Cele mai frumoase 11 locuri de vizitat în Argentina

Aveți de gând să vizitați Argentina? Frumusețea izbitoare a peisajului și generozitatea oamenilor vă vor seduce! Descoperiți selecția noastră de 11 locuri de neratat!

Simplul cuvânt Argentina evocă imagini pe cât de grandioase, pe atât de contrastante. Tangoul, Patagonia, Anzii, vinul și fotbalul sunt evocări care te uimesc și te fac să vrei să călătorești în acest gigant al Americii Latine. Să vizitezi Argentina înseamnă să cazi sub vraja unei culturi bogate și dinamice, pe care locuitorii au reușit să o aducă la viață în funcție de perioadele – bune sau rele – ale istoriei lor. Țara este plină de locuri de neuitat, de la orașele sale pline de viață, unde arta poate fi găsită la fiecare colț de stradă, la vârfurile amețitoare, întinderile deșertice, lacurile și ghețarii cu reflexele lor albăstrii…

Visezi să mergi în Argentina? Acest articol vă face un tur al locurilor pe care nu trebuie să le ratați!

1. Buenos Aires

Vizitarea orașului Buenos Aires în Argentina

Credit foto: Pexels – Rafael Guimarães

Punctul de plecare al călătoriei tale, punctul de Capitala Argentinei este pe cât de atractivă, pe atât de interesantă. Plimbați-vă pe străzile din Buenos Aires în căutare de puertas cerradas ! Aceste locuri unice – restaurante, baruri sau milongas – sunt ascunse în spatele unor străzi aglomerate.

À San Telmo inima istorică a megalopolisului, gustați din empañadas din vechea piață și să cadă sub vraja dansatorilor de tango de la Plaza Dorrego Una dintre cele mai vechi piețe din oraș. Bucurați-vă de atmosfera încântătoare de modă veche a pieței de vechituri care are loc duminica pe străzi.

La câțiva pași distanță, admirați Obeliscul și Casa Rosada sediul guvernului. Este aici că Mamele din Plaza de Mayoai căror fii au dispărut în timpul dictaturii militare (1976-1983), au manifestat în fiecare joi, începând cu 30 aprilie 1977! Seara, luați loc într-unul dintre numeroasele restaurante la modă din Palermo.

Bucurați-vă de atmosfera plină de viață din orașul care nu doarme niciodată !

2. Cascadele Iguazú

Vizitarea Argentinei este un paradis pentru iubitorii de natură. Printre lucrurile pe care trebuie să le faci în Argentina, se numără și Cascadele Iguazú vă va lăsa o amintire de neșters. În această regiune nord-estică, caracterizată de râuri puternice, liniștitul Rio Iguazú șerpuiește prin pădurea tropicală pentru a se prăbuși în 275 de cascade furtunoase. Frumusețea cascadelor și vuietul lor îți taie răsuflarea. 1.800 de metri cubi de apă pe secundă se varsă în fața ochilor tăi uimiți!

Sfat: faceți-vă timp să vă plimbați prin cele două parcuri naționale – brazilian și argentinian – pentru a vedea Cascada Iguazú din perspective diferite. Fugiți de aglomerație pentru a descoperi cele 2.000 de specii de plante și aveți șansa de a vedea tucani și papagali de-a lungul potecilor din pădure.

3. Misiunile iezuite ale guaranizilor

Provincia Misiones din nord-estul Argentinei își trage numele de la misiunile construite de iezuiți între secolele XVII și XVIII. Patru dintre ele au fost clasificate ca situri din patrimoniul mondial UNESCO: San Ignacio, Doamna noastră din Loreto Santa Maria la Mayor și Santa Ana. În aceste păduri tropicale, locuite inițial de comunitățile indigene Guarani, iezuiții au construit biserici, școli, închisori, ateliere și case. Ruinele acestor sate uriașe sunt martorele trecutului cultural bogat al Argentinei. Dacă nu aveți prea mult timp la dispoziție, concentrați-vă pe San Ignacio, cea mai frumoasă și mai bine conservată dintre misiuni.

4. Regiunea Salta

Peisajele care înconjoară frumosul oraș de Salta îi va încânta pe cei care vin să viziteze Argentina pentru a experimenta imensitatea sa. Aici se află Ruta 40cel mai lung și mai mitic din țară, traversează magnificele văi Calchaqui, presărate cu cactuși uriași. Pe drum, veți întâlni sate tipice.

Faceți o oprire în micul sat Cachi ! Cu piața sa centrală, străzile pietruite și atmosfera colorată, este un adevărat favorit! Puțin mai la nord, Drumul Național 68 dezvăluie fisuri stâncoase impresionante în Quebrada de las Conchas. Bucurați-vă de plimbare printre sculpturile naturale de culoare roșiatică-ocre, cum ar fiAnfiteatro (amfiteatru) sau Garganta del Diablo (Gâtul diavolului).

5. Cerro Hornocal

Din satul Humahuaca, în nord-vestul Argentinei, un mic drum accidentat te duce la Cerro Hornocal muntele de paisprezece culori. O adevărată încântare pentru ochi, peisajul este alcătuit din straturi sedimentare care creează o paletă de la ocru la verde, cu note de galben și violet.

Nu vă grăbiți să mergeți până la marginea prăpastiei (cel mai grandios loc), deoarece altitudinea vă taie literalmente respirația, mai ales pe ultima urcare. Pentru a ajunge acolo, dacă nu găsiți un șofer în stația de autobuz, mergeți lângă podul de la intrarea în sat: aici este adesea locul unde mașinile așteaptă vizitatorii.

6. Mendoza

Vizitați Mendoza în Argentina La poarta de intrare în Chile, regiunea îngustă de Mendoza reunește două dintre cele mai importante atracții ale Argentinei: vinul și Munții Anzi. Este casa unora dintre cele mai bune bodegas (pivnițe de vin) din țară. Este ușor de descoperit, cu mașina sau cu bicicleta, secretele viței de vie și ale fabricării prețiosului lichid.

Dormitul într-o cramă este o modalitate excelentă de a vedea cât de departe am ajuns de la primele vițe de vie plantate de iezuiți în urmă cu cinci secole. Pentru cei care se întreabă ce să facă în Argentina, stați liniștiți: în Vârful Aconcagua îi așteaptă pe drumeți la o altitudine de 6.962 de metri!

7. Traseul celor șapte lacuri

La nord de Bariloche, la intrarea în Patagonia, Drumul celor șapte lacuri – o porțiune din celebrul Ruta 40 – are o lungime de aproape 107 kilometri. Punctată de păduri, munți și râuri, această excursie rutieră vă va conduce la descoperirea unor lacuri magnifice și strălucitoare, simboluri ale acestei regiuni cunoscute ca fiind Argentina Elveția.

Nu ratați ocazia de a vizita Vila Traful ! Închirierea unei cabane pe malul lacului în acest mic sat este o experiență magică. Pasionații de sport nu vor fi lăsați pe dinafară: regiunea este unul dintre cele mai bune locuri pentru schi, pescuit, drumeții sau alpinism!

8. Ghețarul Perito Moreno

Ghețarul Perito Moreno, Argentina

Credit foto: Flickr – haikus

În registrul splendorilor naturale de vizitat în Argentina, se află maiestuosul Ghețarul Perito Moreno în apropiere de El Calafate, în Patagonia. Clasificat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, este unul dintre cei 48 de ghețari din Parcul Național Los Glaciares. Unul dintre cei mai mobili ghețari de pe planetă, se deplasează aproape doi metri pe zi și formează aisberguri de mărimea unor clădiri!

Spectacolul blocurilor de gheață albăstruie care se desprind de pereții lor cu un zgomot zdrobitor este fascinant. Este ușor să te lași hipnotizat de magia – vizuală și auditivă – a locului. Să ajungi la poalele ghețarului este foarte simplu: poți opta pentru o excursie organizată sau poți merge singur din El Calafate (cea mai ieftină soluție).

9. Ushuaïa

Cum să nu vorbim despre orașul mitic al Ushuaïa când vine vorba de a vizita Argentina? Capitala în bătaia vântului din Tierra del Fuego, situată în cea mai sudică parte a Americii de Sud, Ushuaïa a alimentat imaginația a generații de aventurieri. O atmosferă unică de sfârșit de lume domnește în acest port din care pleacă navele cu destinația Antarctica. Dincolo de trecutul său, plin de naufragii legendare, orașul captivează prin istoria primilor săi locuitori, indienii Yahgan (sau Yámana).

Aici nu se pune problema să te plictisești: drumeții în Parcul Național Tierra del Fuego Navigația, caiac-canoe și scufundările se numără printre numeroasele activități populare printre călători.

10. Peninsula Valdés

Peninsula Valdés

Credit foto: De NiarKrad / Shutterstock.com

Lei și elefanți de mare, guanacos, pinguini și păsări marine își fac casă în Peninsula Valdés unul dintre cele mai importante sanctuare marine ale vieții sălbatice din lume. Locul concentrează o varietate excepțională de animale. Dar vedetele de aici sunt balenele drepte australe! Ele vin să se reproducă și să nască în fiecare an, din iunie până în decembrie. Deși este ușor să găsești o barcă pentru a le observa, amenințarea la adresa reproducerii lor necesită cea mai mare prudență.

Asigurați-vă că ați ales un furnizor de servicii care respectă legislația în vigoare (oprirea motorului la 100 de metri de cetacee, interdicția de a le urmări). Lasă-te purtat de emoția acestei experiențe magice!

11. Córdoba

Córdoba, Argentina

Credit foto: De Roberto Michel / Shutterstock.com

Al doilea oraș ca mărime din țară, Córdoba își datorează porecla deAtena Americilor la bogatul său patrimoniu arhitectural și cultural. Cu șapte universități, o viață de noapte vibrantă și patru muzee excelente, orașul îmbină subtil vechiul cu modernul. Veți găsi cei mai buni DJ de electro-tango din țară, expoziții de artă contemporană și clasică și biserici istorice construite de iezuiți încă din secolul al XVII-lea. Córdoba este situată în Pampas argentiniană, locul de naștere al Gauchos, oamenii pământului și al cailor care cultivă un mod de viață unic.

Dormitul într-un estancia (fermă) este o ocazie excelentă de a descoperi obiceiurile și legendele țării, carnea sa suculentă și jocurile sale ecvestre. În cele din urmă, dacă sunteți în căutare de senzații tari, în zonă există locuri de zbor cu parapanta, renumite în toată America Latină.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro