Cele mai bune drumeții de făcut în lume

Visezi la plimbări lungi în pustiu și la depășirea dificultăților? Trekking este pentru tine! Iată selecția noastră a celor mai bune drumeții de făcut în lume.

Sunteți un drumeț experimentat și doriți să abordați trasee mai dificile? Apoi sunteți gata să porniți într-o drumeție de mai multe zile. Cu toate acestea, ezitați în privința locului și a dificultății de a alege. Vă prezentăm ceea ce credem noi că sunt cele mai bune drumeții din lume. O modalitate excelentă de a descoperi cinci continente.

Cele mai frumoase drumeții din Europa

Să nu ne fie teamă să fim șoviniste, bătrânul nostru continent este un teren de joacă excelent pentru drumeții. Dacă sunteți începător, ar fi bine să nu mergeți prea departe pentru a avea prima experiență.

Tour du Mont-Blanc (Franța, Elveția, Italia)

Drumeț pe Mont Blanc

Credit foto: Shutterstock – Andrei Moldovan 2709

Cea mai bună perioadă de la jumătatea lunii iunie până la jumătatea lunii septembrie
Durata între 7 și 10 zile
Distanța 170 km

Adesea clasat în TOP 10 al celor mai frumoase drumeții din lume, acesta traversează trei țări, în jurul Mont Blanc. În Franța, pornește din Les Houches, lângă Chamonix. Fiecare zi de drumeție oferă panorame uluitoare. Veți traversa opt văi și veți urca mai multe trecători, inclusiv trecătorile Bonhomme, Seigne și Balme. Vă veți găsi adesea la peste 2.500 m. Fiți atenți, există câteva secțiuni tehnice care necesită o formă fizică bună. Există numeroase și variate opțiuni de cazare pe tot parcursul drumeției.

GR® 20 în Corsica (Franța)

Tabără la Petra Piana, GR 20, Corsica

Credit foto: Shutterstock – Ondrej Prochazka

Cea mai bună perioadă Din iunie până în octombrie
Durata aproximativ 15 zile
Distanța 200 km

Cunoscută în întreaga lume, această drumeție, adesea descrisă ca fiind mitică, vă permite să apreciați marea diversitate a peisajelor corsicane. Acesta începe la Calenzana, în nord-vest, și se termină la Canca, în sud-est, urmând bazinul hidrografic. Se merge din creastă în creastă, între 275 m și 2.225 m, cu diferențe semnificative de altitudine. Frumusețea sublimă a peisajului merită efortul și trebuie să parcurgeți câteva pasaje dificile, echipate cu balustrade și scări.

Cinque Terre (Italia)

Podgoriile și marea, Cinque Terre, Italia

Credit foto: Shutterstock – Olga Gavrilova

Cea mai bună perioadă primăvara și toamna
Durata aproximativ 5 zile
Distanța 80 km

Între Monterosso și Riomaggiore, pe coasta Liguriei, în Italia, cinci sate medievale sunt legate între ele prin trasee de drumeție, printre care și Traseul îndrăgostiților. Poteca lungă prin munți vă poartă printre plantații de măslini, podgorii și câmpuri de plante aromatice și oferă priveliști magnifice asupra acestor sate atipice.

Cele mai frumoase drumeții din America

America de Sud sau America de Nord, acest continent reunește o mare varietate de drumeții, de la cele mai ușoare la cele mai solicitante.

Traseul Inca (Peru)

Inca Trail, drumeții în Peru

Credit foto: Shutterstock – Satta Ektrakul

Cea mai bună perioadă între sfârșitul lunii mai și începutul lunii septembrie
Durata 4 până la 5 zile
Distanța 38 km

Această drumeție, care duce la miticul loc Machu Picchu, poate fi făcută doar cu o agenție. Numărul de plecări este limitat la 500 pe zi, așa că este imperativ să faceți rezervări cu mult timp înainte. Plecarea se face de la KM 82, în apropiere de fortăreața Ollantaytambo, la două ore de mers cu mașina din Cuzco. La orizont se văd vârfurile Anzilor, precum și multe vestigii incașe. Pregătiți-vă pentru răul de altitudine: acestea variază între 2.400 și 4.198 m. Vegetația rară face treptat loc luxurianței pădurii amazoniene.

Torres del Paine (Chile)

Cai albi lângă un lac, Torres del Paine, Chile

Credit foto: Shutterstock – kavram

Cea mai bună perioadă între decembrie și martie
Durata 8 până la 10 zile
Distanța 110 km

Circuitul complet al Parcului Național Torres del Paine, Chile, se mai numește și O, pentru că este o buclă de aproximativ 110 km. Versiunea mai scurtă este W, cu o lungime de 76 km. Drumeția vă poartă în jurul unui masiv fascinant, incluzând celebrele turnuri (Torres) și coarnele (los Cuernos). De asemenea, pot fi văzuți ghețari, lagune cu culori improbabile, guanacos, flamingo și condorii. Vă rugăm să rețineți că este obligatoriu să rezervați locuri de cazare sau de campare înainte de a intra în parc, și asta cu mult timp înainte.

Zion Narrows (SUA)

Oameni mergând în apă în Parcul Național Zion Narrows, SUA

Credit foto: Shutterstock – Checubus

Cea mai bună perioadă Din iunie până în septembrie
Durata 1 zi
Distanța 26 km

Această drumeție urmează albia râului Virgin în sud-vestul statului Utah. Este o succesiune de pasaje înguste, mărginite de stânci abrupte, care se prezintă în nuanțe frumoase de roșu. Cascadele se cască de pe pereții canionului, creând adevărate grădini suspendate. Unele secțiuni vor trebui parcurse înotând uneori, așa că este important să fiți bine echipați. Această drumeție este, de altfel, foarte ușoară, deoarece nu include nicio diferență de altitudine. Înainte de a porni la drum, informați-vă cu privire la riscul de inundații, deoarece accesul nu este recomandat în aceste condiții.

Cele mai frumoase drumeții din Asia

Lanțul Himalaya oferă o mare varietate de drumeții, dintre care majoritatea sunt printre cele mai frumoase din lume. Acestea necesită, de obicei, o bună experiență montană.

Tabăra de bază a Everestului (Nepal)

Tabăra de bază a Everestului

Credit foto: Shutterstock – Vixit

Cea mai bună perioadă de la începutul lunii octombrie până la jumătatea lunii decembrie
Durata 10 până la 15 zile
Distanța 62 km

Denumită uneori “Drumeția spre Rai”, această drumeție este una dintre cele mai accesibile din regiune. Cu toate acestea, necesită un nivel bun de pregătire fizică. Din Kathmandu, zburați spre Lukla, la 2.800 m. De acolo, se merge pe jos timp de câteva zile pentru a ajunge la 5.364m în etape. Treceți prin sate mici și vă puteți cufunda în cultura locală. Priveliștile asupra Everestului și a întregului lanț sunt de neuitat.

Citește și:
Turul Annapurna: drumeție în inima Himalayei
Cele mai frumoase drumeții de făcut în Nepal

Markha Valley (India)

Excursioniști în Valea Markha, India

Credit foto: Shutterstock – xerazed

Cea mai bună perioadă Din iunie până la mijlocul lunii octombrie
Durata 7 până la 8 zile
Distanța 110 km

Partea indiană a Himalayei găzduiește numeroase drumeții, încă relativ confidențiale. Drumeția pe Valea Markha, în regiunea Micul Tibet, oferă o mare varietate de peisaje, fiind în același timp relativ scurtă. Cel mai simplu mod de a ajunge acolo este de a ateriza în Leh, care se află la o altitudine de peste 3.200 m și la 20 de minute de punctul de plecare: Spituk. Pe drum veți vizita mănăstiri tibetane, veți întâlni oameni prietenoși și veți vedea o mulțime de animale sălbatice.

Marele Zid Chinezesc

Interiorul Marelui Zid Chinezesc

Credit foto: Shutterstock – Hung Chung Chih

Cea mai bună perioadă Primăvara și toamna
Durata de la 1 la 10 zile
Distanța între 3 și 40 km

Bineînțeles, nu se pune problema de a acoperi cei 6.700 km ai celui mai lung zid de protecție de pe planetă! Cele mai multe dintre drumețiile propuse durează între patru și cinci zile, timp în care se parcurg între cinci și zece kilometri pe zi, timp de trei până la cinci ore de mers pe jos sau, mai degrabă, de urcat și coborât scări. Se poate porni de la Badaling sau Mutijanu, cele mai apropiate de Beijing. Cu toate acestea, pentru o experiență mai intimă, este mai bine să începeți mai departe, în Simatai, de exemplu, pentru a ajunge până la Jinshanling într-o singură zi.

Cele mai frumoase drumeții din Africa

Între deșert și păduri luxuriante, câmpiile de savană și munții acoperiți de zăpadă, Africa se pretează la o mare varietate de drumeții.

Escaladarea Kilimanjaro pe ruta Machame (Tanzania)

Machame Trek, Kilimanjaro

Credit foto: Shutterstock / Timaldo

Cea mai bună perioadă Din ianuarie până în martie și din iulie până în octombrie
Durata 6 până la 7 zile
Distanța 60 km

Kilimanjaro oferă multe posibilități de drumeție, cea mai bună fiind probabil ruta Machame. Atenție, acest munte vulcanic nu este pentru toată lumea și va trebui să fiți un drumeț experimentat pentru a ajunge în vârf, la 5.890 m! Începeți la 1850 m, traversați pădurea ecuatorială, stepa, deșertul și morenele sale pentru a termina cu muntele înalt. Este obligatorie însoțirea de către un ghid certificat.

Țara Dogon (Mali)

Satul Dogon, Mali

Credit foto: Shutterstock / Quick Shot

Cea mai bună perioadă între noiembrie și ianuarie
Durata 3 zile
Distanța 20 km

O călătorie atemporală, care vă permite să faceți cunoștință cu poporul Dogon și cu obiceiurile sale ancestrale. Satele construite pe stânci fac parte din această descoperire. Peisajele variază de la păduri luxuriante până la deșertul Sahel. Cu toate acestea, această drumeție nu este accesibilă în prezent, deoarece țara este închisă pentru turism.

Cele mai frumoase drumeții din Oceania

Australia, Noua Zeelandă și Polinezia au rămas mult timp neatinse. Această natură aproape neatinsă este scena multora dintre cele mai frumoase drumeții din lume.

Traversarea Tongariro (Noua Zeelandă)

Vedere a lacurilor din Parcul Național Tongariro, Noua Zeelandă

Credit foto: Shutterstock / Maridav

Cea mai bună perioadă între noiembrie și martie
Durata o zi
Distanța 19,4 km

Adesea clasat în top 5 cele mai bune drumeții de făcut în lume, poate fi făcut de un public larg, inclusiv de copii, deja antrenați. Acesta vă duce pe cel mai jos dintre cei trei vulcani din Parcul Tongariro. Drumeția începe la parcarea Mangatepopo din sud-vest și se termină la Ketetahi, în nord. Veți traversa o câmpie accidentată, presărată cu cascade, veți descoperi lacuri de crater colorate pe drum, inclusiv cel roșu, care se ridică la 1.886 m, și veți termina în pădure. Vederi minunate de-a lungul drumului spre Muntele Doom al Stăpânului Inelelor și chiar spre Taranaki, aflat la 100 km distanță.

Pista Overland (Tasmania)

Muntele Cradle, Tasmania

Credit foto: Shutterstock / Adwo

Cea mai bună perioadă Din noiembrie până în martie
Durata 5 până la 6 zile
Distanța 65 km

În sudul Australiei, din care face parte ca stat, Tasmania este un concentrat al surorii sale mai mari, dar fără deșert. Drumeția Overland traversează Parcul Național Cradle Mountain. Se poate face numai în direcția nord-sud, de la Ronnie Creek la Lake St Clair. Relativ ușor, acesta traversează peisaje de mlaștini, păduri și cascade, având în vedere Muntele Cradle. O potecă de scândură protejează flora pe multe secțiuni. Această drumeție este o necesitate pentru orice călător în Australia.

Iată că turul nostru pe cele cinci continente este complet, deși lista de drumeții nu este exhaustivă. Tu ai găsit-o pe a ta?

Lasă un comentariu

TravelMax.ro