Cele mai frumoase 11 sate din Bretania

Iubiți Bretania și frumusețea patrimoniului său? Descoperiți selecția noastră a celor mai frumoase sate din Bretania!

Bretania atrage mulți turiști în fiecare an, la fel ca și regiunea PACA. Greu de crezut? Și totuși, este adevărat. Fie că mergeți acolo pentru gastronomia bogată, pentru patrimoniul de piatră sau pentru prospețimea naturii sale, Bretania vă primește întotdeauna cu brațele deschise. Între pădurile dense, dunele de nisip și mările agitate se află frumoasele sate din Bretania. Unele dintre aceste sate din Bretania sunt bine cunoscute și populare. Altele, mai discrete, pot fi descoperite de cei mai curioși.

1. Locronan

Locronan, unul dintre cele mai frumoase sate din Bretania

Credit foto: Shutterstock – Oscity

Satul medieval Locronan este un loc de vizitat în apropiere de Quimper și este renumit pentru străzile sale pietruite autentice. Casele de piatră sunt toate marcate de timp, iar magazinele se integrează perfect în atmosfera generală.

Intrarea în Locronan este ca și cum ai descoperi un sat breton încremenit în timp. Este unul dintre satele din Bretania care nu a suferit niciodată o renovare majoră, din cauza sărăciei crescute într-o perioadă în care acest lucru se întâmpla peste tot. Așa că a rămas așa cum este, spre marea noastră plăcere.

Îl recomandăm pe tot parcursul anului, în special în timpul lunilor de vară și de Crăciun. Într-adevăr, dacă vara este un loc aproape bucolic (mai ales în zilele frumoase), iarna se luminează cu mii de luminițe și devine o piață de Crăciun în sine.

2. La Roche-Bernard

La Roche-Bernard

Credit foto: Shutterstock – Labellepatine

La Roche-Bernard, ca și Locronan în Finistère, este considerat un oraș de caracter. Istoria sa, care datează din Antichitate, i-a permis să își construiască un patrimoniu istoric și arhitectural destul de important.

Cu toate acestea, La Roche-Bernard este unul dintre acele sate bretone care sunt vizitate și pentru micul său port de agrement și pentru malurile sale de pe râul Vilaine. Cu toate acestea, faceți-vă timp să vă plimbați pe străzile sale pietruite și pe casele de piatră pe care timpul le-a învechit.

3. La Gacilly

La Gacilly, unul dintre cele mai frumoase sate din Bretania

Credit foto: Shutterstock – Tatjana Kabanova

La Gacilly este satul breton al meșteșugurilor. În timpul verii, un festival de fotografie umple străzile cu imagini uriașe. În restul anului, în acest oraș al meșteșugarilor, mulți pictori, sculptori și sticlari se inspiră din acest oraș.

Dar satul ăsta e mai mult decât atât. Într-adevăr, ziduri de piatră, maluri de râu și verdeață înflorită, totul este adunat pentru a vă transporta și a vă cufunda într-o atmosferă cât se poate de bucolică. Un sat foarte singular din Bretania, de văzut neapărat!

4. Rochefort-en-Terre

Rochefort-en-Terre

Credit foto: Shutterstock – Rolf E. Staerk

Dintre orașele de caracter din Bretania, Rochefort-en-Terre este, fără îndoială, cel mai frumos. Este bine cunoscut faptul că Rochefort-en-Terre este o invitație la contemplare, într-un mediu înflorit și cu pietre deosebite. Este un punct de întâlnire pentru artiști: mulți dintre ei au un magazin unde le puteți vedea sau cumpăra lucrările.

În plus, acest sat breton are un castel din secolul al XII-lea, distrus de mai multe ori, apoi transformat în conac de Alfred Klots, un pictor american îndrăgostit de regiune. La sfârșit de an, ca și Locronan, satul aprinde luminițe aurii pentru a deveni un loc magic!

5. Pont-Aven

Pont-Aven

Credit foto: Shutterstock – DaLiu

Așezat pe malul râului Aven, micul sat breton Pont-Aven vă va cufunda direct în atmosfera care îi dă viață. Demn de un platou de filmare, satul Pont-Aven este cunoscut și recunoscut pentru frumusețea și peisajele sale.

Mai mult, mulți pictori s-au stabilit aici, au deschis galerii și au folosit mediul din Pont-Aven ca model. Între casele de piatră de pe malul apei, morile și drumurile cu natura lor mereu sălbatică, Pont-Aven se remarcă prin poezia care se află acolo și care dă viață acestui sat din Bretania.

6. Saint-Cado

Saint-Cado, una dintre cele mai mici insule bretone

Credit foto: Shutterstock – travellight

Saint-Cado s-a stabilit între Lorient și Auray, de-a lungul Rivière d’Étel, pe o mică insulă. Este unul dintre cele mai frumoase sate din Bretania. Legată de un pod, această mică bucată de pământ vă va încânta privirea, prin lumina naturală, în continuă schimbare, și prin peisajele cu culori amețitoare.

Așa că faceți-vă timp să zăboviți! În plus, veți putea observa fermele de stridii, ale căror stridii sunt renumite. Altfel, puteți contempla numeroasele ambarcațiuni de agrement care navighează de-a lungul Étel… În fiecare an, Festivalul Tonului este o întâlnire care nu trebuie ratată în Saint-Cado: muzică, cântece, standuri de băuturi și restaurante onorează trecutul glorios al vechiului port de ton care a fost odată acest sat breton.

7. Dol-de-Bretagne

Dol-de-Bretagne, unul dintre cele mai frumoase sate din Bretania

Credit foto: Shutterstock – Hartmut Albert

La mică distanță de Saint-Malo, se află Dol-de-Bretagne, un fermecător sat breton, așa cum ne place nouă. Cu aspectul său medieval, primul lucru pe care îl vedeți este imensa catedrală Saint-Samson de Dol-de-Bretagne.

Restul satului merită o vizită: case vechi cu pereți din lemn, străzi înguste și pietruite, oase vizibile… O adevărată călătorie în timp, într-o atmosferă autentică pe care locuitorii și turiștii o îndrăgesc! Vizitarea Dol-de-Bretagne este, de asemenea, o ocazie de a face o oprire la Mont-Saint-Michel, la doar 30 de kilometri distanță!

8. Moncontour

Moncontour, Bretania

Credit foto: Shutterstock – Rolf E. Staerk

Cele mai fermecătoare sate din Bretania sunt adesea cele mai vechi, pentru că au reușit să-și păstreze autenticitatea. Mai mult, timpul a lăsat urme care au devenit atuuri pentru fiecare dintre ei. Ca și Moncontour, un oraș cu adevărat istoric. Un centru al comerțului cu vele încă din secolul al XVII-lea, locuitorii săi și-au făcut averea acolo.

Astăzi, clădirile care pot fi văzute de-a lungul străzilor înguste sunt moștenirea acestei epoci bogate. Moncontour poate fi vizitat cu înțelegerea faptului că a fost construit de istorie. Într-adevăr, în perioada Chouanneries (Războaiele Vendée sau ale Vestului), acest sat breton a fost leagănul mai multor acțiuni insurgente.

Rețineți că, în fiecare an impar, satul organizează un festival medieval, care oferă posibilitatea de a descoperi cum era viața în acea perioadă!

9. Ploumanac’h

Ploumanac'h

Credit foto: Shutterstock – s4svisuals

A fost votat “Satul preferat al francezilor” în 2015. Situat pe Coasta de granit roz, Ploumanac’h se caracterizează prin apropierea sa de această margine de rocă roz, formată acum câteva sute de milioane de ani. Fost sat de pescari, Ploumanac’h este acum atașat comunei Perros-Guirrec și a devenit unul dintre districtele acesteia.

Ploumanac’h este încă considerat un sat breton de sine stătător, dar încântă deopotrivă tineri și bătrâni care vin să-i descopere centrul sau coasta și plajele. De o frumusețe excepțională, stâncile care o protejează de marea uneori neîmblânzită capătă culori incredibile pe măsură ce soarele răsare sau apune.

10. Dinan

Străzile pitorești din Dinan

Credit foto: Shutterstock – canadastock

De-a lungul Rancei, există numeroase case, poduri care traversează râul, făcând legătura între cele două maluri, și spații verzi dedicate naturii. Acesta este unul dintre cele mai drăguțe sate bretone: Dinan. Foarte frecventat de turiști, Dinan se remarcă prin diferitele perioade arhitecturale care pot fi găsite în case. Casele din Dinan datează din secole diferite și sunt construite în cel mai fermecător mod posibil, formând un ansamblu magnific.

Este recomandabil să vă plimbați pe străzile abrupte ale satului în căutare de indicii ale trecutului, fiind martori ai bogăției comerțului și a meșteșugurilor.

11. Concarneau

Concarneau

Credit foto: Shutterstock – Rolf E. Staerk

Nu se poate vorbi despre satele din Bretania fără a menționa Concarneau și, în special, orașul său cheie. Deși Concarneau a devenit un oraș important în Finistère, și-a păstrat totuși autenticitatea. Bastioane de piatră, un singur punct de acces și tot ce se poate descoperi înăuntru, secretul este bine păstrat.

Nu ezitați să vă faceți timp să vă plimbați în liniște. Descoperiți străzile și casele pietruite ale acestui oraș-cheie. Multe magazine vă vor face să vă doriți să aduceți un suvenir sau să gustați un pic din Bretania.

TravelMax.ro