Cele mai frumoase 12 poduri de unde să faci bungee jumping în Franța

Sunteți un căutător de senzații tari? Descoperiți cele 12 poduri și viaducte unde puteți face bungee jumping în Franța.

Inițial, bungee jumping-ul a fost un ritual de inițiere, numit gol. Este practicată de zeci de ani de către locuitorii din Vanuatu. Tinerii din această mică insulă din Pacific își dovedesc curajul și devin bărbați aruncându-se de pe un turn de bambus înalt de peste 25 de metri, ținuți în spate doar de lianele atașate de picioarele lor.

Între 1980 și 2000, bungee jumping-ul modern a fost dezvoltat de Alan John Hackett. În 1987, a făcut primul său salt cu bungee jumping de la Pont de la Caille, în Franța. El a folosit o coardă elastică făcută din peste o mie de fire de latex, care putea fi întinsă în voie. AJ Hackett a repetat experiența câteva luni mai târziu, sărind fără permisiune de pe Turnul Eiffel din Paris. Această ispravă a popularizat această activitate în aer liber, ideală pentru amatorii de senzații tari. Legat de un cablu de bungee, fie de glezne, fie de trunchi, fie de ambele, milioane de oameni practică acum această activitate în întreaga lume.

Franța nu face excepție de la acest fenomen. Deși există multe opțiuni de sărituri disponibile, podurile și viaductele sunt deosebit de populare printre săritorii profesioniști și alți turiști care caută o activitate neobișnuită.

Ești gata să sari în gol? Iată care sunt cele 12 poduri și viaducte unde puteți face bungee jumping în Franța.

1. Podul Artuby

Bungee jumping în defileul Verdon - Podul Artuby

Credit foto: Shutterstock /Lerner Vadim

Ești curajos? Îndrăznește să te arunci în gol de pe cel mai înalt pod din Europa! Situat în Var, într-un cadru idilic, podul Artuby se înalță la mai mult de o sută optzeci și doi de metri mare. Cunoscut și sub numele de podul Chaulière, acesta domină râul Artuby și Gorges du Verdon. Un loc ideal pentru a trăi senzații tari în timp ce vă bucurați de peisaje somptuoase.

2. Podul de la Ponsonnas

Acesta este, probabil, unul dintre cele mai spectaculoase locuri de bungee jumping din Franța. Situat în Isère, în apropiere de Grenoble, podul Ponsonnas este unul dintre cele mai populare locuri pentru amatorii de senzații tari, deoarece culminează la o sută trei metri mare. Sufletele sensibile nu ar trebui să meargă acolo!

3. Viaductul din Saint-Georges-le-Gaultier

Aviz iubitorilor de adrenalină! Nu departe de Paris se află viaductul Saint-Georges-le-Gaultier, construit în 1912 pentru a găzdui o cale ferată și o linie de tramvai. Din nefericire, izbucnirea Primului Război Mondial a pus capăt acestui proiect, care trebuia să lege Le Mans de Alençon. În cele din urmă, mulți ani mai târziu, viaductul Saint-Georges-le-Gaultier, care traversează râul Vaudelle, a devenit o Mecca pentru bungee jumping în Franța. De asemenea, zona înconjurătoare oferă plimbări frumoase pentru familii și prieteni.

4. Podul miresei

Sărituri la podul de la Bridal Bridge Eslastic Gorges de daluy

Credit foto: Sébastien Thébaud via Wikimedia Commons

Acest pod, situat în regiunea Alpes-Maritime și care a permis trenului de sud să traverseze râul Var, își ia numele de la o poveste foarte tristă. Într-o noapte de nuntă, în anii 1920, o mireasă a căzut în defileul Daluis, optzeci de metri mai jos. În ciuda acestei tragedii, podul este acum un loc popular pentru turiști și bungee jumperi. La peste o sută de kilometri pe oră, veți ajunge să zgâriați apele râului și să trăiți o experiență unică, într-un mediu minunat.

5. Viaductul Recoumène

La sud de Saint-Etienne, la doar o oră și jumătate de Lyon, viaductul Recoumène este locul ideal pentru a face bungee jumping în Franța. Într-un cadru verde, viaductul vă oferă un salt de șaizeci și cinci de metri în vid. Construit între 1921 și 1925, viaductul a fost inițial destinat să servească drept pod de cale ferată, dar nu a fost niciodată finalizat. În prezent, acesta primește peste cincizeci de mii de vizitatori pe an.

6. Podul Napoleon

Podul Napoleon de la Luz Saint Sauveur salt elastic Pirinei

Credit foto : Shuttertsock / yvon52

Acest pod de la șaizeci și trei de metri este ideal dacă doriți să faceți primul salt cu bungee jumping în Franța. Numit după Napoleon al III-lea, care a fost deosebit de pasionat de regiunea Midi-Pyrénées, podul domină valea Gave de Gavarnie, oferind un cadru ideal pentru bungee jumping.

7. Viaductul Coquilleau din Vendée

viaductul coquilleau salt elastic țară loire

Credit foto: Shutterstock / Johannes Strom

Sunteți în căutarea unui loc unic pentru a trăi o experiență neobișnuită? Mergeți la La Roche-sur-Yon și la viaductul Coquilleau din Vendée! Acest pod de cincizeci și doi de metri Viaductul Coquilleau vă așteaptă pentru o săritură de care vă veți aminti. La o înălțime de 52 de metri, viaductul Coquilleau este locul perfect pentru un prim salt cu bungee. Pune-ți hamul, fixează-ți coarda elastică, respiră adânc și aruncă-te în gol.

8. Viaductul Souleuvre

bungee jumping viaductul Souleuvre

Credit foto: Shutterstock / Stas Vulkanov

Construit la sfârșitul secolului al XIX-lea, acest viaduct normand a fost proiectat de Gustave Eiffel însuși, pentru a lega Caen de Vire pe calea ferată. Abandonat, au rămas doar pilonii de piatră ai viaductului. De acolo, la șaizeci și unu de metri Veți sări în gol pentru un salt cu bungee de neuitat.

9. Viaductul Culan

În departamentul Cher, această fostă cale ferată a fost construită în 1883 pentru a lega Châteauroux și Montluçon. Acesta culminează la Cincizeci și cinci de metri deasupra defileului Arnon. Din 1987, operațiunile feroviare au încetat, iar locul a devenit unul dintre cele mai populare locuri de bungee jumping din regiunea Centru. Înainte de a vă scufunda în gol, faceți-vă timp pentru a admira priveliștea din jur și mai ales castelul Culan, construit în secolul al XIII-lea.

10. Viaductul Claudon

Cunoscut și sub numele de podul Tatal, viaductul Claudon este situat în inima munților Vosgi, la câțiva kilometri de Épinal. Din 1999, în fiecare an, mii de oameni vin aici pentru a trăi emoția de a se arunca de pe pod. patruzeci și trei de metri deasupra unui frumos bazin cu apă dulce, construit special pentru această activitate. Uitată de mult timp, această fostă linie de cale ferată este acum mândria micului sat Claudon.

11. Podul Saint-Gervais din Haute-Savoie

În apropiere de Mont Blanc, veniți să încercați unul dintre cele mai bune locuri pentru bungee jumping din Franța! Construit în 2012, podul Saint-Gervais oferă o priveliște uluitoare asupra văii Bonnant și a celui mai înalt vârf din Europa. Pregătește-te pentru un salt de nouăzeci de metri în gol!

12. Viaductul Isle Jourdain

În Poitou-Charentes, viaductul Isle Jourdain a fost construit între 1881 și 1884 pentru a găzdui o linie de cale ferată. Astăzi, deasupra râului Vienne se poate face o săritură spectaculoasă de peste 47 de metri. Fără îndoială, veți atinge apele râului și veți trăi o experiență de neuitat.

Sunteți un obișnuit al bungee ? Împărtășește în comentarii locurile tale ideale pentru a face bungee jumping în Franța.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro