Cele mai frumoase 11 locuri de vizitat în Seychelles

Insulele Seychelles evocă inevitabil plaje paradisiace și ceruri azurii. Veniți să vizitați Seychelles pentru a-i descoperi minunile!

Pentru a vizita Seychelles, trebuie să parcurgeți un drum lung de la buna noastră Franță. Acestea sunt situate în vestul Oceanului Indian, nu foarte departe la nord de Madagascar.

Ele au fost descoperite la începutul secolului al XVI-lea de exploratorul portughez Vasco de Gama, dar își datorează numele unui francez: Jean Moreau Séchelles, controlor financiar al lui Ludovic al XV-lea. Seychelles a fost considerată colonie franceză timp de 60 de ani, din 1756 până în 1814, apoi colonie britanică până în 1976. De atunci, arhipelagul de 115 insule este o republică independentă, membră a Commonwealth-ului și a Francofoniei.

Astăzi, și încă de la început, Seychelles sunt adevărate bijuterii, frumuseți insulare cu recife și plaje care nu mai pot fi descrise. Păstrate de insularitatea sa, Seychelles este un admirabil gardian al naturii, oferind refugiu pentru numeroase specii de animale și plante.

1. Atolul Aldabra

Atolul Aldabra

Credit foto: Shutterstock / Altrendo Images

Atolul Aldabra este unul dintre cei mai mari atoli din lume. Acesta cuprinde patru insule mari și o lagună de mică adâncime. Aceste insule găzduiesc o populație mare de corali și, prin urmare, o faună și o floră acvatică densă. Puteți vedea peste 150.000 de broaște țestoase uriașe, cea mai mare densitate din lume.

Izolarea sa îl protejează de orice degradare umană, dar este totuși posibil să se apropie de el. Pregătiți-vă masca, tubulatura și înotătoarele și porniți să descoperiți această zonă protejată, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO.

2. Vallée de Mai (Praslin)

Vallée de Mai, insula Praslin,

Credit foto: Shutterstock / Nella

Vallee de Mai este un parc natural, dacă nu cumva cel mai frumos din lume. Este o importantă pădure tropicală și virgină, inclusă și în Patrimoniul Mondial UNESCO. Adevărat paradis al simțurilor, Vallée de Mai vă va permite să descoperiți specii de animale și plante uneori endemice. Papagalul negru sau cocotiera din Seychelles, de exemplu, sunt specii Seychellois. De asemenea, există celebrul coco de mer, mai cunoscut sub numele de coco-fesses, care își trage numele de la forma sa singulară…

Vallée de Mai se întinde pe o suprafață de 19 hectare, așa că nu veți putea vedea totul, dar faceți-vă timp să o explorați.

3. Parcul Union Estate (La Digue)

Union Estate Park La Digue Island Seychelles

Credit foto: Shutterstock / freisein

Nu vă puteți imagina o vizită în Seychelles fără a vizita plantația de nuci de cocos de pe insula La Digue. Union Estate este un spațiu magnific, situat pe o fostă plantație colonială, o fermă din lemn unde se cultivă nuci de cocos și vanilie. Echipamentul este vechi, iar o parte din recoltare se face încă după tradiție. Este un loc minunat care oferă o fereastră către trecutul colonial al insulelor Seychelles și modul în care acesta este adesea descris.

De asemenea, absorbiți verdeața și mirosurile din parc. Puteți saluta câteva dintre țestoasele de uscat care se bucură de viață în incinta lor. Parcul Union Estate vă permite să îl vizitați cu bicicleta, urmând traseele rezervate pentru practicarea curselor.

4. Plaja Anse Source d’Argent (La Digue)

Plaja Anse Source d'Argent

Credit foto: Shutterstock / Jakub Barzycki

Probabil una dintre cele mai faimoase plaje din Seychelles, dacă nu chiar din lume. O comoară a lumii naturale, este o plajă lungă și liniștită care, din păcate, este accesibilă doar prin Union State Park.

Cu toate acestea, deși accesul este disponibil doar pentru cei care plătesc taxa de parc, acesta devine din ce în ce mai popular. Atrage vizitatori care visează să descopere această zonă virgină cu nisip alb și fin. Plaja își datorează cu siguranță numele numeroaselor roci de granit gri care îi împânzesc coasta. Impozante și decorate cu nuci de cocos și palmieri, soarele le colorează de la răsărit până la apus, variind nuanțele spre portocaliu.

5. Victoria (Mahé)

Victoria (Mahé)

Credit foto: Shutterstock / 18042011

Victoria, capitala Republicii Seychelles, este situată pe insula Mahé. Ca și arhipelagul său, este un oraș foarte verde și frumos. Este un loc de vizitat pe insulă, deoarece oferă priveliști magnifice ale trecutului colonial al insulei Seychelles.

Unele clădiri și-au păstrat arhitectura, cu exterior din lemn și terase ridicate. A vizita Seychelles înseamnă, de asemenea, să te confrunți cu trecutul său și să descoperi o parte din istoria sa. Acest lucru este foarte interesant, deoarece conferă orașului un aer de muzeu în aer liber. Descoperiți în special reproducerea din argint a Big Ben, în centrul orașului, numită Clock Tower.

În plus, verdeața densă îți amintește că locuitorii din Seychello sunt dornici să își păstreze mediul înconjurător. Opriți-vă în Port Victoria, care are aerul unui port de pirați.

6. Insula St. Denis

Plaja din Insula Denis

Credit foto: Shutterstock / Kerry Manson

Insula St. Denis este o insulă de corali, măsurând 1,3 km². Foarte mic și verde, nu are mai mult de 100 de locuitori. Acesta este deținut în proprietate privată și este exploatat în principal pentru turism prin închirierea de cabane din lemn.

Cu toate acestea, este unul dintre cele mai bune locuri pentru a vizita Seychelles de pe coastă prin snorkelling. Insula St. Denis este mărginită de recife de corali. Acest lucru face ca acesta să fie unul dintre cele mai frumoase locuri din Seychelles, pentru că atât pe uscat, cât și subacvatic, vei fi uimit!

7. Acvariile naturale Madame Zabre și Tambi Pass (Desroches)

Desroches

Credit foto: Shutterstock / David T Clarke

Pe Insula Desroches există două acvarii naturale frumoase, în care puteți înota și descoperi viața sălbatică:

  • Acvariul Madame Zabre
  • Pasul Tambi

Apa cristalină a locului vă va oferi o experiență fabuloasă de scufundare, incredibil de limpede și luminoasă. Pentru că frumusețea unui loc nu se află doar pe pământ, ci și sub suprafața apelor sale. Vizita în Seychelles înseamnă cu siguranță plaje și păduri, dar și fundul marin excepțional, conservat și bogat.

8. Insula Păsărilor

Insula Păsărilor

Credit foto: Shutterstock / Serge Vero

Iată o insulă care nu și-a furat numele. Insula Păsărilor este o zonă protejată care găzduiește câteva milioane de păsări. Rândunici, rândunele, stârci, cozi, gygis albe… sute de specii se refugiază pe această insulă. O plajă imensă de nisip mărginește această insulă, al cărei centru este alcătuit dintr-o pădure și spații verzi: ideal pentru păsări. Este un spectacol magnific să poți observa păsările din toate speciile care se învârt în cerc, planează sau se avântă în apa bogată în pește.

Se poate dormi acolo, dar într-un confort foarte elementar: respectarea echilibrului ecologic primează în fața bunăstării turiștilor.

9. Plaja din Anse Intendance (Mahé)

Mahé 2

Credit foto: Shutterstock / Jenny Sturm

Aceasta este o altă plajă care merită o vizită. Pe insula Mahé, se spune că este cea mai frumoasă din zonă. La fel ca multe altele, este alcătuită din nisip alb și fin și este mărginită de o apă turcoaz limpede și naturală. Cu toate acestea, are o particularitate care îl face unic: panta sa. Acest lucru este important, deoarece face ca valurile să fie mult mai puternice decât în alte părți.

Surferii au făcut din acest loc unul dintre locurile lor preferate. Plaja din Anse Intendance are o margine lungă de palmieri și cocotieri, ceea ce îi conferă zone umbrite foarte mari. Ideal, așadar, atunci când trebuie să vă odihniți pentru o vreme și să evitați erupțiile cutanate!

10. Parcul Național Morne Seychellois (Mahé)

Parcul Național Morne Seychellois

Credit foto: Shutterstock / Natali22206

Parcul Național Morne Seychellois nu trebuie confundat cu Parcul Național Gros Morne din Canada. Deși ambele sunt zone naturale, ambele au peisaje foarte diferite.

Munții Morne Blanc și Morne Seychellois ating o altitudine de 667 de metri și, respectiv, 906 metri. Parcul construit în jurul lor ocupă 20% din insula Mahé, acoperind 3045 de hectare. Acesta oferă trasee de drumeție în inima unei păduri tropicale, unde puteți întâlni animale sălbatice de toate felurile. Nu vă fie teamă să vă pierdeți pentru o clipă, să luați altitudine. Frumusețea acestor locuri vă va face să vizitați Seychelles într-un mod nou, conectat la natură.

11. Insula Frégate

Insula Frégate

Credit foto: Shutterstock / buteo

O insuliță mică, situată la 56 de kilometri de insula Mahé, insula Frégate este un concentrat de paradis. Dealurile, pădurea densă și plajele sale sunt fidele reputației Republicii Seychelles.

În ciuda dimensiunilor sale mici, 2 kilometri lățime și doar un kilometru lungime, această insuliță este cu adevărat o pepită în Arhipelagul Seychelles. Este locul perfect pentru a vă relaxa alături de natură, datorită spa-ului de lux de pe insulă, Fregate Island Private. Pentru cei care preferă să pescuiască, apele din jurul insulei Fregate sunt perfecte. Apele din jurul insulei Fregate sunt perfecte pentru cei care preferă să pescuiască, deoarece nu sunt foarte des vizitate, sunt bogate în pește și au un fund de mare fabulos!

Lasă un comentariu