Cele mai bune zone de cazare în Barcelona

Căutați un loc de cazare în Barcelona pentru sejurul dumneavoastră în Catalonia? Iată un mini-ghid al cartierelor din Barcelona pentru o vacanță minunată.

Cu o suprafață de 100 km², Barcelona are o mărime similară cu cea a Parisului. Al doilea oraș ca mărime din Spania, capitala catalană se bucură de o poziție strategică din punct de vedere geografic și economic și este, de asemenea, unul dintre cele mai vizitate orașe turistice din Europa: în 2015, 9 milioane de persoane au vizitat Barcelona.

Nu știi nimic despre oraș? Găsirea unui loc de cazare în Barcelona nu este foarte dificilă. Hoteluri, apartamente, închirieri Airbnb… Oferta de cazare este variată și pe bună dreptate: datorită climatului său mediteranean și a patrimoniului bogat, Barcelona este unul dintre cele mai vizitate orașe de pe continent. Fie că vă cazați în centrul istoric din jurul Ramblas, pe malul mării în Barceloneta, în El Born – cartierul barurilor de tapas și al localurilor la modă – sau în cartierul boem și alternativ Gracia, veți avea parte de o atmosferă diferită de fiecare dată.

Las Ramblas: Barri Gòtic și El Raval

Cazare în Barri Gotic, Barcelona

Credit foto: Flickr – Valerie Hinojosa

Barri Gòtic

Acesta este centrul istoric, cel mai vechi din Barcelona. Aici veți găsi rămășițele spaniole ale Romei antice, cum ar fi Templul lui Augustus și faimoasa catedrală medievală Sfânta Eulalia. Între străzile pietruite și monumentele istorice, diferitele epoci ale timpului își dau mâna, la fel ca și localnicii și vizitatorii, care se plimbă pe cele mai animate străzi din Barcelona.

În acest cartier, o plimbare de-a lungul emblematicului bulevard La Rambla – o mare arteră pietonală de 1,2 km – vă va duce de la celebra Plaza de Catalunya până în portul vechi, unde tronează statuia lui Cristofor Columb (bucurați-vă de priveliștea uluitoare a orașului de pe mirador).

El Raval

În partea de vest a orașului, El Raval este un cartier multicultural și, prin urmare, este perfect dacă sunteți în căutarea unui loc dinamic de cazare în Barcelona. Cândva un cartier dur, acum găzduiește numeroase restaurante, baruri de tapas și puncte de vânzare culturale și este un loc ideal de cazare în Barcelona. Vizitați Muzeul de Artă Modernă din Barcelona sau piața Boqueria, unde puteți lua și un curs de gătit local.

Prețurile pot fi ridicate, în special vara. Dacă vă cazați acolo, așteptați-vă ca atmosfera să fie destul de zgomotoasă și plină de viață: turiști, zgomot și muzică, pentru că să nu uităm că spaniolii trăiesc afară până foarte târziu în noapte.

El Born

Cazare El Born, Barcelona

Credit foto: Flickr – Carlos Lorenzo

Străzi pietonale vechi, terase, baruri de tapas în piețe umbroase, muzee – cum ar fi faimosul muzeu Picasso -, magazine, piața Sfânta Ecaterina, biserica Santa Maria del Mar… El Born este destul de central și are tot ce-i poate seduce pe turiști, deoarece oferă câte ceva pentru toate gusturile. Atenție însă, cazarea în Barcelona în această parte a orașului necesită un anumit buget: hotelurile sunt mai degrabă șic și scumpe.

În inima orașului, vizitați Grădina Zoologică din Barcelona și Parc de la Ciutadella, un vast spațiu verde de 60 de hectare în mijlocul Barcelonei. Este un loc plin de viață, cu terase însorite și baruri pentru a vă bucura de viața de noapte și de străzile aglomerate.

Gràcia

Gracia, Barcelona Cazare în Gracia, Barcelona

Credit foto: Flickr – Bert Kaufmann

Celebru pentru că găzduiește faimosul Parc Güell – construit sub egida lui Gaudi – Gràcia, cartierul sudic al orașului, arată ca un mic sat în megalopolisul catalan. Acest cartier, departe de agitația din centrul orașului, trăiește în ritmul localnicilor, cu baruri tradiționale și mici meșteșugari. Gràcia este cel mai bun loc de cazare în Barcelona pentru mulți vizitatori și expatriați.

Destul de tânăr și dinamic, găzduiește tineretul boem, alternativ și chiar libertarian, numeroasele baruri de tapas care străbat cartierul și, mai ales, marea petrecere care, după 15 august, este anual îndrăgita locuitorilor cartierului: sărbătoarea majoră de Gràcia.

Datorită locației sale îndepărtate, prețurile de cazare sunt mult mai mici decât în centrul orașului, iar zona este, de asemenea, destul de plăcută pentru a trăi în ea, ceea ce o face o bază ideală dacă nu știți unde să stați în Barcelona în timpul șederii dumneavoastră. Dacă doriți să faceți doar vizite culturale, nu stați acolo mai mult de o noapte, deoarece, în afară de Parc Güell, nu prea aveți ce face în zonă.

L’Eixample

Cazare în L'Eixample, Barcelona

Credit foto: Flickr – Mireia Saenz de Buruaga

Cea mai mare zonă administrativă a orașului, este împărțită în două de bulevardul Passeig de Gràcia. Eixample reprezintă momentul în care Barcelona a trebuit să fie construită pe scară largă, o lărgire realizată de inginerul Cerda, care amintește de lucrările lui Haussmann la Paris.

În această zonă veți găsi un număr mare de clădiri, inclusiv celebra Sagrada Família. Dacă vă place arta arhitecturală modernistă, atunci Eixample este o zonă excelentă pentru a vă caza în Barcelona. Pe lângă Sagrada Família, aici veți găsi multe dintre creațiile lui Gaudi, cum ar fi Casa Milà și Casa Batlló. Acest colț al Barcelonei reprezintă “la Illa de la discòrdia”Aceasta este insula discordiei, unde arhitecții moderniști s-au întrecut în a proiecta cele mai extravagante clădiri.

În ciuda densității destul de ridicate a populației, locuințele nu sunt ieftine. Dacă doriți să stați în Barcelona în această zonă, ar trebui să vă așteptați la un buget destul de confortabil.

La Barceloneta și Villa Olímpica

La Barceloneta, Barcelona Cazare în La Barceloneta, Barcelona

Credit foto: Flickr – Moyan Brenn

La Barceloneta

Situată în San-Marti, Villa Olímpica del Poblenou, vechiul cartier al pescarilor și marinarilor din Barcelona, se află pe malul mării, la sud de Barri Gòtic. Renumit pentru petrecerile sale populare, turiștii și localnicii deopotrivă vin aici pentru a se bucura de atmosfera mediteraneană, cu mici baruri de tapas pentru a ronțăi “până la prânz”.

Vila Olímpica

Dacă vă place să vă relaxați pe terasă – cu picioarele în nisip, dacă doriți – cu o halbă de bere bună în fața mării sau să savurați un platou de fructe de mare, La Barceloneta este locul unde trebuie să stați în Barcelona. Între portul nordic și portul olimpic al Barcelonei, plaja La Barceloneta oferă posibilitatea de a vizita Acvariul din Barcelona – cel mai mare acvariu din lume dedicat fundului mării mediteraneene – sau Muzeul de Istorie a Cataloniei. Ideal pentru a dormi în Barcelona și pentru a satisface atât tineri și bătrâni! Atenție însă: întrucât această zonă este adiacentă centrului orașului, este și foarte aglomerată. Numărul mare de vizitatori din timpul verii poate duce la creșterea prețurilor deja ridicate la cazare.

El Poblenou

Cazare El Poblenou, Barcelona

Credit foto: Flickr – Joan

Poblenou este un cartier situat la nord-est de centrul orașului, pe malul mării. Este un fost cartier muncitoresc, cu multe fabrici – nu foarte sexy pentru turiști – și a fost cea mai importantă zonă industrială din Catalonia. Și acesta este doar începutul!

În prezent, cartierul a fost modernizat și renovat, astfel încât prezintă un interes considerabil: vizitatorului i se oferă un contrast singular între piețele și aleile lor populare, tipice Spaniei, și clădirile moderne. Este un pic mai puțin interesant decât celelalte cartiere, dar merită, în special pentru a vizita faleza cu bicicleta sau pentru a face cumpărături la centrul comercial Diagonal Mar.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro