Cele mai frumoase 10 plaje ascunse din Europa

Vreți să evitați aglomerația, dar nu știți unde să mergeți? Vezi selecția noastră cu cele mai frumoase plaje ascunse din Europa!

Poți să păstrezi un secret? Pentru că suntem pe cale să vă dezvăluim numele celor mai frumoase 10 plaje ascunse din Europa! Nu este niciun secret că Europa este plină de destinații paradisiace de vizitat pe tot parcursul anului. Dar devine din ce în ce mai rar să găsești plaje neatinse de turismul de masă, unde să poți să-ți întinzi prosopul sau să te plimbi… Așadar, dacă pentru tine o vacanță reușită este sinonimă cu seninătatea, acest articol ar trebui să-ți dea câteva idei bune.

1. Los Genoveses, Spania

Plaja Los Genoveses, Spania

Credit foto: Shutterstock – Eduardo Estellez

Departe de ideea de plaje adesea aglomerate din Spania, golful Los Genoveses este încă nealterat. Plaja își trage numele de la debarcarea corăbiilor genoveze în 1147, care au venit în ajutorul trupelor castiliene atunci când au capturat orașul Almeria. Acesta este situat în Parcul Natural Cabo de Gata din Andaluzia. Aici nu există beton sau șezlonguri la orizont. Dunele sale de nisip auriu se întind pe o distanță de peste un kilometru. Și, ca să fie totul mai presus de toate, un vulcan maiestuos se distinge în fundal.

Dacă sunteți în căutarea unei plaje neobișnuite, departe de agitație, mergeți pe plaja din los Genoveses. Se poate ajunge la ea mergând pe un drum de pământ de aproximativ un kilometru.

2. Gjipe, Albania

Plaja Gjipe, Albania

Credit foto: Shutterstock – Arton

Schimbare de peisaj în Albania, care nu putea lipsi din acest top al celor mai frumoase plaje ascunse din Europa. Într-adevăr, Albania este renumită pentru frumoasele sale plaje izolate, cu ape cristaline. Dintre acestea, am ales plaja Gjipe din sudul țării. Această plajă de nisip alb, cu un cadru natural încântător și apă turcoaz, este situată în golul unei stânci. E ceva la care să visezi, nu-i așa?

Plaja Gjipe merită efortul, deoarece se poate ajunge la ea fie după o plimbare de 30 de minute pe o potecă accidentată, fie pe mare. Nu veți fi complet singuri, dar rămâne foarte liniștit și neatins, chiar și în sezonul de vârf.

3. Armier Bay în Mellieħa, Malta

Armier Bay, Malta

Credit foto: Shutterstock – freisein

Îndepărtați-vă de agitația din stațiunile râvnite din Malta și veți da peste o pepită precum Armier Bay, în Mellieha. Cuprinzând două plaje, Armier și Little Armier, acest golf drăguț este situat vizavi de insula Comino. Golful Armier este râvnit mai ales de locuitorii din satele din jur. Oferă plimbări frumoase pentru cei care pot rezista dorinței de a înota toată ziua în apele sale incredibil de limpezi. Alegerea vă aparține!

4. Kynance Cove, Anglia

Kynance Cove, Scoția

Credit foto: Shutterstock – Ian Woolcock

Nu te-ai aștepta ca Anglia să apară în acest articol despre cele mai frumoase plaje ascunse din Europa, și totuși! Golfulețul sălbatic Kynance Cove este o surpriză plăcută. Se află în Peninsula Lizard din Cornwall, în sudul extrem al țării. Stâncile verzi contrastează cu apa turcoaz și nisipul alb, dezvăluind numeroase peșteri și insule la mareea joasă. Acest loc excepțional este întreținut de National Trust for Places of Natural Beauty, o asociație britanică al cărei scop este de a proteja locurile de interes.

Popular printre aventurieri, Kynance Cove este locul perfect pentru a vă petrece vacanța și a vă reconecta cu natura!

5. Calanque d’En Vau, Franța

Calanque d'en Vau, Marsilia Cassis

Credit foto: Shutterstock – Pocholo Calapre

Mergeți acum în sudul Franței, între Marsilia și Cassis, pe coasta mediteraneană. În cazul în care aveai îndoieli, Franța nu face excepție cu nenumăratele sale plaje de o frumusețe uimitoare! Calanque d’En Vau este un adevărat paradis natural de pace. Cu o plajă mică de pietriș, apă în două culori și stânci înalte și abrupte care o protejează de vânt, peisajul acestui golfuleț este pur și simplu uluitor. Este, de asemenea, un loc de alpinism foarte popular în regiune.

Calanca En Vau este accesibilă pe o potecă dinspre masiv, după aproximativ o oră de mers pe jos, sau pe mare, de exemplu cu caiacul.

Citește și: Vizitează Parcul Național Calanques: sfaturi și idei de itinerarii

6. Balemartine pe Insula Tiree, Scoția

Litoralul din Tiree, Scoția

Credit foto: Shutterstock – Alistair MacLean

Vă întrebați unde sunt cele mai frumoase plaje ascunse din Europa? Apoi, faceți o excursie pe coasta Tiree, cea mai mică dintre insulele Hebride din Scoția! Deși temperatura apei nu este la fel de blândă, plajele sale pustii cu nisip alb sunt similare cu cele de pe cele mai frumoase insule tropicale. Dar stați liniștiți, Insula Tiree este considerată cel mai însorit loc din Marea Britanie! Prezența valurilor și a vântului i-a adus chiar și porecla de Hawaii al Nordului. Acest lucru nu este spre nemulțumirea surferilor și windsurferilor locali…

Balemartine este o plajă liniștită, cu un farmec deosebit, ce mai poți cere?

7. Parcul Național Słowiński din Łeba, Polonia

Plajă în Parcul Național Słowiński, Polonia

Credit foto: Shutterstock – sanzios

Orașul Leba din Polonia găzduiește Parcul Național Slowinski. Acest parc natural, desemnat rezervație a biosferei de către UNESCO, este cunoscut pentru dunele sale de nisip schimbătoare. Da, ați citit bine! Aceste dune, printre cele mai mari din Europa, se deplasează în interior cu 3 până la 10 metri în fiecare an. Acest obiectiv impresionant merită cu siguranță o vizită, mai ales dacă vă plac plimbările lungi pe malul mării.

8. Nin Lagoon, Croația

Nin Lagoon, Croația

Credit foto: Shutterstock – goran_safarek

Să continuăm turul nostru al celor mai frumoase plaje ascunse din Europa în Croația. Nu vă spunem nimic nou când spunem că litoralul croat este plin de plaje superbe. Dar unde puteți merge pentru a vă bucura de un cadru idilic fără aglomerație? Putem recomanda doar Nin Lagoon în regiunea Zadar. Plaja de nisip din laguna Nin nu este complet izolată și pustie, deoarece multe familii croate și kite-surferi vin aici în weekend. Cu toate acestea, este totuși mult mai puțin aglomerată decât majoritatea celorlalte plaje croate, iar acest lucru este cu atât mai adevărat în weekend!

Cum poți rezista unei băi în apele sale puțin adânci, cu vedere la munți?

9. Mjelle, Norvegia

Plaja Mjelle din Norvegia

Credit foto: Shutterstock – Artem Nedoluzhko

Norvegia atrage mulți vizitatori în fiecare an pentru a explora fiordurile și pădurile sale dense. Dar știați că există câteva plaje frumoase ascunse în nordul țării? Plaja cu nisip alb și roșu din Mjelle va dovedi de la prima vedere că face parte din selecția noastră a celor mai frumoase plaje ascunse din Europa. Poate că apa este rece și nu invită la înot, dar priveliștea uluitoare a munților vă va face să uitați de ea. Natura și liniștea domnesc pe plaja sălbatică din Mjelle, în Norvegia!

10. Cala Luna, Italia

Plaja din Cala Luna, Sardinia

Credit foto: Shutterstock – mese.berg

Imaginați-vă stânci înalte de calcar cu vedere la o plajă de nisip alb și apă azurie. Aceasta este ceea ce vă așteaptă la Cala Luna, pe insula italiană Sardinia, lângă Cala Gonone. La această plajă aurie de o frumusețe naturală se poate ajunge pe mare, cu barca sau prin drumeții pe o potecă clasificată ca fiind “dificilă”. Pasionații de scufundări se vor bucura să descopere fundul mării, în timp ce alții se pot relaxa într-una dintre numeroasele sale peșteri.

Vă rugăm să rețineți: este recomandabil să mergeți în timpul sezonului scăzut, deoarece plaja Cala Luna, deși bine ascunsă, începe să atragă din ce în ce mai mulți oameni….

Lasă un comentariu