Cele mai frumoase 12 locuri de vizitat în Ucraina

Ce să vezi în Ucraina? Probabil că v-a trecut prin minte această întrebare. Ați tastat-o pe Google și ați găsit acest articol. Bingo, sunteți în locul potrivit!

Deși nu este foarte mediatizată, Ucraina este mai degrabă o destinație de vis pentru iubitorii de natură care doresc să se plimbe pe plaje paradisiace, să se plimbe prin păduri sălbatice și să facă drumeții pe crestele muntoase. Pe lângă peisajele sale, Ucraina găzduiește orașe moderne și sate pitorești, dintre care unele sunt incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Deci, ce să faci și unde să mergi în Ucraina ? Acum, că sunteți gata de plecare și ați făcut toți pașii necesari și formalități pentru o călătorie în Ucraina. Descoperiți, fără să mai stați pe gânduri, locurile de neratat din țară.

1. Odessa

Vizitați Odessa

Considerat un oraș important din punct de vedere economic, turiștii vizitează Odessa în principal pentru plajele sale de nisip, cum ar fi Lanzheron, precum și pentru climatul său moderat. În plus, “Perla Mării Negre” este caracterizată de străduțele sale labirintice, de colțurile de descoperit, de parcurile verzi și de teatre. Pe de altă parte, o vizită la Parcul Tarasa Shevchenka vă va detensiona și vă va calma mintea, pentru a vă pregăti pentru următoarele descoperiri!

2. Poltava

Bogat în istorie, orașul Poltava păstrează încă vestigii militare, cum ar fi Coloana Gloriei, Parcul Octombrie sau zona conservată a câmpului de luptă Poltava. Renumit pentru patrimoniul său, orașul găzduiește o serie de muzee și monumente, inclusiv Catedrala Adormirii Maicii Domnului, cu un clopotniță frumoasă. Spectacolele orchestrelor și teatrelor din Poltava vă vor trezi simțurile și vă vor oferi o altă perspectivă asupra culturii locale.

3. Cernihiv

Bine ați venit în unul dintre cele mai vechi orașe din Ucraina! Cernihiv își seduce toți vizitatorii cu clădirile sale frumoase, cum ar fi Biserica Catherine, cu cupolele sale aurii. Biserica Pyatnytska, situată în Piața Roșie, este un alt monument religios care merită vizitat. În cele din urmă, nu uitați că un sejur la Cernihiv nu ar fi niciodată complet fără o scurtă plimbare pe malul râului Desna cu spații verzi.

4. Cernăuți

Chernivtsi, Ucraina Renumită pentru ansamblul arhitectural bizantin și romanic al Universității Naționale din Cernăuți, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, Cernăuți se distinge printr-o atmosferă generală relaxată și o dragoste puternică pentru… cafea! În plus, numeroasele librării și standuri de cărți reflectă atmosfera intelectuală și poetică a acestui frumos oraș.

5. Myrhorod

Cunoscut pentru proprietățile sale minerale, Myrhorod este un oraș balnear care trebuie vizitat o dată în Ucraina. Există multe locuri în care vă puteți bucura de apă, fie pentru înot, fie pentru o sesiune de relaxare. Alternativ, puteți lua o barcă sau o ambarcațiune cu pedale peste Râul Khorol. La fața locului, marea moară de vânt luminoasă, fântâna muzicală și pădurile orașului vă vor uimi cu siguranță retina!

6. Bakota

Dacă te duci în satul Bakota Aici se află faimoasa mănăstire troglodită din peșterile subterane, construită în secolul al XII-lea. Acest loc unic găzduiește fresce și picturi conservate, precum și rămășițele unora dintre călugării care au ales să trăiască în peșteri. Bakota este, de asemenea, remarcabil pentru dealurile sale și pentru malurile frumoasei sale Râul Nistru. Pentru a descoperi flora și fauna locală, faceți o plimbare prin regiune, care oferă peisaje care vă taie respirația și descoperiri frumoase.

7. Uzhhorod

Vibrant și divers: aceasta este ceea ce caracterizează orașul Uzhhorod ! Având o populație numeroasă de maghiari și români, aspectul cosmopolit îi sporește și mai mult reputația și o plasează printre atracțiile turistice de top din Ucraina. Impozantul Castelul Uzhhorod care datează din secolul al IX-lea și catedrala greco-catolică din secolul al XVII-lea vă vor purta cu siguranță într-o călătorie în timp. Un must-see!

8. Kamyanets-Podilskyi

Influențele culturale armenești și poloneze au modelat “fața” Kamyanets-Podilskyi. Acest lucru poate fi văzut în monumentele istorice ale acestui frumos oraș, situat în vestul Ucrainei. Castelul, catedrala și fortificațiile în ruină îi vor seduce pe iubitorii de istorie și artă arhitecturală! Și dacă vreți să adăugați puțină adrenalină la ședere în Ucraina Puteți încerca multe activități în aer liber, cum ar fi excursii cu balonul pe Canionul Smotrych sau să conduci o mașină de curse!

9. Lviv

Vizitați Lviv, Ucraina

Centrul istoric al orașului Lviv este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Lviv este plin de monumente și clădiri vechi, multe dintre ele datând din secolul al XIII-lea. Pentru a descoperi patrimoniul pentru care Lviv este renumit, vizitați galeriile de artă din oraș, cum ar fi Galeria Națională de Artă din Lviv, care găzduiește peste 50.000 de opere de artă, inclusiv picturi, sculpturi și alte opere de artă. Iar dacă vă place opera sau baletul, frumosul oraș ucrainean este renumit pentru artiștii săi profesioniști care oferă publicului spectacole de excepție.

10. Zhovkva

Situat în vestul Ucrainei, Zhokovka este plină de bijuterii istorice, inclusiv faimoasa Biserică Sfântul Laurențiu, care rămâne o clădire simbol a orașului datorită acoperișului său în formă de cupolă. De asemenea, merită vizitate Biserica Sfintei Treimi (o biserică de lemn), recent inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, și Castelul Zhovkva, restaurat, care găzduiește acum un centru cultural pentru cei care doresc să afle mai multe despre istoria captivantă a Ucrainei.

11. Yalta

Cunoscută în primul rând pentru faptul că este o stațiune balneară liniștită, Yalta este locul ideal pentru cei care doresc să se plimbe pe malul mării. Dar Yalta este, de asemenea, locul potrivit pentru excursii de familie la Zoopark și la Acvariul Kubik, care adăpostesc diverse specii terestre și marine! În cele din urmă, dacă doriți o experiență care să vă taie răsuflarea, puteți lua telecabina până în vârful dealului Darsan din apropiere. În acest fel vă puteți bucura de frumoasa Biserica Froros cuibărită în vârful unei stânci!

12. Kiev

Vizitați Kievul Ar fi păcat să vizitați Ucraina fără să descoperiți Kiev, capitala! Deși orașul are un aspect modern remarcabil, orașul de Kiev Kievul găzduiește două grădini botanice frumoase, ideale pentru plimbări însorite. De asemenea, se poate observa că Catedrala Sfânta SofiaPatrimoniul mondial UNESCO și numeroasele muzee vă vor ajuta să descoperiți istoria și cultura locală.

TravelMax.ro