Cele mai bune 13 locuri de scufundări din lume

Sunteți un fan al mării? Iată lista cu cele mai bune 13 locuri de scufundări din lume pe care nu trebuie să le ratezi!

Scufundarea în adâncurile oceanului pentru a-i descoperi misterele este o experiență care ar trebui trăită cel puțin o dată în viață. De la Oceanul Indian până la apele turcoaz ale Pacificului, trecând prin Marea Mediterană, bogăția și diversitatea mării înspăimântă la fel de mult ca și fascinația.

Admirați peștii colorați din recifele de corali. Tremurați la vederea primului dvs. rechin sau balenă. Și lăsați-vă ademenit de coregrafia lentă și delicată a broaștelor țestoase de mare și a razelor manta. Coborârea în lumea tăcerii vă va oferi amintiri și senzații unice și de neuitat.

Fie că sunteți începător sau experimentat, există numeroase locuri de scufundări în întreaga lume. Unele sunt accesibile doar cu aripioare și snorkel, pentru o experiență la suprafață. Altele necesită echipament profesional și multe precauții. Dintre acestea, unele locuri ies în evidență și vă oferă o faună și o floră de o frumusețe incomparabilă.

Sunteți gata să explorați adâncurile oceanelor? Iată o listă cu cele mai bune 13 locuri de scufundări din lume, pe care nu trebuie să le ratați.

1. Insula Sipadan, Malaezia

Insula Sipadan, Malaezia, scufundări - Puncte de scufundare

Credit foto: Shutterstock / Abd. Halim Hadi

Iubitorii de fundul mării sunt obligați să o cunoască! Situată în partea malaeziană a insulei Borneo, insula Sipadan este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune locuri de scufundări din lume.

Această insulă mică și îndepărtată din largul coastei Sabah este o rezervație marină protejată, ideală pentru începători. Puteți vedea bancuri de pești cu sutele, raze acvilă, rechini ciocan, recife, broaște țestoase și pești napoleon.

Pentru a face scufundări în apele turcoaz ale Insulei Sipadan, nu uitați să vă rezervați din timp. Locul este foarte popular, iar lista de așteptare poate fi lungă. Este, de asemenea, locul ideal pentru a încerca PADI (Asociația profesională a instructorilor de scufundări).

2. Marea Barieră de Corali din Australia

Corali colorați în apele puțin adânci din afara barierei de corali - Marea Barieră de Corali Australia

Credit foto: Shutterstock / Katae.Olaree

Este imposibil să nu menționăm Marea Barieră de Corali printre cele mai bune locuri de scufundări din lume! Două mii de kilometri de recife de corali absolut frumoase sunt disponibile pentru experiențe diverse și fascinante.

Puneți-vă masca și porniți în larg pentru a vă întâlni cu barracuda, trevally gigant, mreană uriașă și ton cu dinți de câine. La Osprey Reef și Yongala Wreck vă așteaptă pești papagal, broaște țestoase și raze cu pete albastre. Dacă sunteți norocoși, s-ar putea chiar să vedeți o balenă și câțiva delfini.

Iubitorii de rechini nu vor fi dezamăgiți. Rechinii gri de recif, rechinii de recif cu vârful alb, rechinii buldog și chiar faimoșii rechini tigru se găsesc în număr mare în acest cadru natural care îți taie respirația.

3. The Cenotes în Mexic

Raze de soare pătrunzând la intrarea în cenota Ik-Kil - Locuri de scufundări

Credit foto: Shutterstock / Sergey Novikov

Îți plac locurile atipice de scufundări? Cenotes (din limba mayașă “dzonot”, care înseamnă fântână sacră) din Mexic, în special din statele Yucatan și Quintana Roo, sunt pentru dumneavoastră.

Cenotes, aceste peșteri pline de apă, sunt uneori deschise, alteori închise, iar alteori un pic din ambele. Dacă vă place să vă scufundați în subteran, vă sfătuim să alegeți cenotes închise. Pe de altă parte, cenotes deschise au o vegetație luxuriantă și frumoasă.

În această apă proaspătă și pură veți întâlni mulți peștișori mici, care pot fi văzuți cu ușurință, datorită luminii soarelui care strălucește din toate părțile.

4. Sharm El-Sheikh în Egipt

Corali și pești în Marea Roșie.Egipt

Credit foto: Shutterstock / V_E

Principalele situri de scufundări din Sharm El-Sheikh sunt situate în jurul Golful Naamacu grădină sau templu în apropiere. Pentru începători, Ras Um este probabil cel mai interesant loc. Cei care sunt obișnuiți să facă snorkelling vor prefera probabil locul de Ras Nasrani.

Oriunde vă scufundați în Sharm El-Sheikh, coralii sunt peste tot, iar fundul mării Roșii este incredibil de frumos. Țineți ochii deschiși! Tonii, valutii, baracudele, napoleonii, racilele, peștii scorpion, peștii leu și fluturii vă vor uimi cu miile.

5. Bariera de Corali din Belize

Bariera de Corali din Belize - Puncte de scufundare

Credit foto: Shutterstock / Leonardo Gonzalez

A doua cea mai mare barieră de recif de pe planetă vă oferă posibilitatea de a vă scufunda în locuri renumite pentru biodiversitatea lor incredibilă. Există o populație mare de rechini de recif, raze leopard, raze manta și rechini ciocan, precum și lamantini.

Mai multe locuri sunt deosebit de populare printre cunoscători. Acestea includ Reciful Atolului Turneffe, Reciful Farului, Peșterile Half Moonca să nu mai vorbim de spectaculosul Marea gaură albastră.

6. Laguna Truk din Micronezia

Laguna Truk din Micronezia

Credit foto: Shutterstock / J.S. Lamy

Acest loc emblematic, monument istoric, este considerat de către scafandrii experimentați ca fiind unul dintre cele mai bune locuri de scufundări din lume. În apele calde ale lagunei Truk pot fi găsite aproape 250 de specii de pești, rechini de recif și raze manta.

Zona este deosebit de populară printre vânătorii de comori care vin să exploreze numeroasele epave japoneze care zac pe fundul nisipos al lagunei.

7. Insula Cocos din Costa Rica

Scafandrii înoată alături de un rechin balenă în timp ce înoată, în Insula Cocos, Costa Rica. - Locuri de scufundare

Credit foto: Shutterstock / wildestanimal

Situată pe coasta de sud-vest a Pacificului din Costa Rica, Insula Cocos a rămas, până în prezent, nelocuită. Doar câțiva scafandri experimentați vin să exploreze fundul marin al acestui mic paradis, clasificat ca sit al Patrimoniului Mondial. Pe insulă domină rechinii ciocan, razele manta și razele acvilă.

Până în prezent au fost înregistrate aproape 300 de specii de pești, suficiente pentru a-i satisface pe cei mai exigenți scafandri.

8. Insulele Galapagos

Țestoasă din Insulele Galapagos

Credit foto: Shutterstock / Aquadiver.pl

La o mie de kilometri de Ecuador, acest sit din patrimoniul mondial UNESCO găzduiește peste 400 de specii subacvatice.

Scufundați-vă în apele reci din Galapagos și întâlniți bancuri mari de raze manta, rechini ciocan, rechini balenă, foci și lei de mare. Acest loc incredibil și fascinant este însă rezervat celor inițiați. Începătorii sunt sfătuiți să nu meargă!

9. Insulele Similan din Thailanda

Insulele Similan scufundări - Locuri de scufundări

Credit foto: Shutterstock / Richard Whitcombe

În ciuda pagubelor provocate de tsunami și de turismul de masă, insulele Similan din Thailanda oferă în continuare unele dintre cele mai bune scufundări din lume. Când te duci la scufundări în Elephant Head Rock sau Punctul de CrăciunLa Christmas Point, ar trebui să întâlniți rechini de recif cu vârful negru și alb și rechini leopard.

De asemenea, vor fi văzuți mulți pești pelagici, cum ar fi puternicul trevally, barracuda și tonul cu dinți de câine, precum și pești de recif frumoși. Dacă sunteți norocoși, este posibil să vedeți chiar și raze manta și un rechin balenă.

10. Atolul Rangiroa din Polinezia

Atolul Rangiroa, pește

Credit foto: Shutterstock / Pommeyrol Vincent

Lasă-te fermecat de acest loc de scufundări de renume mondial. În arhipelagul de Tuamotu în Polinezia Franceză, în Pasul TiputaÎn special, fundul mării este extraordinar.

Claritatea apei este unică în lume. În anumite zile, vizibilitatea poate ajunge până la 100 de metri. Baracuda, valțuri, rechini gri, rechini ciocan sau chiar delfini Tursiops, raze manta și broaște țestoase, spectacolul este uluitor. O scufundare care nu trebuie ratată sub nicio formă.

11. Insulele Medes din Spania

Insulele Medes Spania - Locuri de scufundări

Credit foto : Shutterstock / J2R

Compuse din șapte insulițe, Insulele Medes sunt o destinație de referință pentru scafandrii din întreaga lume. Fundul său mediteranean este acoperit de câmpuri de posidonie, corali roșii, gorgoni uriași și multicolori, locuite de o multitudine de specii de pești.

Veți întâlni mreană și sars, dar și multe alte specii: raze acvilă, raze stingray, bancuri de baracude, caponi, lupi, morăi, congrii, ton, pește soare, pește scorpion, dorade de mare, sau chiar girele, sepie și caracatițe. Cantitatea și varietatea faunei și florei subacvatice fac din acest loc unul dintre cele mai bune locuri de scufundări de pe planetă.

12. Zanzibar în Tanzania

Pește Zanzibar

Credit foto: Shutterstock / Aqua Images

Aceasta este una dintre cele mai bune destinații de scufundări din întregul Ocean Indian!

Insulele din Zanzibar au recife de corali bine conservate și o diversitate marină frumoasă. Unguja și Insula Pemba sunt cele două locuri principale de scufundări din Zanzibar. Aici puteți vedea balene, inclusiv faimoasa balenă cu cocoașă, precum și mulți rechini, inclusiv uimitorul rechin balenă. Mamiferele marine, broaștele țestoase și peștii sunt, de asemenea, bine reprezentate.

13. Cursa de sardine în Africa de Sud

Sardine Run south africa - Locuri de scufundare

Credit foto: Shutterstock / wildestanimal

Pentru o experiență neobișnuită, îmbracă-ți snorkelul și masca și mergi la Sardine Run în Africa de Sud. În fiecare an, între iunie și iulie, sardinele migrează de-a lungul coastei africane. Spectacolul este uimitor!

Sunteți un fan al descoperirilor subacvatice? Împărtășește locurile tale preferate de scufundări în comentarii!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro