Cele mai bune locuri pentru a pescui în Auvergne

Pescuit în Auvergne

Ce zici de o excursie de pescuit în Auvergne ? Vă oferim câteva locuri de pescuit frumoase pentru a încerca în Auvergne!

Fără îndoială, unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Franței, regiunea Auvergne (așa cum se numea încă în 2015, până la fuziunea cu Rhône-Alpes) este situată în Masivul Central, în inima Franței. Cuprinzând patru departamente (Cantal, Allier, Puy-de-Dôme și Haute-Loire), este o regiune mare, accidentată și muntoasă, cu cătune mici, tipic franceze, cu un ritm de viață relaxat și locuitori prietenoși.

Geografia regiunii Auvergne este caracterizată de vulcani stinși de mult timp, acoperiți de păduri, văi maiestuoase, străbătute de râuri și râuri sinuoase și lacuri în care drumeții, dar mai ales pescarii, vin să își reîncarce bateriile. Auvergne are o rețea densă și ramificată de râuri și lacuri, cu râuri permanente care se apropie de 23.000 km de lungime. În Auvergne puteți pescui păstrăv sălbatic, păstrăv de câmp, grayling, caras arctic, crap, știucă, zander și biban.

De la pescuitul cu musca în Cantal la pescuitul sportiv în Allier De la lacurile din Puy-de-Dôme până la Haute-Loire, veți avea de unde alege dacă mergeți la pescuit în Auvergne. Iată câteva locuri frumoase unde puteți pescui în Auvergne:

Pescuit în Auvergne

Credit foto: Flickr – N’G The Dark Room

Pescuit în Cantal

Cu peisajul său accidentat, vulcanic și ruralul puțin populat, Cantal este o adevărată zonă sălbatică. Echipat cuo undiță de pescuit cu muscă Vă vor plăcea pârâurile care curg pe versanții munților și care adăpostesc legiuni de păstrăvi sălbatici. Încercați-vă norocul pe râurile Truyère, Santoire și Grand Rhue.

Pescuit în Puy-de-Dôme

Numit după vulcanul adormit din regiune, Puy-de-Dôme oferă locuri de pescuit spectaculoase, cu tot felul de specii care își croiesc drum prin râurile sale (în special Sioule și Allier) și lacurile superbe. În aceste râuri trăiesc păstrăvi și sturzi, dar în Allier trăiesc, de asemenea, un număr mare de știucă, crap, biban și zander. Lacurile de crater adânci, cum ar fi Lac du Pavin, găzduiesc, de asemenea, un număr mare de exemplare de păstrăv arctic.

Pescuit în Auvergne

Credit foto: Auvergne Turism

Pescuit în Allier

Această regiune, unde se află puternica Loară și afluenții săi, cum ar fi Cher și Allier, are aproximativ 6.500 de kilometri de apă pentru pescuit. Păstrăvul, știuca, bibanul și graurul (mai ales în Allier) abundă.

Pescuit în Haute-Loire

Un peisaj rural luxuriant, defileuri impresionante, Haute-Loire este cel mai bun departament din Auvergne pentru pescuitul cu musca. Defileele râurilor Loire și Allier sunt pline de șalău și barbi. Lacul Malaguet din Allegre și lacul Bouchet sunt doar două dintre locurile excelente de pescuit cu musca din acest departament pitoresc din Auvergne. Pentru acest tip de pescuit, locul Easy Fly vă recomandă să alegeți o undiță în funcție de preferințele dumneavoastră de pescuit, adică între o undiță cu acțiune rapidă sau una cu acțiune progresivă.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro