Cele mai bune 14 activități în aer liber de făcut în Pirinei

Ai nevoie de adrenalină? Pirineii sunt un adevărat teren de joacă! Iată o selecție de activități în aer liber pe care le puteți face în Pirinei.

Cadrul excepțional al Pirineilor este ideal pentru aventură. Acest splendid loc de joacă vă oferă toate senzațiile posibile și imaginabile, o bună doză de adrenalină. În Pirinei, vă aflați în același timp la mare, la țară și la munte. Imaginați-vă toate activitățile în aer liber pe care le puteți face în Pirinei.

Dacă vizitați regiunea, veniți să experimentați lucruri noi în aceste frumoase zone sălbatice. Fie că călătoriți singur, cu partenerul, familia sau prietenii, iată o selecție a celor mai bune activități în aer liber pe care le puteți face în Pirinei.

1. Rafting și canyoning

canyoning

Credit foto: Shutterstock – pedrosala

Născut în Pirinei, canyoningul este activitatea numărul unu în aer liber în Pirinei. Râurile sunt pline de prăpăstii și tobogane naturale. Există nenumărate locuri de canionat aici. Dar ce loc mai bun decât emblematicul cirque Gavarnie din Hautes-Pyrénées pentru a încerca să faceți canyoning?

Raftingul oferă, de asemenea, senzații unice. Fă-ți plinul de oxigen și vino să urmărești rapiditățile. Descoperiți plăcerile raftingului în ape albe și bucurați-vă de o schimbare totală de peisaj. Senzații tari garantate!

2. Canotaj

canoe pirenee

Credit foto: Shutterstock – Silvia Roset

Pirineii sunt străbătuți de nenumărate râuri și fluvii. Într-un astfel de cadru, sporturile pe ape albe sunt o adevărată tradiție. Canotajul este una dintre cele mai bune activități în aer liber din Pirinei.

Pyrenees-Orientales, Ariège, Hautes-Pyrénées sau Haute-Garonne, vă veți distra de minune. Iubitori ai naturii, indiferent de departamentul pirenaic în care vă aflați, senzațiile și bucuriile canotajului sunt la îndemână!

3. Stand up paddle

Activități în aer liber de făcut în Pirinei : stand up paddle

Credit foto: Shutterstock -GybasDigiPhoto

Echipat cu o vestă de salvare, veți căpăta rapid încredere pe vâslă. Timpul de o zi în aer liber, schimbarea de peisaj este totală. Această activitate în aer liber, care se poate face în Pirinei, este convivială și, prin urmare, perfectă pentru a fi împărtășită cu familia.

Veniți să explorați situri maiestuoase, cum ar fi Lacul Loudenvielle sau cea de la Tech, în Hautes-Pyrénées. Valea virgină a Pirineilor, cu satele sale cocoțate, îi va încânta pe pasionații de sport. Splashes și râsete garantate!

4. Parapantă

Parapantă Pirinei

Credit foto: Shutterstock – Daniel CHOLLEY

Masivul pirenaic este un loc ideal pentru a practica parapanta. Aflată la granița franco-spaniolă, această activitate în aer liber în Pirinei este o modalitate de a descoperi munții, văile și vârfurile care împânzesc masivul.

Dincolo de priveliștile uluitoare, zborul cu parapanta oferă libertate de zbor și timp pentru contemplare. Totul este să te lași ghidat de curenții de aer și să te bucuri de peisajele care ți se oferă. Indiferent dacă sunteți începător sau expert, sunt disponibile cursuri de formare pentru a vă ajuta să profitați la maximum de această activitate, în funcție de dorințele dumneavoastră.

5. Elicopter

Activitate în aer liber de făcut în Pirinei : Elicopterul

Credit foto: Shutterstock – ALFONSO CAMARERO ORIVE

În inima Parcului Natural Regional al Pirineilor, veniți să vă bucurați de o experiență de neuitat în timpul unui zbor cu elicopterul! O excursie panoramică uluitoare este ideală pentru iubitorii de munte.

Admirați din aer monumentele sau satele pitorești ale regiunii. Vă veți îmbarca într-un zbor deasupra Pirineilor, care ar trebui să vă încânte. Nu vă rămâne decât să apreciați frumusețea peisajelor care vă trec prin fața ochilor uimiți.

6. BICICLETĂ DE MUNTE

VTT Pyrenees

Credit foto: Shutterstock – Neissl

Puneți-vă din nou picioarele pe pământ și haideți să pornim spre noi aventuri. Dacă sunteți un împătimit al sportului și al pădurii, mountain bike-ul este activitatea în aer liber pentru dumneavoastră în Pirinei!

Pirineii oferă unul dintre cele mai frumoase terenuri de joacă din Europa pentru bicicliștii montani și pentru cei care caută senzații tari. Imaginați-vă că mergeți pe trasee frumoase, bine marcate, în mijlocul pădurilor, cu munții înalți ca fundal. Per total, este un mediu de vis pentru un biciclist de munte.

7. Drumeție

Drumeție

Credit foto: Shutterstock – Monica Mayayo V

Locurile de neratat sunt uneori și mai frumoase atunci când sunt vizitate pe jos. De aceea, drumețiile sunt una dintre cele mai bune activități în aer liber pe care le puteți face în Pirinei.

Pirineii oferă o gamă largă de trasee de drumeție pentru toate nivelurile și dorințele. Mergeți în drumeție la Pic du Canigou, acest loc splendid nu vă va lăsa indiferenți. De la o jumătate de zi până la un sejur de o săptămână în autonomie, veți găsi, fără îndoială, pantofi pe măsura picioarelor dumneavoastră.

Drumeții și pelerinii, dar mai ales iubitorii de natură, tot în Pirinei se află și potecile care duc la celebrul loc de Santiago de Compostela.

8. Turism cu quad-uri și buggy

Activitate în aer liber de făcut în Pirinei

Credit foto: Shutterstock – BlackoilBill

Acesta este un mod original de a vizita Pirineii, bucurându-vă în același timp de patrimoniul bogat al regiunii. Călătoria cu un quad sau cu un buggy înseamnă explorarea peisajelor din regiune, care sunt uneori puțin cunoscute, deoarece nu sunt ușor accesibile pe șosea.

Acest mijloc de transport practic și distractiv vă permite să descoperiți cărări împădurite și alte drumuri de țară. Veți avea garantat senzații tari într-un cadru natural magnific. Aveți libertatea de a alege o plimbare cu ghid sau pur și simplu puteți închiria un quad pentru a vă crea propria plimbare.

9. Cățărare și via ferrata

Activități în aer liber de făcut în Pirinei : Escaladă

Credit foto: Shutterstock – pedrosala

Pirineii găzduiesc unul dintre cele mai multe locuri de bouldering, stânci și trasee montane. Acest lanț muntos din sud-vestul Franței este perfect pentru sporturile de alpinism. Fie că este vorba de escaladă, via ferrata sau accrobranche, Pirineii au ceva care să vă satisfacă dorințele.

Peisaje uluitoare, diversitate culturală și povești surprinzătoare vă așteaptă în Pirineii Atlantici, Pirineii Orientali și Hautes-Pyrenees. Pe scurt, alpinismul este una dintre cele mai bune activități în aer liber pe care le puteți face în Pirinei.

10. Schi

Activitate în aer liber de făcut în Pirinei : schiatul

Credit foto: Shutterstock – Sergey Novikov

În Pirineii francezi există aproape 40 de stațiuni de schi. Așadar, dacă vă plac sporturile de iarnă, acesta este lanțul muntos pentru dumneavoastră! Veți găsi cu siguranță o stațiune care să vă satisfacă așteptările: stațiune puțin frecventată, prietenoasă, stațiune mare sau o stațiune de familie.

Dacă sunteți un fan al schiului pe zăpadă și al schiului off-piste, Pirineii vă vor oferi satisfacție. Fie că schiați, faceți snowboard sau vă plimbați cu trotineta, aveți la picioare condițiile ideale de zăpadă și o locație geografică excepțională.

11. Câini de sanie

Câine de sanie

Credit foto: Shutterstock – Vicente Barcelo Varona

Imaginați-vă în mijlocul iernii, călătorind prin munți pe sanie, trasă de frumoșii husky siberieni. Peisajul demn de o carte poștală trece prin fața ochilor. Trăiești un vis, în așa fel încât frigul este doar un detaliu. Nu vă aflați în Laponia sau Canada, ci în Pirinei!

Săniușul cu câini este o activitate în aer liber care se poate face în Pirinei. Deopotrivă tradițional și sportiv, este combinația perfectă de natură și senzații.

12. Scufundări pe gheață

Activități în aer liber de făcut în Pirinei : Scufundări pe gheață

Credit foto: Facebook – Pyrénées-Orientales Tourisme

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe noi și interesante, asta este ceea ce vă trebuie. Scufundarea pe gheață este o adevărată experiență senzorială care promite o aventură unică și stimulantă. Pirineii sunt plini de lacuri potrivite pentru acest tip de activitate.

Supravegheați de un profesionist, doar frigul îi va ține în frâu pe cei mai precauți. Ce mai aștepți? În Franța, Spania sau Andorra, lacurile din Pirinei vă așteaptă!

13. Speologie

Speologie

Credit foto: Shutterstock – pedrosala

Mergeți într-o excursie de speologie în Pirinei, în inima celor mai frumoase peșteri și cavități din regiune.
În Ariège, Hautes-Pyrénées sau Pyrénées Orientales, indiferent de nivelul dumneavoastră, depășiți-vă limitele.

Nu vă faceți griji, un instructor va fi alături de dumneavoastră pe tot parcursul excursiei. El va ști cum să se adapteze la condiția dumneavoastră fizică și vă va garanta o evoluție sigură.

14. Bungee jumping

bungee jumping

Credit foto: Shutterstock -E.BISSIRIEIX

Îți plac senzațiile tari și sporturile extreme? Lansați-vă în gol și descoperiți cele mai bune locuri din regiune dintr-un unghi diferit. Bungee jumping este, inevitabil, una dintre cele mai bune activități în aer liber de făcut în Pirinei.

Bungee jumping este un vis din copilărie. Bucurați-vă de acest moment de plăcere și de senzația de zbor. În afară de doza maximă de adrenalină, acest moment este cu atât mai efemer și mai intens într-un peisaj grandios. Pirineii sunt plini de locuri extraordinare, cu peisaje care îți taie respirația!

Acum că știi totul, tot ce trebuie să faci este să te apuci de treabă!

TravelMax.ro