Cele mai bune 7 parcuri de distracții din Italia

Sunteți în vacanță în țara lui La Dolce Vita? Descoperiți selecția noastră cu cele mai bune parcuri tematice din Italia pentru a vă condimenta sejurul.

Vizitarea Italiei înseamnă adesea monumente istorice, pizza și plajă pe plajă. Dar e mai mult decât atât! Dacă doriți să vă diversificați puțin activitățile, țara Dolce Vita este plină de parcuri de distracții: parcuri de familie, de senzații tari, acvatice și tematice. Fie că sunteți cu copiii sau cu prietenii dornici de adrenalină, un lucru este sigur, veți găsi ceea ce căutați în timpul sejurului dumneavoastră. Generation Voyage a selectat pentru dumneavoastră cele mai bune parcuri tematice din Italia.

1. Parcul Minitalia Leolandia

Spectacol la Minitalia Leolandia Park

Credit foto: Facebook / Leolandia

Situat în Lombardia, mai exact în Capriate San Gervasio, parcul Minitalia Leolandia este unul dintre cele mai bune parcuri tematice din Italia. Dacă veniți în Italia cu întreaga familie, parcul Minitalia Leolandia este perfect pentru dumneavoastră. Cu șase zone tematice și 40 de atracții. Există atracții și divertisment pentru toată lumea. Indiferent de vârstă, vă veți distra cu siguranță. Copiii se pot întâlni cu personajele lor preferate din desene animate, pot deveni pirați sau pot călători într-un tanc. De asemenea, se pot minuna la numeroasele spectacole din parcul Minitalia Leolandia și pot explora lumea sa minunată.

Iar dacă călătoriți cu un bebeluș, nu vă faceți griji, parcul are o creșă unde puteți să-l schimbați. La cerere, se pot pune la dispoziție și cărucioare.

Ore de deschidere și prețuri

Deschis între martie și noiembrie, parcul este deschis între orele 10:00 și 18:00 pe tot parcursul anului și între orele 10:00 și 22:00 sâmbăta în sezonul de vârf (iulie și august). Taxa de intrare este de 20,50 euro dacă o cumpărați online și de 41,50 euro la casa de bilete. Așadar, cel mai bine este să vă planificați din timp vizita la unul dintre cele mai bune parcuri tematice din Italia.

2. Gardaland

Caruselul din Gardaland, Italia

Credit foto: Shutterstock / Marco Rubino

Cei care sunt în căutare de adrenalină se vor îndrepta spre Gardaland pentru a se bucura de numeroasele sale roller coaster. Parcul este cunoscut pentru atracțiile sale de senzații tari.

Printre atracțiile care trebuie neapărat vizitate se numără Raptor, un roller coaster un pic mai special. Într-adevăr, te urci într-un tren, până aici totul e bine, dar nu există șine! Trenul este ținut împreună de aripi pe fiecare parte. Rollercoasterul te face să zbori cu viteză maximă și în vid. O altă atracție de neratat din Gardaland este Blue Tornado. Un roller coaster care te duce la viteză maximă într-o serie de bucle și coborâri amețitoare. Să sperăm că inima ta este la locul potrivit! Pe lângă atracțiile de senzații tari, Gardaland vă transportă într-o lume a aventurii cu decoruri magice. Copiii vor fi uimiți de Ferma Doremi, de Baby Pilota și de Funny Express.

Ore de deschidere și prețuri

Cu excepția lunii februarie, Gardaland este deschis tot timpul anului. Biletul de intrare costă 39,50 euro pentru adulți la casa de bilete sau 36 euro online, iar pentru copiii de peste 1 metru 33 euro.

3. Parcul MovieLand

MovieLand Park, Italia

Foto: Facebook / Movieland Park

Studioul MovieLand este un parc de distracții dedicat pentru lumea filmului în general: desene animate, aventuri, musicaluri, horror etc. În categoria sa, este unul dintre cele mai bune parcuri tematice din Italia.

Când ajungi în parc, ai impresia că te afli la Hollywood. Mașinile Blue Brothers sau Back to the Future vă întâmpină la intrare. Parcul este apoi împărțit în mai multe zone în funcție de tema asociată, cum ar fi desene animate pentru copii sau epoca de piatră pentru a vă întoarce în timp. Întoarceți-vă în lumea din Jurassic Park la bordul navei Pangea. În această atracție ești șoferul unui Jeep care încearcă să evite Tyrannosaurus Rex sau alți dinozauri. Cu Fort Live, intrați într-un joc video live. Scopul: să supraviețuiești! Când vă plimbați prin parc, nu fiți surprinși să îi întâlniți pe Lara Croft, Jack Sparrow, Mary Poppins sau pe frumoasa Marilyn Monroe.

Ore de deschidere și prețuri

Prețul pentru MovieLand Park este de 26 € pe zi. De asemenea, puteți vizita parcul acvatic Caneva și puteți beneficia de reduceri. Dacă vizitați ambele parcuri în aceeași zi, prețul este de 35 de euro. Dacă alegeți zile separate, prețul este de 38 de euro.

4. Cavallino Matto

Muntele rusesc din Cavallino Matto, Italia

Credit foto: Facebook / CavallinoMatto

Situat în Toscana, Cavallino Matto este cel mai mare din regiune și unul dintre cele mai bune parcuri tematice din Italia. Parcul oferă numeroase atracții care îi vor satisface atât pe cei mici, cât și pe cei mari.

De exemplu, în Freestyle, stați în picioare în timp ce atracția se învârte la viteză maximă. Pentru cei mici, Speedy Gonzales îi va transporta pe copii într-un trenuleț de metal. Cavallino Matto oferă, de asemenea, mai multe plimbări cu apă, ideale pentru a scăpa de căldura verii toscane. În parc sunt prezente și alte atracții de neratat, cum ar fi un carusel, turnul de cădere Airmax sau barca cu balansoar Nave Pirata.

Ore de deschidere și prețuri

Va trebui să plătiți 27 de euro pentru intrarea în parc la casa de bilete sau 24 de euro online. Pentru copiii de peste 1 metru și sub 1,30 metri, prețul este de 19 euro.

5. Mirabilandia

Parcul Mirabilandia, Italia

Credit foto: Facebook / Mirabilandia

Cu aproape două milioane de vizitatori în fiecare an, Mirabilandia este unul dintre cele mai bune parcuri de distracții din Italia. Se află la o oră de Bologna, în apropiere de orașul Ravenna. Mirabilandia are mai multe plimbări de senzații tari și, mai presus de toate, un parc acvatic distractiv. Pentru cei care caută adrenalină, există Speed, un roller coaster care vă poartă cu 140 km/h. O altă atracție de neratat în Europa este Katun, un roller coaster inversat.

Pentru a vă răcori, faceți o excursie la Mirabeach, zona acvatică a parcului. Cu o piscină de 4000 de metri pătrați, puteți înota și vă puteți stropi. Divertical, pe de altă parte, vă oferă senzații tari cu numeroasele sale bucle și căderi amețitoare. Iar pentru un moment de relaxare după toate aceste emoții, navigați pe Rio Ange cu o barcă gonflabilă.

Ore de deschidere și prețuri

Parcul este deschis între aprilie și iunie, între orele 10.00 și 18.00, iar între 10.00 și 23.00 din iunie până în septembrie. Prețul unui bilet la Mirabilandia Park este de 35 de euro pentru adulți și de 28 de euro pentru copiii sub 10 ani sau pentru persoanele în vârstă de peste 60 de ani.

6. Curcubeu Magic Land

Tărâmul magic al curcubeului, Italia

Credit foto: Facebook / MagicLand

Tărâmul Magic Rainbow este situat în apropiere de Roma. Este parcul tematic ideal dacă vizitați doar capitala italiană.

Acest parc, construit în jurul temei magiei, vă transpune într-o altă lume. În general, călătoriți în șase lumi diferite Pădurea fermecată, tărâmul vrăjitoarelor, orașul zânelor, castelul magic, satul lui Moș Crăciun și, în cele din urmă, lumea pierdută. Roller coasterele sunt prezente în tot parcul, cum ar fi Bombo pentru copii sau Cagliostro pentru copiii mai mari. Rainbow Magic Land oferă, de asemenea, mai multe atracții acvatice cu tobogane, geamanduri uriașe și căderi libere. Dar, mai presus de toate, parcul se remarcă prin numeroasele sale atracții de familie, cum ar fi Alloscontro, mașinile de șocuri, Arrampicatorre, turnul copiilor, Carosello, caruselul zânelor, și multe altele.

Pentru cei care vin cu familiile lor, Rainbow Magic Land este cu siguranță unul dintre cele mai bune parcuri de distracții din Italia.

Ore de deschidere și prețuri

Deschis zece luni pe an, intrarea în parc costă 19,90 euro dacă rezervați online și 37 de euro dacă plătiți la casa de bilete.

7. Caribe Bay – Aqualandia

Caribe Bay - Aqualandia, Italia

Credit foto: Facebook / Caribe Bay

Aqualandia sau Caribe este unul dintre cele mai bune parcuri acvatice din Italia. De îndată ce ajungi, ești teleportat în Regiunea Caraibe cu plantele și palmierii care străbat parcul. Pentru cei mici, mergeți la Funny Land, unde vă puteți cufunda în lumea desenelor animate. Iar pentru cei mai mari, zona de adrenalină vă așteaptă. Kamikaze, Scary Falls, Stargate și Spacemaker sunt principalele atracții. Cu o înălțime de 42 de metri și o înclinație de 60 de grade, Spacemaker vă va face să vă prăbușiți cu aproape 100 km/h. Scary Falls și Stargate vă vor face să alunecați pe toboganele lor închise.

După toate aceste senzații, aveți chef să vă relaxați în acest cadru paradisiac? Nu vă speriați, aveți la dispoziție un centru de înfrumusețare și un hamam.

Ore de deschidere și prețuri

Intrarea în parc costă 35 de euro pentru adulți și 31 de euro pentru copii.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro