Cele mai bune zone de cazare în Roma

Unde să vă cazați în Roma? Cartier cu cartier, ghidul nostru pentru a vă ajuta să găsiți cea mai bună zonă în care să vă cazați în Roma!

Plănuiți o excursie în capitala italiană și căutați un loc de cazare în Roma? Centrul Romei nu este foarte mare și vă puteți deplasa cu ușurință pe jos între atracțiile turistice ale orașului. Cu toate acestea, pe măsură ce trec zilele, mersul pe jos poate fi obositor, iar folosirea transportului public vă poate pune la încercare buna dispoziție și răbdarea.

Așadar, merită să vă gândiți care ar fi cea mai bună zonă de cazare din Roma. Doriți să fiți aproape de legăturile de transport, astfel încât să puteți face o excursie de o zi, sau doriți să vă plimbați pe străzile înguste din apropierea hotelului dumneavoastră? Indiferent unde vă cazați, vă veți simți minunat la Roma, dar locația cazării poate face diferența. Iată un ghid pentru a vă ajuta să alegeți zona potrivită pentru a vă caza în Roma.

Cel mai romantic: Centro Storico

Panteon, Roma

Credit foto: Flickr – Harold Litwiler

Centro Storico (centrul istoric) este ceea ce visează majoritatea călătorilor pentru vacanța lor la Roma: un labirint de străzi și alei pietruite, unde palate renascentiste, biserici baroce și piațete Maiestuos. În zonă se află multe obiective importante, precum Panteonul și Piazza Navona, iar majoritatea locurilor pe care doriți să le vizitați în Roma se află la mică distanță de mers pe jos.

Partea mai puțin atrăgătoare a Centro Storico este că este scump: hotelurile de aici tind să fie unități de lux, mai degrabă decât pensiuni sau apartamente la prețuri moderate, dar cu Airbnb, de exemplu, este posibil să stai într-un palazzo Nu este cel mai bun loc de cazare dacă doriți să economisiți bani la cazare în Roma. Așadar, nu este o zonă în care să stați dacă doriți să economisiți bani la cazare în Roma.

Cele mai autentice: Campo de’ Fiori și Ghetto

Campo de' Fiori, Roma

 Credit foto: Flickr – Umberto De Peppo Cocco

Din punct de vedere tehnic, face parte din Centro Storico, dar este mai puțin haotic datorită absenței marilor monumente celebre, străduțele din jurul Campo de’ Fiori străjuită de cafenele, este una dintre cele mai pitorești zone ale orașului, plină de magazine independente, baruri de vin și baruri de vinuri. trattorias (restaurante tipice din Roma).

La sud-est de Campo de’ Fiori se află vechiul ghetou evreiesc, o zonă înfloritoare și autentică, cu câteva restaurante foarte bune. Alegeți să dormiți la Roma pe una dintre aleile ghetoului pentru a trăi câteva zile ca localnicii.

Cele mai multe cumpărături: Tridente


Piazza di Spagna, Roma

Credit foto: Flickr – Chris Yunker

Partea de nord a Romei centrale – cunoscută uneori sub numele de Trident datorită formei celor trei străzi care pornesc din Piazza del Popolo – este locul în care sunt concentrate magazinele de designer, barurile și restaurantele șic.

Inima cartierului este centrată în jurul Piazza di Spagna cândva o oprire esențială în “Grand Tour” (la origine, o lungă călătorie în jurul Europei făcută de tineri din clasele superioare ale societății europene), încă foarte populară printre turiști: vin aici pentru a urca legendara Treaptă Spaniolă până la biserica Trinità dei Monti sau pentru a sta și a privi oamenii cum discută și flirtează. O zonă foarte centrală pentru a dormi în Roma!

Cel mai chic/relaxant : Via Veneto și Villa Borghese


Via Veneto Roma

Credit foto: Flickr – Donald West

Ai nevoie de cineva care să aibă grijă de tine? Marile hoteluri din Via Veneto toate au portăreți în uniformă, podele de marmură și spa-uri de lux, al căror preț vi-l puteți imagina. Această stradă a fost cândva inima Romei în timpul erei Dolce Vita (anii 1950), un loc incredibil de la modă. În prezent, zona s-a schimbat și există restaurante și baruri care sunt capcane pentru turiști, așa că este mai bine să mâncați în altă zonă.

Via Veneto se îndreaptă spre Vila Borghese în jurul căruia sunt grupate alte hoteluri de lux. Nu este chiar cea mai bună zonă în care să stai în Roma dacă ai un buget restrâns.

Cele mai “sătești”: Monti & Monte Celio

Cartierul Monti, Roma

Credit foto: Flickr – Moyan Brenn

Cartierul roșu în zilele Romei Antice, Monti este acum o zonă la modă (dar nu neplăcută), cu baruri cool, magazine de scurtă durată și restaurante excelente, cuibărite ici și colo într-un labirint de alei colorate. Se află la o scurtă plimbare de Colosseum și este bine poziționat pentru vizitarea obiectivelor turistice.

La sud-est de Monti, Cælius (sau Monte Celio), una dintre cele șapte coline ale Romei, nu este la fel de animată, dar se remarcă prin stilul său propriu și prin câteva restaurante locale bune.

Cel mai gurmand: Testaccio și Colina Aventinului

Testaccio, Roma

Credit foto: Flickr – N i c o l a

Dacă mâncarea este principala ta motivație aici în Roma, nu poți face mai bine decât să stai în Testaccio. Un cartier fără pretenții, aproape banal, care a crescut în jurul vechiului abator și care acum este renumit pentru trattorias Testaccio găzduiește, de asemenea, piața principală din Roma, un loc minunat pentru cumpărături gourmet, precum și multe dintre cluburile orașului. Deci este un loc minunat pentru a ieși seara și a te amesteca cu romanii.

Câteva străzi mai la nord, dar într-o schimbare totală de atmosferă, liniștea Dealul Aventinei Dealul Aventin este una dintre cele mai exclusiviste zone din Roma. În mare parte rezidențială, această zonă găzduiește câteva hoteluri, oferind liniște și pace la mică distanță de siturile Romei antice. Este locul perfect pentru a vă caza la Roma, într-un cadru privilegiat, ca să spunem așa!

Cel mai festiv (viață de noapte): Trastevere

Trastevere, Roma

Credit foto: Flickr – cgc76

În mod tradițional, este o zonă muncitorească, dar acum s-a îmbogățit și este bine cunoscută de turiști, Trastevere este ideală pentru a face fotografii frumoase pe străzile pietruite, unde clădirile sunt acoperite de iederă și unde puteți găsi piațete litere mici.

Situat de-a lungul Tibrului, se află la distanță de mers pe jos de Vatican și de Centrul Istoric. Un alt avantaj este că este unul dintre cele mai bune locuri pentru a ieși în oraș în Roma, cu străzile sale înguste, cu baruri și restaurante excelente. trattorias. Dacă doriți să evitați zgomotul și aglomerația, căutați cazare în partea de est a districtului, mult mai liniștită.

Pentru a facilita excursiile în afara Romei: Termini
Termini, Roma

Credit foto: Flickr – David McKelvey

Nu există niciun alt motiv pentru a rămâne în apropierea Gara Termini: nu este cea mai atractivă parte a orașului, este prea departe pentru a merge pe jos până la principalele obiective turistice, iar întoarcerea aici, după o zi de scufundare în comorile Romei, te-ar coborî rapid din nor.

Zona este plină de hoteluri ieftine și, chiar dacă bugetul dvs. este strâns, găsirea unei cazări în zona Termini ar trebui să fie ultima soluție. Pe de altă parte, dacă intenționați să rămâneți la Roma doar pentru a vizita zona înconjurătoare și alte orașe italiene, este o modalitate bună de a lua trenul cu ușurință.

Cel mai la modă: Pigneto

Acesta este unul dintre cele mai în vogă cartiere romane din oraș. La câțiva pași de Gara Termini, Pigneto face furori în capitala italiană. Un loc de întâlnire popular pentru tineretul local, seduce prin adresele sale culturale și gastronomice, care sunt foarte în vogă în acest moment. De la arta stradală de pe pereții săi până la numeroasele baruri care animă zona, Pignero este apreciat pentru atmosfera sa populară și contemporană, care îl face un loc aparte.

Deși este mai degrabă retras, Pigneto este totuși o zonă plăcută de cazare în Roma, mai ales dacă doriți să descoperiți atmosfera locală și festivă a capitalei și să cunoașteți tineretul roman. Veți găsi câteva hoteluri și apartamente la prețuri rezonabile datorită locației sale și veți beneficia de proximitatea sa față de gară (care nu este de neglijat dacă luați trenul în timpul șederii dumneavoastră). Atenție însă, deoarece Pigneto este o zonă la modă, iar cererea explodează rapid, așa că nu uitați să rezervați din timp dacă doriți să vă cazați acolo.

Cel mai “sofisticat”: Prati

Prati, Roma

Credit foto: Flickr – Elizabeth Buie

Cu excepția cazului în care veniți în cadrul unui pelerinaj, nu există prea multe motive pentru a sta la Roma în apropierea Vaticanului. Partea de nord a Vaticanului, Borgo Pio, are câteva hoteluri bune, dar este liniștită și puțin plictisitoare după lăsarea întunericului, iar restaurantele sale nu au strălucirea celor din centrul istoric.

Este o zonă bine cotată, cu multe baruri de cocktailuri și restaurante zgomotoase de-a lungul bulevardelor principale. Deoarece este un pic mai departe de centru, există și aici câteva hoteluri la prețuri accesibile.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro