Cele mai frumoase 12 locuri de vizitat în Malaezia

Aveți de gând să vizitați Malaezia? Sunteți norocoși! Iată care sunt cele mai frumoase 12 locuri de vizitat în Malaezia!

Mai puțin vizitată decât vecina sa thailandeză, Malaezia are totuși multe atuuri pentru a-i seduce pe călători. Această țară puțin cunoscută este de fapt împărțită în două teritorii aflate la șapte sute de kilometri distanță, cu o parte vestică – situată între Thailanda și Singapore – și o parte insulară, la nord de insula Borneo. Această caracteristică geografică explică în mare măsură diversitatea religioasă și culturală a Malaeziei.

Cu o populație de aproape 32 de milioane de locuitori, Malaezia se deosebește de vecinii săi și prin influența islamului, prin trecutul colonial încă foarte prezent (portughez, olandez și englez) și prin diversele influențe asiatice (chineză, malaeziană, indiană).

Pădure primară luxuriantă, fundul mării excepționale, capitală ultramodernă, arhitectură culturală și religioasă grandioasă, în Malaezia există ceva pentru toate gusturile și dorințele. Atât de mult încât uneori este dificil să faci o alegere. Așadar, pentru a vă ghida, iată selecția noastră a celor mai frumoase locuri de vizitat în Malaezia.

1. Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, Malaezia Kuala Lumpur va fi cu siguranță poarta de intrare în Malaezia. Cu aproape două milioane de locuitori, marea capitală malaeziană oferă un amestec singular și uneori surprinzător de modernitate și tradiție. Începeți descoperirea dvs. cu Turnurile Petronas, mândria națională, au o înălțime de 451 de metri și 88 de etaje și au fost cândva cele mai înalte turnuri din lume. Apoi opriți-vă la KL Communication Tower, cunoscut și sub numele de Menara Tower, și bucurați-vă de priveliștea uluitoare a orașului de pe o platformă aflată la peste 276 de metri deasupra solului.

Vizitarea Malaeziei înseamnă, de asemenea, descoperirea și înțelegerea diferitelor religii care alcătuiesc Malaezia. O vizită la moschei Masjid Negara și Masjid Jamek este, prin urmare, o necesitate. Templul indian Sri Mahamariamman merită, de asemenea, o vizită. După aceea, vedeți teatrul național și vizitați Muzeul de Artă Islamică.

Luați-vă timp pentru a vă plimba prin cartierul fermecător al Kampung Baru și străzile pline de viață din Little India și Chinatown. Vrei să aduci în valiză câteva suveniruri? Mergeți pe faimoasa stradă Jalan Bukit Bintang. Aici puteți face cumpărături, puteți lua masa și vă puteți bucura de atmosfera festivă a zonei după lăsarea întunericului.

2. Peșterile Batu

Batu Caves, Malaezia

Situat la doar zece kilometri nord de Kuala Lumpur și accesibil cu trenul, acesta este cel mai mare sanctuar hindus din afara Indiei. Sculptat în dealurile de calcar, acest loc emblematic este cunoscut mai ales pentru imensa statuie aurită a zeului hindus Murugan și cele 272 de trepte care duc la peștera principală. La începutul fiecărui an, peste un milion de hinduși vin aici pentru a aduce un omagiu celui mai tânăr fiu al lui Shiva.

Merită vizitate și alte peșteri mai mici, în special cea în care se află templul Ramayana. Pentru cei mai aventuroși dintre voi, este posibilă parcurgerea unuia dintre traseele de escaladă din peșteri.

3. Malacca

Moscheea Masjid Selat, Malacca, Malaezia

Credit foto: Shutterstock / Shahril KHMD

Aflat în Patrimoniul Mondial UNESCO, “Veneția Asiei” este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe de vizitat din Malaezia. Plimbați-vă pe străzile înguste din Malacca și descoperiți numeroasele influențe coloniale care au marcat cel mai vechi oraș-port al țării.

Pentru a înțelege mai bine diferitele influențe religioase care caracterizează Malaezia, opriți-vă la cele trei clădiri religioase principale ale orașului, moscheea Kampung Kling Templul Cheng Hoon Teng și Biserica lui Hristos. Încheiați-vă vizita la Malacca cu piața de noapte și să privești apusul de soare peste moscheea plutitoare Masjid Selat. Un peisaj amețitor, demn de poveștile din “O mie și una de nopți”.

4. Munții Cameron Highlands

Cameron Highlands, Malaezia Dacă sunteți în căutarea unui pic de aer proaspăt, mergeți la Cameron Highlands. Aceste munți în care se cultivă ceaiul sunt situate la o altitudine de peste 1.400 de metri. Această regiune verde ca smaraldul oferă un peisaj uluitor de plantații de ceai și multe activități care îi vor încânta pe cei mici și pe cei mari. Nu ezitați să faceți drumeții în Pădurea Mossy sau savurați o ceașcă de ceai Boh, cel mai popular ceai din Malaezia, cultivat în Cameron Highlands de peste 130 de ani.

5. Georgetown

Khoo Kongsi, Georgetown, Malaezia Situat pe insula Penang și inclus de UNESCO în Patrimoniul Mondial, Georgetown este un loc pe care trebuie neapărat să-l vizitați în Malaezia. Considerat capitala culinară a țării, orașul are o arhitectură surprinzătoare, marcată de diferitele colonizări, precum și de influența culturii chineze.

Zidurile din Georgetown sunt pline de graffiti și alte opere de artă. În acest cartier se află, de asemenea, Templul Khoo Kongsi, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Dacă doriți să vă aventurați dincolo de acest cartier mioritic, puteți să vă extindeți vizita și pe insula Penang și să descoperiți numeroasele temple budiste, să vă plimbați prin grădină botanică sau admirați priveliștea incredibilă a junglei și a orașului de pe Penang Hill.

6. Insula Tioman

Dacă sunteți un iubitor de plaje paradisiace și de natură autentică, mergeți pe magnifica insulă Tioman, fără îndoială una dintre cele mai frumoase insule din țară. Situată în Marea Chinei și renumită pentru fundul său marin – protejat datorită statutului său de parc marin – Insula Tioman este locul ideal pentru a face scufundări sau snorkelling și pentru a întâlni pești extrem de rari, cum ar fi peștele Napoleon.

Dar farmecul insulei nu se limitează la plajele sale. Interiorul insulei, clasificat ca rezervație naturală, vă va oferi descoperiri frumoase, cum ar fi pădurea tropicală și animalele excepționale care o populează. Veți fi încântați.

7. Insulele Perhentian

Insulele Perhentian, Malaezia

Credit foto: Shutterstock / haveseen

Un mic colț de paradis situat pe coasta de est a Malaeziei, Insulele Perhentian sunt o destinație obligatorie în Malaezia. Nisipul alb și marea turcoaz vă așteaptă, pentru după-amieze lungi de leneveală pe plaja din Flora Bay.

După ce vă odihniți bine, puteți alege între o drumeție prin pădurea tropicală sau o sesiune de scufundări pentru a descoperi fundul marin uluitor. Veți întâlni broaște țestoase, pești, corali și chiar câțiva rechini. Insulele Perhentian vă vor încânta cu siguranță.

8. Insula Langkawi

Langkawi, Malaezia Mai faimoasă și mai frecventată decât Tioman sau Perhentians, insula Insula Langkawi, situată în Marea Andaman, oferă vizitatorilor săi un mediu natural excepțional. Nisipul alb, palmierii de cocos și natura luxuriantă vă invită la relaxare și contemplare.

Nu fiți surprinși dacă veți întâlni un monitor, un macac înotător sau o vidră de mare în timp ce vă plimbați pe plajă. Clasificat ca geoparc de către UNESCO, Langkawi este plin de o floră și o faună excepționale. Insula este cunoscută și pentru imensul său pod suspendat și pentru impresionantul său telecabină.

9. Parcul Național Gunung Mulu

Gunung Mulu, Malaezia

Credit foto: Flickr – Paul White

Căutați unul dintre cele mai frumoase parcuri naționale de vizitat în Malaezia? Optați pentru parcul de Gunung Mulu. Situat în mijlocul junglei din Borneo, accesul este posibil doar pe calea aerului. Biodiversitatea parcului este excepțională, deoarece găzduiește peste trei mii cinci specii de plante diferite.

Parcul Național Gunung Mulu este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 2000 și oferă vizitatorilor peisaje fascinante, cu vârfuri de calcar și peșteri uriașe. Peșterile adăpostesc milioane de lilieci de peșteră și salangane, care zboară în junglă la apus. Un moment magic care nu trebuie ratat!

10. Muntele Kinabalu

Muntele Kinabalu, Malaezia

Foto: Shutterstock / PaulWong

Situat tot pe insula Borneo, în statul Sabah, cel mai înalt vârf din Asia de sud-est (4.095 m) domină Parcul Național Kinabalu Parcul Național Kinabalu este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO pentru biodiversitatea sa excepțională. Pasionații de alpinism îl pot escalada și se pot bucura de priveliști uluitoare asupra junglei din jur și a mării turcoaz.

Pentru a face acest lucru, va trebui să apelați la compania privată care se ocupă de excursii pe munte. Este într-adevăr interzis să mergi singur, iar numărul de vizitatori zilnici este limitat. Pentru cei mai puțin atletici, există câteva plimbări minunate în jungla din jurul Muntelui Kinabalu. Acestea vă vor oferi ocazia de a descoperi flora și fauna frumoasei insule Borneo.

11. Insula Pangkor

Insula Pangkor

Credit foto: Shutterstock / shaifulzamri

Dacă sunteți în căutarea unei insule mici, autentice, în apropiere de Kuala Lumpur, verificați insula Insula Pangkor. Plaje frumoase, o junglă luxuriantă, puține construcții turistice, insula Pangkor vă oferă peisaje atemporale, într-un calm absolut. Pe insulă sunt propuse câteva activități, dar principala ocupație rămâne relaxarea pe hamacele și alte leagăne suspendate în marginea plajei.

12. Kuala Selangor

Kuala Selangor, Malaezia

Credit foto: Shutterstock / HAFIZULLAHYATIM

Un loc frumos de vizitat în Malaezia împreună cu familia ta? Kuala Selangor este destinația perfectă. La doar o oră de mers cu mașina de la Kuala Lumpur, vă veți îmbarca într-o excursie de-a lungul râului Selangor, pentru a vedea miile de licurici care strălucesc în noapte printre mangrove. O experiență magică care va încânta întreaga familie.

TravelMax.ro