Cele mai bune city break-uri pentru un sejur cultural

Vrei să călătorești, dar ai doar un weekend pentru tine? Descoperiți cele mai bune 12 city break-uri pentru un sejur cultural!

Vreți să scăpați de toate pentru un weekend? Unele dintre cele mai fascinante orașe europene se află la doar câteva ore de zbor din Franța. De la capitale la orașe culturale pline de viață, sunt atât de multe de văzut încât nu vă veți plictisi niciodată!

Pentru a vă ajuta în aventurile dumneavoastră, am enumerat pentru dumneavoastră 12 dintre cele mai bune city breaks pentru un sejur cultural. Tot ce trebuie să faceți este să vă faceți bagajele!

1. Edinburgh (Scoția)

Vedere din Edinburgh de pe Carlton Hill

Credit foto: Shutterstock – Studio51

Edinburgh, Edinburgh… Sunt atât de multe de spus despre acest oraș adesea uitat! Vom încerca să fim scurți. În primul rând, este cu siguranță cel mai frumos oraș din Scoția, cu magnificul său oraș medieval și cartierele sale mai moderne. Această încrengătură de străzi înguste, bolți și clădiri incredibile este, desigur, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Pe lângă plimbările prin orașul vechi, nu ratați Castelul, Catedrala St. Giles și unele dintre muzeele orașului, cum ar fi Camera Obscura și World of Illusions. De asemenea, vă puteți bucura de o degustare de whisky scoțian sau puteți lua parte la numeroasele festivaluri locale!

2. Budapesta (Ungaria)

Parlamentul de la Budapesta

Credit foto: Shutterstock – Ekaterina Polischuk

Supranumită pe bună dreptate Perla Dunării, Budapesta este cu siguranță unul dintre cele mai bune city break-uri pentru un sejur cultural! Magnifica capitală maghiară este într-adevăr bogată în cultură și istorie. Puteți descoperi o multitudine de locuri incredibile, precum Palatul Budavár, Băile Széchenyi sau faimosul Parlament maghiar.

Recent desemnată cea mai bună destinație din Europa 2019 de către o organizație de turism, frumoasa Budapesta vă va lăsa cu siguranță amintiri de neuitat!

3. Cracovia (Polonia)

Castelul din Cracovia

Credit foto: Shutterstock – TTstudio

Cracovia este o concentrație de istorie central-europeană și de tradiții poloneze care datează de mii de ani! Ca fostă capitală a țării, Cracovia a fost mult timp centrul cultural, științific și tradițional al țării. Veți descoperi un patrimoniu excepțional, cum ar fi maiestuosul Castel Wawel sau clădirile sublime din Piața Pieței.

Orașul este, de asemenea, un loc al memoriei. Înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, o treime din populația Cracoviei era evreiască. În prezent, se fac multe eforturi pentru a păstra patrimoniul evreiesc al orașului, cum ar fi cartierul Kazimierz. Pe lângă aceste fresce istorice, nu ratați tradițiile culinare excepționale ale Cracoviei și atmosfera ușor festivă.

4. Berlin (Germania)

Apus de soare în Berlin

Credit foto: Shutterstock – Patino

Berlinul este o capitală modernă, istorică și surprinzătoare! Nu veniți în capitala Germaniei pentru a vedea monumentele, ci pentru a vă bucura de atmosfera sa specială. Marcat de istoria sa tragică, Berlinul este un oraș cu o arhitectură dezordonată, în care cele mai puternice contraste se confruntă într-un amestec vesel. Veniți aici pentru cluburile și barurile care nu se închid niciodată sau pentru expozițiile culturale și de artă.

Zidul Berlinului și Poarta Brandenburg se numără printre obiectivele de vizitat, la fel ca și cartierul Kreuzberg și Muzeul Pergamon, printre altele.

5. Praga (Republica Cehă)

Orașul vechi din Praga

Credit foto: Shutterstock – Studioul de binefacere

Este imposibil să vorbești despre cele mai bune city break-uri pentru o escapadă culturală fără să menționezi Praga. Orașul boem este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase orașe din lume! A fost leagănul poporului și al limbii cehe, iar înainte și după glorioasa domnie a lui Carol al IV-lea a fost unul dintre cele mai importante centre culturale și economice ale Europei. Veți descoperi numeroasele bijuterii ale patrimoniului ceh, cum ar fi magnificul Castel Praga sau Podul Carol.

Nu ratați ocazia de a vă plimba prin cafenelele sale delicioase, de a vă relaxa în parcurile sale frumoase sau de a vă pierde pe malurile Vltavei! Cu siguranță nu vă veți plictisi în timpul șederii dumneavoastră de weekend în Praga.

6. Londra (Regatul Unit)

Big Ben și Parlamentul, Londra

Credit foto: Shutterstock – S.Borisov

Pentru un sejur cultural de câteva zile, Londra este, evident, o destinație care nu trebuie ratată! Cosmopolită, plină de viață și dinamică, capitala Angliei nu duce lipsă de activități sau locuri de descoperit. Printre acestea se numără, bineînțeles, Turnul Londrei, Big Ben, London Bridge, British Museum, Tate Modern sau Camden Market.

Pe lângă numeroasele monumente și muzee, puteți asista la schimbarea gărzii, puteți merge la vânzări sau pur și simplu puteți petrece. Bogăția culturală a Londrei a făcut-o celebră în întreaga lume!

