Cele mai frumoase 12 locuri de vizitat în Maroc

Visezi o mie și una de nopți, de povești și minuni, de încântare și dezorientare? Apoi, lăsați-vă purtați în cele mai frumoase douăsprezece locuri din Maroc.

Închideți ochii. Imaginați-vă. Este o zi fierbinte. În jurul tău, o arhitectură plină de detalii și culori, piețe pline de viață, tarabe îngrămădite pe alei, mirosuri apetisante, condimente care îți gâdilă papilele gustative, oameni prietenoși la fiecare ușă.

Călătoriți un pic mai departe. Dune uriașe, munți care îți taie răsuflarea, marea cât vezi cu ochii, pământuri ocru, case în stânci, turme de capre în sate.

Vă aflați în Maroc.

Vestea bună? Visul poate deveni cu ușurință realitate. Vestea proastă? Va fi dificil să alegeți ce locuri să vizitați în Maroc, deoarece sunt atât de multe de descoperit. Dar nu intrați în panică, suntem aici pentru a vă oferi un mini-ghid al celor mai frumoase douăsprezece locuri din Maroc.

1. Defileele Toudgha

Defileul Toudgha, Maroc

Credit foto: De la Damian Pankowiec / Shutterstock.com

În sudul Marocului, explorați Munții Atlas. Porniți la drum în inima Văii Toudgha. Pe drum, se despart stânci de calcar de trei sute de metri înălțime. Intrați în cabanele Todgha.

Pentru a vizita Marocul și pentru a experimenta măreția peisajului său, trebuie să vă Gorjele Toudgha sunt printre cele mai fabuloase. Veți avea sentimentul că sunteți înghițiți de acești giganți ai naturii. Apoi, centrul defileului este accesibil pe jos. Veți putea face o baie în apa Oued Toudgha, râul care udă valea și îi conferă o fertilitate uimitoare. În timpul plimbării, nu uitați să priviți în sus! Nu fiți surprinși de alpiniștii pe care îi veți găsi agățați pe pereții stâncilor.

2. Defileele Dades

Cheile Dades, Maroc

Credit foto: De A. Blanke / Shutterstock.com

Într-un stil echivalent, se poate folosi Gorjele Dades sunt la fel de spectaculoase. Acestea sunt situate mai la vest de Defileul Todgha. Încă o dată, ele sunt martore ale frumuseții incredibile a sudului Marocului. Locuințele se integrează în stâncă, priveliștile sunt uluitoare, formațiunile geologice fascinante și culorile greu de crezut. Pentru cei care doresc să viziteze un Maroc asemănător cu Marele Canion, acesta este un loc care nu trebuie ratat.

Pentru o amintire de neuitat, admirați imensitatea defileului Dades la apusul soarelui de la unul dintre cele mai înalte puncte de deasupra drumului. În cele din urmă, veți observa că aceste defileuri sunt, de asemenea, terenul de joacă al amatorilor de drumeții și alpinism.

3. Merzouga și dunele din Sahara

Este greu să nu treci prin Sahara atunci când vrei să vizitezi Marocul. În partea de sud-est a țării se află satul saharian Merzouga. Este poarta de acces ideală pentru a explora cele mai mari dune marocane. Cunoscut și sub numele de Erg Chebbi, acest masiv lunar din Sahara oferă un adevărat peisaj de carte poștală. Acesta este deșertul, dunele și cămilele așa cum vi le-ați imaginat întotdeauna! Cât vezi cu ochii, vei găsi doar o mare de nisip auriu.

Pentru a profita de acest loc excepțional în timpul șederii dumneavoastră în Maroc, vă sunt oferite numeroase activități: plimbare cu cămila, noapte sub stele cu nomazii saharoizi, noapte în bivuacuri berbere sau pur și simplu o plimbare sportivă.

4. Valea Paradisului

Valea Paradisului în Maroc

Credit foto: De Ya Tshey / Shutterstock.com

Un loc care se ridică la înălțimea numelui său! Deși este un traseu bine cunoscut de turiști, vă recomandăm să treceți pe la această vale. Vizitarea Marocului înseamnă și descoperirea unor oaze somptuoase. Exact Paradise Valley este una dintre cele mai sublime. La porțile orașului Agadir, această minune naturală oferă râuri, cascade, piscine naturale cu apă turcoaz, defileuri uimitoare și o biodiversitate deosebită. Nu ezitați să întrebați despre traseele de drumeție. Cu sau fără ghid, nu ezitați să explorați cărările mai puțin circulate. O oportunitate de a trezi aventura din tine în timpul unei călătorii în Maroc.

5. Aït-ben-Haddou

Aït-ben-Haddou se află în provincia Ouarzazate. Este un ksar marocan: un sat fortificat tipic maghrebin, construit aici pe un deal. Valoarea și conservarea sa sunt atât de excepționale, încât satul este inclus în patrimoniul mondial UNESCO. Puteți vedea de ce este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Maroc.

Aït-ben-Haddou este o grămadă de case de pământ roșu și turnuri de colț înconjurate de ziduri de apărare. Culorile ocru și caramel ale zidăriei sunt uluitoare.

Micul plus? În Ksar au avut loc numeroase filmări: Gladiator, Lawrence al Arabiei, Prințul din Persia sau din nou Joc de Tronuri. Pentru primul care va găsi scenele de cult!

6. Oaza din Fint

Oaza din Fint, Maroc

Credit foto: De la Gideon Ikigai / Shutterstock.com

La sud de Ouarzazate descoperiți Oaza din Fint. Înseamnă “ascuns” în limba berberă, această enclavă deschide porțile unui adevărat paradis. După ce veți vizita Marocul, veți înțelege că este un tărâm al contrastelor izbitoare.

Aici, natura luxuriantă a palmierilor contrastează cu stâncile înroșite. Oaza Frint este, de asemenea, o mărturie minunată a ingeniozității marocanilor. Sistemul de irigații permite vegetației să înflorească în mod constant într-un mediu dur. Mai ales că plantațiile de palmieri nu sunt niciodată făcute la întâmplare…

7. Cascadele din Ouzoud

Vizitați cascadele Ouzoud din Marrakech

Credit foto: De la Alberto Loyo / Shutterstock.com

Cauți ce să vizitezi în Maroc după ce te-ai bucurat de frenezia uneia dintre capitalele imperiale? The Cascadele Ouzoud te va face fericit! Este, fără îndoială, unul dintre cele mai naturale locuri din Maroc.

Aceste cascade de 110 metri înălțime coboară în cascadă pe trei niveluri sculptate în stâncă. Pentru a vizita cascadele din Ouzoud, urmați un traseu de drumeție care vă va conduce prin pădure, pentru a întâlni comercianți de toate felurile și maimuțe. Aveți grijă, sunt niște adevărați fraieri!

Când veți ajunge la poalele cascadei, vă veți simți micuți și nu veți putea rezista dorinței de a vă apropia de aceste cascade gigantice. Luați o barcă amuzantă până pe partea cealaltă și faceți o pauză de tajine în fața cascadelor gigantice. Pe drumul de întoarcere, priveliștile sunt la fel de uluitoare. Căutați locul în care puteți vedea curcubeul deasupra cascadelor.

8. Chefchaouen

Pentru a vizita Marocul prin intermediul orașelor sale, există câteva obiective care trebuie neapărat vizitate. Printre acestea se numără: Chefchaouen sau orașul albastru. Foarte fotogenic, acest mic oraș este cunoscut pentru fațadele sale, arcadele sale, străzile sale, casele sale vopsite în întregime în albastru.

Pe măsură ce vă plimbați prin Chefchaouen, veți descoperi un oraș cu decorațiuni suprarealiste și al cărui farmec este imediat vizibil. Străzile încâlcite dau impresia unui labirint fermecat. Este imposibil să nu fii captivat de acest labirint indigo, uneori luminos și electric, alteori palid sau moale.

Nuanțele albăstrii ale orașului oferă o panoramă magică. Când vă aflați în Chefchaouen, nu ratați această priveliște la apus.

9. Marrakech

Bineînțeles că te gândești la Marrakech dacă ești întrebat ce să vizitezi în Maroc. Dar, în cazul în care ați ratat acest lucru, vă putem confirma că această capitală turistică este într-adevăr unul dintre cele mai frumoase locuri din Maroc. Atât ziua, cât și noaptea, orașul roșu este o atracție incredibilă:

 • Atmosfera nebună din piața Jamaa El-Fna;
 • Frumoasa grădină Marjorelle
 • Minunatele labirinturi ale souk-urilor ;
 • Meserii itinerante;
 • De neratat Palmeraie din Marrakech
 • Culorile și luminile omniprezente ;
 • Cușcuș în aer;
 • Grădini exotice și maiestuoase;
 • Palate pline de ornamente și detalii;
 • Clădirile istorice și Moscheea Koutoubia;
 • Raidurile secrete și rafinate;
 • Acoperișurile cu vedere la incredibila Medina.

Pe scurt, în Marrakech, veți găsi propria atmosferă de o mie și una de nopți.

10. Fez

Fez, Maroc

Credit foto: Unsplash -Adam Jang

Doriți să vizitați Marocul rafinat, istoric și artistic? Apoi mergeți la Fez un oraș mitic plin de atracții.

Medina, sau orașul vechi din Fez, are reputația de a fi cel mai frumos din țară. Farmecul său provine din urmele omniprezente ale trecutului. Amprenta istoriei poate fi văzută în fiecare școală, moschee sau alee. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să te pierzi în culorile timpului.

Vizita lui Tăbăcărie Chouara din Fez este, de asemenea, o necesitate. Plimbați-vă între bazine și apoi admirați priveliștea de pe terasele colorate. Unul dintre cele mai frumoase spectacole din timpul șederii dumneavoastră în Fès.

Marocul este, de asemenea, cunoscut pentru ceramica sa, iar în Fez veți găsi cele mai frumoase lucrări. Caracteristica lor ? Acest albastru pătrunzător a cărui rețetă rămâne secretă. O ceramică din Fez este unul dintre cele mai bune suveniruri pe care le puteți aduce dintr-o călătorie în Maroc.

11. Essaouira

Pentru o vacanță marocană, de ce să nu vizitați Marocul de la mare? Essaouira este un oraș portuar cu o atmosferă proaspătă și autentică. Plimbați-vă de-a lungul portului său, unde plutesc sute de bărci, plimbați-vă în jurul bastioanelor sale și gustați produsele delicioase direct din mare.

Essaouira este una dintre destinațiile preferate de vizitat în Maroc, dacă sunteți în căutarea mai multă liniște și pace. Atmosfera generală este învăluitoare, culorile sunt moi, deși veți găsi o anumită efervescență la licitația pescarilor sau în souk-uri. Essaouira este, de asemenea, o bijuterie pentru fotografi, deoarece apusurile sale de soare sunt considerate a fi printre cele mai frumoase din Maroc.

12. Dakhla

Dakhla Dakhla este sinonimă cu imensitatea și cu un teren viran. Este un loc ideal pentru a vizita Marocul în afara traseelor bătute. În sudul extrem al Marocului, locul se confundă deșertul cu oceanul. Dunele de nisip sunt albe, peisajele uneori lunare, apele cristaline, plajele sălbatice și este un Eden pentru pasionații de sporturi nautice. În afară de ei, puțini oameni mai cunosc această bijuterie a coastei marocane.

Laguna Dakhla, plajele sale sălbatice și Insula Dragonului sunt mici paradisuri în care vă puteți bucura de soare, puteți descoperi piscinele naturale sau puteți campa sub stele. În apropiere de Dakhla, vă puteți bucura, de asemenea, de o excursie în deșert, de o pedichiură gratuită cu pește în Imlili sau de izvoarele termale Asmaa.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro