Cele mai frumoase 11 plaje din Cuba

Vă întrebați unde să mergeți pentru a vă bucura de minunata coastă cubaneză? De la cele mai faimoase plaje la adevărate comori ascunse, iată care sunt cele mai frumoase 11 plaje din Cuba!

Pe lângă pădurile sale luxuriante, orașele colorate și atmosfera strălucitoare, Cuba este o destinație de vis pentru leneveală. Cea mai mare insulă din Caraibe găzduiește o multitudine de plaje paradisiace. Printre toate aceste peisaje de carte poștală, trebuie să recunoaștem că este dificil să te orientezi! Cu toate acestea, unele plaje ies în evidență din mulțime. Sunteți gata să vă înmuiați degetele de la picioare în apa translucidă și să vă relaxați pe nisipul cald? Iată care sunt cele mai frumoase 11 plaje din Cuba.

1. Playa Flamingo, Cayo Coco

playa flamingo cuba

Credit foto: Shutterstock / cleanfotos

Insula Cayo Coco este renumită pentru plajele sale superbe. Bogăția biodiversității sale îi conferă un caracter incomparabil. În special, aici se află al doilea cel mai mare recif de corali din lume, după Marea Barieră de Corali din Australia. Desigur, acest lucru îl face un loc ideal pentru a începe scufundările… Și pentru a admira priveliștile! Dar Cayo Coco este cunoscută și pentru colonia de flamingo roz, cea mai mare de pe întregul continent. Dacă mergeți la playa Flamingo, puteți face plajă în compania acestor păsări maiestuoase. O experiență de neuitat!

2. Playa Pilar, Cayo Guillermo

plajă în Cuba

Credit foto: Shutterstock / jackbolla

Adesea considerată cea mai frumoasă plajă din Cuba, Playa Pilar are toate caracteristicile unei plaje paradisiace. Nisipul alb, apa turcoaz și palmierii creează o imagine desprinsă parcă dintr-un vis. Dacă sunteți în căutarea unui loc sălbatic și liniștit, acesta este locul unde trebuie să mergeți! Acest peisaj a fost cel care l-a inspirat pe Hemingway să scrie romanul “Insula în derivă”. Numele plajei este un omagiu adus autorului și, mai ales, bărcii sale de pescuit, Pilar!

3. Playa Periquillo, Cayo Santa Maria

perquillo beach cuba

Credit foto: Shutterstock / Lucky-photographer

Mica insulă Cayo Santa Maria este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Motivul? Biodiversitatea sa este impresionantă! Veți întâlni iguane, flamingo roz și un număr mare de specii endemice. În special, s-ar putea să aveți norocul de a da peste Tocororo. În spatele acestui nume curios se ascunde o mică pasăre în culorile steagului cubanez, care a devenit emblemă națională! Cea mai frumoasă plajă de pe insulă este, fără îndoială, Playa Periquillo. Această semilună de nisip alb este un loc de vis pentru a te scălda și a înota printre peștii multicolori. De asemenea, puteți practica scuba diving în apele sale limpezi!

4. Playa Maguana, Baracoa

Credit foto: Shutterstock / takehanx

Mergeți în estul Cubei, în apropiere de Baracoa. Acest oraș foarte drăguț, situat între mare și munți, este o adevărată bijuterie care este încă puțin cunoscută de turiști. Plajele din jurul său sunt pur și simplu sublime! Printre acestea, playa Maguana este locul perfect pentru a gusta din adevărata atmosferă cubaneză. Într-adevăr, este deosebit de populară în rândul populației locale. Într-un cadru tropical, scufundați-vă în apele sale translucide, protejate de reciful de corali din apropiere. Nu ratați restaurantele situate în apropierea plajei, ideale pentru a gusta din specialitățile locale.

5. Playa Blanca, Baracoa

playa blanca cuba

Credit foto: Shutterstock / Elena Berd

Pe lângă faptul că este una dintre cele mai frumoase plaje din Cuba, Playa Blanca este una dintre cele mai mici plaje din lume! Va trebui să mergeți pe jos și să urcați un deal pentru a ajunge acolo, dar merită. Această plajă mică oferă un cadru intim, ideal pentru cei care doresc să se îndepărteze de agitația turistică. Ca să nu mai vorbim de faptul că Playa Blanca se pierde într-un cadru tropical uimitor. Nu ezitați să explorați zona înconjurătoare. Puteți închiria chiar și o piroga pentru a face acest lucru! Cu toate acestea, această bucățică de paradis are un preț: trebuie să plătiți pentru a ajunge acolo.

6. Playa Los Pinos

o altă plajă în Cuba

Credit foto: Shutterstock / Roman Zaiets

Pentru tine, cele mai frumoase plaje din Cuba sunt cele care îți permit să fii singur cu tine însuți? Vizitați playa Los Pinos! Acest loc incredibil este accesibil doar cu barca din Playa Santa Lucia. Prin urmare, este una dintre cele mai pustii plaje din țară. Cu toate acestea, oferă un peisaj uluitor! Este un loc minunat pentru a vă relaxa și a vă bucura de sunetul valurilor și de cântecul păsărilor.

7. Playa Tortuga, Cayo Largo del Sur

playa tortuga cuba

Credit foto: Shutterstock / Andrea Izzotti

Visezi să înoți cu broaștele țestoase? Playa Tortuga nu-și datorează numele întâmplării. Într-adevăr, veți găsi un număr mare de ele, atât pe nisip, cât și în apă. La lumina lunii, multe dintre ele vin pe plajă pentru a-și depune ouăle. Aceasta este o experiență care va rămâne în memoria ta pentru totdeauna! Playa Tortuga are, de asemenea, multe alte atuuri. Vă așteaptă un banc de nisip larg și cald, apă turcoaz și un peisaj care vă taie răsuflarea. Dacă doriți să mergeți acolo, vă rugăm să respectați fauna și flora pentru a păstra echilibrul locului.

8. Punta Frances, Isla de la Juventud

isla juventud cuba

Credit foto: Shutterstock / Beca Gonzalez

Punta Frances își datorează numele corsarului francez Francois Leclerc, care în secolul al XVI-lea a făcut ravagii în Caraibe sub numele de “picior de lemn”. La vremea respectivă, plaja era o ascunzătoare pentru pirați, care au îngropat acolo multe comori… Mai mult, se pare că a contribuit în mare măsură la imaginația pirateriei. Este, în special, locul care l-a inspirat pe Robert Louis Stevenson să scrie celebrul roman “Insula Piraților”. Dar Punta Frances este, de asemenea, un loc privilegiat pentru a practica scufundări sau sporturi nautice. Apele sale limpezi și liniștite nu fac aluzie la istoria sa sulfuroasă! Frumusețea peisajelor sale și legendele care o înconjoară o fac una dintre cele mai frumoase plaje din Cuba.

9. Playa Las Gaviotas, Cayo Santa Maria

plaja cayo santa maria cuba

Credit foto: Shutterstock / Rafael Martin-Gaitero

Dacă sunteți în căutarea unei plaje unde natura este regină, mergeți la Playa Las Gaviotas. Pentru a ajunge acolo, va trebui să mergeți pe un mic drum forestier. Odată ajuns acolo, un peisaj sălbatic se întinde în fața dumneavoastră. Într-adevăr, Las Gaviotas este o plajă protejată. Este interzis să se construiască acolo! Și pe bună dreptate, este situat în rezervația naturală Biosfera Buenavista, clasificată ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Prin urmare, întreaga insulă Cayo Santa Maria este o destinație ideală pentru iubitorii de natură. Descoperiți cei 13 kilometri de coastă! Veți găsi păduri luxuriante, mangrove și o biodiversitate bogată.

10. Playa Coral, Varadero

plaja cuba cu un palmier

Credit foto: Shutterstock / Nancy van den Ende

Care este cea mai frumoasă plajă din Cuba pentru snorkelling? Playa Coral este foarte bine cunoscută pentru că este un loc ideal pentru snorkeling. După cum sugerează și numele său, este situat în apropierea unui recif de corali. Reciful găzduiește nu mai puțin de 300 de specii de pești! Aveți ocazia să vă scufundați și să le descoperiți. O profuzie incredibilă de viață și de culori prinde viață în fața ochilor tăi, iar apa limpede din Playa Coral îți permite să le observi cu o claritate excepțională. Dacă o vizitați, nu uitați să explorați peștera Saturno. Puteți înota în piscinele sale de un albastru profund!

11. Playa Varadero

paradero apus de soare

Credit foto: Shutterstock / stbar1964

Pentru mulți, Playa Varadero este regina celor mai frumoase plaje din Cuba sau chiar una dintre cele mai frumoase plaje din lume. Pentru alții, este mai bine să o evite pentru că este foarte turistică. Judecați voi! Într-adevăr, Varadero este departe de a fi cea mai autentică plajă din Cuba. Cu toate acestea, cei 20 de kilometri de nisip alb și apele sale deosebit de turcoaz merită o vizită. Este atât de mare încât nu vă veți găsi niciodată lipit de vecinii dumneavoastră! În plus, conținutul ridicat de sare din apele sale vă permite să plutiți la suprafață, cu nasul spre cer. O adevărată bucățică de paradis.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro