Cele mai frumoase 10 plaje din Nord Pas de Calais

Ești în Nord și vrei să mergi la plajă? Iată care sunt cele mai frumoase 10 plaje din Nord-Pas-de-Calais!

În Nord, nu există doar Coroni! Unele orașe, precum Lille sau Arras, sunt renumite pentru arhitectura flamandă. Pe de altă parte, deși este mărginită de mare, regiunea nu este cunoscută pentru plajele sale frumoase. Cu toate acestea, unele dintre ele sunt foarte frumoase și nu au nimic de invidiat față de cele din sudul Franței.

Toate plajele sunt situate pe Coasta de Opal, care oferă o panoramă magnifică de pe câteva dintre ele, pe care o vom prezenta. Chiar dacă o plajă precum Le Touquet pare șic, toate sunt prietenoase cu familia. Aceasta este frumusețea Nordului, atmosfera sa relaxată și nepretențioasă.

Vreți să faceți o baie în timp ce sunteți cu fața spre Anglia? Iată cele 10 plaje din Nord-Pas-de-Calais pe care le-am selectat!

1. Le Touquet-Paris-Plage

Le Touquet-Paris Plage

Credit foto: Shutterstock – Pack-Shot

Aceasta este, fără îndoială, cea mai renumită plajă din Nord-Pas-de-Calais! Situat la sud de Boulogne-sur-Mer, Le Touquet este mai mult decât o plajă, este o istorie. Stațiunea de la malul mării a fost fondată în secolul al XIX-lea și a primit numele de Paris-Plage, deoarece era destinată locuitorilor capitalei.

Este o stațiune balneară frumoasă, cu nu mai puțin de douăzeci de monumente istorice. La fiecare colț de stradă se găsesc clădiri magnifice, inclusiv casele foarte speciale “toquettois”. Nu ratați farul mare, un punct de reper local. Se merge acolo aproape mai mult pentru oraș decât pentru plajă! Cu toate acestea, plaja este una dintre cele mai frumoase din regiune și oferă numeroase sporturi nautice.

2. Plaja Wissant

Plaja Wissant

Credit foto: Shutterstock – RobArt Photo

Beneficiind de o locație excepțională între capetele Gris-Nez și Blanc-Nez, plaja Wissant oferă una dintre cele mai frumoase panorame de pe plajele din Nord-Pas-de-Calais. Faimoasa plajă este temporară și depinde de maree. Fiecare maree joasă creează o nouă plajă de nisip, puțin adâncă pentru persoanele cu copii. De asemenea, puteți practica yachtingul pe nisip între cele două capete, o experiență unică, deoarece priveliștea, dacă aveți timp să o apreciați, este splendidă!

La maree mare, plaja dispare și este posibilă doar o plimbare pe stânci de-a lungul digului. Și aici, priveliștea spre Cap Blanc-Nez în dreapta și Cap Gris-Nez în stânga este impresionantă.

3. Cran d’Escalles

Escalles

Credit foto: Shutterstock – Cathy Php

Aceasta este probabil cea mai secretă plajă din Nord-Pas-de-Calais. Situat la poalele Capului Blanc-Nez, acest golf se bucură de o locație excepțională. Cap Gris-Nez este vizibil în stânga și oferă o panoramă uluitoare la mareea joasă. La mareea mare, marea lasă un mic spațiu pentru plaja de nisip și pietriș, dar atenție la căderile de pietre! Prin urmare, este recomandabil să vă plimbați pe înălțimi atunci când marea este la cel mai înalt nivel.

Un mic bonus, atunci când vremea este bună, este posibil să se vadă partea britanică a orașului Folkestone în depărtare!

4. Plaja Petit Fort Philippe

Petit-Fort-Philippe

Credit foto: Shutterstock – E5TELLE

O schimbare completă de peisaj pentru această plajă din Nord-Pas-de-Calais. Situat la gura de vărsare a râului de coastă, popular printre crucișători, hotelul Aa Plaja din Gravelines are avantajul de a fi situată în mijlocul orașului, ușor accesibilă și bine echipată. Dacă nu v-ați adus mâncare, este ușor să vă plimbați prin centrul orașului Gravelines.

Pe plajă există cabane pentru schimb de haine și multe activități acvatice. Specialitatea locală este kitesurfingul.

5. Plaja din Malo-les-Bains

Plaja din Malo-les-Bains

Credit foto: Shutterstock – Massimo Santi

Supranumită “regina plajelor nordice”, plaja din Malo-les-Bains seamănă cu plaja din Petit-Fort-Philippe, cu cabanele sale mici și colorate. Diferența este că este mult mai mare și mai populară.

Situată în Dunkerque, aceasta este plaja preferată de familii, deoarece există numeroase activități. Este o plajă foarte prietenoasă pentru familii, perfectă dacă călătoriți cu copii mici. Nu uitați să vă plimbați de-a lungul digului, care este pietonal în timpul verii, pentru a aprecia frumoasele căsuțe cu trei etaje.

6. Plaja Berck

Berck

Credit foto: Shutterstock – LOUIS-MICHEL DESERT

La sud de Le Touquet, plaja Berck și cei 12 kilometri de nisip fin reprezintă un mic paradis de pace pentru cei care caută calmul și evadarea din tumultul urban. De această activitate se pot bucura atât cei cu experiență, cât și cei începători. Berck este o plajă foarte vântoasă din regiunea Nord-Pas-de-Calais, oferind terenul ideal pentru această activitate.

Vântul oferă, de asemenea, un teren de joacă remarcabil pentru zborul zmeilor, iar în Berck are loc în fiecare an Festivalul Internațional al Zmeilor. Dacă călătoriți cu copii, plaja din Berck le oferă o gamă largă de activități. Pentru a vă completa ziua, puteți face o scurtă plimbare pe dunele marine.

7. Plaja Wimereux

Plaja din Wimereux

Credit foto: Shutterstock – sofifoto

Wimereux este un amestec al tuturor plajelor deja prezentate. În apropiere de Cap Blanc-Nez și Cap Gris-Nez, puteți vedea începutul stâncilor pentru care zona este renumită. Cu nisip pe o parte și pietricele pe cealaltă, vă puteți alege locul preferat!

De asemenea, se pot practica sporturi nautice, cum ar fi catamaran, dinghy, kitesurf sau windsurf. În cele din urmă, Wimereux este, de asemenea, o frumoasă stațiune balneară cu case în stil victorian din secolul al XIX-lea.

8. Plaja Boulogne-sur-Mer

Boulogne sur Mer

Credit foto : Wikimedia – PIERRE ANDRE LECLERCQ

Orașul Boulogne-sur-Mer este mai cunoscut pentru Nausicaá, centrul național al mării, decât pentru plaja sa. Cu toate acestea, tipică pentru Côte d’Opale, cu micile sale cabane albastre și albe, plaja din Boulogne are multe atuuri de oferit. O întindere imensă de nisip fin, o mulțime de activități pentru cei mici și cei mari: ideal pentru o zi de plajă reușită!

De asemenea, este posibil să vizitați centrul orașului Boulogne-sur-Mer în căutarea vechilor clădiri tipice din Boulogne sau, dacă timpul permite, Nausicaá.

9. Plaja Calais

Plaja din Calais

Credit foto: Shutterstock – ID-VIDEO

Cea mai turistică plajă din regiunea Nord-Pas-de-Calais oferă un loc de joacă pentru o plimbare lungă pe malul mării. Se poate merge pe nisip timp de zece kilometri până la poalele Capului Blanc-Nez! O plimbare plăcută care este foarte apreciată pe vreme bună.

Pe plajă, plimbarea de-a lungul pasarelei din lemn până la far este mai scurtă și oferă o panoramă superbă. Cu o adâncime mică la mareea joasă, plaja Calais este perfectă pentru familiile cu copii, cu numeroase activități. De asemenea, este obișnuit să vedeți feriboturi și alte nave mari pe mare, deoarece Calais este cel mai mare port din regiune. O priveliște a acestor mastodonți apreciată de tineri și bătrâni deopotrivă!

În cele din urmă, dacă cerul este senin, este ușor de văzut continentul britanic în depărtare.

10. Plaja Bray Dunes

Dunele Bray

Credit foto: Flickr – CalieSN

Plaja din Bray Dunes este, fără îndoială, cea mai originală plajă din Nord-Pas-de-Calais. La prima vedere, pare a fi un clasic. Cu zece kilometri de nisip fin, puteți practica activități populare la nivel local, cum ar fi yachtingul pe nisip, kitesurfing sau windsurfing, datorită vântului aproape permanent. Există, de asemenea, castele gonflabile pentru copii și vă puteți plimba de-a lungul digului și al dunelor.

De ce este original? După o scurtă plimbare de douăzeci de minute spre est, puteți trece granița belgiană! O piatră de hotar, construită în 1819, ne amintește de prezența acestei frontiere invizibile. Prin urmare, este posibil să aveți o zi de plajă în două țări fără prea multe dificultăți.

Lasă un comentariu