Cele mai frumoase 11 plaje din Lisabona

Vreți să vizitați capitala portugheză? Unde să mergeți pentru a vă relaxa pe nisip? Iată selecția noastră cu cele mai bune plaje din Lisabona!

Capitala Portugaliei și un “oraș mondial”, Lisabona este o conurbație urbană vastă, deschisă spre gura râului Tajo și Oceanul Atlantic. Cu 2.821.876 de locuitori în întreaga zonă urbană, Lisabona este al 15-lea cel mai populat oraș din Uniunea Europeană. Decât să rămâi într-o lume minerală și de beton, de ce să nu evadezi pe litoralul său magnific care mărginește capitala?

TravelMax a selectat cele mai frumoase 11 plaje din Lisabona. Spre nisip!

Citește și:
Unde să vă cazați în Lisabona?
Unde să închiriezi un scuter în Lisabona?

Plajele Lisabonei sunt amenințate de o creștere a nivelului mării (o consecință a încălzirii globale?) de aproximativ 50 de centimetri, ceea ce ar putea duce la dispariția unor plaje de nisip. Pentru a profita la maximum cât mai este timp, iată selecția noastră cu cele mai bune plaje din Lisabona!

1. Praia da Areia Branca

Plaje în Lisabona: Praia da Areia Branca

Credit foto: Shutterstock – Felix Will

Numele său înseamnă literalmente “plajă cu nisip alb”. Situată la nord de Lourinhã, este una dintre cele mai bune plaje din Lisabona pentru surfing, bodyboarding, mini-golf și băi de soare pe nisip.

2. Praia da São Julião

Praia da São Julião

Credit foto: Wikipedia – Filipemigu

Situată pe coasta de nord a orașului Sintra, plaja Praia de São Julião oferă o întindere de nisip de 250 de metri lungime. Dar, mai presus de toate, este una dintre cele mai populare plaje din Lisabona. Și pe bună dreptate: este înconjurat de stânci înalte care oferă o priveliște uluitoare asupra orașului Ericeira. Este, de asemenea, un loc minunat pentru drumeții și surfing.

Un alt fapt important este că Praia da São Julião este prima plajă din Parcul Natural Sintra-Cascais.

3. Praia de Magoito

Praia de Magoito

Credit foto: Shutterstock – Americo Lopes

Această plajă este renumită pentru că este dominată de o dună naturală de piatră, formată prin acumularea de nisip adus de vânt și de ocean. Pe șosea, se poate ajunge prin satele Magoito sau Fontanelas. Pentru a merge pe jos, trebuie parcursă o pasarelă lungă de lemn din vârful stâncii.

De asemenea, partea sudică nu este foarte aglomerată. Așa că nu uitați să favorizați această parte!

4. Praia das Maçãs

Plaje în Lisabona: Praia das Maçãs

Credit foto: Shutterstock – DaLiu

Ne apropiem de Lisabona îndreptându-ne spre sud, către o plajă dedicată familiilor: Praia das Maçãs. “Plaja merelor” este accesibilă din orașul Sintra și oferă un banc de nisip foarte larg, pe care vă puteți relaxa, cu piscine naturale. Prin urmare, este ideal dacă oceanul este agitat.

5. Praia da Adraga

Plaje în Lisabona: Praia da Adraga

Credit foto: Shutterstock – Marcelina Zygula

Praia da Adraga se află chiar în mijlocul Parcului Natural Sintra-Cascais. Locul este, așadar, idilic. Pe de altă parte, locul este aglomerat vara și este greu de ajuns cu mașina (deoarece există puține locuri de parcare).

Dar lungimea de 400 de metri și topografia sa fac din ea un paradis pentru surferi și înotători. Se spune că este una dintre cele mai frumoase 20 de plaje din Europa. La ieșire, nu uitați să faceți o diversiune la Cabo da Roca cel mai vestic punct al continentului european.

6. Praia do Guincho

Praia do Guincho

Credit foto: Shutterstock – Gustavo Frazao

Plaja Guincho este una dintre cele mai populare plaje de pe coasta Cascais-Sintra, între oraș și munți, ferită de vânt și gazdă a numeroase competiții sportive internaționale (surfing, windsurfing, windsurfing). Atenție, găsirea unui loc pe nisip este un lux aici în timpul verii, deoarece plaja este foarte populară printre turiști și familii.

7. Praia da Cresmina

Plaje în Lisabona: Praia da Cresmina

Credit foto: Shutterstock – kudla

La sud de Guincho Beach se află Crismina Beach, un golf înconjurat de stânci. Plaja duce la o zonă extinsă de dune naturale, unde puteți admira apusul de soare, un paradis romantic pentru o seară reușită alături de iubitul dumneavoastră. Pe lângă peisajele frumoase, vă puteți bucura de fructe de mare în restaurantele de pe plajă.

8. Praia do Tamariz

Praia do Tamariz

Credit foto: Shutterstock – nito

Aceasta este una dintre cele mai turistice plaje din Lisabona, situată la marginea gării Estoril, la est de Cascais. Există multe baruri și discoteci în care puteți petrece. Dacă sunteți în căutarea unei fâșii liniștite de nisip pe care să dormiți, mergeți pe plajele din nordul coastei.

9. Praia de Carcavelos

Praia de Carcavelos

Credit foto: Shutterstock – Deep Pixel

Puteți simți că vă apropiați de Lisabona: plaja Carcavelos, la periferia Lisabonei, este literalmente ocupată vara. Accesibilă cu trenul din Lisabona, oferă cea mai mare întindere de nisip dintre plajele Lisabonei. Există, de asemenea, o mulțime de baruri și restaurante în care puteți petrece.

10. Praia do Meco

Plaje în Lisabona: Praia do Meco

Credit foto: Shutterstock – Alizada Studios

Pe coasta de sud a plajelor din Lisabona! Plaja Meco, în apropiere de Setúbal, este adăpostită de o stâncă de argilă. Bine de știut: este un loc popular pentru naturiștii portughezi, dar pe coasta de nord, familiile pot veni cu ușurință să se scalde acolo fără a fi molestate (pentru cei mai timizi).

11. Praia da Figueirinha

Praia da Figueirinha

Credit foto: Wikipedia – Aabasch

Aici, aproape că ne simțim ca într-o țară tropicală! O mare calmă, o plajă lungă cu nisip alb și strălucitor. Aceasta este una dintre cele mai frumoase plaje din Lisabona și din Portugalia. Tineri și bătrâni vor fi încântați!

Deci, sedus de apele limpezi ale plajelor din Lisabona?

TravelMax.ro