Cele mai bune locuri în care să mergi în vacanța de Crăciun

Vreți să plecați în vacanța de Crăciun? Descoperiți unele dintre cele mai bune destinații pentru un sejur de neuitat!

Sărbătorile de Crăciun sunt întotdeauna un moment bun pentru a împărtăși momente cu familia. Pentru unii oameni, este, de asemenea, o perioadă în care se pleacă în vacanță. În fiecare an, mulți turiști preferă de fapt să călătorească în timpul sărbătorilor. Astfel, aceștia se pot bucura de sejurul lor în timp ce descoperă locuri noi.

Prin urmare, am pregătit câteva idei pentru vacanța dumneavoastră de iarnă. Între sporturi, tradiții și relaxare, vă puteți reîncărca bateriile și vă puteți da drumul la adrenalină. Așadar, sunteți gata să vă găsiți următoarea destinație de vis?

Cu familia

Pentru o vacanță de Crăciun în familie, nimic nu se compară cu o vizită într-unul dintre orașele frumoase ale Europei. Cu piețe, specialități și patrimoniu cultural, sejurul dumneavoastră promite să fie de neuitat.

Colmar

Vacanța de Crăciun în Colmar

Credit foto: Shutterstock – kavalenkau

La o aruncătură de băț de granița cu Germania, Colmar este unul dintre cele mai frumoase orașe din Franța. Străzile sale pietruite și casele colorate seduc pe oricine le întâlnește. Iar Colmar este, de asemenea, și mai presus de toate tradițiile regionale!

De la magia și până la istoria sa bogată, Colmar oferă un cadru extraordinar pentru o vacanță în familie. Așa că, pentru că e Crăciunul, luați-ți micii prieteni blonzi și bucurați-vă de piața fabuloasă. Cu tarabele sale colorate și mirosul delicios de covrigi, piața este plină de colinde de Crăciun. În fiecare an, spectacolul este magic!

Mulhouse

Sărbătorile de Crăciun în Mulhouse

Credit foto : Shutterstock – Guillaume FREY

Mulhouse este sinonim cu festivitățile de sfârșit de an. Fără îndoială, orașul este o destinație ideală pentru o vacanță de Crăciun. Centrul orașului este o dovadă în acest sens: de-a lungul străzilor sale pietruite, vă veți bucura de o atmosferă neobișnuită și caldă.

Puteți descoperi piața de Crăciun și gusta specialitățile sale culinare. Acestea sunt cele care încălzesc inima și sunt cunoscute sub numele de Kougelhopf sau Christollen, ceva care să încânte atât pe cei mici, cât și pe cei mari!

Frankfurt am Main

Sărbătorile de Crăciun în Frankfurt

Credit foto: Shutterstock – S.Borisov

Cel mai mare oraș din landul Hessa este, pentru mulți, un punct de atracție culturală. Este, de asemenea, sediul mai multor instituții ale Uniunii Europene. Dar Frankfurt este renumit în special pentru extraordinara sa piață de Crăciun.

În decembrie, metropola este într-adevăr acoperită de decorațiuni magnifice și lumini colorate. Pe măsură ce vă veți plimba pe străzile incredibile, veți descoperi un oraș cu o mie și una de comori. Profitați de această ocazie pentru a face ultimele cumpărături după ce ați degustat un celebru Frankfurter Rippchen.

Rovaniemi

Sărbătorile de Crăciun în Rovaniemi

Credit foto: Shutterstock – Roman Babakin

Dacă sunteți în căutarea unei destinații ideale pentru sărbătorile de Crăciun, vă recomandăm cu siguranță Rovaniemi. Acest oraș finlandez este situat în nordul extrem al țării, într-o regiune atipică. Capitala Laponiei, este, de asemenea și mai presus de toate… casa oficială a lui Moș Crăciun.

Cu o atmosferă de vacanță unică, Rovaniemi este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune locuri pentru a vedea aurora boreală. Ce modalitate mai bună de a vă bucura de magia Crăciunului alături de familia dumneavoastră?

La soare

Iarna nu este întotdeauna anotimpul preferat al călătorilor. Vremea din decembrie poate influența de fapt moravurile. Așa că, dacă nu vă place frigul, faceți-vă bagajele pentru un Crăciun fără egal.

Cascais

Cascais

Credit foto: Shutterstock – trabantos

În sudul Portugaliei, Cascais este considerată cea mai frumoasă stațiune balneară din regiune. Pe tot parcursul anului, localnicii se bucură de climatul său excepțional și de plajele cu nisip fin. Acest lucru îl face un loc ideal pentru o vacanță la soare.

În decembrie, temperaturile locale cresc până la peste 20 de grade. Prin urmare, puteți profita din plin de sejurul dumneavoastră pentru a face plajă și a vă relaxa. Dacă marea este prea rece, puteți opta pentru una dintre numeroasele piscine încălzite din hotelurile din oraș.

Malaga

Malaga

Credit foto: Shutterstock – Romet6

Mergeți în sudul Spaniei pentru unul dintre cele mai frumoase orașe de pe coasta mediteraneană: Malaga! Este un oraș din provincia Andaluzia, în regiunea cu același nume. Este apreciat de turiști pentru monumentele sale istorice și pentru centrul cosmopolit al orașului.

Dar această metropolă este, de asemenea, o stațiune balneară fabuloasă. În toate anotimpurile, se bucură de o climă însorită și deosebit de caldă. În vacanța de Crăciun, vă puteți bucura de plajele cu nisip fin și de apele turcoaz. Vă vedeți acolo?

Palermo

Palermo

Credit foto: Shutterstock – Dariya92300

Doriți o destinație însorită pentru sărbătorile de Crăciun? De ce să nu optați pentru Palermo? Capitala Siciliei are o climă foarte specială în toate anotimpurile. În plus, această metropolă este un loc fabulos de descoperire plin de istorie.

După ce ați descoperit monumentele, acordați-vă un moment de relaxare. Seara, nu uitați să vă opriți la un restaurant care oferă specialități locale delicioase.

Creta

Portul Heraklion, Creta

Credit foto: Shutterstock / Georgios Tsichlis

Este imposibil să nu menționăm Grecia atunci când vorbim despre o vacanță de Crăciun la soare. Așadar, pentru a vă reconecta cu temperaturile blânde și cerul albastru al Mediteranei, Creta este o destinație perfectă. Fie că este vorba de Heraklion, Chania sau Agios Nikoalos, există ceva pentru toată lumea.

În munți

Pentru mulți călători care călătoresc iarna, munții sunt probabil cea mai evidentă destinație. Între schi și tradiții culinare, muntele este sinonim cu relaxarea pe pârtii sau lângă foc. Să trecem la treabă!

Piau-Engaly

Sărbătorile de Crăciun în Piau-Engaly

Credit foto: Shutterstock – forgetselfies

V-ați săturat de Alpi? Apoi, ați putea să vă petreceți sărbătorile de Crăciun în Pirinei. În sud-vest, acest lanț muntos găzduiește într-adevăr câteva stațiuni magnifice de sporturi de iarnă.

Cea mai înaltă dintre ele este Piau-Engaly, la o altitudine de peste 1.800 de metri. Are aproximativ șaizeci de pârtii de schi sau snowboard pentru turiști. Piau-Engaly este, de asemenea, un loc minunat pentru a descoperi tradițiile locale. După o zi de schi, vă puteți bucura de o delicioasă plăcintă cu afine sau de un cassoulet tradițional.

Grand Tourmalet

Tourmalet

Credit foto: Shutterstock – vagabond54

Rămânem în Pirinei pentru această a doua destinație de vacanță de Crăciun la munte. De data aceasta, vă puteți bucura de peisajul magnific al Col du Tourmalet. La o altitudine de aproape 600 de metri, această zonă vă va permite să profitați la maximum de munți. Puteți alege să schiați în stațiunea La Mongie sau Barèges. Aceste două pârtii oferă călătorilor numeroase activități în aer liber.

De asemenea, regiunea este renumită pentru băile sale termale și locurile de balneoterapie. Acest lucru vă va permite să vă relaxați după zile lungi de sporturi de iarnă.

Val d’Isère

Val d'Isère

Credit foto: Shutterstock – ventdusud

Pentru sărbătorile de Crăciun, un pariu sigur este să mergeți în Alpi. Pentru a evita aglomerația din Chamonix, vă recomandăm să optați pentru Val d’Isère. Această stațiune de schi vă promite un sejur de neuitat la munte.

Veți fi scufundați în inima tradițiilor savoyard, în peisaje care vă vor tăia respirația. Dacă vă place aventura, vă puteți delecta și cu alte activități în aer liber. În zonă se pot practica zboruri cu parapanta, snowmobiling și chiar snowkiting. De asemenea, vă puteți bucura de unul dintre restaurantele locale de specialitate. După câteva coborâri, nimic nu se compară cu o tartiflette excelentă sau cu un fondue tradițional din Savoia. Poftă bună!

Zermatt

Zermatt

Credit foto: Shutterstock – Pritesh R Patel

Dacă pentru vacanța de Crăciun ați dori să descoperiți noi orizonturi, descoperind Zermatt? Această stațiune de schi elvețiană nu este doar cea mai înaltă din Europa, ci și una dintre cele mai mari. Acesta oferă călătorilor trei zone de schi distincte, cu aproape o sută de pârtii. Acestea sunt accesibile pentru toate nivelurile de schiori. Deci, fie că sunteți începător sau expert, veți găsi ceva de care să vă bucurați.

Dar Zermatt nu atrage vizitatori doar datorită suprafeței sale mari. De asemenea, are unul dintre cele mai frumoase peisaje naturale din Alpi. Pe măsură ce coborâți, veți aprecia ghețarii extraordinari și vârfurile magnifice. În plus, puteți încerca și alte activități de iarnă pentru a profita la maximum de experiența dumneavoastră. Printre acestea se numără snowkitul, schiul de fond, snowmobilul și săniușul cu câini.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro