Cele mai bune 7 locuri de camping sălbatic din Franța

Vrei să mergi la camping sălbatic în Franța? Iată care sunt cele mai bune locuri în care vă puteți amplasa cortul pentru o noapte sub stele!

Visezi la natură și la evadare? Pregătirea unui drumeție sau a unei drumeții de câteva zile este un proiect interesant. Cu toate acestea, este adesea dificil să faceți camping sălbatic în Franța. Reglementările sunt foarte stricte și, în cele din urmă, puține locuri sunt permise.

Dar stați liniștiți, nimic nu este imposibil! Pentru a vă ajuta să găsiți locul perfect pentru a vă monta cortul, Generation Voyage vă propune să descoperiți în acest articol cele mai frumoase locuri din țară. Dar, înainte de a o face, vă vom spune mai multe despre legislație.

Ce trebuie să știți înainte de a merge cu cortul în Franța

Unde puteți merge la camping sălbatic în Franța?

Întrebarea ar trebui să fie: unde NU poți merge cu cortul sălbatic în Franța? Prin urmare, este interzis să facă acest lucru:

  • zone clasificate ca “zone împădurite care trebuie conservate”. ;
  • zone de protecție a patrimoniului, a naturii și a siturilor ;
  • la malul mării ;
  • căile ;
  • locuri situate la mai puțin de 200 de metri de o sursă de apă potabilă ;
  • locuri situate la mai puțin de 500 de metri de un monument clasificat ca “monument istoric”..

Diferența dintre bivuac și camping în sălbăticie

Unele structuri fac o distincție între bivuacuri și camping în sălbăticie:

  • Bivuacul se face într-un cort luminos sau sub stelede la apus până la răsărit. Acesta este limitat la o singură noapte și petele din în aer liber ;
  • Campingul sălbatic se face în general într-un vehicul (rulotă, furgonetă, mașină etc.), mai aproape de civilizație. Aici camperul pot sta mai multe zile în același loc.

Parcuri naționale și regionale

Parcurile naționale și regionale permit, în general, bivuacarea, dar nu și camparea în sălbăticie. Țineți cont de această distincție! Cu toate acestea, fiecare parc are o legislație diferită, iar bivuacul poate fi permis doar în anumite condiții.

Un cuvânt înțelept: obțineți informații

Dar, în practică, cum funcționează? Pentru a afla dacă campingul sălbatic este permis acolo unde doriți să mergeți, cel mai bun lucru pe care trebuie să-l faceți este să aflați în prealabil. Pregătește-ți drumeția! Aflați care este legislația parcurilor pe care doriți să le vizitați. Puteți verifica site-urile acestora.

Dar călătoria are și ea partea ei de neprevăzut… Odată ajuns acolo, puteți întrebați un proprietar privat să campeze pe terenul său. Sau, puteți contactați primăria pentru a găsi un loc unde să vă amplasați cortul.

Fără să mai lungim vorba, iată cele mai frumoase parcuri franceze care permit drumeților să bivuacheze!

1. Parcul natural regional Vercors

Camping în Franța : Parcul Natural Regional Vercors

Credit foto: Shutterstock – worldroadtrip

Dacă doriți să faceți camping sălbatic în Franța, luați în considerare Parcul Natural Regional Vercors. Bivuacul este permis în tot parcul de la De la 17:00 la 9:00. La fața locului, vă așteaptă peisaje impresionante. Adesea te duc la altitudini de peste 2.000 de metri!

Dar bogăția parcului constă și în marea sa varietate. În timp ce în nord vă întâmpină rigoarea Alpilor, în sud vă veți bucura de climatul și vegetația mediteraneană. În timpul drumețiilor, veți întâlni o biodiversitate bogată. Așteptați-vă să întâlniți lalele sălbatice, iepuri, căprioare sau chiar, cu puțin noroc, cocoșul de câmp, emblema parcului!

2. Parcul Național Pirineii

priveliște de pe faimosul Pic du Midi Ossau în Pirineii francezi

Lacul Gentau – Credit foto: Shutterstock -PHILIPIMAGE

Parcul Național Pirineii este cel mai vizitat din toate parcurile naționale. Și nu degeaba! Întinzându-se de la Marea Mediterană până la Oceanul Atlantic, această zonă găzduiește o mare varietate de peisaje. Numeroase poteci traversează cele șase văi ale parcului, oferind vizitatorilor spectacole naturale grandioase.

Printre cele mai renumite se numără Cirque de Gavarnie, Pic du Midi de Bigorre și Lac de Gaube. În cele din urmă, între munți, lacuri, cascade și păduri, nu vor lipsi ocaziile de a dormi sub stele. Dar, după cum ați înțeles din acest articol, campingul sălbatic în Franța este o activitate reglementată. Aici, este permis doar bivuacul.

3. Parcul natural regional al vulcanilor din Auvergne

Parcul Vulcanilor din Auvergne

Credit foto : Shutterstock / Grimplet

Cu o suprafață de 395.068 de hectare, Parcul Natural Regional al Vulcanilor din Auvergne este cel mai mare parc natural regional din Franța continentală. Este un imens loc de joacă pentru excursioniști! Siluetele faimoșilor vulcani din Auvergne, moștenire a activității vulcanice intense din trecut, caracterizează parcul. În total, sunt peste 80 de exemplare! Pe drum, veți întâlni panorame uluitoare, dar și mici locuri bucolice.

Locul ideal pentru camping sălbatic în Franța? Poate, dar nu uitați: este doar bivuac care este permisă. Trebuie să cereți în prealabil permisiunea proprietarului terenului. În cele din urmă, este interzis să facă foc și să bivuacheze pe vulcani.

4. Parcul Național Mercantour

Mercantour

Credit foto: Shutterstock – Anthony Caretto

Situat la granița cu Italia, Parcul Național Mercantour are influențe alpine și mediteraneene. Clima sa blândă, chiar și în timpul iernii, îl face un loc ideal pentru campingul sălbatic în Franța. Dar asta nu e tot! Parcul deține recordul național pentru cea mai bogată diversitate a florei.

În timpul drumețiilor, veți întâlni nu mai puțin de 2.000 de specii de plante. Dintre acestea, aproximativ treizeci sunt endemice. Fauna ocupă și ea zona, nu mai puțin de 77 de specii de mamifere fiind prezente pe sit, printre care și lupul! Aceasta este o destinație de vis pentru iubitorii de natură.

Și cum rămâne cu bivuacul? Acesta este permise între orele 19.00 și 9.00Mai mult de o oră de mers pe jos din interiorul limitelor parcului sau de pe un drum.

5. Parcul natural regional Armorique

Camping sălbatic în Franța : Parcul natural regional Armorique

Credit foto: Shutterstock – DaLiu

Litoralul accidentat al Bretaniei se numără printre cele mai frumoase peisaje din Franța. Pentru a vă bucura de ele, parcul natural regional Armorique este o destinație ideală. Cliffs, mlaștini de turbă cu o Suprafața de 125.000 de hectare de teren este acoperită de dune și păduri.

Dacă sunteți în căutarea unui loc de tabără în apropierea oceanului, acesta este locul unde trebuie să mergeți! Cu toate acestea, campingul este foarte reglementată în parc. Înainte de a vă monta cortul, trebuie să cereți permisiunea proprietarului terenului pe care doriți să bivucați. Nu ezitați să contactați primăriile pe care le veți întâlni în timpul drumețiilor.

6. Parcul Național Écrins

Parcul Național Ecrins

Credit foto: Shutterstock – Francois Roux

În Parcul Național Ecrins veți avea ocazia să vă apropiați cât mai mult de cer. Într-adevăr, acesta este cel mai înalt parc din țară. Acesta conține nu mai puțin de 150 de vârfuri care depășesc 3.000 de metri altitudine!

De-a lungul traseelor, veți întâlni sate destul de înalte și veți fi invitați să vă contemplați reflexia pe suprafața lacurilor placide. Și, ca să fie și mai rău, puteți dormi sub cerul sclipitor. Bivuacul este permis între orele 19:00 și 9:00.Atâta timp cât nu depășiți o oră de mers pe jos după drumurile și limitele parcului.

7. Parcul Național Cévennes

Marele sit al Circului din Navacelles în Gorges La Vis în Cevennes, sudul Franței

Credit foto: Shutterstock / Rudmer Zwerver

Aveți chef de drumeții bucolice, care navighează între natură și tradiții pastorale? Parcul Național Cévennes este situat în mijlocul munților, iar înălțimile sale domină Alpii și Marea Mediterană. Numeroase poteci vă invită să descoperiți comorile parcului. Printre acestea, defileele Tarn și Jonte îi vor fermeca pe excursioniști. Căile navigabile translucide traversează un peisaj frumos de stâncă și pădure.

Pe malul apei apar uneori mici sate de piatră vechi de secole. Vă puteți opri aici pentru o pauză, dar puteți și bivuacui în parc între 9h și 19h. Asigură-te că rămâi pe traseele marcate. Pe scurt, acesta este un loc de vis pentru camping sălbatic în Franța!

TravelMax.ro