Cele mai frumoase 12 plaje din Corsica

Plănuiți o excursie în Corsica? Pentru a înota în paradis, iată selecția noastră cu cele mai frumoase 12 plaje din Corsica!

Când te gândești la o insulă frumoasă, te gândești la plaje și la peisaje care îți taie respirația. Sunteți în căutarea celor mai frumoase plaje din Corsica? Între plajele din nordul Cap Corse, numeroasele pârâuri care se scufundă în mare pe coasta de vest și apele translucide de pe coasta de est, Corsica este ca și cum ați vizita o țară tropicală, cu excepția faptului că este puțin mai puțin fierbinte. Teritoriu atașat Franței din 1768, Corsica este a patra insulă ca mărime din Marea Mediterană și atrage peste 3 milioane de vizitatori în fiecare an.

Un adevărat concentrat de peisaje uimitoare, Corsica oferă atât stațiuni balneare populare, cât și plaje superbe, puțin frecventate sau sălbatice, unde vă puteți scălda ca într-o lagună tropicală: ape limpezi, calde, turcoaz sau smaraldine, care vă fac să vă aruncați cu nerăbdare în ele încă de pe drum. Iată o selecție a celor mai frumoase plaje din Corsica, potrivit editorilor de la Generation Voyage.

1. Palombaggia

Menționată în toate ghidurile de călătorie, plaja din Palombaggia este, fără îndoială, cea mai cunoscută din Insula Frumuseții: este, de asemenea, una dintre cele mai frecventate. Plaja de nisip alb este presărată cu pini umbrelă și stânci roșii și este ancorată de ape turcoaz și smarald care se rostogolesc într-un golfuleț semicircular. În apropiere de Porto-Vecchio, este una dintre cele mai frumoase plaje din Corsica. În timpul verii, mergeți acolo dimineața pentru a găsi cât mai puțini oameni.

2. Santa Giulia

Situată la 23 kilometri nord-est de Bonifacio și la 9 kilometri sud de Porto-Vecchio, plaja din Santa Giulia este, în opinia noastră, a doua cea mai frumoasă plajă din Corsica. Clasificată de UNESCO ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din lume – absolut! -Plaja este o lagună cu apă limpede de munte turcoaz, mărginită de o întindere de nisip fin. Pe de altă parte, este și una dintre cele mai aglomerate plaje din Corsica.

3. La Rondinara

Această plajă în formă de cochilie se află într-un golfuleț larg, în partea de sud a coastei de est, la câțiva kilometri de Bonifacio. La Rondinara a fost votată ca fiind a treia cea mai frumoasă plajă din Europa, fiind ferită de vânturi și curenți. Un adevărat paradis pentru înotători, apa este caldă vara, iar claritatea ei permite zile frumoase petrecute cu snorkeling și somn pe nisip (ce violență!).

4. Le Petit Sperone

Pe măsură ce se apropie de Bonifacio, se Plaja Petit Sperone este o altă bijuterie a insulei, meritându-și locul în clasamentul celor mai frumoase plaje din Corsica. Plaja a rămas sălbatică și conservată, protejată de turismul de masă. Vederea asupra Insulele Lavezzi nu trebuie ratat. Plaja este mică și poate fi aglomerată în timpul lunilor de vară. Mergeți acolo de dimineață și petreceți acolo și o zi sau două: sunt niște adevărate pepite de Case de vacanță în Corsica care, la rândul lor, vă promit un sejur unic.

5. Plaja de argint

Ne mutăm pe coasta de vest, cu plaja Mare et Sole, cunoscută și sub numele de ” Plaja de argint” . Este situat în Golful Ajaccio, în sud-vestul Corsicii. Este o plajă foarte populară pentru turiștii bogați și pentru cei care se stabilesc pe plajă. Numeroase restaurante cu bucătărie rafinată se află de-a lungul plajei. Puteți urmări ultimele raze ale apusului de soare reverberând pe nisipul argintiu și pe marea de un albastru intens.

6. Saleccia

Plaja din Saleccia, Corsica

Credit foto: Flickr – biajoe

Saleccia este plaja din Désert des Agriates, în nord, în departamentul Haute-Corse. Această întindere sublimă de nisip alb, inaccesibilă dinspre șosea – așa că trebuie să mergi pe jos – face din ea una dintre cele mai frumoase plaje din Corsica, protejată de turismul de masă. O bogată faună subacvatică trăiește liniștită acolo. Plaja oferă o fâșie de peste un kilometru de nisip alb și fin, lipită de dune și de păduri de vegetație tipic mediteraneană (stejari, măslini, pini): nu întâmplător este citată ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din Corsica!

7. Capo di Feno

Plaja situată la nord de Insulele Sanguinaires și Golful Ajaccio, Capo di Feno este locul unde trebuie să fii dacă vrei să faci surf: este renumit pentru valurile sale. O coastă zimțată de roci roșii pe mare, valuri care amintesc aproape de coasta atlantică: sunteți în Capo di Feno, o plajă idilică și sălbatică, deoarece nu este foarte accesibilă.

8. Bodri

Unde să înoți pe cele mai frumoase plaje din Corsica? În nord, la L’Île-Rousse, la Plaja Bodri nu trebuie ratat. Nisip alb și apă cristalină în mijlocul orașului, la care se ajunge cu un tren turistic de plajă: o întindere foarte mare de nisip face posibilă găsirea unui loc chiar și în mijlocul verii.

9. Ostriconi

Sunteți în căutarea unei plaje sălbatice printre cele mai frumoase plaje din Corsica? Mergeți spre nord, după plaja din Lozari: în deșertul Agriates și în comuna Palasca, se află Plaja Ostriconi este o necesitate dacă vă plac locurile mai îndepărtate. Foarte sălbatică și puțin frecventată, este o succesiune de dune unde se termină gura iazului Foce. Plaja este accesibilă pe jos de pe traseul vamal.

10. Tizzano

În apropiere de Sartene, în plaja din Tizzano – numită și “Cala du l’Avena” – este un mini-paradis de plajă concentrată, una dintre cele mai frumoase plaje din Corsica. Este o plajă de familie, cu multe magazine pe malul mării, inclusiv hoteluri pentru cazare în apropiere de orașul Sartène.

11. Sagone

Plaja din Sagone, Corsica

Credit foto: Flickr – The Pingus

Dacă ajungeți în portul Ajaccio și intenționați să mergeți la Calanques de Piana, puteți ajunge la Plaja Sagone este o primă oprire bună pentru o baie. Am fost acolo și am păstrat amintirea uneia dintre cele mai frumoase plaje din Corsica: dimineața devreme, nimeni nu este pe nisip și te poți bucura de o primă baie sub un soare cald, dar încă suportabil de dimineață. Mulțimea, în schimb, crește pe măsură ce trece dimineața pe plajă.

12. Campomoro

Ce-i mai bun la sfârșit: în Golful Valinco, în Plaja Campomoro nu trebuie ratat. Este o plajă sublimă, care nu are niciun motiv să se rușineze de locul pe care îl ocupă printre cele mai frumoase plaje din Corsica. Acesta este situat la sud de Propriano este situat în sudul coastei de vest. Golful Campomoro este o mică bijuterie a insulei: micul port de pescuit și autenticitatea sunt farmecul acestui loc. Și nu, nu ne aflăm nici în Seychelles, nici în Thailanda, ci în Campomoro-Belvedere. Cer albastru, lagună turcoaz, dealuri verzi și munți în fundal: chintesența fericirii!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro