Cele mai bune 22 de locuri de surf din Europa

Plănuiți o vacanță sportivă pe plajele din Europa? Consultați mini-ghidul nostru cu cele mai bune locuri de surf din Europa!

Străbătută de Oceanul Atlantic și de Marea Mediterană, Europa oferă plaje superbe și locuri de surfing. De asemenea, în această țară se află multe destinații de vis, din Portugalia, Grecia și Marea Britanie. Cu o suprafață de 10 milioane de km², continentul are o varietate de influențe climatice. De asemenea, are un patrimoniu istoric și cultural de talie mondială. Mai mult de 4.000 de kilometri separă Scandinavia de coasta mediteraneană. Rezultatul este o multitudine de plaje acoperite de vânt, unde se poate face surf pe tot parcursul anului. Toate acestea cu valuri de intensitate variabilă în funcție de topografia plajelor. Fie că sunt nisipoase, stâncoase sau situate la poalele unor stânci înalte, acestea sunt terenuri de joacă ideale pentru surferi.

Călătorești prin Europa și cauți locuri bune pentru surf? Am alcătuit un ghid cu cele mai bune locuri de surf din Europa!

1. La Gravière, Landes

Această plajă de nisip din Hossegor (40) este una dintre cele mai populare din Europa. Rolele sunt puternice, datorită vânturilor permanente. Acest loc de renume mondial oferă un shore-break unde se poate face surf până la 3 sau 4 metri de țărm. Acesta este un loc de surf pentru surferi avansați.

2. Lafiténia, Pyrénées-Atlantiques

Situată în Saint-Jean-de-Luz (64), plaja Lafiténia este emblematică pentru coasta bască. Sălbatic iarna, dar popular vara, formează un golf înconjurat de stânci. Veți aprecia liniștea sa, pentru a face surf departe de zonele urbane. Mergeți acolo cu un vânt de est/sud-est, cu un val de 1 până la 3,5 metri. Cu toate acestea, zona este foarte aglomerată în timpul verii. Este o plajă stâncoasă, mai degrabă pentru surferii experimentați.

3. Lacanau, Gironde

Lacanau, surfing, valuri

Credit foto : Flickr – Dulup

Iată unul dintre cele mai frumoase locuri de surf din Europa pentru tine. Franța este generoasă în ceea ce privește locurile de surf, în special de-a lungul coastei sale atlantice. Lacanau, în Gironde, este un loc de renume mondial. Locurile de pe plajă pot fi foarte aglomerate, mai ales vara. Nu știi unde să faci surf? Verificați La Barrière, La Centrale sau Alexandre!

4. Golful Trépassés, Finistère

Situată la capătul Pointe du Raz (Finistère), Baie des Trépassés este unul dintre cele mai bune locuri de surf din Franța. Plaja este nisipoasă și este lovită în permanență de valuri mari. Mergeți acolo dacă aveți deja un nivel mic, dacă vă stăpâniți tabla. Cea mai bună perioadă pentru a face surf este între toamnă și primăvară.

5. Perros Guirec, Côtes d’Armor

Vrei să faci surf pe Coasta de Granit Roz din Bretania? La prima vedere, Bretania nu este chiar un ținut al locurilor de surf. Este mai cunoscută pentru furtunile sale, pentru galettes, pentru fest-noz și pentru puburile sale. Cu toate acestea, dacă veniți la Perros-Guirec, veți găsi o întindere magnifică de apă pe care să faceți surf. Este un loc ideal dacă sunteți începător. Dacă aveți deja un mic nivel, faceți surf între septembrie și mai pentru a găsi valuri.

6. Fuerteventura, Spania

Surfer, Fuerteventura

Credit foto: Flickr – Bengt Nyman

În Insulele Canare, pe insulele “primăverii veșnice”, vremea este bună pe tot parcursul anului. Fuerteventura, în mijlocul Oceanului Atlantic, oferă valuri minunate pe tot parcursul anului. Dar cea mai bună perioadă este din octombrie până în mai. O multitudine de pauze de recif rupturi de lavă împânzesc insula. De asemenea, plajele sale vaste vă vor încânta dacă vă place să faceți surf. “Fuerte” este unul dintre cele mai bune locuri de surf din Europa, pentru că acolo se pot practica toate nivelurile. Plaje minunate și role frumoase pe tot parcursul anului!

7. El Quemao, Lanzarote

Surferii sunt foarte îndrăgostiți de Lanzarote. Insula Canare este supranumită “Hawaii al Europei”. Plaja din El Quemao oferă unele dintre cele mai puternice și mai rapide valuri din Europa. Există valuri bune pe tot parcursul anului. Iarna, valurile mari îi atrag pe cei cu experiență. Dacă sunteți începător, ar trebui să mergeți vara, pentru că valurile sunt mai mici.

8. Sotavento Beach, Spania

Sotavento Beach, wakeboard, surf, Spania

Credit foto: Flickr – Der Toco

Vrei să faci surf în mijlocul unui decor arid, lunar și într-o lagună turcoaz? Pe tot parcursul anului, vânturile acoperă plaja din Sotavento. Este un paradis pentru surferii din toată Europa. Dacă ești începător în arta surfingului, mergi acolo la maree mare!

9. Somo Beach, Spania

Situată în apropiere de Santander (Spania), plaja Somo este accesibilă la toate nivelurile. Este un beach-breakO plajă cu valuri care se sparg de nisip în apropierea țărmului. Vă puteți plimba pe valuri pe tot parcursul anului.

10. San Sebastian, Spania

Acesta este unul dintre cele mai bune locuri de surf din Europa. Plaja Zurriola este un loc de surfing cunoscut la nivel internațional. Această plajă este foarte populară pe tot parcursul anului. Așadar, dacă nu veniți devreme sau la sfârșitul zilei, fiți siguri că veți vedea multă lume!

11. Los Lances, Spania

Costa de la Luz (Andaluzia) găzduiește unele dintre cele mai bune locuri din Europa. Plaja Los Lances din Tarifa este una dintre ele. Valurile sunt medii și ideale pentru începători și avansați. Mergeți în orice perioadă a anului: plaja este pe cât de vastă, pe atât de frumoasă.

12. Nazaré, Portugalia

Străbătută de Oceanul Atlantic, plaja Nazaré, la nord de Lisabona, atrage surferi din întreaga lume. Este locul de desfășurare a competiției mondiale Nazaré Canyon. Dacă mergeți la surfing în Nazaré, trebuie să știți că valurile sunt printre cele mai mari din lume.

13. Supertubos, Peniche, Portugalia

Oraș istoric și primul port de pescuit al Portugaliei, Peniche este unul dintre cele mai bune locuri de surfing din Europa. La prima vedere, plaja Supertubos arată ca o plajă hawaiiană. Cu toate acestea, suntem în Portugalia. Este renumit în întreaga lume pentru valurile sale, care sunt supranumite “conducte”. Acestea creează tuburi uriașe în care se grăbesc surferii.

14. Praia do Guincho, Portugalia

La vest de Cascais (regiunea Lisabona), plaja Guincho se întinde pe o lungime de 250 de metri. Este catalogată drept una dintre cele mai bune plaje pentru surfing din Portugalia. Campionatul național de surfing și bodyboarding are loc aici în fiecare an. Plaja face parte din Parcul Național Serra de Sintra. Mergeți acolo dacă sunteți un surfer experimentat, deoarece valurile sunt înalte și puternice. Cu toate acestea, dacă sunteți începător, acest loc de surf nu este recomandat din cauza curenților puternici.

15. Arrifana Beach, Portugalia

Luați-vă placa și mergeți pe plaja Arrifana, pentru a îmblânzi valurile frumoase din Algarve. Arrifana, situată la poalele unor stânci monumentale, este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din Portugalia. Oferă vedere panoramică superbă la Coasta Vicentină. Plaja se deschide spre un golf de 500 de metri, unde valurile se sparg pe tot parcursul anului. Din păcate, este foarte popular pe tot parcursul anului.

16. Castelejo și Cordoama, Portugalia

Valuri, Castelejo

Credit foto:Flickr – yepyep

Iată două plaje situate la nord de Sagres, în Portugalia. Foarte expuse la vântul de nord, acestea sunt două dintre cele mai bune locuri de surf din Portugalia și chiar din Europa. Atenție, nu este recomandat să faceți surf acolo dacă sunteți începător: pe fundul apei sunt multe pietre.

17. Praia da Falesia, Portugalia

Situată la est de Albufeira, în Algarve, această plajă oferă un loc frumos pentru surf. Este sigur să faci surf aici când valurile vin dinspre sud-vest. Fundul este nisipos, iar valurile sunt blânde, așa că există suficient spațiu pentru a aluneca chiar dacă nu sunteți un bun surfer. Ca un bonus, priveliștea de pe stânci este superbă.

18. Tenby, Țara Galilor

În sudul Țării Galilor se află Tenby, o plajă renumită pentru locurile sale de surf. Oferă valuri consistente și valuri mari, mai ales iarna. Freshwater West, West Dale sau Marloes sunt locuri populare pe plajă, în funcție de nivelul dumneavoastră.

19. Bundoran, Irlanda

Plaja Bundoran din Irlanda

Credit foto:Flickr – mksfca

Bundoran este capitala surfingului din Irlanda și este situată în nord-vestul țării. Principalul motiv pentru a vizita Bundoran este calitatea valurilor. Mergeți la faimosul loc “The Peak”. Acesta este locul în care se face surf pe unele dintre cele mai impresionante valuri din Irlanda. Aici se poate face surf tot timpul anului. Și, ca bonus, veți avea o gamă largă de recife și dotbreaks. “Vârful” este un vârf care se sparge pe reciful de pe plajă. Prin urmare, aveți grijă dacă sunteți un surfer începător. Acest loc este mai potrivit pentru surferii avansați.

20. Thurso East, Scoția

Dacă am merge să facem surf în Scoția? Scoția poate fi vizitată pentru mai mult decât pentru distileriile de whisky și fabricile de bere artizanală. Printre cele mai bune locuri de surfing din Europa se numără Thurso East, în nordul țării. Pe tot parcursul anului se înregistrează mari succese. Plaja a devenit faimoasă pentru competițiile internaționale. Dacă vă place apa rece (suntem în Scoția!), nu vă faceți griji.

21. Capo Mannu, Sardinia

Marea Mediterană este uneori agitată și tumultoasă. Mai ales în Sardinia, care adună valuri din toate părțile. Capo Mannu, în Sardinia, este unul dintre cele mai renumite locuri de pe insulă. Peninsula are câteva locuri frumoase pentru surfing.

22. Santa Maria di Leuca, Puglia

În sudul peninsulei italiene, există un alt paradis al surferilor. Situat în Castrignano del Capo, acest loc, la o oră de Lecce, este frecventat doar de localnici. Când vântul este puternic, valurile cristaline se sparg și vă oferă un spectacol superb.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro