Cele mai bune activități și excursii in Dubai

Călătoriți în Emiratele Arabe Unite? Cu 4×4 sau buggy, TravelMax vă duce să vizitați deșertul din Dubai, un prețios patrimoniu local!

La intersecția dintre Est și Vest, Dubai evocă inevitabil luxul și excesul, cu clădirile sale futuriste care se ridică din deșert, insulele sale artificiale, hotelurile sale luxoase și proiectele sale, fiecare mai nebunesc decât celălalt. Cândva un deșert arid populat de beduini și un mic port de pescuit renumit pentru perlele sale, emiratul Dubai s-a impus ca o destinație turistică de excepție, un Hong Kong cu o notă de Vegas!

Situat între deșert și căldura Golfului Arabiei, emiratul este apreciat și pentru plajele sale cu nisip fin, pentru soarele său continuu și mai ales pentru excursiile pe dune! Într-adevăr, deșertul din Dubai este adesea unul dintre lucrurile pe care trebuie să le faci în Dubai. Pentru a te ajuta în aventurile tale, am enumerat în acest ghid toate modalitățile de a vizita deșertul din Dubai!

1. Safari 4×4

4WD în deșertul Dubai

Credit foto: Shutterstock – cristian.v

Atunci când vizitați deșertul din Dubai, cea mai frecventă opțiune este un tur 4×4. Există mai multe opțiuni pentru aceste experiențe: patru ore în deșert, o după-amiază și o seară, cu sau fără o cină la grătar, sau chiar o noapte în deșert. Majoritatea tururilor încep în jurul orei 15:00. Drumul de la hotel la deșert durează doar 45 de minute. Bineînțeles, mașina 4×4 este dotată cu aer condiționat, așa că nu trebuie să vă faceți griji în privința soarelui!

Programul unui safari în deșert include, de obicei, dune bashing, adică derapaje și accelerări pe dune într-un 4×4. De asemenea, puteți face sandboarding. Dar, mai presus de toate, vă puteți bucura apoi de unul dintre punctele culminante ale vizitei: un apus de soare peste dunele deșertului. Un moment perfect pentru a face fotografii frumoase!

Dacă ați ales această opțiune, veți ajunge la o tabără de beduini la căderea nopții. Acestea servesc de obicei cafea, dulciuri, fructe și alte băuturi răcoritoare. Aceasta este urmată de un grătar delicios. De asemenea, vă puteți bucura de un spectacol de dans din buric sau de alte tipuri de divertisment. Dacă ați ales această opțiune, este posibil să rămâneți peste noapte în tabără. În caz contrar, veți fi duși înapoi la hotel cu 4×4!

La ce preț?

Pentru o excursie 4×4 în deșertul din Dubai, așteptați-vă să plătiți de la 30€ pana la 100€ în funcție de program și de opțiunile de activitate.

2. Plimbare cu cămila

Deșertul Dubai cu cămila

Credit foto: Shutterstock – Dan Baciu

Pentru o adevărată întoarcere în timp, în epoca beduinilor din anii 1920, puteți opta și pentru o plimbare cu cămila! La acea vreme, acest animal era singurul mijloc de locomoție. În cadrul acestei excursii, veți experimenta puțin mai mult din viața beduinilor.

O astfel de excursie urmează de obicei următorul program. Activitatea începe cu o scurtă plimbare cu mașina 4×4 de la hotelul dumneavoastră până la punctul de plecare al plimbării, situat în deșert. Vă veți bucura apoi de o primă plimbare, urmată de o pauză în timpul căreia sunt oferite mai multe activități. În funcție de turul pe care îl alegeți, este posibil să vedeți un șoim la vânătoare. De asemenea, beduinii vă pot face cunoștință cu credinciosul lor tovarăș de vânătoare: câinele sloughi! Unele dintre ele oferă și surf pe nisip, unele alunecări pe dune în 4×4, etc.

Plimbarea continuă apoi până la o tabără tipică. Aici vă veți bucura de o masă tipică, precum și de spectacole și demonstrații legate de tradițiile emirateze. Plimbarea cu cămila durează de obicei o oră. Veți putea admira peisajele aride din Dubai, departe de agitația zgârie-norilor.

Detalii

Această plimbare pe cămilă poate fi făcută dimineața, pentru a vă bucura de răsăritul soarelui, sau după-amiaza pentru a trăi o experiență similară cu cea a excursiei 4×4! Nu vă faceți griji, dacă preferați răsăritul soarelui în locul apusului, veți avea în continuare posibilitatea de a lua micul dejun într-o tabără beduină.

Vă rugăm să rețineți că această activitate se adresează tuturor și poate dura între 4 și 7 ore. De asemenea, este posibil să dormiți într-o tabără de beduini, ca în cazul excursiei 4×4.

La ce preț?

Prețurile sunt de la 40€ la 100€ în medie pe persoană pentru acest tip de excursie. Ca și în cazul excursiei 4×4, prețul depinde de opțiunile alese.

3. Sesiunea de quad-uri

Când în deșertul din Dubai

Credit foto: Shutterstock – Sanchai Kumar

Pentru a experimenta emoția de a călători prin deșertul din Dubai, puteți alege și un tur cu quad-uri! Spre deosebire de tururile 4×4 sau de plimbările cu cămila, aici vă aflați pe scaunul șoferului și puteți trece cu viteză prin dune în deplină libertate. La începutul turului, veți primi instrucțiuni despre cum să folosiți corect quad-ul și veți primi instrucțiuni de siguranță. Sunteți apoi liberi să porniți în fabulosul deșert!

Programul unei sesiuni de ciclism cu quad-uri include, de obicei, preluarea de la hotel, cu o mașină 4×4 până la și de la tabăra de bază unde se află quad-urile și ghidul dumneavoastră. După câteva instrucțiuni și lecții, veți explora dunele după bunul plac. Derapaje, coborâri abrupte și senzații tari formează baza unei experiențe de neuitat!

Așadar, această sesiune de quad-uri este în același timp un moment sportiv, o activitate de relaxare și o descoperire! La finalul plimbării, vi se vor oferi și câteva băuturi răcoritoare. Acesta este un moment bun pentru a sta liniștit și a observa deșertul, pentru a discuta cu localnicii și pentru a afla mai multe despre această zonă sălbatică.

Detalii

Turul cu quad-uri în deșertul din Dubai poate dura între 3 și 7 ore. Aceste tururi au loc, de obicei, în prima parte a zilei. De cele mai multe ori începe încă de la ora 8 dimineața. Ciclismul în patru roți este disponibil doar pentru cei cu vârsta de peste 14 ani. Nu uitați să întrebați în prealabil despre vârsta și cerințele pentru acest tur cu quad-uri.

La ce preț?

Numărați de la 50€ pana la 80€ pentru o excursie cu quad-uri în deșertul Dubaiului. Prețul va varia, desigur, în funcție de opțiunile și de programul ales.

4. Turul cu trăsura

Buggy în deșertul din Dubai

Credit foto: Shutterstock – cagkan yuksel

Pentru o experiență nebună, off-road, puteți opta și pentru un tur cu buggy. La fel ca și în cazul quad-ului, veți avea parte de senzații unice în mijlocul dunelor și a peisajelor spectaculoase! Acest tip de tur cu trăsura durează de obicei o oră sau două.

La fel ca în cazul tuturor excursiilor, șoferul și ghidul vă vor lua de la hotelul sau reședința dumneavoastră din Dubai. Acesta vă va duce apoi în deșert cu un 4×4. Tabăra în care sunt parcate cărucioarele este, de obicei, la doar o oră de mers cu mașina de oraș. La tabără, buggy-urile sunt aliniate și pregătite să vă întâmpine pentru o plimbare epică prin deșert. După o scurtă informare de siguranță, vă veți ocupa locul în buggy-ul zilei.

În timpul acestei excursii sportive, veți putea explora dunele imense din regiune în plină viteză! Convoiul va face, desigur, câteva pauze în timpul aventurii. Cu aceste ocazii vă puteți bucura de peisaj și puteți face câteva fotografii frumoase de suvenir. De asemenea, în timpul acestei excursii vor fi oferite băuturi răcoritoare. În vârful dunelor, puteți încerca, de asemenea, să faceți surf pe dune și alte activități!

Detalii

Aceste buggy-uri puternice au fost proiectate special pentru a face față terenului local și pentru a avea o aderență suplimentară pe nisip. Rețineți că majoritatea cărucioarelor sunt făcute pentru 2 persoane, astfel încât puteți lua un pasager cu dumneavoastră. Aceste mașini puternice sunt, evident, bine securizate. Cele mai multe dintre tururi au mașini cu cercuri de siguranță, cuști de rulare, hamuri de siguranță, căști de protecție și extinctoare. Veți fi însoțiți de ghidul dumneavoastră pe tot parcursul activității. De obicei, există un vehicul 4×4 care se deschide și se închide pentru a vă asigura aventura.

Vă rugăm să rețineți că, pentru a conduce un buggy, trebuie să aveți cel puțin 18 ani. Copiii pot sta în cărucioare cu 2 locuri ca pasageri începând cu vârsta de 8 ani. Adesea este necesară o înălțime minimă, de obicei 1,60 m.

La ce preț?

Pentru o excursie cu quad-ul în deșertul din Dubai, așteptați-vă să plătiți de la 100€ pana la 170€ în funcție de durata excursiei și de activitățile suplimentare alese.

5. Dubai Desert Flyover

Balon cu aer cald în deșertul din Dubai

Credit foto: Shutterstock – Gareth Lowndes

Nu există un mod mai bun de a vedea și de a experimenta deșertul Dubaiului decât zburând deasupra dunelor care se întind cât vezi cu ochii. Aceasta este cu siguranță cea mai spectaculoasă opțiune, dar și una dintre cele mai scumpe.

La fel ca toate celelalte modalități de a vizita deșertul din Dubai, veți fi luat de la hotelul dumneavoastră. Excursiile au loc, de obicei, foarte devreme dimineața, astfel încât să vă puteți bucura de răsăritul soarelui. Cei mai norocoși vor putea vedea peisajul magic și fermecător al deșertului de sus, în timp ce soarele bate pe dune. Fără îndoială, această experiență vă va lăsa amintiri frumoase!

Pentru a vizita deșertul din Dubai din aer, puteți opta pentru un zbor cu balonul cu aer cald sau cu elicopterul.

Plimbare cu balonul cu aer cald deasupra deșertului Dubai

Pentru un zbor cu balonul cu aer cald în deșertul din Dubai, există în general două opțiuni:

  • Un zbor cu balonul cu aer cald urmat de micul dejun,
  • Un zbor cu balonul cu aer cald, cu mic dejun și un safari 4×4 în deșert.

Această ultimă opțiune este, evident, cea mai plăcută, deoarece combină atât spectaculozitatea zborului în deșert, cât și explorarea la sol cu 4×4. În cazul în care bugetul dvs. vă permite, vă recomandăm această a doua opțiune. La răsăritul soarelui, culorile dunelor sunt cu adevărat impresionante, combinând cele două vizite și oferind două perspective frumoase!

Turul cu elicopterul în deșertul Dubai

Ca și în cazul zborurilor cu balonul cu aer cald, puteți alege un zbor simplu deasupra deșertului, de obicei de o oră. Sau puteți opta pentru un zbor cu elicopterul urmat de un tur 4×4.

La ce preț?

  • Într-un balon cu aer cald : 300 și 400 în medie
  • Cu elicopterul : 200€ pana la 350€ în medie

6. Turul cu bicicleta de munte în deșert

Quads, buggy-uri și 4×4 nu se potrivesc cu filosofia fiecărui călător. Fie că doriți să vă faceți timp pentru a vizita deșertul din Dubai sau să vă limitați impactul asupra naturii, atunci trebuie să știți că puteți opta pentru o plimbare cu bicicleta de munte! Pentru aceste plimbări se folosesc fatbikes. Aceste biciclete sunt special concepute pentru a merge pe nisip și pe teren moale. Acestea au anvelope supradimensionate pentru o mai bună aderență.

Ca și în cazul celorlalte excursii, sunt incluse transferurile către și de la cazarea din Dubai. După ce ajungeți la poarta deșertului, ghidul vă va da bicicleta și casca de protecție. După câteva sfaturi și instrucțiuni, puteți începe o aventură minunată prin deșert. Rețineți că ciclismul montan se practică adesea în Rezervația de conservare a deșertului Dubai, o rezervație naturală de animale sălbatice situată în mijlocul deșertului Dubaiului. Aici gazelele, oryxul și alte animale endemice din deșert se plimbă în voie. Veți avea ocazia să le vedeți! Acesta este unul dintre punctele de atracție ale acestei excursii cu bicicleta: departe de motoare, puteți admira în liniște viața sălbatică locală.

Aceste tururi includ, de asemenea, băuturi răcoritoare și micul dejun. Astfel, la jumătatea turului, vă puteți relaxa și vă puteți bucura de sandvișuri, fructe proaspete și alte gustări. De obicei, ghidul dvs. va folosi acest timp pentru a vă învăța mai multe despre cultura beduinilor și despre beneficiile și utilizările florei locale.

Detalii

Excursiile încep, de obicei, foarte devreme dimineața. Scopul este, evident, de a evita căldura de după-amiază, mai ales pentru o activitate atât de solicitantă din punct de vedere fizic.

Această activitate necesită, de asemenea, abilități sportive puternice. Pentru orice eventualitate, un vehicul de sprijin este adesea disponibil pentru cei care doresc să se odihnească, în special pe drumul de întoarcere. În general, această activitate este disponibilă pentru copii și adolescenți. Cu toate acestea, poate fi necesară o înălțime minimă.

La ce preț?

Pentru o excursie cu bicicleta de munte, prețurile variază de la 100€ pana la 150€ de persoană, în funcție de durata și de programul ales.

7. Cursa de motocross

Motocross în deșertul din Dubai

Credit foto: Shutterstock – BoJack

Doriți să vizitați deșertul din Dubai într-un mod diferit? Îți place ideea unei doze bune de adrenalină pe motocicletă? Da, pentru a descoperi acest vast deșert, sunt disponibile toate mijloacele de locomoție posibile! Fanii de motocross și de senzații tari vor fi încântați, deoarece există, evident, excursii cu acest tip de vehicul.

Puteți rezerva un tur de motocros cu instructori calificați și șoferi profesioniști. Puteți combina senzații tari, sporturi extreme și peisaje frumoase. Aceste excursii vă permit, de asemenea, să ajungeți cu ușurință la locuri excepționale din deșertul Dubaiului, cum ar fi Fossil Rock (un masiv muntos), Big Red Dune (cea mai mare dună din Emiratele Arabe Unite) sau Pink Rock. Spre deosebire de alte excursii, nu vă veți limita la dune sau la câteva activități turistice.

Detalii

Există diferite tipuri de ieșiri și pentru toate nivelurile: începător, intermediar sau avansat. Fie că sunteți expert sau începător, veți găsi ceea ce căutați! Excursiile pot dura între două și patru ore, sau chiar o zi.

La fel ca în cazul tuturor circuitelor, transferurile de la cazare în Dubai sunt incluse în prețul turului. La punctul de plecare vi se va pune la dispoziție tot echipamentul necesar: pantaloni și bluză, cizme, mănuși, ochelari de protecție, cască și veste antiglonț. Deci nu trebuie să vă aduceți propriul echipament!

La ce preț?

În ceea ce privește prețurile, excursiile costă de la 200€ pentru o excursie de 2 ore la 475€ pentru o zi întreagă.

8. Un tur pe jos

Bărbat care merge în deșertul din Dubai

Credit foto: Shutterstock – Jan Jenka

În timp ce drumețiile organizate în deșert sunt rare, este posibil să faceți drumeții în munții din sudul Dubaiului, Hatta.

Această regiune accidentată se învecinează cu Omanul. De exemplu, puteți coborî de la barajul Hatta până la Valea Hatta și apoi la Hatta Wadi. Puteți găsi drumeții organizate, care uneori includ sesiuni de ciclism montan sau caiac-canoe. La fel ca în cazul tuturor excursiilor organizate, veți fi preluat de la și până la locul de reședință din Dubai.

De asemenea, puteți alege să vizitați această zonă pe cont propriu. Cu toate acestea, se recomandă să fiți însoțiți de un ghid.

Vă rugăm să rețineți că această activitate necesită abilități sportive bune. Nu este recomandat copiilor mici sau femeilor însărcinate. Organizat sau nu, în general, va trebui să vă aduceți propriul echipament. De asemenea, trebuie să vă asigurați că ați verificat în prealabil condițiile meteo.

9. O noapte în deșertul din Dubai

Cort în deșertul din Dubai

Credit foto: Shutterstock – Lukas Hodon

Pentru a vizita deșertul din Dubai, puteți opta și pentru o noapte în deșert, într-o tabără de beduini sau într-un hotel fermecător. Unele excursii cu 4×4 sau cu cămila oferă acest lucru, desigur. Dacă doriți să dormiți într-o tabără, trebuie doar să vă rezervați noaptea în cadrul excursiei.

De asemenea, vă puteți alege direct cazarea în deșert. În acest fel, vă puteți bucura de această experiență în deșert cu calm și seninătate! Pentru una sau mai multe nopți de cazare la hotel, trebuie doar să vă rezervați nopțile în unitatea pe care o alegeți. Acesta din urmă va fi, evident, de lux, deoarece ne aflăm în Dubai. Cu toate acestea, deșertul din jur oferă o notă specială. Diferența dintre un hotel și un oraș plin de viață este palpabilă.

Dacă sunteți îngrijorat de bugetul dumneavoastră, trebuie să știți că vara tarifele sunt mai mici. Ca regulă generală, trebuie să vă așteptați să plătiți cel puțin o sută de euro pe noapte pentru această experiență. Aceasta din urmă va fi mult mai fermecătoare decât o noapte într-o tabără. Puteți înțelege mai bine farmecul deșertului din Dubai. Taberele de beduini oferă o dimensiune culturală, dar experiența poate fi prea turistică.

Dacă rezervați un hotel direct, vă puteți bucura de frumusețea și seninătatea peisajului. Unele hoteluri oferă chiar și activități și excursii în deșertul din Dubai.

Dar ce hoteluri să alegeți? Recomandăm în special Bab al Shams sau Deșertul Al Wadi. Primul este un hotel fermecător, cu un design tipic, o piscină frumoasă și tarife mai accesibile. Cel de-al doilea este la fel de luxos. Cu toate acestea, oferă multe activități în deșertul Dubaiului.

Atunci când rezervați un tur al deșertului din Dubai, transferurile sunt întotdeauna incluse. Nu se pune problema călătoriei, deoarece aceasta este efectuată de către operatorul de turism. Dacă alegeți să stați una sau mai multe nopți la un hotel în deșertul Dubaiului, va trebui să vă ocupați de această parte. Din fericire, este destul de ușor să ajungi în deșertul Dubaiului cu mașina proprie sau cu taxiul.

Indiferent dacă ați închiriat sau nu o mașină și indiferent de modelul acesteia, de obicei puteți ajunge cu ușurință la hotel. În cazul în care accesul este dificil, există o parcare privată înainte de partea “dificilă” a călătoriei. Apoi va trebui să vă lăsați mașina, iar personalul hotelului vă va transporta cu o mașină 4×4 până la cuibul vostru confortabil!

Deșertul Dubai pe scurt

Istoria deșertului din Dubai

Credit foto: Shutterstock – Pawarit Panupattanapong

Deșertul este încă o parte importantă a patrimoniului cultural și a moștenirii locale din Dubai și din EAU. Emiriții moderni sunt în mod evident descendenți ai beduinilor, care odinioară cutreierau deșertul din oază în oază. Deși nu mai locuiesc acolo, ei au încă un atașament puternic față de deșertul care se întinde de-a lungul celor șapte emirate. Mulți emiratzi dețin o vilă sau o a doua casă în apropierea deșertului. Își petrec weekend-urile acolo, în special, și merg acolo pentru a petrece o seară cu prietenii în jurul unui foc de lemne. Pe scurt, ei continuă unele dintre vechile tradiții ale beduinilor arabi.

Orașul Dubai este construit în întregime în deșert, din păcate nu mai există niciun spațiu deșertic cu dune. Pentru a vizita deșertul din Dubai, va trebui să conduceți câțiva kilometri în afara orașului pentru a vedea deșertul adevărat. Pentru călători, aceasta poate fi o experiență culturală sau pur și simplu o ocazie excelentă de a admira peisaje naturale unice. Există mai multe moduri de a vizita deșertul din Dubai, haideți să le descoperim pe toate!

Un comentariu la „Cele mai bune activități și excursii in Dubai”

  1. Foarte frumoasa aceasta destinatie si chiar mi-ati dat cateva idei cu acest articol, e cam greu sa te plictisesti intr-o vacanta cu atatea lucruri de facut… dar niste locuri de cazare in Dubai nu imi recomandati ? Multumesc

    Răspunde

Lasă un comentariu

TravelMax.ro