Cele mai bune 16 parcuri tematice din Spania

Ai chef de senzații tari în timp ce te simți ca și cum ai fi în vacanță? Află care sunt cele mai bune 16 parcuri de distracții din Spania!

În vacanță sau în weekend, este timpul să vă simțiți bine cu familia și prietenii. Ce mod mai bun de a face acest lucru decât într-un parc de distracții din Spania? Dacă este renumită pentru căldura oamenilor săi, pentru gustul tapas-urilor sale sau pentru ritmul său de viață exotic, Spania este și o țară în care te poți distra. Este un dat: dacă ai chef de petreceri, poți merge la Barcelona sau Ibiza. Dar v-ați gândit vreodată să încercați unul dintre numeroasele parcuri tematice din Spania? Există ceva pentru fiecare gust, pentru fiecare vârstă și pentru fiecare stomac!

Puneți-vă centurile de siguranță, va fi o explozie!

1. Parcul Warner – San Martín de la Vega

parcuri Spania : Bugs Bunny la Warner Parque, Madrid

Credit foto: Shutterstock / EFECREATA.COM

Situat nu departe de Madrid, în San Martin de la Vega, parcul Warner este unul dintre cele mai renumite parcuri din Europa. Acest parc de distracții din Spania este instalat pe o sută patruzeci de hectare! Este un loc minunat de vizitat cu întreaga familie, dar îi va satisface și pe adulții care și-au păstrat spiritul de copil.

Sperie-te din vârful Venganza del Enigmacea mai înaltă atracție din lume. Vagoanele acesteia din urmă circulă cu peste 80 km/h, pe o diferență de nivel de o sută de metri! Cei care nu sunt atât de pasionați se pot bucura de numeroasele spectacole sau pot veni să trăiască în lumea lui Superman, Scooby-doo sau Hollywood Boulevard.

2. Dinópolis – Teruel

parcuri Spania : Figurine de dinozaur la Dinopolis, Teruel

Credit foto: Facebook / Dinopolis Teruel

Dacă doriți să combinați timpul liber cu cultura, veniți să vizitați parcul Dinópolis, situat în Teruel, Aragon. Fă un pas înapoi în timp și află tot ce ți-ai dorit vreodată să știi despre viața dinozaurilor. Copiii și părinții lor se vor bucura de simulatorul 4D, de cinematograful 3D și vor învăța despre originea Big Bang-ului sau despre evoluția lui homo sapiens.

3. Port Aventura – Barcelona

parcuri Spania : Vizitați Port Aventura

Credit foto: Port Aventura

Rămâneți în Costa Dorada pentru o perioadă de timp? Nu uitați să vizitați Port Aventura, unul dintre cele mai mari trei parcuri tematice din Europa. Situat la mai puțin de o oră de Barcelona, puteți părăsi Marea Mediterană și înota în Polinezia, China sau Mexic.

Pentru iubitorii de viteză, există Furius Bacopentru o plimbare cu peste 135 km/h! Persoanele predispuse la vertij ar trebui să evite Dragon Khancu bucla sa de o înălțime incredibilă!

4. Loro Parque – Tenerife

parcuri atracții Spania : Spectacol cu delfini la Loro Parque, Tenerife

Credit foto: Shutterstock / Mistervlad

Situat în valea La Orotava, Loro Parque din Tenerife vă permite să descoperiți lumea animală și acvatică într-un mod distractiv. De la spectacole cu animale marine la atracții palpitante, puteți combina cu ușurință curiozitatea și senzațiile tari. Distrați-vă salutând pinguini, orci și delfini, dar și gorile și cimpanzei!

5. Siam Park – Tenerife

parcuri Spania : Un tobogan mare și abrupt în parcul acvatic din Tenerife, Insulele Canare, Spania

Credit foto: Shutterstock / Balate Dorin

După cum vedeți, atunci când veniți să petreceți o zi la Siam Park, veți fi transportat într-un regat în care râurile se învârt în jurul clădirilor cu arhitectură thailandeză, încadrate de o vegetație luxuriantă. Aproape treizeci de diapozitive aliniază un curs care te va face să-ți pierzi capul!

Vizitarea Parcului Siam din Tenerife nu este o chestiune banală. Este cel mai mare parc acvatic din Europa!

6. Isla Mágica – Sevilia

Alunecări la Isla Magica, lângă Sevilla

Credit foto: Shutterstock / Anibal Trejo

Fie că sunteți singuri, cu copii mici sau însoțiți de adolescenți, veniți să vizitați Isla Magica, situată nu departe de Sevilia. De la Jaguar și panta sa de 32 de metri, trecând prinAnaconda și cursul său tropical, îi veți satisface pe cei mai tineri și pe cei mai în vârstă.

7. Tibidabo – Barcelona

Roata mare din parcul de distracții Tibidabo, Barcelona

Credit foto: Shutterstock / Irina Papoyan

Bucurați-vă de o priveliște uluitoare a Barcelonei și a plajelor sale în timp ce vă plimbați cu roata Ferris iconică, cu vedere la Muntele Magic. Acest parc de distracții din Spania este al treilea cel mai vechi parc din Europa, nu mai puțin! Tibidabo este o ocazie unică de a vă bucura de o priveliște spectaculoasă în timp ce vă distrați pe una dintre cele mai sălbatice atracții ale sale.

8. Tivoli World – Malaga

Atracție la Tivoli World, Malaga

Credit foto: Instagram / tivoliworld

Dacă vă aflați în vacanță în apropiere de Benalmadena, veniți să petreceți o zi cu familia la Tivoli World. O vizită la Tivoli World este o oportunitate de a combina prospețimea grădinilor sale, diversitatea atracțiilor sale și descoperirea culturii spaniole, prin spectacole de flamenco și expoziții.

9. Jungle Parc – Majorca

parcuri de distracții Spania : Copil care face un traseu de aventură în vârful copacilor la Jungle Parc, Majorca

Credit foto: Facebook / Jungle Parc Mallorca

Pentru iubitorii de natură și aventură, Jungle Park din Mallorca este alegerea perfectă. Fie că sunteți singur, cu prietenii sau cu familia, veți găsi un curs care să se potrivească nivelului și dorințelor dumneavoastră.

The Piratas este accesibil începând cu vârsta de patru ani, în timp ceExtremoDupă cum îi spune și numele, acest traseu ar trebui să-i satisfacă pe cei mai sportivi dintre voi! Dacă faptul de a trece de la o liană la un pod de maimuțe la o înălțime de zece metri nu te impresionează, atunci acest curs este făcut pentru tine!

10. Parcul de Atracciones – Madrid

parcuri atracție Spania : Atracție la Parque de Atracciones, Madrid

Credit foto: Facebook / Parque de Atracciones

Ar fi păcat să rămâneți în Madrid cu familia fără să vizitați Parcul de Atracciones. Indiferent de vârsta dumneavoastră și a copiilor dumneavoastră, veți găsi o atracție pentru fiecare.

Cei mai îndrăzneți vor dori să abordezeAbismo și buclele sale, în timp ce cei mai puțin aventuroși se vor bucura de spectacole, atracții, cafenele și restaurante.

11. Parcul Monte Igueldo – San Sebastian

parcuri de distracții Spania : Vedere aeriană a parcului de distracții Monte Igueldo, San Sebastian

Credit foto: Shutterstock / saiko3p

Iubitorii de simplitate și tradiție vor fi încântați să viziteze Parcul Monte Igueldo, un parc de distracții din Spania care este mai autentic decât cele din marile orașe. Întoarceți-vă în timp și încercați una dintre cele douăzeci de atracții care vă vor face să vă simțiți din nou ca un copil.

Departe de roller coasterele cu bucle amețitoare, puteți vizita o casă bântuită, vă puteți plimba pe râul fermecat sau vă puteți pierde în labirint. Amatorii de senzații tari se pot distra în continuare urcând la bordul unuia dintre vagoanele “Swiss Mountain”!

12. Oasys MiniHollywood – Almeria

parcuri de distracții Spania : Spectacol la Oasys Mini Hollywood

Credit foto: Facebook / Oasys MiniHollywood

Dacă ați crezut că toate westernurile au fost filmate în deșerturile din Marele Vest american, mai gândiți-vă o dată! Clint Eastwood a călcat pe nisipurile Tabernasului, singurul deșert de pe continentul european. Descoperiți peisajul lunar al acestui parc de distracții spaniol, situat în valea Almeria. În ciuda căldurii deseori apăsătoare, vizitarea Oasys MiniHollywood vă transpune într-un oraș western american din secolul al XIX-lea și vă oferă posibilitatea de a admira animalele din grădina zoologică sau de a vă răcori în zona cu apă.

13. Ferrari Land – Barcelona

parcuri atracție Spania : Ferrari Land roller coaster

Credit foto: Shutterstock / Pit Stock

Dacă mergeți la Port Aventura, ar fi păcat să nu vizitați Ferrari Land, situat chiar alături. Schimbați atmosfera și scufundați-vă în lumea minunată și, mai ales, luxoasă a celebrului producător auto italian. Iubitorii de viteză și de curbe vor găsi aici multe de făcut.

Deși acest parc tematic spaniol este mai puțin cunoscut decât fratele său mai mare din Barcelona, nu are nimic de invidiat. Nivelul tău de adrenalină nu a fost niciodată atât de ridicat! Dacă vă îndoiți, încercați Forța Roșie și extravaganta sa viteză maximă: 180 km/h în doar cinci secunde! Adăugați la asta o înălțime de 112 m și trebuie să aveți o inimă și un stomac puternic…

14. Terra Mitica – Benidorm

parcuri Spania : Atracție la Terra Mitica, Benidorm

Credit foto: Shutterstock / Marysha

Pasionații de istorie se pot bucura: parcul tematic spaniol Terra Mitica, situat în provincia Alicante, este un loc de vizitat neapărat. Este o oportunitate de a explora lumea antică greacă, romană și egipteană, în timp ce testați atracții palpitante. Din acest punct de vedere, Synkope se ridică la înălțimea numelui său: viteză, înălțime, rotații, oscilații amețitoare, etc. Impresionant! Vizitatorii mai puțin aventuroși se pot plimba prin portul din Alexandria, pot asista la o luptă de gladiatori sau la un spectacol muzical. O vizită la Terra Mitica este cu siguranță o activitate pentru întreaga familie!

15. Aqualand el Arenal – Majorca

Vedere aeriană a Aqualand din Majorca

Fotografie: Facebook / Insulele Baleare Majorca

Dacă doriți să faceți o pauză în zilele de lene în El Arenal, veniți să vizitați Aqualand, unde veți petrece o zi plăcută cu adulții sau cu familia. Fiecare diapozitiv are propriile sale surprize! Un sfat: nu ratați Banzai !

16. Puy du fou – Toledo

Franța nu mai are monopolul asupra Puy du Fou! Un parc medieval tocmai s-a deschis în Toledo și nu trebuie ratat sub nicio formă! Parcul este împărțit în trei sate tematice bazate pe istoria Spaniei:

  • Castilia medievală
  • Influența culturii maure
  • Spania în secolul al XVIII-lea

La fel ca francezul Puy du Fou, parcul spaniol preia elemente istorice și le adaptează în spectacole. Cel mai cunoscut este El Sueño de Toledo care relatează viața unei tinere spălătorese, Maria, și a bătrânului Azacan de Toledo. Cele două personaje călătoresc de-a lungul timpului și întâlnesc personaje ilustre care și-au lăsat amprenta asupra istoriei, cum ar fi regele Taifa Al-Mamum, regina Isabel și Carlos al V-lea.

Ești gata să încerci atracțiile din cele mai bune 16 parcuri de distracții din Spania?

TravelMax.ro