Cele mai frumoase 11 locuri de vizitat în Coreea de Sud

Visezi la Orientul Îndepărtat și, în special, la această țară supranumită “Țara calmului de dimineață”? Am selectat pentru tine cele mai frumoase 10 locuri de vizitat în Coreea de Sud.

Situată în nord-estul Asiei, la aceeași latitudine cu sudul Japoniei, Coreea de Sud se află pe o peninsulă pe care o împarte cu vecinul său, Coreea de Nord. Împărțirea dintre cele două țări a avut loc în 1953, în urma Războiului din Coreea, care a opus Sudul, sprijinit de Națiunile Unite, și Nordul, susținut de China și URSS. Cu toate acestea, cele două jumătăți nu au încheiat un tratat de pace și sunt încă oficial în război, deși conflictul este latent. Prin urmare, în Țara Calmului de Dimineață se poate ajunge doar pe mare sau pe calea aerului.

Vă invităm să ne urmăriți pentru a descoperi cele mai frumoase locuri de vizitat în Coreea de Sud.

1. DMZ

Frontieră, DMZ, Coreea de Sud

Credit foto: Shutterstock / Panu Kosonen

Zonă demilitarizată care separă cele două țări pe o distanță de 235 km a devenit o atracție turistică, mai ales că acest No Man’s Land a fost colonizat de o floră și o faună interesante. Cu toate acestea, poate fi accesat doar printr-un tur organizat, care vă va duce să vizitați puncte cheie de-a lungul zonei, fără a intra în ea.

De la observatoare puteți avea norocul de a vedea căprioare, care se bucură de acest mediu natural. Există, de asemenea, un tur mai cuprinzător, care include zona JSA (Joint Security Area), administrată de ONU, și vă duce în interiorul zonei.

2. Gyeongju

Gyeongju, Observator, Coreea de Sud

Credit foto: Shutterstock / Joshua Davenport

Atunci când vizitați Coreea de Sud, este important să cunoașteți elementele de bază ale istoriei sale. Orașul fermecător al Gyeongju, nu departe de coastă, în sud-estul țării, este perfect pentru a te îmbiba cu cultura coreeană.

Orașul, care a fost capitala regatului Silla timp de 1.000 de ani, între 57 î.Hr. și 935 d.Hr., a păstrat multe relicve din perioada sa glorioasă. Le puteți descoperi în timpul unei plimbări într-un parc verde, cu aproape 200 de morminte, dintre care unul a fost decupat pentru a găzdui un mic muzeu. Puțin mai departe, puteți vedea unul dintre cele mai vechi observatoare astronomice din lume, care datează din secolul al VII-lea, și Palatul Donggung, situat pe malul iazului Anapji. Mergeți acolo la sfârșitul zilei pentru a vă bucura de iluminările de la apus.

3. Andong și Hahoe

Hahoe, Coreea de Sud

Credit foto: Shutterstock / Panwasin seemala

Un alt loc minunat de vizitat în Coreea de Sud este orașul Andong este situat în centrul-est.

Mai întâi mergeți în vârful stâncii Buyongdae pentru o vedere panoramică a satului, apoi continuați spre Hahoe un sat istoric care datează din secolul al XIV-lea și care a rămas așa cum era atunci. Ce priveliște este acest sat, așezat într-o curbă de râu, înconjurat de câmpuri și munți! Primăvara și toamna, se luminează în culorile florilor sau ale frunzelor înroșite. Plimbați-vă pe străzile înguste, intrați în casele tradiționale încă locuite și bucurați-vă de parade folclorice pline de culoare.

4. Busan

Busan, Coreea de Sud

Credit foto: Shutterstock / CJ Nattanai

Este greu să vizitezi Coreea de Sud fără să vizitezi Busan, al doilea oraș ca mărime și port important. Dacă orașul nu este atractiv la nivel global, are cel puțin două locuri care merită vizitate: Gamcheon Satul cultural, cu străduțele sale înguste care șerpuiesc printre case colorate. Cartierul a fost construit în anii 1950 și totul a fost proiectat astfel încât fiecare casă să aibă o vedere liberă. Arta stradală este foarte prezentă aici, cu o statuie a Micului Prinț care privește spre oraș.

La aproximativ 1 oră de Busan, o drumeție de-a lungul traseului de coastă din Igidae între pădure și coastă zimțată. Plimbarea începe de la un observator de pe fundul mării de pe micile insule Oryukdo, apoi trece printr-un parc frumos amenajat pe un fost sit militar și apoi șerpuiește prin pădure pentru a se încheia cu o priveliște uluitoare a podului Gwangan.

5. Suncheon

Suncheon Bay, Coreea de Sud

Credit foto: Shutterstock / hwang seong jin

Pe coasta de sud, Suncheon Grădina botanică și golful ecologic din Suncheon sunt principalele sale atracții. După Salonul Internațional de Grădină din 2013, imensul parc botanic a păstrat multe dintre modelele florale și peisagistice ale țărilor invitate. Zona a fost proiectată pentru a reprezenta aspectul orașului, iar priveliștea generală poate fi admirată de pe unul dintre dealuri. Zona de apă reprezintă zona urbană. Pe drum, admirați munca grădinarilor, care smulg buruienile cu mâna…

La sfârșitul după-amiezii, luați monorailul spre golf, care este un parc natural protejat. O plimbare lungă în cea mai mare stufăriș din țară vă va permite să apreciați calmul locului și să vă bucurați de cântecele păsărilor. La capătul potecii, apusul de soare peste Marea Galbenă vă va răsplăti pentru că ați mers până aici.

6. Boseong

Este imposibil să vizitezi Coreea de Sud fără să cunoști una dintre cele mai emblematice culturi din Asia! Așa că hai să mergem să descoperim câmpurile de ceai din Boseong la aproximativ o oră de Suncheon. Aici, nu doar vederea vă va fi trezită, ci și mirosul, cu aroma delicioasă a frunzelor de ceai, ușor legănată de briză. Veți fi uimiți de peisajul colinar verde, uneori cu o ușoară ceață. Nu degeaba această regiune este adesea folosită ca decor pentru filmele coreene.

Multe dintre plantații sunt deschise pentru vizitatori, ceea ce le face un loc minunat pentru a vă plimba pe câmpuri și pe dealuri. De asemenea, veți avea ocazia să vizitați un muzeu al ceaiului și să degustați specialitățile locale, bineînțeles, pe bază de ceai verde.

7. Jeonju

Jeonju, Coreea de Sud

Credit foto: Shutterstock / Jimmy Tran

la 200 km sud-vest de capitală, Jeonju este o vizită obligatorie. Planificați o cazare tradițională (hanok) în orașul vechi, vă veți simți transportat înapoi în timp. Patul dumneavoastră va fi un futon tradițional, așezat pe podea. S-ar putea să aveți nevoie de explicații despre cum să o configurați corect, deoarece veți constata că este pliată pentru a elibera spațiu. Aceasta va fi o ocazie pentru un moment plăcut de împărtășire cu gazda dumneavoastră.

În acest cartier conservat, interzis mașinilor în timpul zilei, vă veți plimba printre case tradiționale mici, clădiri istorice, muzee – inclusiv unul dedicat artei caligrafiei – și chiar o catedrală catolică, fondată de un Aveyronnais. Peste tot pe străzi, veți fi însoțiți de tineri și mai puțin tineri îmbrăcați în haine tradiționale. Le puteți încerca și dumneavoastră, sunt de închiriat și vă vor permite să intrați gratuit în muzee. Orașul este renumit pentru gastronomia sa (de aici provine faimosul bibimbap), totul aici este adunat pentru plăcerea simțurilor.

8. Parcul Seoraksan

La nord-est, în munții care au fost decorul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2018, se află Parcul Seoraksan considerată cea mai frumoasă din țară. Natura domnește aici, deoarece parcul este protejat. Alegeți unul dintre cele 15 trasee de drumeție pentru a descoperi pădurea, stâncile zimțate, cascadele sau templele care străjuiesc parcul. Urcați pe Ulsanbawi, o stâncă formată din șase vârfuri, dintre care cel mai înalt are 950 m.

Drumeția este puțin obositoare, dar veți fi răsplătiți cu priveliști frumoase ale văii din jur. Vă puteți încheia ziua pe plaja Sokcho din apropiere.

9. Seonyudo sau Sunyudo

Seonyudo, Gunsan, Coreea de Sud

Credit foto: Shutterstock / Aaron Choi

Acest șir drăguț de insule, la două ore de capitală, reprezintă o escală autentică și revigorantă după agitația orașului. Accesibile cu un feribot de o oră de la portul Gunsan, micile insule ale Seonyudo Munyeodo, Janjado și Daejangdo pot fi explorate rapid pe jos și reprezintă o ocazie de a observa pescari la lucru, pârâiașe naturale și un copac endemic curios: copacul ploii. Este ocazia perfectă de a gusta pește crud, pregătit în fața dumneavoastră, și de a admira un apus de soare magnific. Cel mai bine este să ajungeți cu feribotul de după-amiază, pentru a ajunge când excursioniștii tocmai au plecat! Aveți grijă să nu-l confundați cu Parcul Seonyudo din Seul atunci când vă planificați itinerariul…

10. Jeju

Insula Jeju, Coreea de Sud

Credit foto: Shutterstock / AzmanMD

O destinație paradisiacă și unul dintre locurile de vizitat în Coreea de Sud, insula Jeju este situat la 85 km sud de peninsulă. Formată în urma mai multor erupții vulcanice, oferă peisaje frumoase, numeroase oportunități de drumeții și beneficiile unei clime subtropicale. Cu toate acestea, dacă urcați pe Muntele Hallasan, care are o înălțime de 1950 de metri, este posibil să aveți parte de o climă subantarctică!

O altă experiență neobișnuită în Jeju este Peștera Manjanggul, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Este cea mai lungă peșteră de lavă din lume.

11. Seoul

Seoul, Coreea de Sud

Credit foto: Unsplash – Sunyu Kim

Bineînțeles, nu puteți vizita Coreea de Sud fără să descoperiți farmecul capitalei, Seul. Deși megalopolisul poate părea greu de înțeles la prima vedere, centrul său este ușor de vizitat și include multe cartiere atractive. Palatele regale coexistă cu clădiri futuriste, iar fiecare colț de stradă dezvăluie noi surprize.

Cea mai populară și mai relaxantă plimbare este pe malul Cheonggyecheon, un râu care a fost eliberat de cătușele de beton pentru a le oferi locuitorilor Seulului o gură de aer proaspăt. În apropiere, strada pietonală a cartierului tradițional Insadong vă permite să admirați pe îndelete micile magazine și galerii de artă.

TravelMax.ro