Cele mai bune 9 excursii în Rusia

Vreți să vizitați Rusia, dar nu știți unde să mergeți? Aflați ideile noastre pentru cele mai bune excursii de făcut în Rusia!

Federația Rusă, cea mai mare țară din lume, este una dintre puținele țări de pe planetă care se află la granița dintre Asia și Europa, având o suprafață de 17,1 milioane de km². Cu o populație de 146,7 milioane de locuitori, Rusia este din ce în ce mai populară printre turiștii internaționali. Patrimoniul său istoric și cultural, inclusiv 23 de situri din patrimoniul mondial UNESCO, fac din această țară una dintre cele mai populare destinații turistice din lume.

Rusia este atât de vastă încât oferă o varietate de vizite tematice, fie că este vorba de orașe sau de zone rurale, de la Marea Baltică la Caucaz, din Siberia până în China. Vizitarea acestei țări imense, a monumentelor, a peisajelor și a orașelor sale implică, fără îndoială, pregătirea unor itinerarii și organizarea în avans. Dacă multă vreme a fost complicat să călătorești în Rusia, deoarece obținerea unei vize rusești era supusă unui protocol foarte strict (date și cazare, invitarea unui localnic etc.), acum condițiile de intrare în țară sunt ceva mai flexibile.

Deci, care sunt cele mai bune excursii de făcut în Rusia? Iată un mini-ghid orientativ pentru a vă ajuta să o alegeți pe cea care vi se potrivește cel mai bine!

1. Atunci și acum: Moscova și Sankt Petersburg

Catedrala Hristos Mântuitorul, Moscova Acest turneu în Rusia de 8 zile vă permite să explorați două orașe rivale din punct de vedere istoric: capitala – Moscova – și Sankt Petersburg. Aceste două orașe oferă două fețe diferite ale acestei țări vaste, între tradiție și modernitate. Vizitarea Moscovei se poate face cu un ghid turistic vorbitor de limba engleză, care vă va face să descoperiți catedralele ortodoxe, istoria cartierelor centrale și arhitectura medievală și modernă a capitalei ruse.

În Moscova trebuie să vedeți Piața Manege, faimosul Kremlin, Catedrala lui Hristos Mântuitorul, Catedrala Sfântului Vasile cel Binecuvântat, Piața Roșie și Kremlinul Izmailovo – o imensă piață de vechituri care evocă istoria țării (matrioșka, suveniruri din URSS etc.). Nu ratați o călătorie cu metroul, care este un muzeu subteran.

După două zile petrecute în capitală, luați un tren de noapte spre Sankt Petersburg pentru a vedea Piața Decembristului, Amiralitatea, Catedrala Sfântul Petru și Catedrala Sfântul Pavel și canalele orașului. Dintre muzeele din Sankt Petersburg, vizitați muzeul Muzeul Ermitaj Cel mai mare muzeu din Europa, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, care urmărește istoria din antichitate.

2. Traversarea Rusiei cu calea ferată transsiberiană

Calea ferată transsiberiană Traversarea acestei țări-continent cu calea ferată transsiberiană este una dintre cele mai bune excursii de făcut în Rusia, pentru o călătorie în afara drumurilor bătute. Este cea mai lungă linie de cale ferată din lume, care leagă orașul Moscova de Vladivostok. Despre 17 zile se recomandă să se grăbească să traverseze Siberia și să descopere imensitatea teritoriului rusesc. Etapele și orașele sunt: Moscova, Kazan, Ekaterinburg, Munții Urali, Munții Ural, Munții Lacul Baikal în Irkutsk, Khabarovsk și Vladivostok.

3. Moscova și orașele princiare din Inelul de Aur

Souzdal Inelul de Aur, situat între Volga și râul Kliazma la nord-est de Moscova, este mărginită de aproximativ cincisprezece foste orașe princiare, cum ar fi: Aleksandrov, Iaroslavl, Yuryev-Polski, Ivanovo, Rybinsk, Kostroma, Vladimir, etc.

Acest tur de 9 zile Inelul de Aur al Rusiei este o regiune prosperă din punct de vedere istoric, unde au avut loc evenimente importante din istoria Rusiei.

Aceste orașe au în comun o moștenire comună de numeroase biserici, cu cupole aurii, în apropierea unui lac somptuos. Inelul de Aur este, de asemenea, locul de naștere al religiei ortodoxe rusești. De la Moscova, opriți-vă la Souzdal – leagănul Rusiei -, Plios – pe malul Volgăi – și Iaroslav, un oraș renumit pentru bisericile sale din secolul al XVII-lea.

4. Locuri de vizitat în Moscova

Catedrala Sfântul Vasile cel Binecuvântat, Moscova Printre excursiile care pot fi făcute în Rusia, se numără inevitabil vizitarea capitalei rusești. Acest tur în 5 sau 6 zile Un tur prin zona metropolitană a Moscovei distruge noțiunea preconcepută a unui oraș auster și gri. Veți descoperi multe dintre monumentele istorice, cultura și istoria orașului.

De la Piața Roșie, prin centrul istoric al Moscovei, trecând prin Galeria Tretyakov Kremlinul, Muntele Vrăbiuțelor, strada Tverskaya și Palatul de armuri unde se poate vedea o colecție mare de obiecte antice (opere de artă din aur și/sau pietre prețioase, costume de încoronare ale țarilor ruși, tronuri, chapka lui Monomaque etc.).

Rezervați-vă o zi pentru monumentele emblematice ale epocii țariste: Lavra Trinității-Serge – una dintre cele mai renumite mănăstiri rusești -, domeniul Kolomenskoye (fosta reședință a țarilor ruși, cu Biserica Înălțării), Kremlinul Izmaylovo.

5. Vizitarea Kamchatka

Kamchatka

Credit foto: Shutterstock / Dan Weits

Faimoasa peninsulă vulcanică de 1.250 de kilometri din Orientul Îndepărtat al Rusiei, Kamchatka este una dintre cele mai neobișnuite excursii din Rusia și oferă un mod original de a o explora. Acest tur poate fi făcut de 8 zileîncepând cu orașul Petropavlosk, la peste 7.000 de kilometri est de Moscova. Acest teritoriu izolat poate fi vizitat doar vara, între Iulie și august. Descoperiți istoria orașului Petropavlosk, fondat în 1740 de către Aleksei Tchirikov și Vitus Bering care a dat numele său strâmtorii omonime care separă Siberia de Alaska.

Turul va continua spre Golful Avatchinskaya și Insula Staritchkoff, iar apoi spre masivul Vatchkazhets, străbătând cercul vulcanic între lacuri și cascade. Vulcanul Moutnovsky va permite o frumoasă drumeție la o altitudine de peste 2.000 de metri. Între fumarole, platouri de sulf și oale de noroi, vă va fi oferit un peisaj lunar. Pe vulcanul Moutnovsky, puteți ajunge la stația geotermală Moutnovskaya și la izvoarele termale Datchniye. După aceea, nu ratați urcarea pe Muntele Verblud.

6. Condiții de trai în Sankt Petersburg la o casă de vacanță

Sankt Petersburg

Credit foto: Shutterstock / dimbar76

Care sunt tururile de făcut în Rusia în afara traseelor bătute? Ce-ar fi să mergem să locuim câteva zile în Sankt Petersburg cu un localnic? 5 zile ? Veți putea face un tur complet al orașului cu un ghid vorbitor de limbă franceză, care va include Perspectiva Nevsky Catedrala Maicii Domnului din Kazan, Piața Palatului de Iarnă, Mănăstirea Smolny, Piața Teatrul Mariinsky sau catedrala în care se află Familia Romanov. De asemenea, puteți vizita reședința țarilor Peterhof.

Avantajul de a sta la un localnic este rapid de constatat: vă permite să vă cufundați în cultura rusă, să învățați câteva noțiuni de bază ale limbii (alfabetul chirilic, câteva cuvinte rusești) și să descoperiți obiceiurile localnicilor.

7. Sankt Petersburg și Karelia

Parcul Ruskeala, Karelia

Credit foto: Shutterstock / liesker

Printre cele mai bune tururi din Rusia, cerem pentru Karelia. Pornind din Sankt Petersburg, acest tur este pentru tine dacă îți plac spațiile largi și deschise. Puteți explora peste 60.000 de lacuri, inclusiv Ladoga și Onega, care sunt printre cele mai mari din Europa. În această regiune se află mulți pelerini care vizitează mănăstirea de pe insula Valaam.

Plimbați-vă pe străzile pietruite din Priozerk, cu o vizită la Cetatea Korela construit între secolele XIII și XIV sub dominația suedeză. Mergeți la Parcul Ruskeala și satul Kinerma pentru a descoperi o Rusie nordică tradițională. În această excursie, mergeți prin canioane și cariere de marmură străvechi.

Continuați spre insula Kiji pentru un sejur atemporal, pentru a vă simți ca la capătul lumii. Vă așteaptă ecomuzeul, dedicat tehnicilor de construcție ale tâmplarilor ruși. O zi ar trebui petrecută pe Insulele Solovki, unde o vizită la Ermitajul Ascension va dezvălui istoria întunecată a gulagurilor din URSS în timpul lui Stalin.

8. Tur istoric în jurul orașului Novgorod

Kremlinul Novgorod

Credit foto: Shutterstock / Fascinadora

Tururile de făcut în Rusia pun în evidență orașele mari, dar rareori pe cele mai mici. Acesta explorează orașul istoric Novgorod, situat în nord-vestul Rusiei, între Sankt Petersburg și Moscova. Un tur al centrului istoric este o necesitate, cu vizite la Muzeul de Arhitectură Națională și la Mănăstirea Sfântul Gheorghe. Dacă doriți, veți avea posibilitatea de a solicita un ghid privat.

Turul vă oferă o excursie în jurul Kremlinul Novgorod – fortăreața care apăra orașul împotriva atacurilor inamice – și o vizită în interiorul Catedralei Sfânta Sofia Înțelepciunea lui Dumnezeu. În Muzeul-Rezervă Novgorod Vizitați expoziția de icoane, care reunește capodopere din perioada medievală până în prezent.

9. Tur în jurul lacului Baikal

Lacul Baikal, Rusia

Credit foto: Shutterstock / Anton Petrus

Ce zici de o excursie la Lacul Baikal? Printre cele mai bune excursii de făcut în Rusia, vă sfătuim să mergeți 8 zile pentru a explora regiunea cunoscută sub numele de “Perla Siberiei”. Lacul Baikal – inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1996 – este unul dintre cele mai vechi lacuri din lume și adăpostește o mare rezervă de specii endemice.

Veți descoperi o floră și o faună bogată și puteți face o scufundare virtuală pe fundul lacului la Muzeul Baikal. Considerat un loc sacru, Lacul Baikal este o Mecca pentru Biserica Ortodoxă, budism și șamanism: o schimbare de peisaj cultural garantată! Apoi, mergeți spre Insula Olkhon, o atracție obligatorie a regiunii, la 5 ore de mers cu mașina de la Lacul Baikal.

TravelMax.ro