Cele mai frumoase 10 cascade de văzut în Jura

Care sunt cele mai frumoase cascade de văzut în Jura? Descoperiți-le în timpul unei excursii în inima naturii!

Aveți de gând să vizitați Jura? Sau cunoașteți bine regiunea, dar doriți să descoperiți mai multe? Pline de râuri și pârâuri, zona găzduiește numeroase cascade care merită o vizită. Fie că sunt scăldate în lumina verii, fie că sunt învelite în zăpadă, ele pot fi vizitate în orice anotimp.

Apa și reflexiile ei strălucitoare, cântecul ei când se izbește de stâncă, vârtejurile provocate de impact, foșnetul blând al naturii înconjurătoare… Te emoționează și pe tine priveliștea unei cascade? Iată care sunt cele mai frumoase 11 cascade de văzut în Jura!

1. Cascadele Hedgehog

Jura Cascades du Hérisson

Credit foto: Shutterstock / de midgardson

Cascada Hérisson este unul dintre cele mai emblematice locuri turistice din Jura. Situate în inima regiunii lacurilor, acestea sunt ușor accesibile, ceea ce face posibilă vizitarea obiectivelor turistice în timpul unei simple plimbări, chiar și cu copiii! Aici vă așteaptă șapte cascade, dintre care cele mai emblematice sunt enumerate mai jos.

Cea mai cunoscută, dar și cea mai spectaculoasă, este, fără îndoială, cascada Éventail. Cu o înălțime de 65 de metri, își ia numele de la structura scărilor. O priveliște uluitoare. A doua cea mai înaltă cascadă de pe sit este la mică distanță: Grand Saut, ale cărei ape ating o înălțime de 60 de metri înainte de a se prăbuși la poalele unei incinte stâncoase. În cele din urmă, Gour Bleu este mai modest ca mărime, dar nu mai puțin demn de a fi vizitat. Într-adevăr, aici, farmecul acționează într-un mod complet diferit: apa tremurândă a cascadei curge într-un decor de culori impresionante. Verde smarald, opal, ocru… Dar nu albastru, în ciuda a ceea ce ar putea sugera numele său!

2. Cascada Billaude

Cascada Jura Billaude

Credit foto: Shutterstock / De Marina VN

Cascada Billaude este cunoscută și sub numele de cascada Claude Roy. Într-adevăr, se spune că ar fi numele unui tăietor de lemne care, atras de bradul înalt, a murit căzând din vârful celor 28 de metri ai săi.

Situată pe fundul văii adânci a râului Lemme, în apropiere de satul Siam, cascada Billaude oferă un peisaj parcă desprins dintr-un basm. Multă vreme a fost dificil de accesat, dar astăzi există instalații metalice care vă permit să vă apropiați de această adevărată minune a naturii.

3. Gorjele Abisului

Jura, Gurile Abisului

Credit foto: Shutterstock / De Guenaelle Chapuis

Cascada Combes este situată în locul Gorges de l’Abîme, un torent tumultuos care a sculptat în calea sa defileuri înguste, chiar în inima regiunii Haut-Jura. O potecă de doi kilometri vă conduce prin acest loc atemporal, dar aveți grijă: unele pasaje sunt înguste și alunecoase! Cascada Combes se varsă într-un bazin verde pierdut în mijlocul pădurii. O priveliște minunată și intimă, care se pare că a fost foarte apreciată de poetul Alphonse de Lamartine.

De asemenea, traseul vă duce la descoperirea unor adevărate opere de artă, sculptate de apă de-a lungul timpului și care oferă vizitatorilor un peisaj neobișnuit: gropile uriașe. În cele din urmă, opriți-vă la trou de l’Abîme, un rezervor de apă a cărui culoare deosebit de intensă ascunde o particularitate uimitoare: sub el se află galerii adânci de 45 de metri!

4. Cascada Tuff din Baume-les-Messieurs

Cascada Jura din Tufs

Credit foto: Shutterstock / De HUANG Zheng

Cascada Tufs de Baume-les-Messieurs este probabil cea mai frumoasă cascadă din Jura. Își trage numele de la roca din care este compus, tuf. De origine sedimentară, acesta este format de microorganisme și duce la formarea mușchiului, care dă cascadei culoarea și forma sa specială. Adesea uscată vara, cascada este cel mai bine vizitată primăvara, după ploaie. Apoi își dezvăluie întregul potențial, răspândindu-și apele clocotitoare peste această masă impresionantă de calcar și mușchi verde.

În apropiere de cascadă se află Baume-les-Messieurs, clasificat drept cel mai frumos sat din Franța. Nu ratați să vizitați abația, peșterile și maiestuoasele sale belvedere.

5. Cascada Tufs de lângă Arbois

Cascadă Tuffs Arbois

Credit foto: Shutterstock / midgardson

Cascada Tufs de lângă Arbois nu trebuie confundată cu cea anterioară. Mai mic, este și mai intim decât acesta din urmă. Într-adevăr, acesta se află pe un site privat, dar rămâne accesibil.

Această frumoasă cascadă este alimentată de Cuisance și se varsă în piscinele din Dar, conferind locului un caracter magic irezistibil. Foarte ușor de accesat, în mai puțin de 10 minute, este ideal pentru a vă reîncărca bateriile. Drumeții pot explora potecile din jur cu pantofi buni de mers pe jos.

6. Gorjele Langouette

Jura Gorges de Langouette

Credit foto: Shutterstock / De LI Xiaoyu

În apropiere de Champagnole, în valea superioară a Sainei, se află defileul Langouette. Strâmte, adânci și tumultoase, ele oferă un peisaj care îți taie respirația.

Se poate accesa cu ușurință cu ajutorul unor pasarele de-a lungul râului Saine, ceea ce vă permite să admirați panorame magnifice în timpul unei plimbări de o oră. În cele din urmă, cascada stă în fața ta, amețitoare. Cei mai curajoși pot să părăsească traseul bătătorit și să meargă la izvoarele sale pentru a profita la maximum de el.

7. Cascada Queue-de-Cheval

Cascada Queue-de-Cheval poate fi admirată de aproape, urmând o potecă semnalizată de doi kilometri prin pădure. Nu va fi o problemă nici pentru copii și nici pentru cei care suferă de vertij.

Situată nu departe de Saint-Claude, cascada este cel mai bine vizitată după ploaie. Apele sale se prăbușesc pe pământ în două salturi de 30 de metri, o priveliște hipnotică, mai ales de jos. Una dintre cele mai frumoase cascade de văzut în Jura.

8. Cascada Moulinet

Pentru iubitorii de natură, cascada Moulinet este o adevărată comoară ascunsă. O potecă nemarcată vă permite să ajungeți la el în doar 10 minute și s-ar putea să fiți singuri: puțini turiști îl vizitează! Cu toate acestea, atât poteca, cât și cascada sunt superbe.

Cascada are o înălțime de 10 metri și este situată lângă ruinele unei vechi mori. Este apreciat pentru farmecul său pitoresc și, mai ales, pentru atmosfera încântătoare care domină locul.

9. Cascada Vouivre

cascade de la vouivre jura

Credit foto: Shutterstock / Richard Bowden

Cascada Vouivre este situată în regiunea Haut-Jura, în sudul departamentului, în apropiere de Saint-Claude. Foarte frumoasă, este colorată și de o legendă care a ajuns până la noi de-a lungul timpului.

Într-adevăr, se spunea că un vultur a venit să bea din el. Această creatură înfricoșătoare, jumătate femeie, jumătate șarpe înaripat, își datora viziunea unei bijuterii neprețuite, Escarmouche. Pentru a se îmbăia, o punea pe mal, în mușchi sau sub o stâncă. Atunci era vulnerabilă: ocazia perfectă pentru hoți! Dar cei care au fost prinși au fost inevitabil uciși.

Dincolo de legendă, priveliștea cascadei care se varsă în acest bazin de smarald merită cu adevărat distracțiile. O potecă de 4 kilometri vă conduce la el.

10. Cascadele Flumen

cascadele jura din flumen

Credit foto: Shutterstock / images01

În cele din urmă, cascadele Flumen sunt o vizită obligatorie dacă doriți să descoperiți cele mai frumoase cascade de văzut în Jura. Flumen (râu în latină) izvorăște din lacul Lamoura înainte de a se prăbuși în fundul unei văi foarte adânci, înconjurată de vârfuri care ating 1.000 de metri altitudine.

Acest peisaj magnific poate fi descoperit printr-o drumeție de abia o oră, și asta în orice anotimp. În timpul verii, flora și fauna străjuiesc traseul, în timp ce iarna, stratul de zăpadă conferă locului o atmosferă de puritate și mister.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro