Cele mai frumoase 10 plaje din Marsilia

Doriți să vă bucurați de Marea Mediterană și de litoralul din Marsilia? Iată selecția noastră a celor mai frumoase plaje din Marsilia!

Marsilia, faimosul oraș din sudul Franței, cu accentul său liric și modul său de viață blând, cu specialitățile sale, bouillabaisse, pastis, săpunul său și Bonne Mère. Al doilea cel mai populat oraș din Franța se întinde de-a lungul coastei. Este înconjurată de mare și are o mare varietate de plaje.

Veți avea de ales între calanele romantice, cu frumusețea lor fermecătoare, plajele cu pietriș sau cu nisip fin, cele din apropierea centrului orașului sau cele mai liniștite și mai sălbatice. Indiferent de anotimp, pentru o baie, pentru o după-amiază relaxantă în stropi de mare sau pentru a admira peisajul, plajele din Marsilia vor fi un prilej de a vă răzgândi și de a vă bucura de soarele sudic.

Iată câteva dintre cele mai frumoase plaje din Marsilia.

1. Plaja Profetului

Cele mai frumoase plaje din Marsilia: Plage du Prophète

Credit foto: Shutterstock – olrat

O plajă mică din Marsilia, foarte populară, situată pe Corniche Kennedy. Este drăguță, foarte prietenoasă, dotată cu un post de prim ajutor, dușuri, cabane, fără a uita terenul de volei și priveliștea insulelor Frioul în depărtare. Este destul de departe, ceea ce este perfect pentru a-i învăța pe copii să înoate.

De asemenea, plaja este supravegheată (în perioada de vară), protejată de valuri de un dig și ferită de Mistral. Această plajă din Marsilia este perfectă pentru familiile cu copii. Avantajul acestei plaje este că se află aproape de centrul orașului. Este posibil să luați autobuzul, de la linia 83 din Vieux Port, și să coborâți la stația “Prophète”.

2. Plaja catalană

Cele mai frumoase plaje din Marsilia: Plage des Catalans

Credit foto: Shutterstock – Vlasyuk Inna

Plaja Catalans este destul de mică, dar este plăcută, cu nisip fin și oferă o priveliște frumoasă asupra insulelor Frioul. Sărbătoriții vor aprecia terenurile de volei pe plajă. De asemenea, este destul de ușor de accesat, deoarece este aproape de centrul orașului. Este, de asemenea, cel mai apropiat de Vieux Port.

De asemenea, este aproape de hoteluri, restaurante și magazine. În plus, este supravegheată vara și foarte aglomerată în această perioadă. În afara sezonului, este perfect pentru relaxare, fără a fi prea departe de centrul orașului. Se poate ajunge cu autobuzul, stația “Catalans”, sau la 15 minute de mers pe jos din Vieux Port, prin bulevardul Charles Livon.

3. Plaja Prado Bonneveine

Cele mai frumoase plaje din Marsilia: Bonneveine Beach

Credit foto: Facebook – Philippe Bontemps Photographies

Plaja Bonneveine este una dintre plajele Prado, situată între plajele Borély și Vieille Chapelle. Este un golfuleț frumos de pietriș, protejat de două diguri. Este o plajă plăcută, mărginită de o zonă pietonală și apreciată de locuitorii din Marsilia. În timpul verii este supravegheat și este dotat cu terenuri de volei pe plajă și skateboard.

De asemenea, în apropiere există restaurante și cafenele. Situat în arondismentul 8, de-a lungul bulevardului Pierre Mendès France, este aproape de hipodrom și de parcul Borély.

4. Plaja Prado Vieille Chapelle

Cele mai frumoase plaje din Marsilia: Plaja Vieille Chapelle

Credit foto: Facebook – Anse De La Vieille Chapelle – Marseille 8e

Plaja Vieille Chapelle face parte din plajele Prado, în arondismentul 8. Această plajă plăcută și prietenoasă este compusă din stânci, pietricele și iarbă în fundal. Acest loc este perfect pentru relaxare, pentru a vă bucura de mare și pentru a face un picnic sub soarele din sudul Franței. Turiștii vor aprecia parcul de skate, precum și canalul de kite surfing.

Plaja Vieille Chapelle este cea mai sudică plajă din Prado, în apropiere de hipodromul Borély. Este, de asemenea, foarte popular pentru a urmări apusul soarelui.

5. Plaja de la Pointe Rouge

Cele mai frumoase plaje din Marsilia: Pointe Rouge Beach

Credit foto: Flickr – marcovdz

Această plajă se află în apropiere de portul de agrement Pointe Rouge și de parcul balnear Prado. Vara este foarte aglomerat. Este cea mai mare plajă de nisip din Marsilia, plăcută și ferită de vânt. Este, de asemenea, una dintre cele mai frumoase plaje din Marsilia, perfectă pentru a vă bucura de soarele mediteranean.

Acesta este supravegheat și, prin urmare, sigur pentru copii. În plus, în apropiere sunt disponibile activități precum caiac-canoe, navigație și scufundări.

6. Plajele din Frioul

Plaja din Insula Frioul

Credit foto: Shutterstock – prosiaczeq

Situate vizavi de Cité Phocéenne, Insulele Frioul sunt de o frumusețe uimitoare, cu golfulețe, golfulețe și plaje mici de nisip. Ele îi farmecă pe vizitatori cu latura lor sălbatică și naturală. Arhipelagul Frioul este accesibil din Marsilia, cu naveta din Vieux Port.

Pe Insula Ratonneau este situată în inima orașului, unde vă veți bucura de sublima plajă-calanque Saint Estève. Profitați de această ocazie pentru a vizita insula și pentru a vedea Spitalul Caroline, care datează din anii 1820. A fost folosit pentru a pune în carantină bolnavii în timpul epidemiilor, cum ar fi ciuma și febra galbenă.

Insula Pomègues este cea mai mare din arhipelag, fiind legată de insula Ratonneau printr-un dig. Pentru a înota într-un cadru idilic, puneți-vă prosopul pe plaja-balnear din La Crine.

7. Plaja-calanque din Sormiou

Sormiou

Credit foto: Shutterstock – Daniel Harwardt

Una dintre cele mai frumoase plaje din Marsilia, este foarte populară printre pasionații de scufundări. Este o plajă paradisiacă și un must în Marsilia, care combină nisipul, stâncile, apa turcoaz… Este, așadar, o plajă mică cu un farmec deosebit, perfectă pentru o zi de relaxare la malul mării.

În timpul călătoriei, puteți descoperi micul port Sormiou și cabanele din apropierea portului, fără a uita de traseul Cap Sormiou și Cap Redon. Puteți urca pe creasta Morgiou pentru o panoramă grandioasă sau în peștera preistorică Cosquer.

8. Plaja din golfulețul Port-Pin

Plaja Port-Pin

Credit foto: Shutterstock – ventdusud

Port-Pin este unul dintre cele mai frumoase golfuri din Marsilia. Este situat în arondismentul 9, în cartierul Vaufrèges. Numele său provine de la numeroșii pini de Alep, care dau un aspect foarte împădurit locului. Cu partea sa sălbatică și conservată, este perfectă pentru a schimba ideile.

Plaja are mult farmec și este compusă din nisip și pietricele, contrastând cu apa turcoaz. Este idilic și nu lasă pe nimeni indiferent. De asemenea, dacă doriți să petreceți mai mult timp aici și să vă bucurați de împrejurimi, puteți face drumeții printre stânci și puteți închiria canoe în apropiere, pentru a vă plimba de-a lungul țărmului și a admira frumusețea acestuia.

9. Plaja din En-Vau calanque

En-Vau

Credit foto: Shutterstock – olrat

Plaja din calanque En-Vau are reputația de a fi una dintre cele mai frumoase plaje din Parcul Național Calanques. Stâncile înalte surplombează plaja de pietriș și apele cristaline turcoaz. Această plajă paradisiacă este unul dintre locurile de neratat din Marsilia. Plaja este accesibilă pe jos, cu barca sau cu canoea.

Odată ajunși acolo, puteți urca pe stânci pentru a admira priveliștea de pe ele, de exemplu pe poteca Castelviel. Pentru a ajunge la această plajă din Marsilia, trebuie să mergeți pe jos timp de aproximativ o oră, dar merită. Pentru a vă bucura de liniște și de sălbăticie, sezonul secundar este ideal.

10. Plaja din calanque Marseilleveyre

Marseilleveyre

Credit foto: Shutterstock – Zyankarlo

Plaja din golfulețul Marseilleveyre este o plajă foarte frumoasă, cu nisip și pietricele, într-un cadru admirabil. Calanque este destul de însorită și foarte uscată. Vegetația este de tip mediteranean, în armonie cu situl, cu plante suculente, aloezi și smochini.

O zi sau doar câteva ore pe plaja din Marseilleveyre va fi un moment de fericire pură, în fața apei turcoaz a Grande Bleue. În plus, vă puteți plimba pe potecile marcate ale acestui sit protejat, pentru a admira panorama și priveliștea de pe această plajă foarte frumoasă din Marsilia. De asemenea, puteți admira farmecul micilor cabane de pe înălțimi, cu fața spre mare, sau puteți continua plimbarea spre golfurile vecine Mounine și Queyrons.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro