Cele mai bune 20 de locuri de surf din Franța

Sunteți un surfer în căutarea unui loc pentru a merge pe valuri? Iată care sunt cele mai bune locuri de surf din Franța pentru a practica tot timpul anului!

Franța este a doua cea mai mare zonă maritimă din lume, după Statele Unite. În Franța continentală, surferii au la dispoziție 5.853 de kilometri de coastă pentru a-și satisface pasiunea. Cu o coastă cu nisip sau stâncoasă și o climă plăcută, Franța este o destinație ideală pentru surfing. În regiunea Aquitaine, în Bretania sau în Marea Mediterană, există locuri superbe pentru surf, unde puteți face surf pe valuri. Bineînțeles, trebuie să aveți suficient val. Surfingul în Franța este liber și accesul este liber pe plajele franceze, așa că există multă libertate. În plus, multe părți ale țării au o coastă zimțată și stâncoasă, ceea ce facilitează obținerea unei priveliști bune.

Căutați doar unde să faceți surf în Franța? Urmează ghidul pentru a găsi cele mai bune locuri de surf din țara noastră!

Noua Aquitania

Surfing în New Aquitaine

Credit foto: Flickr – François-Xavier Bodin

Regiunea Nouvelle-Aquitaine concentrează probabil mai mult de 90% din locurile de surf din Franța. Coasta atlantică oferă tuburi excelente pentru a sări în ele, la toate nivelurile.

1. Cap Ferret

Situat în nordul bazinului Arcachon (Gironde), Cap Ferret oferă 25 de kilometri de coastă și plaje de nisip. Toate acestea sunt locuri în care trebuie să veniți cu placa dumneavoastră. Peninsula Cap Ferret oferă cele mai bune valuri de-a lungul Coastei de Argint. Urcați pe dune și căutați cel mai bun banc de nisip. Locul Grand Crohot este cel mai cunoscut și cel mai frecventat loc din Bordeaux. Căutați alte locuri mai puțin aglomerate? Truc Vert, vara, și plaja Horizon, iarna, sunt locuri unde se poate face surf pe tot parcursul anului. Aveți grijă, deoarece curentul poate fi puternic, iar mulțimea mare.

2. Hossegor

Situat în regiunea Landes din Franța, Hossegor este unul dintre cele mai emblematice locuri de surf din Franța. Aici se află unele dintre cele mai mari vedete ale surfingului. Plajele din nord și Gravière găzduiesc competiții internaționale. Aici se sparg valuri impresionante, ceea ce face din acest loc un loc pentru surferii experimentați.

3. Lacanau-Océan

Celebre în întreaga lume, plajele din Lacanau oferă mai multe locuri de surf cu valuri schimbătoare. La Barrière, le Lion, Jah Point, L’Écureuil, la Sud, la Centrale, la Nord, l’Alexandre. Aceste locuri pot fi, de asemenea, foarte aglomerate: căutați un alt vârf în apropiere dacă sunt deja 4 sau 5 surferi pe apă.

4. Anglet

Pe plajele din Anglet, 11 locuri sunt repartizate de-a lungul unei benzi de nisip de 4,5 kilometri. În Țara Bascilor, surfingul este o instituție: oamenilor le place să facă surf pentru a se bucura de frumusețea naturală a oceanului. Cea mai cunoscută este Petite Chambre d’Amour. Locurile pentru toate nivelurile sunt Marinella, Petite Madrague și l’Océan. Pe de altă parte, surferii intermediari și experimentați vor prefera Club, Sables d’Or, Corsaires, Dunes, Cavaliers sau Barre.

5. Guéthary

De-a lungul coastei basce, între Biarritz și Saint-Jean-de-Luz, plaja Guéthary este un loc emblematic pentru surf. Este locul unde puteți găsi cele mai mari valuri din Franța! Mulți surferi vin aici, mai ales în timpul valurilor mari de iarnă. Este un loc rezervat pentru surferii de nivel confirmat. Pentru că valul, puternic, se izbește adesea de un recif stâncos.

6. Coasta Bascilor

Situat în apropierea centrului orașului Biarritz, acest loc mitic este unul dintre cele mai populare locuri de surf din Franța. Locul de naștere al surfingului, Biarritz este umed cu valuri accesibile tuturor nivelurilor. Este una dintre cele mai renumite plaje de pe coasta bască franceză. Prin urmare, promite să fie foarte popular pe tot parcursul anului.

7. Les Estagnots

Situat în comuna Seignosse, locul Estagnots este unul dintre cele mai populare locuri de pe coasta Atlanticului de Sud. Locul Estagnots oferă valuri tubulare – butoaie, în jargon – printre cele mai lungi de pe coasta atlantică. Surferilor le place să intre în ele. Valurile pot ajunge la 3 metri. Nu se recomandă începătorii.

8. Oléron

Insula Oleron din Charente-Maritime oferă mai multe locuri frumoase pentru surf. Printre acestea, Vert-Bois este o plajă ideală pentru a începe să faci surfing. În nordul insulei, Les Huttes, Chassiron și Les Boulassiers sunt ideale pentru surferii de nivel mediu și avansat. La Chassiron, de exemplu, trebuie să faci surf la maree joasă și să mergi pe stânci. Curentul poate fi puternic.

Brittany

Surfing la Torța în Bretania

Credit foto:Flickr – Miwok

Peninsula bretonă nu este doar un tărâm al ploii, unde poți bea bere la cârciumă în timp ce asculți biniou! Coasta bretonă oferă, de asemenea, câteva locuri foarte frumoase pentru surfing. Iată câteva dintre ele.

9. Torța

La Torche (Finistère) este unul dintre cele mai populare locuri de surfing din Bretania și oferă valuri superbe. Acest loc se întinde pe o plajă lungă și nisipoasă, cu valuri neîncetate. Valul este foarte prezent. Atenție, curentul poate fi important, fiți atenți cu baierele. Site-ul poate fi, de asemenea, foarte popular. Retrageți-vă pe cealaltă parte a punctului în caz de trafic intens.

10. Greva rea

Sunteți în căutarea unui loc de surf tehnic și interesant? La Mauvaise Grève, situată la Moguérec, în comuna Sibiril, este rezervată surferilor intermediari și experimentați. Valurile se sparg și se izbesc de nisip la maree joasă: se spune că este un pauză de plajă. Acest lucru îi va satisface pe începători. Dar la maree mare, plaja este pentru cei cu experiență. În acel moment, valurile se izbesc de stânci (pauză de recif), ceea ce este mult mai periculos.

11. Les Blanc-Sablons

Acest loc de surf situat în Le Conquet (Finistère) este accesibil tuturor. Este un pauză de plajă Un loc frumos pentru a face surf cu valuri bune datorită valurilor de nord/nord-vest. Cea mai bună perioadă este între toamnă și primăvară. Aveți grijă însă: în unele locuri sunt pietre ascunse în fundul apei.

12. Lostmarc’h

Mergeți spre peninsula Crozon pentru a găsi acest loc de surf. În Morgat, locul Lostmarc’h este unul dintre cele mai frumoase din Bretania. Valurile ajung uneori la 3,50 metri înălțime. Cu un val puternic și un vânt puternic, surferii vor fi încântați. Din păcate, site-ul este foarte aglomerat în timpul verii.

13. Perros-Guirec

Printre cele mai bune locuri de surf din Franța se numără, bineînțeles, Perros-Guirec. În principiu, este accesibil tuturor, însă începătorii vor trebui să fie mai atenți. Deoarece curenții pot fi puternici. La maree mare, puteți practica ușor, cu valuri frumoase de toamnă până în primăvară.

14. Golful celor trecuți în neființă

La Lescoff, pe Pointe du Raz (Finistère), Baie des Trépassés este unul dintre cele mai bune locuri de surf din Franța. Rolele mari mor pe nisip fără întrerupere. Cele mai bune condiții se întâlnesc din toamnă până în primăvară, cu vânt de nord/nord-vest. Acest loc este destinat surferilor intermediari și avansați.

Normandia

Surfing la Torța în Bretania

Credit foto:Flickr – Miwok

Adesea trecută cu vederea de public, coasta Normandiei oferă unele dintre cele mai frumoase locuri de surf din Franța. Coeficienții mari ai mareelor, valuri puternice, dune mari, sunt ingredientele pentru o excursie de surfing de succes.

15. Collignon

Plaja din Collignon, la nord-est de Tourlaville (Manche), este ideală pentru a învăța să faci surf. Apa este calmă datorită digului de protecție, care vă permite să mergeți pe valuri mici. Acest loc nu lipsește din atracția începătorilor din Cherbourg.

16. Hatainville

La nord de Barneville-Carteret (Manche), există o plajă de nisip vastă, sprijinită de dune, tipică pentru Cotentin. Acest loc de surfing ar trebui să fie mai bine cunoscut: la asfințit, apusul de soare care aprinde marea vă va oferi o priveliște minunată. În funcție de maree, valurile sunt mai mult sau mai puțin puternice, dar atenție, curentul poate fi puternic.

17. Langrune-sur-Mer

Plaja din Langrune-sur-Mer, la nord de Caen (Calvados), este unul dintre cele mai bune locuri de surf din Normandia. Cu un vânt de nord-est și un flux în scădere, valurile se ridică în largul coastei pentru plăcerea dumneavoastră. Situl nu este foarte cunoscut și totuși, chiar și la 500 de metri de țărm se poate pune piciorul în prag.

Coasta mediteraneană

Surfer și apus de soare Marseille

Credit foto:Flickr – marcovdz

De cealaltă parte a Franței, Marea Mediterană este renumită pentru că este o mare de petrol încălzită de soare. Cu toate acestea, în caz de vânt puternic, poate fi furtunoasă. Prin urmare, plajele devin locuri ideale pentru surfing.

18. Palavas-les-Flots

În apropiere de Montpellier (Hérault), la pauză de plajă Palavas-les-Flots este unul dintre cele mai bune locuri de surf din Marea Mediterană. Golful Lion oferă valuri bune, în special primăvara și toamna. Plaja Roquilles, între Palavas și Carnon, este o destinație obligatorie.

19. Six-Fours-les-Plages

Plaja Bonnegrâce din Six-Fours este un loc excelent pentru surfing. Mai ales atunci când Mistral decide să acopere coasta Var. Este o fâșie de nisip lungă de un kilometru, cu valuri ușoare. Din păcate, este foarte aglomerat.

20. Marsilia

Și da! Puteți face surf în orașul Phocaean, capitala sudului! Începătorii vor fi încântați, pe plaja Prado sau la Pointe Rouge în zilele de Mistral. Pe plaja Verrerie, valurile pot ajunge până la 1,50 metri. Cine ar fi crezut că al doilea oraș ca mărime din Franța își va oferi farmecul și pentru surferi?

TravelMax.ro