Cele mai frumoase 12 plaje din lume

Sunteți un fan al înotului? Descoperă cele mai frumoase 12 plaje din lume, pentru a te scufunda în apele cristaline din întreaga lume!

Atunci când este menționat cuvântul “vacanță”, probabil că multora le vine în minte imaginea unei plaje de nisip mărginite de palmieri de cocos. Cu toate acestea, plajele din lume variază foarte mult, de la oceanul adânc până la un mic golfuleț secret. Nisip negru, nisip alb, nisip roz sau chiar pietricele: bucurați-vă de soare în medii care sunt fiecare mai uimitoare decât celelalte. Ești mai degrabă un tip care se dă pe val cu placa de surf? Sau sunteți mai degrabă genul care admiră frumusețea și liniștea naturii? Te acoperim și pe tine!

1. Long Beach, Tofino (Canada)

Long Beach, Canada

Credit foto: Shutterstock – EB Adventure Photography

Cu peste 200.000 de kilometri de coastă, Canada are cea mai mare linie de coastă din lume. Long Beach, demnă de cele mai mari filme de aventură, se află în British Columbia, cea mai vestică provincie a țării. Înconjurată de jungla impenetrabilă a Parcului Național Pacific Rim, această plajă de 16 km lungime rămâne puțin cunoscută publicului larg. Într-adevăr, este una dintre puținele plaje din lume unde natura încă mai domină. Puteți observa vulturi, nisetri și lei de mare în mediul lor natural!

2. Sandcut Beach, Vancouver (Canada)

Sandcut Beach, Canada

Credit foto: Shutterstock – poemnist

Canada este cu siguranță plină de plaje uluitoare. Sandcut Beach, tot în British Columbia, este una dintre cele mai frumoase plaje din lume. Este o plajă cu pietriș, unde nu veți putea să vă întindeți pe nisipul cald. Caracteristica sa specială se află în altă parte. Există multe cascade mici din pădurea din jur care se aruncă în Pacific. Un loc care va rămâne gravat în memoria ta!

3. Tamarind Bay (Mauritius)

Tamarin Bay, Mauritius

Credit foto: Flickr – brando

Această boabă își trage numele de la fructul arborelui de tamarind, care este dulce și foarte folosit în bucătăria mauritiană pentru chutney. Satul alăturat cu același nume este departe de agitația turistică și trăiește în ritmul local. Acest golf pitoresc este una dintre cele mai renumite plaje din lume pentru surfing, stand up paddling și chiar navigație.

În plus, fundul turcoaz al mării vă invită la înot, pe care vă puteți bucura chiar și de delfini. La sfârșitul zilei, bucurați-vă de unul dintre cele mai frumoase apusuri de soare din regiune, în timp ce vă savurați apa ușoară de cocos într-o atmosferă dulce!

4. Pan de Azucar (Chile)

Pan de Azucar

Credit foto: Shutterstock – Erlantz P.R.

Ți se pare ciudată ideea unui cactus cuplat cu o plajă de nisip alb? Dar acesta este genul de peisaj pe care îl veți găsi pe plajele deșertice aride din Parcul Național Pan de Azucar. În regiunea Atacama, acest parc natural conține probabil unele dintre cele mai frumoase plaje din lume și din Chile. Ca un poet, cufundați-vă în reverie în timp ce priviți Pacificul de un albastru adânc care se întinde cât vezi cu ochii.

În acest cadru excepțional, veți avea, de asemenea, posibilitatea de a practica snorkelling și alte sporturi nautice. Pe măsură ce vă plimbați de-a lungul zonelor de coastă ale parcului, veți întâlni animale sălbatice endemice, cum ar fi pelicani, vidre de mare și lei de mare.

5. Glass Beach, Fort Bragg (SUA)

Plaja de sticlă

Credit foto: Flickr – mlhradio

Această plajă de sticlă este unică: este singura plajă din lume făcută din sticlă. Creație umană, acest loc a fost cândva groapa de gunoi a satului din apropiere. Astăzi, eroziunea și-a făcut treaba, rezultând o coastă colorată și fermecătoare. Există mai multe plaje mici în zonă, așa că nu uitați să întrebați în jur pentru a găsi adevărata plajă de sticlă. Atenție însă: nu ai voie să porți sticlă în buzunare!

6. Plaja Reynisfjara (Islanda)

Reynisfjara

Credit foto: Flickr – Marco Nürnberger

Această plajă situată în sudul insulei este cunoscută de fanii serialului Joc de Tronuri deoarece a fost folosit ca platou de filmare!

Nu este un loc pentru plajă, dar de pe această plajă cu nisipul său negru caracteristic se degajă o atmosferă magică. Cu toate acestea, frumusețea sa este mai mult decât atât. Roci vulcanice în formă de coloană se ridică geometric de o parte și de alta a coastei. Sunt atât de deosebite încât vă veți întreba cum poate natura să pună în scenă un asemenea spectacol. Porniți spre una dintre cele mai frumoase plaje din lume!

7. Plaja cu nisip roz, Harbour Island, Bahamas

Plaja cu nisip roz, Bahamas

Credit foto: Shutterstock – Borka Kiss

O atmosferă voluptoasă domină Pink Sand, una dintre cele mai frumoase plaje din lume. Nisipul său roz se datorează prezenței în apă a unor mici organisme vii din protozoare. Ele au o cochilie roșie-roz care, atunci când se sparge, dă naștere acestor boabe de nisip. Totul conferă o atmosferă paradisiacă acestei plaje, cunoscută în întreaga lume pentru frumusețea sa. Vă veți bucura de apele limpezi și calde și de romantismul acestui peisaj splendid. Un adevărat decor de carte poștală!

8. Cala Macarelleta, Minorca (Spania)

Cala Macarelleta

Credit foto: Flickr – Sönke Biehl

Menorca, o insulă mică și puțin cunoscută, face parte din arhipelagul Baleare, în largul coastei de est a Spaniei. Este un loc al turismului ecologic și găzduiește unele dintre cele mai bine conservate plaje din lume. Plaja numită Cala Macarelleta este situată în partea de sud-vest a insulei. Este o scurtă plimbare până la acest golfuleț umbros, mărginit de stânci. Odată ajunși, simțiți parfumul pinilor și scufundați-vă fără întârziere în apa turcoaz!

9. Calanque d’En-Vau, Marsilia (Franța)

Calanque de En-Vau

Credit foto: Flickr – Marc Barrot

Un calanque este, în Marea Mediterană, un mic golfuleț înconjurat de stânci parțial scufundate. Calanque En-Vau este una dintre cele mai impresionante și mai izolate din toată Marsilia. Situat în arondismentul al nouălea din Marsilia, este totuși departe de agitația orașului.

Înconjurată de stânci abrupte, o mică plajă de pietriș are vedere spre o mare albastră ca în vis. Calanque d’En-Vau este una dintre plajele din lume care a fost încă ferită de turismul de masă. Într-adevăr, se poate ajunge la ea pe mare sau urmând un traseu de drumeție care oferă priveliști uluitoare asupra golfului. Un mic paradis care trebuie câștigat!

10. Playa del Amor, Insulele Marieta (Mexic)

Playa del Amor, Mexic

Credit foto: Shutterstock – Grey82

Playa del Amor este una dintre cele mai originale și mai frumoase plaje din lume și atrage vizitatori din întreaga lume. Pentru a ajunge la această plajă paradisiacă, situată în largul coastei de vest a Mexicului, va trebui să planificați o mică expediție. Va trebui să înoți până la ea.

Este, de fapt, o plajă artificială în aer liber, creată de o explozie în urma unui test cu bombă! Odată ajunși, puteți face snorkelling sau vă puteți relaxa pe nisipul fin. Atenție, însă, la maree, care crește rapid și poate inunda craterul.

11. Plaja Ngapali (Birmania)

Plaja Ngapali

Credit foto: Shutterstock – Filip Fuxa

Această întindere de nisip alb este situată în sud-vestul țării și este una dintre cele mai frumoase plaje din lume. Savurați cocktailuri savuroase din fructe proaspete pregătite cu dragoste în cabanele tipice din lemn care împodobesc plaja. Cu picioarele în apa limpede, bucurați-vă de malul mării cu palmieri de cocos, a căror frumusețe ar putea fi un miraj. La capătul plajei, faceți-vă timp pentru a vizita Jate Taw, un mic sat tradițional de pescari.

12. Srebrna Beach, Insula Vis (Croația)

Srebrna Beach, Croația

Credit foto: Shutterstock – ninopavisic

Cunoscută și sub numele de Silver Beach, datorită pietricelelor sale albe, Srebrna Beach este situată pe insula Vis, în largul orașului Split. Este doar o scurtă plimbare prin pădurea de pini din parcarea din apropiere. Foarte populară printre croați, plaja argintie este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din lume.

Există chiar și un mic restaurant la umbră, unde puteți savura carne parfumată la grătar și salate proaspete. Nu veți putea rezista unei băi în apele cristaline după ce ați făcut plajă!

Cunoașteți în sfârșit cele mai frumoase plaje de pe planeta noastră. Acum este timpul să vă faceți bagajele și să începeți farniente!

TravelMax.ro