Cele mai frumoase 11 locuri de vizitat în Brazilia

V-ați decis să vizitați Brazilia, una dintre cele mai visate țări din America de Sud? Descoperiți selecția noastră de locuri de neratat pentru a profita la maximum de sejurul dumneavoastră!

Cea mai mare țară din America de Sud, acoperind aproape jumătate din continent, Brazilia este un tărâm al contrastelor care oferă o multitudine de peisaje și activități. De la orașele uriașe Rio de Janeiro, São Paulo sau Salvador până la ținuturile neexplorate ale Amazonului și Pantanalului, trecând prin parcuri naționale conservate și plaje paradisiace, vizitarea Braziliei vă va oferi experiențe pe cât de diverse, pe atât de îmbucurătoare.

Un sejur de câteva luni ar fi necesar pentru a explora această țară de 16 ori mai mare decât Franța, așa că vă vom ajuta să vă decideți ce să faceți în Brazilia cu selecția noastră de locuri de neratat.

1. Rio de Janeiro

Rio de Janeiro, Brazilia

Credit foto: Shutterstock / Catarina Belova

Poarta de intrare în țară Rio de Janeiro este adesea cel mai cunoscut oraș din Brazilia. Mitică pentru carnavallui peisaje și a sa monumenteTe cufundă imediat în atmosfera relaxată și caldă a țării. Vizitarea Braziliei este, în primul rând, o modalitate de a experimenta modul de viață blând care domnește acolo.

Faceți o plimbare pe plajele mioritice din Copacabana și Ipanema unde braziliencele se bronzează și își arată corpul fără complexe. Opriți-vă pentru a admira dansatori de salsa care se învârt în jurul promenadei în spectacole improvizate.

Apoi mergeți la Corcovado muntele care găzduiește Hristos Răscumpărătorulsimbolul orașului. Priveliștea asupra golfului Rio este uluitoare și veți avea parte de un alt must-see, cel al Pão de Açúcar sau Sugar Loaf, un vârf de granit care se înalță la 396 de metri deasupra mării și la care se poate ajunge pe jos sau cu telecabina.

2. Costa Verde

Paraty, Brazilia

Credit foto: Shutterstock / Guaxinim

Atunci când căutați ce să faceți în Brazilia și în zona Rio de Janeiro, nu puteți rata Costa Verde. Această regiune situată de-a lungul coastei atlantice, între Rio și São Paulo, găzduiește numeroase minuni. Micul oraș Paraty, o bijuterie de arhitectură colonială care pare să fi fost înghețată în timp, cu fațadele sale albe și străzile pietruite. Nu departe, satul pescăresc Trindade Plajele cu nisip alb, presărate cu colibe ale pescarilor de-a lungul mării turcoaz, sunt acolo pentru a vă bucura.

3. Ilha Grande

Ilha Grande, Brazilia

Credit foto: Shutterstock / Jakub Barzycki

Accesibilă cu feribotul, aceasta oferă tot ceea ce călătorul visează pentru o vacanță. Plaje cu nisip alb pentru relaxare, ape translucide pentru înot și snorkeling, balade în jungla virgină, etc. Toate acestea într-o atmosferă calmă și liniștită, deoarece insula nu are drumuri și, prin urmare, nici vehicule. Cele mai multe drumeții va satisface atât drumeții motivați, cât și pe cei care combină vacanța cu odihna și, în orice caz, vă va duce la mari plaje pustii sau drăguț micuț sate pescărești.

4. Cascadele Iguazú

Cascadele Iguazú, Brazilia

Credit foto: Shutterstock / baron_cotes_due_rhone

A vizita Brazilia înseamnă, de asemenea, a merge în căutarea unora dintre cele mai frumoase minuni naturale din lume. Cascadele Iguazú (Foz do Iguaçu în portugheză), la granița cu Argentina, sunt o bijuterie care nu trebuie ratată. Situat în cadrul unui parc protejat, complexul de aproximativ 275 de cascade țâșnesc din pădure la fiecare cotitură a drumului, până la punctul culminant al spectacolului, impresionantul Garganta del Diablo sau Gâtul Diavolului.

Veți auzi sunetul trombelor de apă înainte de a le vedea și vă puteți apropia cât mai mult posibil datorită pasarele de-a lungul stâncilor și peste râu.

5. Pădurea amazoniană

Pădurea tropicală amazoniană

Credit foto: Shutterstock / Gustavo Frazao

O vizită în Brazilia nu ar fi completă fără o imersiune în plămânul verde al planetei noastre, imensul Pădurea amazoniană. Zbor spre Manaus, un oraș legendar dezvoltat în secolul al XIX-lea în timpul goanei după “aurul moale”, cauciucul. Acest oraș, cu arhitectura sa colonială, este punctul de plecare pentru o serie de croaziere pe râul Amazon sau drumeții în junglă. Atenție însă, pătrunderea în adâncul pădurii primare este o adevărată aventură!

Alegeți un ghid experimentat care vă va arăta flora și fauna din regiune, dormiți într-o cabană în inima pădurii și întâlniți triburile indigene. Urmărind râul până la gurile sale, se poate ajunge la orașul Belém poarta de acces laIlha do Marajo. Această insulă din mijlocul deltei este o zonă imensă, neatinsă, care oferă multe oportunități pentru drumeții de camping și observarea animalelor.

6. Starea Pantanalului

Pantanal, Brazilia

Credit foto: Shutterstock / AJancso

Păstrând tema naturii, vă recomandăm să vizitați Brazilia și să includeți Pantanal în itinerariul dumneavoastră. Situată la granița cu Bolivia, această regiune mlăștinoasă este o zonă umedă potrivită pentru observarea animalelor. Poți să mergi la un safari cu barca sau călare, în căutarea speciilor mitice care se refugiază acolo.

Veți avea ocazia să vedeți tot felul de păsări exotice, precum papagali, ibis sau tucani, dar și anaconde, maimuțe, caimani, iguane. Dacă aveți noroc, veți vedea un tapir, un leneș sau maiestuosul jaguar.

7. Parcul Național Lençóis Maranhenses

Lençóis Maranhenses, Brazilia

Credit foto: Shutterstock / Leonard Rodriguez

Este de neconceput să vizitezi Brazilia fără să descoperi peisajele unice ale Lençois Maranhenses. Dunele de nisip se unduiesc cât vezi cu ochii, ca niște foi – Lençois în portugheză – și formează goluri sau piscine naturale.

Între Martie și septembrie Se poate observa formarea acestor bălți și a micilor cursuri de apă care șerpuiesc între dune după ploi. Apa care se acumulează este pură și translucidă, contrastând cu mediul deșertic pentru a crea un peisaj unic. Parcul are o lungime de 7 kilometri și o lățime de 25 de kilometri, ceea ce permite o explorare pe îndelete, în ciuda numeroșilor turiști care îl vizitează.

8. Orașele coloniale din Minas Gerais

Ouro Preto, Brazilia

Credit foto: Shutterstock / JULIA PINHEIRO

Ce altceva puteți face în Brazilia decât să vă cufundați în cultura țării și să urmăriți rădăcinile portugheze ale acesteia? Regiunea de Minas Gerais (minele generale) este un exemplu perfect al trecutului colonial al țării. Multe orașe au fost construite aici în timpul cuceririi aurului și și-au păstrat farmecul vechi.

Acesta este cazul lui Ouro Preto, care înseamnă “aurul negru”, este situat în munți și a fost primul oraș brazilian declarat de UNESCO ca sit al Patrimoniului Cultural Mondial. Plimbați-vă pe străzile pietruite din această bijuterie barocă, minunându-vă de arhitectura caselor cu fațade albe, de fântânile elaborate și de cele 10 biserici somptuoase ale orașului. Nu ratați fermecătorul Tiradentes și Sanctuarul Bom Jesus care are vedere la Congonhas.

9. Salvador de Bahia

Salvador de Bahia, Brazilia

Credit foto: Shutterstock / Thiago Leite

Dacă doriți să vizitați Brazilia, trebuie să vizitați fosta sa capitală, Salvador de Bahia. Este cel mai amestecat dintre toate orașele braziliene, cu puternice influențe portugheze și africane, ceea ce îl face capitala culturală a Braziliei. Atmosfera caldă din Salvador nu vă va lăsa indiferenți. Centrul său, cu casele sale colorate – centrul Pelourinho – este plină de piețe mici, unde puteți vorbi cu oamenii și restaurante unde puteți gusta din gastronomia orașului.

De asemenea, veți descoperi capoeira – o combinație de dans acrobatic și arte marțiale – care face parte din identitatea orașului. Nu ratați Lacerda – unul dintre cele mai vechi din lume – pentru a admira priveliștea golfului All Saints și pentru a vă pierde în tarabele colorate ale pieței. Iar dacă vreți să vă îndepărtați de agitația celui de-al treilea oraș ca mărime din Brazilia, luați o barcă pentru a ajunge la Insula Itaparica și plajele sale de vis.

10. Litoralul Céara

Jericoacoara, Brazilia

Credit foto: Shutterstock / rocharibeiro

În urma Linha Verde Din Salvador, puteți ajunge la Recife și apoi la frumoasa Fortaleza, de-a lungul coastei. De acolo, o limbă de nisip fin urmează alta și ajunge în ape translucide.

Jericoacoara este unul dintre satele de pe drum și este accesibil doar cu 4×4. Acest sat de pescari se transformă într-o stațiune balneară, dar rămâne neatins de turismul de masă. Străzile de nisip, plajele imaculate și senzația că timpul s-a oprit fac din acest loc un loc perfect pentru a te deconecta. Ideal dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut în Brazilia pentru a vă relaxa.

11. Bonito

Bonito, Brazilia

Credit foto: Shutterstock / ThiagoSantos

Regiunea Bonito este un centru de activitate dacă vă întrebați ce să faceți în Brazilia. De la peșteri și lagune Lagunele de apă dulce sunt împrăștiate în jurul zonei, amintind de cenotes din Mexic. Puteți înota și privi peștii dinAquario Natural în mijlocul pădurii rafting de-a lungul râului Rio da Pratasau speologie înAbaterea de Anhumas. Vizitarea Braziliei vă va permite să descoperiți această frumoasă regiune prin drumeții într-o pădure conservată, între peșteri și cascade.

Lucruri de văzut și de făcut în Brazilia

Chapada Diamantina, Brazilia

Credit foto: Shutterstock / Pedarilhosbr

Această listă nu este exhaustivă și o puteți adapta în funcție de dorințele dumneavoastră. Dacă vă atrag orașele, São Paulo și Brasilia, orașele întinse și futuriste, ar putea fi alegeri bune pentru a vizita Brazilia urbană. Iar dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut în Brazilia pentru a explora și mai mult natura, există o mulțime de parcuri naturale din care puteți alege:

Harta hotelurilor și a locurilor de cazare – Brazilia

TravelMax.ro