7. Lisabona (Portugalia)

Tramvai în Lisabona

Credit foto: Shutterstock – Marcin Krzyzak

Lisabona este, evident, unul dintre cele mai bune city break-uri pentru un sejur cultural. Capitala portugheză are tot ce-i poate seduce pe călători. De la stilul său de viață blând, la străzile sale pline de viață și tipice, la clădirile sale colorate și la specialitățile culinare, Lisabona este o destinație obligatorie pentru un weekend de vacanță!

În Lisabona, puteți vizita Turnul Belem, impresionanta Mănăstire a ieromonahilor sau Castelul Saint-Georges și turnurile sale de pază. Fie că ești pasionat de istorie, un animal de petrecere sau un fan al plimbărilor lungi, vei iubi Lisabona!

8. Bruxelles (Belgia)

Bruxelles

Credit foto: Shutterstock – S-F

Modernă, frumoasă și cosmopolită, nu putem decât să vă recomandăm această destinație pentru un sejur cultural. În primul rând, capitala belgiană are dimensiunea ideală pentru un city break în Europa. Puteți admira Palatul Regal, Grand Place sau celebrul Manneken-Pis.

În al doilea rând, frumosul Bruxelles este plin de activități culturale interesante: vizitați Muzeele Regale de Arte Frumoase, descoperiți Parlamentarium, un muzeu gratuit dedicat Uniunii Europene, sau continuați Traseul Benzilor Desenate! În cele din urmă, puteți combina o vizită la Bruxelles cu o vizită la Bruges. Acest frumos oraș medieval este caracterizat de canale, străzi pietruite și clădiri vechi!

9. Sofia și Plovdiv (Bulgaria)

Catedrala Alexander Nevsky, Sofia

Credit foto: Shutterstock – Jose Maria Ruiz Sanchez

Adesea evitată de turiști, care preferă orașele de coastă sau stațiunile de schi, Sofia este un oraș plăcut, modern și dinamic. Aici puteți vizita fantastica Catedrală Alexander Nevsky, cea mai mare catedrală ortodoxă din lume, sau cea mai veche moschee din Europa, Moscheea Bania Bachi. În timpul șederii dumneavoastră, puteți, de asemenea, să experimentați gastronomia bulgară, să admirați vestigiile antice ale orașului sau să descoperiți numeroasele sale muzee. Cu vedere spre oraș, poate fi vizitat și Muntele Vitosha. Acest parc natural găzduiește o bogăție de floră și faună!

Pentru a vă completa scurta ședere în Bulgaria, puteți merge și la Plovdiv, aleasă Capitală Europeană a Culturii 2019. Acest oraș este unul dintre cele mai vechi orașe din lume! Este plin de situri și relicve de vizitat. Veți descoperi peste 6.000 de ani de istorie: tracă, romană, bizantină și otomană. Împreună, Sofia și Plovdiv sunt cu siguranță unul dintre cele mai bune city break-uri pentru un sejur cultural.

10. Hamburg (Germania)

Speicherstadt, Hamburg

Credit foto: Shutterstock – powell’sPoint

Destinație perfectă pentru un weekend, Hamburg este, de asemenea, unul dintre cele mai bune city break-uri pentru o escapadă culturală. Mai puțin cunoscut decât Berlin sau München, cel de-al doilea oraș al Germaniei se află totuși maiestuos la gura de vărsare a râului Elba, în nordul țării.

Fondat de Carol cel Mare, orașul a fost de atunci un centru economic important. În prezent, este al treilea oraș ca mărime din Europa și are multe minuni din istoria sa captivantă. Puteți admira bisericile sale grandioase, arhitectura atipică și, mai ales, vă puteți plimba de-a lungul celor două mii trei sute de canale, mult mai multe decât în Veneția sau Amsterdam! Portul său merită, de asemenea, o vizită, în special pentru cartierul său de depozite, Speicherstadt.

11. Madrid (Spania)

Fântâna Cibeles, Madrid

Credit foto: Shutterstock – Eszter Szadeczky-Kardoss

Madridul este o destinație obligatorie în Europa! Debordând de energie, capitala Spaniei găzduiește o mulțime de monumente sublime și muzee interesante. Puteți vizita faimosul Muzeu Prado, descoperi Palacio Real, reședința oficială a regelui Spaniei, și grădinile sale somptuoase, sau vă puteți plimba pe străduțele înguste din jurul Plaza Mayor.

După cum puteți vedea, Madrid este unul dintre cele mai bune city break-uri pentru un sejur cultural. Dacă sunteți în căutare de tapas, umor și distracție, nu ratați acest eveniment!

12. Sankt Petersburg (Rusia)

Trăsură în fața Palatului de Iarnă din Sankt Petersburg

Credit foto: Shutterstock – gnoparus

Fondat de la zero de Împăratul Petru cel Mare în 1703, Sankt Petersburg este al doilea oraș al Rusiei. Cândva capitala imperială, acum se mândrește cu un patrimoniu incredibil și uimitor. Printre obiectivele de vizitat se numără renumitul Muzeu Hermitage, sublima Catedrală a Sfântului Mântuitor de pe Sângeorz, precum și magnificul Palat de Iarnă și Palatul Peterhof.

Aceste trei atracții sunt doar vârful icebergului. Există multe alte minuni culturale în oraș! O vizită în oraș vă va oferi o introducere delicată în atmosfera rusă și în caracteristicile sale speciale. Așa-numita Veneția Nordului, cu numeroasele sale canale și poduri, vă va încânta cu siguranță.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro