Cele mai frumoase 11 locuri de vizitat în Filipine

Pregătește-ți călătoria ca să nu ratezi nimic din cele 7.000 de insule… Iată care sunt cele mai frumoase 11 locuri de vizitat în Filipine!

Întinzându-și frumusețea pe mai mult de 7.000 de insule, Filipine este una dintre cele mai spectaculoase țări din Asia de sud-est. Verdele fluorescent al câmpurilor de orez, lagunele de smarald, vegetația luxuriantă, peisajul bankas Bambus, plaje de nisip alb presărate cu palmieri, stânci care ies din mare… Multe sunt imaginile care îți vor rămâne întipărite în minte ca niște stampe tradiționale. Fără a uita de căldura și bunătatea locuitorilor, care, singure, merită călătoria. Dacă fiecare colț al arhipelagului conține sufletul țării, anumite locuri sunt o necesitate.

Vrei să știi care sunt cele mai frumoase locuri din Filipine? Iată 13 locuri pe care nu trebuie să le ratați în timpul șederii dumneavoastră!

1. Câmpurile de orez din Banaue

Terase de orez în Banaue, Filipine

Credit foto: Shutterstock / Frolova_Elena

Știți care este a opta minune a lumii? Câmpurile de orez din Banaue se întind de-a lungul Munților Ifugao, situați în centrul insulei Luzon. Acestea oferă vizitatorilor un spectacol uluitor. Mii de terase sculptează un peisaj care pare să vină de pe altă planetă. În fața ochilor tăi, culturile sacre desenează linii curbe, iar verdeața strălucitoare este uneori traversată de apă strălucitoare.

Strămoșii grupului etnic Batad au fost cei care au lăsat moștenire lumii acest patrimoniu neprețuit cu peste 2.000 de ani în urmă. Ea este martora unei moșteniri naturale, socio-culturale, religioase, tehnologice și politice unice în lume. Acest sistem ingenios de cultivare și irigare a fost transmis din generație în generație timp de multe secole.

Deși acest know-how se află încă în mâinile filipinezilor, globalizarea aruncă o umbră asupra păstrării sale. Cu toate acestea, mizele sunt mari. Cultura câmpurilor de orez este vie și sănătoasă și are încă o dimensiune spirituală și mitologică pentru poporul Ifugao.

2. Vulcanul Mayon

Vulcanul Mayon din provincia Albay, Filipine

Credit foto: Shutterstock / Puripat Lertpunyaroj

Silueta vulcanului Mayon vă va lăsa cu siguranță o amprentă. Domul său aproape perfect vă poate aminti de Muntele Fuji… dar fără spiritul Zen. Într-adevăr, Mayon este cel mai activ vulcan din Filipine. În ultimele patru secole, a erupt de aproximativ cincizeci de ori! În ciuda istoriei sale tragice, activitatea tumultoasă a vulcanului a modelat peisajul înconjurător.

Dacă vă plac drumețiile, vă recomandăm să organizați o drumeție pentru a descoperi frumusețea sculpturală a acestui loc.

3. Siargao

Vedere la Sugba Lagoon, Filipine

Credit foto: Shutterstock / oneinchpunchpunch

Capitala surfingului din Filipine, Siargao are mult mai multe de oferit decât tuburile sale amețitoare. Într-adevăr, această insulă are toate atuurile unei destinații paradisiace. Apă colorată cu nuanțe frumoase de albastru, plaje accidentate cu dealuri blânde, mangrove, bancuri de nisip alb imaculat… În special, nu uitați să vizitați Sugba Lagoon.

În Siargao, atât localnicii, cât și turiștii cultivă un stil de viață blând. Dacă doriți să vă dedicați sejurul lenevirii, serilor leneșe și explorării liniștite, ați ajuns la locul potrivit.

4. Camiguin

Plajă și vulcan în Camiguin, Filipine

Credit foto: Shutterstock / Adrian Baker

Cunoscută sub numele de insula de foc, Camiguin se caracterizează prin numărul mare de vulcani pe care îi găzduiește. Este insula cu cea mai mare densitate de vulcani din lume! De fapt, există șapte vulcani pe o suprafață de numai 240 de kilometri pătrați. Ca să nu mai vorbim de cele aproximativ 20 de cratere pe care le puteți explora la fața locului. Din cauza acestei activități vulcanice neobișnuite, plajele din Camiguin sunt uneori acoperite cu nisip negru. Acestea oferă vizitatorilor un peisaj unic.

Dar atracția Camiguin nu se oprește aici. Deoarece insula nu este ușor accesibilă, ea atrage foarte puțini vizitatori. Populația locală s-a organizat pentru a nu-și deschide porțile în fața unui turism necontrolat. În această privință, ecoturismul ocupă un loc special. Un cadru ideal pentru a explora numeroasele comori ale insulei: cascade, izvoare termale, mici insule sălbatice…

5. Coron

Coron, plaja din Palawan, Filipine

Credit foto: Shutterstock / R.M. Nunes

Pentru mulți, insula Coron este perla Filipinelor. Pentru alții, este pur și simplu cea mai frumoasă insulă din lume. Așadar, pentru noi, este, în mod natural, o destinație obligatorie în timpul șederii în Filipine. Aici, dinți stâncoși amețitori străpung ape deosebit de transparente. Lagunele turcoaz sunt pline de viață. Tagbanwa, turiști și șopârle monitor împart plaje vaste cu nisip alb.

Vino la bordul unui bankao mică barcă tradițională, pentru a explora Coron. Iar dacă doriți să descoperiți fundul mării, este un loc ideal pentru snorkelling. Apa limpede și plină de pești este un adevărat paradis.

Pentru a afla mai multe Coron este adesea comparată cu El Nido. Într-adevăr, cele două destinații au asemănări. Deși și El Nido este un loc frumos, noi am preferat Coron, care este mai puțin turistic!

6. Vigan

Căruță pe o alee din satul Vigan, Filipine

Credit foto: Shutterstock / Daniel Andis

Situat pe Luzon, cea mai mare insulă din Filipine, Vigan este un oraș unic. În primul rând, este un exemplu frumos de oraș colonial spaniol din secolul al XVI-lea în Asia. Străzile sale pietruite și clădirile vechi sunt deosebit de bine conservate. Dar Vigan are, de asemenea, o moștenire bogată care îmbină diverse influențe asiatice și europene. Toate acestea i-au adus un loc pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Un sejur în Vigan vă va da impresia că vă întoarceți în timp. Arhitectura de modă veche, magazinele artizanale și trăsurile trase de cai care bat pietruirea sunt cele care creează scena. În plus, orașul a reușit să păstreze o autenticitate reală. Clădirile istorice și-au păstrat destinațiile, iar clădirile noi sunt construite în mod tradițional. Pe scurt, este un loc de vizitat în timpul șederii dumneavoastră în Filipine.

7. Insulele Batanes

Plajă în Insulele Batanes, Filipine

Credit foto: Shutterstock / Joseph Oropel

Insulele Batanes sunt un grup de zece insule situate în nordul îndepărtat al Filipinelor. Acestea oferă un peisaj diferit de cel pe care îl puteți găsi în alte părți ale arhipelagului. Într-adevăr, atunci când vizitați Insulele Batanes, veți avea adesea impresia că vă aflați în Noua Zeelandă! Veți vedea peisaje sălbatice, pustii, nuanțe orbitoare de verde și turme de animale în libertate. Poate fi dificil să ajungi acolo, dar merită efortul. Nu veți vedea mulți turiști! În plus, majoritatea insulelor Batanes sunt nelocuite. Cei câțiva locuitori trăiesc în principal din vânătoare și pescuit, iar cultura lor este unică în Filipine. O adevărată pauză de timp în timpul șederii dumneavoastră.

8. Manila

Golful Manila

Credit foto: Shutterstock / Joseph Oropel

Dacă călătoriți cu avionul, este foarte probabil să aterizați în Manila. Cel mai mare oraș din Filipine are o reputație proastă. Ca urmare, tinde să sperie turiștii… Cu toate acestea, numele său a intrat în imaginarul colectiv. Poate că trezește în tine imagini sulfuroase și contradictorii. Și pe bună dreptate, orașul Manila este un creuzet de influențe și culturi. Cartierele sale sunt ca niște orașe în oraș, iar transportul este haotic.

Și totuși, Manila este un oraș care știe cum să-i farmece pe cei care sunt gata să se deschidă în fața lui. Vă sfătuim să descoperiți bogăția sa umană, muzeele sale excelente și numeroasele sale bucătării gustoase! Este o adevărată aventură care vă așteaptă.

9. Lacul și vulcanul Taal

Vedere a lacului Taal și a vulcanului din Filipine

Credit foto: Shutterstock / Daniel Zuckerkandel

O insulă într-un lac într-o insulă într-un lac într-o insulă într-un lac într-o insulă… Mă urmărești? Situat într-un peisaj sălbatic magnific, vulcanul Taal este o calderă uriașă scăldată de lacul Taal. Acesta din urmă conține Vulcanul Insulao insulă care reprezintă partea activă a vulcanului. Puteți ajunge acolo prin banka și admirați scenele de viață cotidiană ale populației locale de pe malurile sale.

Puteți, de asemenea, să-l urcați! Vulcanul este încă activ, așa că este posibil să întâlniți câteva fumarole. În jurul dvs. vă așteaptă o panoramă uluitoare. Vârful este ocupat de un mic lac turcoaz, care scălda craterul vulcanului. Craterul în sine este dominat de un vârf stâncos.

10. Dealurile de ciocolată

Chocolate Hills, Filipine

Credit foto: Shutterstock / Iuliia Shcherbakova

Povestea colinelor de ciocolată începe acum două milioane de ani. Pe această suprafață, scăldată de mare, straturi succesive de scoici și corali formează mici movile. Când plăcile tectonice au ridicat insula Bohol din apă, aceste formațiuni au fost supuse intemperiilor. Eroziunea treptată a acestora le va da aspectul unor mici dealuri bătătorite. De fapt, dacă îi cereți unui copil să vă deseneze un munte, sunt șanse mari ca el sau ea să vă deseneze un deal de ciocolată.

În prezent, deși drumețiile între Colinele de ciocolată sunt interzise, puteți accesa un punct de belvedere pentru a admira aceste dealuri curioase în Filipine. Există 1.268 de astfel de stânci de-a lungul insulei Bohol, creând un peisaj unic.

11. Râul subteran din Puerto Princesa

Canotaj în peșterile și râurile din Puerto Princesa, Filipine

Credit foto: Shutterstock / r.nagy

După a opta minune a lumii, iată a șaptea nouă minune a naturii! Parcul Național al Râului Subteran din Puerto Princesa găzduiește una dintre cele mai extraordinare peșteri din lume. Pe drum, veți putea admira o pădure primară neatinsă și o biodiversitate unică în lume. Printre speciile emblematice pe care le puteți întâlni se numără cornul Palawan, macacul mâncător de crabi și pitonul reticulat. Râul, cu o lungime de 8,2 kilometri, este cu siguranță cel mai lung din lume. Acesta trece printr-o peșteră înainte de a se vărsa în Marea Chinei de Sud. O priveliște uluitoare pe care nu trebuie să o ratați!

TravelMax.ro