Cele mai bune 5 restaurante vegane din Lisabona

Ești vegetarian sau vegan sau vrei să iei o pauză “vegană”? Vă oferim 5 adrese de restaurante vegane în Lisabona!

Lisabona este un oraș absolut frumos și este cunoscut în special pentru gastronomia sa. Printre specialitățile portugheze se numără codul, carnea la grătar și vinul de Porto.

Dar, în ultima vreme, bucătăria vegană este cea care devine din ce în ce mai importantă în capitala portugheză. Unele restaurante oferă acum o opțiune vegană, în timp ce câteva adrese noi au apărut cu un meniu 100% vegan. Vă reamintim că o dietă vegană exclude toate produsele de origine animală: carne, pește, ouă, produse lactate și miere.

Să vedem în acest articol 5 adrese vegane minunate pe care nu ar trebui să le ratați în timpul șederii dumneavoastră în Lisabona. Aceasta este o ocazie de a descoperi mâncăruri care vor fi probabil mai bune decât cele făcute cu carne, pește sau ouă!

1. Grădina Sentidos

Jardim dos Sentidos este un bufet vegetarian cu multe opțiuni vegane, situat în cartierul Principe Real din centrul Lisabonei. Ingredientele sunt proaspete și de calitate superioară. Din tofu (preparat din boabe de soia), seitan și supa de legume a zilei, există ceva pentru toată lumea. Serviciul este perfect, iar atmosfera este relaxantă. Camera este frumos decorată, iar restaurantul are o terasă frumoasă pentru a vă bucura de soare în zilele însorite. Dacă doriți să descoperiți gastronomia braziliană, restaurantul oferă un bufet vegetarian brazilian în zilele de joi la prânz: un succes! Dacă mergeți în acea zi, încercați feijoada, care amestecă tofu, fasole neagră și diferite condimente.

Adresa restaurantului este Rua Mãe de D’Agua 3.

2. Jardim das Cerejas

Acest restaurant este un bufet vegan situat în hipercentrul modern al Lisabonei, cartierul Chiado. Acest bufet are mai multe tipuri de mâncăruri, diferite în funcție de ziua săptămânii. Acesta oferă, de asemenea, supa zilei, precum și o mare varietate de legume. Locul ideal pentru a amesteca arome și pentru a face plinul de vitamine și proteine. Vă recomand să încercați sucurile de fructe proaspete făcute în casă, care combină până la 3 arome diferite. Bufetul costă mai puțin de 10 euro, ceea ce îl face probabil cel mai bun raport calitate-preț din centrul Lisabonei. Restaurantul este foarte popular, așa că vă recomand să mergeți la începutul sau la sfârșitul serviciului pentru a fi siguri că veți prinde locuri.

Adresa restaurantului este Calçada do Sacramento 36.

3. PSI

Restaurant vegan în Lisabona, PSI

Credit foto: Facebook – PSI

PSI este un restaurant vegetarian cu o tendință vegană puternică, care oferă mâncăruri originale inspirate din mai multe tipuri de gastronomie, cum ar fi cea coreeană sau libaneză. Bucătarul s-a inspirat din mai multe feluri de mâncare celebre pentru a le oferi într-o variantă vegană, cum ar fi bolul coreean făcut cu tofu și legume sau rulourile libaneze fără ingrediente de origine animală. Tacos vegani și dovleacul dulce-acrișor sunt, de asemenea, delicioase.

Serviciul este impecabil, iar restaurantul are o terasă cu vedere la o piațetă fermecătoare, cu o fântână frumoasă. Într-o zi însorită, este locul ideal pentru a vă relaxa în timp ce mâncați sănătos și echilibrat. Prețurile sunt foarte rezonabile, ceea ce îl face un alt loc foarte bun din capitală.

Adresa restaurantului este Alameda Santo António dos Capuchos.

4. Foodprintz

Foodprintz este situat în apropierea celebrului parc Eduardo 7 și a marii piețe Marquês de Pombal din Lisabona. Meniul este 100% vegan, iar locul este foarte liniștit. Este restaurantul seninătății din capitală! Majoritatea mâncărurilor din restaurant sunt fără gluten. Printre specialitățile casei se numără brânza vegană, care are la bază fructe uscate oleaginoase, mai exact nuci de caju). Deserturile sunt, de asemenea, foarte bune, în special prăjiturile și tortul de ciocolată cu banane. Aceasta este o oportunitate de a le arăta celor mai tineri că mâncarea vegană din Lisabona poate fi delicioasă.

Adresa restaurantului este Rua Rodrigo da Fonseca 82ª.

5. Ao 26 – Proiect alimentar vegan

Restaurant Vegan în Lisabona, Ao 26

Credit foto: Facebook – Ao 26

Aa26 este un alt restaurant vegan din hipercentrul capitalei portugheze, în apropiere de Tagus, marele fluviu al Lisabonei. Deși este central, raportul calitate-preț este excelent. Specialitățile zilei, în special, au un preț de 7,5 euro și aveți întotdeauna două opțiuni. Dacă nu vă plac specialitățile zilei, meniul este, de asemenea, interesant și variat. Există o versiune vegană a burgerului, care este absolut delicioasă! Aveți, de asemenea, friptura de seitan, care este supranumită “carnea vegetală” datorită bogăției sale în proteine vegetale. În cele din urmă, există un fel de mâncare de legume cu curry cu orez basmati și o salată orientală, dacă doriți să mâncați ușor și să obțineți o mulțime de vitamine.

Adresa restaurantului este Rua Vitor Cordon 26.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro