Cele mai frumoase 12 locuri de vizitat de pe Coasta Amalfi

Doriți să vizitați Coasta Amalfi din Italia? Descoperiți fără să mai stați pe gânduri cele mai frumoase locuri din această regiune de vis!

Între mare și cer, Coasta Amalfi fascinează prin frumusețea sa. În sudul Italiei, de la Sorrento la Salerno, șoseaua de coastă șerpuiește peste Marea Mediterană. Satele cocoțate alternează cu mici păduri verzi. Acest peisaj sublim a făcut din regiune un loc preferat de mulți artiști, din trecut și din prezent, precum scriitorul Italo Calvino sau celebrul arhitect Le Corbusier. Să vizitezi Coasta Amalfi înseamnă să te plimbi prin munții săi abrupți, să te pierzi în satele sale pitorești, să experimentezi dolce vita Positano, Amalfi, Ravello: nume care evocă tot farmecul Italiei, la poarta de intrare în Napoli.

Pentru a te asigura că nu ratezi nimic din acest sit din Patrimoniul Mondial UNESCO, urmărește selecția noastră a celor mai frumoase locuri de pe Coasta Amalfi!

1. Sorrento

Vizitați Coasta Amalfi via Sorrento

Credit foto: Shutterstock – BAHDANOVICH ALENA

Situat în mod ideal la sud de Napoli, orașul port Sorrento este un frumos oraș maritim. Situat în peninsula Sorrento, sprijinit de munți, are vedere spre mare și spre insula Capri.

Dimineața, vă puteți bucura de minunatul răsărit de soare din spatele Vezuviului, în timp ce seara, ultimele raze luminează Capri. Soarele, vegetația mediteraneană și lămâile cunoscute în toată Italia conferă Capri culorile sale minunate. De fapt, celebrul lichior Limoncello, preparat din lămâi, se spune că își are originea aici. Puteți să vă bucurați de plimbări pe străzile pietonale, să stați la o terasă în port și să vă plimbați prin zonă. Navele fac naveta spre Capri. Sorrento este, fără îndoială, un punct de plecare ideal pentru a vizita Coasta Amalfi!

2. Cornișa

Drumuri pe faleză pe Coasta Amalfi

Credit foto: Shutterstock – Gustavo Frazao

De la Sorrento, este un drum scurt până la satul Sant’Agata, unde începe oficial drumul spre Coasta Amalfi. Linia de coastă sinuoasă, lungă de 80 de kilometri, se întinde de-a lungul stâncilor peninsulei, deasupra apelor translucide ale Mării Tireniene. Vilele magnifice, pomii fructiferi și bougainvillea mărginesc drumul și creează o surpriză la fiecare cotitură.

Peisajul este pitoresc, la fel ca și istoria sa: până în secolul al XIX-lea nu a existat nicio șosea, ceea ce te obliga să mergi pe mare, din port în port. Stâncile au trebuit să fie sparte și tunelurile săpate, toate pe partea laterală a muntelui. Vă sfătuim să parcurgeți drumul cu scuterul, cu mașina sau chiar cu autobuzul, pentru a vă bucura în liniște de panoramă.

3. Positano

Vizitați Coasta Amalfi prin Positano

Credit foto: Shutterstock – Ekaterina Pokrovsky

Case drăguțe, colorate, o alee abruptă care duce direct la o mică plajă de nisip cenușiu, scări abrupte, toate așezate pe un deal cu vedere la mare… Bine ați venit în Positano, un sat fermecător de vizitat pe Coasta Amalfi! În inima satului, nu ratați biserica Santa Maria Assunta. Cupola sa din ceramică majolică este somptuoasă. Plăcile sale galbene, verzi și albastre strălucesc în lumina soarelui. Dacă vă uitați la mesele din baruri și restaurante, veți vedea că ceramica este o specialitate din Positano!

Cea mai bună priveliște a satului este chiar de jos, de la nivelul mării. Dacă aveți ocazia să faceți o excursie cu barca, veți vedea Positano în cea mai bună formă.

4. Praiano

Vizitați Coasta Amalfi prin Praiano

Credit foto: Shutterstock – Alex Tihonovs

Să vizitezi Coasta Amalfi înseamnă să te pierzi în micile sale sate, fiecare mai fermecător decât celălalt. De asemenea, întâlnești adesea o mulțime de oameni pe drum. Căutați liniște și pace? Mergeți la Praiano. Vecin cu Positano, acest mic sat agățat de promontoriul său stâncos este mult mai puțin aglomerat. Labirintul său de alei înflorite, plante cățărătoare și figurine din ceramică reprezentând lumea marină sunt o încântare pentru cei care se plimbă.

Două plaje vă permit să vă relaxați după o plimbare pe străzile sale abrupte. Pentru o experiență poetică, departe de turismul de masă, vă sfătuim să admirați răsăritul de soare din Praiano.

5. Calea zeilor

Căile zeilor, Italia

Credit foto: Shutterstock – Nicole Kwiatkowski

Deasupra Positano, satul Bomerano este locul unde se află Calea Zeilor (Sentierul Domnului). Clasificat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, acest traseu panoramic leagă Bomerano de Nocelle. Pentru cei mai curajoși, se continuă până la Positano (1.700 de trepte de coborât). Poteca șerpuiește de-a lungul versantului muntelui, printre mărăcinișuri, cu priveliști uluitoare la Marea Tireniană.

Priveliștile splendide ale coastei de la Praiano la Capri fac din această excursie cea mai frumoasă din regiune. De la Bomerano, este nevoie de 2-3 ore pentru a ajunge la Nocelle, cu destul de multă cățărare.

6. Amalfi

Interiorul Catedralei din Amalfi

Credit foto: Shutterstock – Gabriele Maltinti

Amalfi se află în Golful Salerno, sub stânci stâncoase dominate de Muntele Cerreto (1.315 metri deasupra nivelului mării). Orașul se deschide spre port, martor al unei bogate istorii maritime. Într-adevăr, orașul este cunoscut pentru că a devenit prima republică maritimă italiană în secolul al X-lea.

Dacă vă place să vă plimbați pe străzile înguste, pe scările mici, prin pasaje boltite și piețe, satul ar trebui să vă placă. Trebuie vizitate clădiri impunătoare, cum ar fi Domulcatedrala. În stil bizantin, are o ușă din bronz realizată la Constantinopol și o fațadă policromă.

7. Ravello

Satul Ravello, Italia

Credit foto: Shutterstock – Maciej Matlak

Departe de agitația din Amalfi, dar totuși aproape, satul Ravello atrage prin calmul său și grădinile sale de bougainvillea, palmieri și pini. Numeroși artiști și-au realizat aici operele, precum compozitorul Wagner sau scriitorul D.H Lawrence, autorul cărții Amantul lui Lady Chatterley. Traversând mica piață de la intrarea în oraș, veți descoperi Vila Rufolo. Pe lângă frumoasa sa grădină exotică, această vilă angevină găzduiește concerte în fiecare an. Dacă aveți norocul să treceți pe acolo într-o zi de spectacol, nu ratați acest moment atemporal deasupra mării.

8. Vila Cimbrone

Villa Cimbrone, Campania, Italia

Credit foto: Shutterstock – Maciej Matlak

Villa Cimbrone este o altă reședință remarcabilă din Ravello. O mică potecă înflorită pe versantul dealului vă conduce la acest mic palat din secolul al XIX-lea. Dacă nu vizitați interiorul – acum un hotel de lux – grădinile sunt cele care merită o vizită! Pe o suprafață de șase hectare cu vedere la Marea Tireniană, un mic paradis de flori se cuibărește pe acest balcon suspendat. Magnoliile, daliile, cameliile și hortensiile atrag fluturi care zboară deasupra lor. Câteva statui și boscheți completează decorul acestui sublim refugiu de pace.

Multe celebrități au făcut cândva din acest loc destinația lor de vacanță romantică, considerând că este unul dintre cele mai frumoase din Europa!

9. Maiori

Satul Maiori, Coasta Amalfi, Italia

Credit foto: Shutterstock – Pfeiffer

În apropiere de Salerno, satul Maiori este mai puțin aglomerat decât vecinii săi, poate pentru că nu se află pe un deal. Cu o plajă de nisip fin, o frumoasă promenadă pe malul mării și cafenele, este un popas perfect pentru cei care doresc să se bucure de Coasta Amalfi într-un mediu liniștit. Există câteva biserici frumoase de descoperit, cum ar fi Santa Maria a Mare, cu cupola sa mare, decorată cu majolică. Pasionații de film vor iubi și ei acest oraș, care a fost locul de filmare a numeroase filme, în special a lui Rossellini. Unele restaurante au preluat temele regizorului pentru decorarea lor.

Bucătăria din Maiori este delicioasă, cu produse locale, specialități din fructe de mare și curiozități, cum ar fi combinația de vinete și ciocolată!

10. Minori și traseul lămâii

Biserica din satul Minori, Coasta Amalfi, Italia

Credit foto: Shutterstock – bezikus

Îți plac pietrele vechi? Du-te la Minori. Acest mic sat găzduiește o vilă romană foarte interesantă. Acest complex arheologic a fost construit în secolul I pentru a găzdui nobili romani. Aleile sale miros a lămâi, iar priveliștea mării este peste tot. Numeroase mozaicuri ceramice împodobesc vila. Nu departe de Minori, Erchie merită, de asemenea, o vizită, mai ales pentru plaja sa frumoasă și neaglomerată.

De la Minori, se poate ajunge la Maiori pe un traseu pietonal care durează aproximativ o oră, inclusiv pauze. The Sentiero dei Limoni urcă (multe trepte) prin străduțe și apoi șerpuiește printre lămâi. La finalul traseului, nu uitați să fotografiați priveliștile sublime ale orașului Maiori. Este posibil să o faceți în direcția opusă.

11. Atrani

Satul și plaja din Atrani, Campania, Italia

Credit foto: Shutterstock – IgorZh

Bucurându-vă de o atmosferă autentică într-un mic sat de pescari este unul dintre momentele de neuitat atunci când vizitați Coasta Amalfi. Atrani este un sat de abia dacă are o mie de locuitori. Mici lumini roșii luminează marea atunci când pescarii merg la lucru. Satul se bucură de o priveliște uluitoare. Farmecul său o face o destinație de vacanță preferată de bogații italieni și străini. Este atât de fotogenic, încât multe filmări au loc aici, în special în Piazza Umberto. Piețele frumoase, fântânile și bisericile baroce sporesc interesul turistic al orașului.

12. Plaja din Marina di Cetara

Spiaggia Lannio Beach, Cetara, Italia

Credit foto: Shutterstock – Pfeiffer

Este greu de ales între plajele de pe Coasta Amalfi. Fiecare dintre ele are farmecul și particularitățile sale. Ce caracterizează plaja din Marina di Cetara (numită și Marina di Cetara) Spiaggia Lannio) este cu siguranță calmul său. Situat în satul pitoresc de pescari Cetara, chiar înainte de Salerno, este ușor să vă petreceți ziua înotând departe de mulțimea de turiști.

În zilele cu vânt, mulți windsurferi fac din acest loc locul lor de joacă, oferind un spectacol extraordinar.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro