosul său sat colinar. Din pitoreasca sa piață centrală, satul prinde viață. Printre punctele de interes se numără primăria și școala, cu obloanele sale “blue-arcane”, frontonul, hanul Achtal cu mesele sale mari de șist și biserica Saint-Jean-Baptise de l’Uhabia, cu naosul său singular.

11. Bidart

Bidart

Credit foto : Shutterstock – Barbara_C

Între Biarritz și Saint-Jean-de-Luz, această stațiune de la malul mării vă va readuce pe coasta bască.

Acest sat frumos din Țara Bascilor franceză favorizează turismul cu o gamă variată de sporturi nautice și activități de agrement, cum ar fi surfingul, călăria, pelota bască sau golful.

Dar Bidart își păstrează încă autenticitatea, cu piața lui Sauveur Atchoaren, cu vechea moară Bassilou și cu frontonul de pelote.

12. Ciboure

Ciboure

Credit foto: Shutterstock – Lamax

Să încheiem turul nostru cu stil cu pitoreasca comună Ciboure. Această mică stațiune balneară de la periferia orașului Saint-Jean-de-Luz atrage călătorii cu casele sale vechi din piatră sau din lemn, cu portul său de pescuit și cu produsele sale locale, cum ar fi ttoro.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro