Cele mai bune 13 destinații pentru a petrece iarna la soare

Ah, Romania și cerul ei gri de iarnă! V-ați săturat să tremurați sub latitudinile noastre? Iată care sunt cele 13 destinații în care puteți petrece iarna la soare.

Este iarnă. Este frig, cerul este jos și soarele se strecoară cu greu printre norii groși. La ora șase seara este deja întuneric. Acest lucru nu este bun pentru sănătatea și starea ta de spirit! Se estimează că aproape una din cinci persoane din țările occidentale suferă de depresie de iarnă, care se caracterizează în principal prin lipsă de energie și un moral scăzut. Dar există o soluție: fă-ți bagajele și zboară spre o destinație însorită! În mijlocul lunii decembrie, plaja, palmierii de cocos și odihna sunt ale tale. Nimic nu se compară cu asta pentru a-ți reîncărca bateriile.

Pentru a vă ghida, iată 13 destinații pentru a petrece iarna la soare. Să mergem!

1. Cuba

Credit foto: Shutterstock / Christian_Schmidt

Bine ați venit în Caraibe! Cuba este, fără îndoială, una dintre destinațiile obligatorii pentru a petrece iarna la soare. Peisaje sălbatice, junglă luxuriantă, plaje de vis, cultură spaniolă și descoperiri neobișnuite, veți pleca din Cuba plini de energie, gata să înfruntați iarna. Nu uitați să vă aduceți în bagaje câteva trabucuri și niște rom.

Când să mergem în Cuba?

Cel mai bun moment pentru a vizita Cuba este între noiembrie și ianuarie. În plus, în această perioadă sunt mai puțini turiști. În mod normal, vremea va fi uscată, iar temperaturile vor fi destul de blânde, în jur de 25 de grade.

2. Kenya

Credit foto: Shutterstock / Paul Hampton

Sunteți tentat de un safari la soare în mijlocul iernii? Kenya este locul unde trebuie să fii! După o vizită în orașele Mombasa și Nairobi, scufundați-vă în apele calme și calde ale Oceanului Indian și porniți într-un safari pentru a descoperi o faună și o floră remarcabile.

Când să mergem în Kenya?

Riscul de ploaie este cel mai ridicat în perioada martie-mai și octombrie-noiembrie. În restul timpului nu ar trebui să vă deranjeze prea mult umiditatea. Temperaturile pot fi foarte ridicate în Kenya. Acest lucru este valabil mai ales din ianuarie până în martie, când se apropie în mod regulat de patruzeci de grade.

3. Insulele Canare

Credit foto: Shutterstock / alexilena

Iubiți soarele, dar nu sunteți un fan al căldurii mari? De ce să nu vă îndreptați spre Insulele Canare. Odată ce turiștii de vară au plecat, aceste insule vulcanice își dezvăluie tot farmecul. De la vizite culturale, la lenevire pe plajele imense de nisip și la descoperirea vulcanilor, nu ar trebui să vă plictisiți în Insulele Canare. Nu ratați savuroasa bucătărie locală. În plus, destinația este destul de ieftină, mai ales în sezonul scăzut.

Când să mergem în Insulele Canare?

Cu o climă mediteraneană, Insulele Canare au veri calde și uscate și ierni blânde și ploioase. Iarna, temperaturile sunt în jur de douăzeci de grade. Insulele Canare sunt, prin urmare, destinația ideală pentru a petrece iarna la soare, fără să vă simțiți înfierbântați.

4. Miami

vizitați miami

Credit foto: Shutterstock / pisaphotography

Miami, o destinație mitică! Orașul preferat al pensionarilor americani bogați, Miami este un oraș excentric în care oamenilor le place să petreacă și să se dea mari. Cu plaje cu nisip alb, palmieri și apă la 25 de grade în ianuarie, orașul este destinația ideală pentru a petrece iarna la soare, pentru cei care vor să se bronzeze și să petreacă.

Când să mergem la Miami?

Vremea în Miami este bună aproape tot timpul anului. Cu toate acestea, lunile iunie-septembrie ar trebui evitate, deoarece riscul de uragane este destul de ridicat în regiune. Acestea sunt, de asemenea, cele mai fierbinți luni. În perioada decembrie-februarie, vă veți bucura de temperaturi plăcute de aproximativ 27 de grade și de vreme în general uscată.

5. Belize

scuba diving în belize petreceți iarna la soare

Credit foto: Shutterstock / Ventu Photo

Dacă aveți timp și buget, nu ezitați să mergeți în Belize. Vă veți scufunda în apele cristaline ale Mării Caraibelor pentru a descoperi a doua cea mai mare barieră de recif din lume. Bucurați-vă de priveliștea junglei luxuriante și descoperiți flora și fauna care vă taie respirația. Nu ratați templele mayașe și gastronomia locală! Belize este, fără îndoială, o destinație ideală pentru a petrece iarna la soare și pentru a trăi aventuri neobișnuite.

Când să mergem în Belize?

Între ianuarie și aprilie, căldura este suportabilă, iar vremea rămâne în general uscată. Acesta este momentul ideal pentru a zbura spre Belize și a vă bucura de soare. Aceasta este destinația perfectă pentru a petrece iarna la soare. Poate fi chiar și puțin răcoare, așa că nu uitați geaca. Din iunie până în august, ploile tropicale sunt adesea foarte frecvente, iar furtunile pot fi violente.

6. Mexic

cactus de deșert Mexic. Iarnă la soare, cea mai bună destinație

Credit foto: Shutterstock / Galyna Andrushko

Mexicul este, fără îndoială, o destinație ideală pentru a petrece iarna la soare. Cu un patrimoniu cultural excepțional, plaje paradisiace și oameni calzi și primitori, o călătorie în Mexic este ideală pentru a vă reîncărca bateriile. Descoperiți tumultoasa capitală mexicană și îndreptați-vă spre Yucatán și parcul natural Xcaret. Nu veți regreta cele 13 ore de zbor.

Când să mergem în Mexic?

Planificați o vizită în Mexic în martie/aprilie sau septembrie/octombrie. Temperaturile variază între 24 și 35°C, iar vremea este în general uscată. În iulie și august, furtunile pot fi impresionante și frecvente.

7. Guadelupa

panorama pe guadelupa iarna în soare

Credit foto: Shutterstock / Robert Bleecher

Dacă v-ați săturat de gri și frig, mergeți în Guadelupa! Vă veți bucura de atmosfera locală bună și de plajele imaculate. Farniente, băi de soare și cocktailuri, programul ideal pentru a vă reface forțele.

Când să mergem în Guadelupa?

Lunile decembrie-aprilie, mai, iunie și noiembrie sunt luni destul de plăcute pentru a vizita Guadelupa și a aprecia toată bogăția faunei și florei sale. Vremea nu este prea caldă (în jur de 28 de grade), insula nu este foarte aglomerată, iar prețurile sunt rezonabile.

8. Africa de Sud

munți și lac Africa de Sud iarna în soare

Credit foto: Shutterstock / EcoPrint

Vreți să plecați spre o destinație exotică la soare, dar vă temeți de jet lag? Optați pentru Africa de Sud. Țara se află în același fus orar cu Romania. Este, așadar, destinația ideală pentru a petrece iarna la soare, fără să jetlag ! Vizitați Cape Town, faceți un safari în Parcul Elefantului Addo, descoperiți Johannesburg, vă veți bucura de o vacanță plină de aventură.

Când să mergem în Africa de Sud?

Africa de Sud este situată în emisfera sudică. Prin urmare, anotimpurile sale sunt inversate față de Europa.
Din septembrie până în aprilie, temperaturile sunt plăcute. Acestea sunt în jur de 28 de grade. Țara este un pic mai aglomerată de turiști decât în restul anului, dar clima este perfectă. În jurul Cape Town, vremea va fi uscată. În Johannesburg și Pretoria, ploaia poate fi ceva mai frecventă, dar nu vă va împiedica descoperirea.

9. Costa Rica

cascadă în mijlocul junglei costa rica - cea mai bună destinație de iarnă la soare

Credit foto: Shutterstock / Pablo Elizondo

Dacă iubiți natura, Costa Rica este destinația pentru a petrece iarna la soare. Această țară, votată de mai multe ori ca fiind cea mai fericită din lume, este simbolul vieții dulci. Diversitatea faunei și florei sale este incredibilă: plaje cu nisip alb, păduri virgine, vulcani, golfuri misterioase. Mai mult de un sfert din teritoriul său este clasificat ca parc național sau rezervație naturală.

Când să mergem în Costa Rica?

Cel mai bun moment pentru a face bagajele pentru Costa Rica este între decembrie și aprilie. Vă veți bucura de vreme uscată și de temperaturi de aproximativ 28 de grade.

10. Capul Verde

canionul de pe insula Cape Verde de vizitat iarna la soare

Credit foto: Shutterstock / Igor Tichonow

Aceste mici insule din Africa de Vest sunt caracterizate de un amestec cultural remarcabil și de frumusețea peisajelor lor. Încă neatins de turismul de masă, Capul Verde este o destinație de iarnă ideală, la doar câteva ore de Paris.

Când să mergem în Capul Verde?

Sezonul secetos este cuprins între noiembrie și iunie. Dacă puteți, planificați să mergeți în Capul Verde în afara perioadei de vânturi puternice care bântuie insula între decembrie și martie. Temperaturile medii se situează între 20 și 25 de grade și ajung la 30 de grade din mai până în august.

11. Sri Lanka

9 arcuri pod de tren în mijlocul junglei sri lanka

Credit foto: Shutterstock / aksenovden

Iată o destinație pentru a petrece iarna la soare și pentru a vă cufunda într-un mediu exotic. Plantațiile de ceai și condimente, templele și grădinile suspendate vă așteaptă pentru o vacanță relaxantă și culturală.

Când să mergem în Sri Lanka?

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Sri Lanka este cea cuprinsă între ianuarie și aprilie. Ploile sunt rare, iar temperaturile în această perioadă sunt în jur de 27 de grade, indiferent unde vă aflați pe insulă.

12. Maroc

vizitați Marocul în timpul iernii dunele din Sahara cu caravana cămilelor

Credit foto: Shutterstock / Steve Photography

Cu temperaturi cuprinse între 15 și 28 de grade pe tot parcursul anului, Marocul este una dintre principalele destinații pentru a petrece iarna la soare, fără a merge prea departe. La doar câteva ore de Paris, Casablanca, Agadir și Fez vă așteaptă cu brațele deschise.

Când să mergem în Maroc?

În timpul iernii! Aproximativ 20 de grade și șapte ore de soare pe zi. Acest lucru este mult mai bun decât în Marsilia în aceeași perioadă.

13. Senegal

senegal pista africană

Credit foto: Shutterstock / wasiolka

Dacă vreți să scăpați de toate fără să vă obosiți prea tare, mergeți în Senegal! Odihnă, descoperire și plaje de vis, ar trebui să vă bucurați de această destinație plină de culoare.

Când să mergem în Senegal?

Iarna, temperaturile variază între 25 și 30 de grade, iar soarele nu se ascunde niciodată. Nu uitați crema de soare!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro