Cele mai frumoase 12 sate din Sardinia

În timpul călătoriei dumneavoastră în Italia, descoperiți cele mai frumoase sate din Sardinia. În cele patru colțuri ale insulei, aceste cătune vă oferă toată bogăția acestei regiuni neobișnuite!

Sardinia, cu peisajele sale accidentate, plajele paradisiace și tradițiile sale, este una dintre cele mai unice provincii din Italia. Această insulă italiană se caracterizează prin influențe și identitate proprii. În special, se crede că a fost locuită încă din perioada megalitică, datorită numeroaselor vestigii din acea epocă. De asemenea, satele din Sardinia adăpostesc mai multe monumente și clădiri care datează din antichitate.

Dar, fără îndoială, cadrul său natural excepțional este cel care face această regiune atât de fermecătoare. De la nord la sud, vizitatorii se pot bucura de o gamă largă de locuri neatinse și peisaje care îți taie respirația. Între drumeții, ciclism montan și sporturi nautice, turiștii provinciei nu se vor plictisi niciodată.

Vara aceasta, vă sfătuim să explorați cele mai frumoase sate din Sardinia. Între tradiție, natură și istorie, călătoria dumneavoastră promite să fie de neuitat!

1. Bosa

Cele mai frumoase sate din Sicilia: Bosa

Credit foto: Shutterstock – Ivoha

Vizita dumneavoastră în cele mai frumoase sate din Sardinia nu poate lipsi frumoasa Bosa. Acest sat din vestul insulei este unul dintre cele mai emblematice de pe coastă. Se caracterizează prin clădiri magnifice colorate și plaje excepționale.

De asemenea, este renumit pentru Malvasia di Bosa, un vin alb dulce din acest cătun. Acesta îi invită pe călători să descopere specialitățile fabuloase ale regiunii.

2. Orgosolo

Cele mai frumoase sate din Sardinia: Orgosolo

Credit foto: Shutterstock – Levranii

În inima naturii sălbatice, Orgosolo este unul dintre cele mai uimitoare sate din Sardinia. Într-adevăr, acest cătun magnific se află în masivul Supramonte, la poalele muntelui Lisorgoni. Prin urmare, este deosebit de popular printre pasionații de aventură. Este punctul de plecare pentru numeroase trasee de drumeții și trasee de ciclism montan. De asemenea, natura înconjurătoare, aproape sălbatică, permite o mai bună apreciere a peisajelor excepționale ale insulei.

Dar Orgosolo este renumit și pentru picturile murale extraordinare și clădirile sale antice. În fiecare an, acest sat din Sardinia primește artiști din întreaga lume.

3. Santu Lussurgiu

Santu Lussurgiu

Credit foto: Flickr – Stefano Cannas

Dacă descoperiți satele din Sardinia, trebuie să vă opriți la Santu Lussurgiu. Acest municipiu istoric este caracterizat de o tradiție în domeniul meșteșugurilor și al bucătăriei. Muzeul său emblematic adăpostește numeroase unelte vechi folosite pentru fabricarea brânzei și a vinului.

Cu toate acestea, acest sat din Sardinia are, de asemenea, o serie de locuri de vizitat pentru turiști. Aceștia pot admira fabuloasele sale sculpturi religioase și pot descoperi bisericile medievale. În cele din urmă, Santu Lussurgiu găzduiește un festival ecvestru anual uimitor. Astfel, poate fi un spectacol distractiv de văzut cu familia, în inima tradițiilor locale.

4. Castelsardo

Castelsardo

Credit foto: Shutterstock – milosk50

Castelsardo este, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase sate din Sardinia. Se spune că acest port de pescuit magnific a fost construit la începutul secolului al XII-lea de către genovezi. Astfel, adăpostește numeroase vestigii medievale pentru turiști. Turiștii se pot bucura de splendidele sale străzi pietruite și clădiri istorice.

Acest sat din Sardinia are, de asemenea, plaje superbe cu nisip fin. Vizitatorii se pot relaxa și se pot bucura de soarele mediteranean. Apele turcoaz sunt perfecte pentru înot. De asemenea, în Castelsardo se pot încerca mai multe activități acvatice distractive.

5. San Pantaleo

San Pantaleo

Credit foto: Shutterstock – Agent Wolf

San Pantaleo se numără cu ușurință printre cele mai extraordinare sate din Sardinia. Acest mic cătun se află între stâncile din Gallura încă din Evul Mediu. Timpul aproape că pare să stea în loc pe aceste alei frumoase și clădiri rustice.

De asemenea, casele sale splendide din secolul al XIX-lea vă vor da impresia că treceți prin secole. Pe măsură ce vă plimbați, veți înțelege farmecul acestui uimitor sat din Sardinia. De câțiva ani încoace, este deosebit de apreciată de artiștii din regiune. Se spune că decorul său neobișnuit este o sursă excelentă de inspirație pentru pictori și sculptori. Poate că veți fi încântați și de casele sale colorate și de străzile pietruite!

6. Carloforte

Cele mai frumoase sate din Sardinia: Carloforte

Credit foto: Shutterstock – Stefy Morelli

Atunci când descoperiți cele mai frumoase sate din Sardinia, veți trece, fără îndoială, prin frumosul Carloforte. Această municipalitate este situată în sudul regiunii, pe mica insulă San Pietro. Cu toate acestea, este legată de provincie și de Casaletta prin feriboturi. Acest cătun a reușit să se dezvolte și prin magnificul său port de pescuit.

Când veți intra în acest sat uimitor din Sardinia, veți fi imediat seduși de atmosfera sa caldă. Străzile sale pietruite și clădirile colorate vă vor face să vă simțiți ca și cum ați fi acolo de mult timp. Puteți descoperi, de asemenea, biserica sa splendidă și Torre San Vittorio. De asemenea, vă puteți bucura de un fel de mâncare de ton roșu, specialitatea locală.

7. Stintino

Stintino

Credit foto: Shutterstock – Emiliano Pane

În nordul insulei se află câteva sate frumoase din Sardinia. Dacă urmați linia de coastă, puteți descoperi stațiunea balneară magnifică Stintino. Acest orășel este renumit în special pentru plajele sale extraordinare și golfurile sale uimitoare. Aceasta este o oprire obligatorie, care vă invită să vă relaxați și să vă destindeți.

Apele turcoaz ale Mării Mediterane vă vor invita cu siguranță să vă reîmprospătați. De asemenea, pasionații de fotografie se pot distra captând frumusețea acestor peisaje.

8. Santa Teresa Gallura

Santa Terese di Gallura

Credit foto: Flickr – Andreas Issleib

Santa Teresa Gallura este unul dintre cele mai apropiate sate din Sardinia de Corsica. Acest cătun este situat pe coastă, chiar vizavi de Bonifacio. De pe plajele sale magnifice se poate vedea coasta insulei noastre de frumusețe. De asemenea, puteți face o baie răcoritoare în apele sale paradisiace sau puteți face o plimbare de-a lungul țărmului.

Cu toate acestea, bogăția acestui sat din Sardinia constă în primul rând în patrimoniul său ecologic extraordinar. Modul ideal de a descoperi frumoasele sale golfuri stâncoase este cu barca. Dacă aveți timp, vă recomandăm să mergeți și la Arhipelagul Maddalena.

9. Pula

Pula, Sardinia

Credit foto: Shutterstock – DenissFilipovs

Mergeți spre sudul insulei pentru a descoperi unul dintre cele mai frumoase sate din Sardinia. Pula este un oraș cu un puternic trecut istoric și adăpostește multe vestigii ale antichității. Cu toate acestea, este mai cunoscută pentru numeroasele sale activități acvatice.

Iubitorii de cultură pot vizita fabulosul său muzeu marin. Iar pentru cei mai aventuroși, există BluFan. Acest parc acvatic plăcut vă va permite să vă răcoriți după o zi lungă de explorare.

10. Oliena

Cele mai frumoase sate din Sardinia: Oliena

Credit foto: Shutterstock – Alessio Orru

Explorarea celor mai frumoase sate din Sardinia vă va permite să descoperiți mai bine peisajele fabuloase ale insulei. Așa că vă invităm să treceți pe la frumoasa comună Oliena. Acest cătun istoric are multe vestigii megalitice și antice. Cu toate acestea, cadrul său natural extraordinar este cel care vă va seduce cu siguranță. Acest sat este situat la poalele muntelui Corrasi, la începutul multor trasee montane.

Cu toate acestea, acest sat din Sardinia este renumit și pentru specialitățile sale pastorale. După cum sugerează și numele său, aici se află una dintre cele mai mari producții de ulei de măsline din regiune. Specialiștii acestui produs de excepție nu vor ezita să vă povestească mai multe despre tradițiile locale.

11. Galtellì

Galtellì

Credit foto: Shutterstock – Hibiscus81

Dacă vizitați cele mai frumoase sate din Sardinia, cu siguranță nu puteți rata Galtelli. Acest sat medieval se află pe platoul calcaros al Monte Tuttavista de peste o mie de ani. Fiind un cătun istoric al regiunii, acesta își invită în mod natural vizitatorii să descopere vestigiile sale excepționale. Ei vor fi fermecați de nămeții de la Su Gardu, de megalitic și de biserica din secolul al XII-lea.

Pasionații de drumeții pot, de asemenea, să urmeze poteca masivului sau poteca de la Sa Pedra Istampada. Acest punct de belvedere le va permite să vadă vechiul castel din Malicas și peisajul din jur.

12. Posada

Posada

Credit foto: Shutterstock – Eva Bocek

Posada este oficial unul dintre cele mai frumoase sate din Sardinia, dar și din Italia. Acest cătun istoric se află pe un deal de calcar, dominat de o cetate medievală magnifică. Deși adăpostește câteva vestigii istorice interesante, farmecul său este, fără îndoială, dat de cadrul său natural.

Vizitatorii săi pot profita de locația sa pentru a descoperi fabuloasa vale a râului Posada. Aceștia pot încerca să practice sporturi acvatice sau pur și simplu pot face o drumeție. În mijlocul acestor peisaje uluitoare, descoperirea acestui sat din Sardinia va fi de neuitat.

TravelMax.ro