Cele mai bune 12 locuri pentru a înota vara în apropiere de Montpellier

Vezi cele mai bune locuri de înot în apropiere de Montpellier!

Vine vara, vremea e frumoasă, e cald, iar nevoia de răcoare e tot mai mare. Nu intrați în panică! În Montpellier și în împrejurimi nu lipsesc locurile în care puteți înota. Plaje cu nisip fin și ape albastre, lacuri și râuri înconjurate de o natură luxuriantă… există ceva pentru toată lumea. Combinați înotul cu descoperirea unor adevărate peisaje de carte poștală, unde puteți petrece zile întregi lenevind.

Aici se află cele mai bune locuri pentru înot în apropiere de Montpellier!

1. Palavas-les-Flots

Palavas-les-flots

Credit foto: Shutterstock – SanRan

Plajele din Palavas-les-Flots, care au primit eticheta “Pavillon Bleu”, sunt, fără îndoială, primele la care vă gândiți atunci când vreți să înotați în apropiere de Montpellier. În total, există nu mai puțin de 11 plaje răspândite pe malurile stâng și drept ale stațiunii.

Întindeți-vă prosoapele și instalați-vă umbrelele pe cei aproape 7 kilometri de nisip. În program: odihnă, briza blândă a mării, sporturi nautice și… de ce nu un meci de volei pe plajă?

2. Marele Travers

Marele Travers

Credit foto: Shutterstock – goumi

Întinzându-se pe aproximativ 3 kilometri de nisip fin, Grand Travers este cea mai mare plajă din La Grande Motte. Populară atât pentru localnici, cât și pentru turiști, are mai multe atuuri care o fac o destinație obligatorie în Montpellier.

În primul rând, este ușor de accesat și, datorită dunelor care o mărginesc în unele locuri, are și un aer de coastă sălbatică care îi conferă farmecul său. În plus, atmosfera nu duce lipsă de atmosferă în zona înconjurătoare. Între restaurante și căsuțe de paie de toate felurile, există o mulțime de lucruri pentru a vă prelungi ziua de plajă în cel mai bun mod posibil.

3. Le Petit Travers

Plaja de traversare mică

Credit foto: Shutterstock – Picturereflex

Situată în Mauguio, plaja Petit Travers oferă vizitatorilor săi o zonă naturală frumoasă care se întinde pe o distanță de aproximativ zece kilometri. Împreună cu familia sau prietenii, bucurați-vă de cadrul idilic în care dunele și flora locală se îmbină armonios cu apa albastră.

Fie că doriți să faceți o baie, să citiți o carte sau pur și simplu să vă relaxați la soare, plaja este perfectă pentru toată lumea.

4. Micuța cascadă de la Lez

Lez

Credit foto: Flickr – Sabin Paul croce

Mica cascadă Lez este un loc perfect dacă doriți să înotați în apropiere de Montpellier, departe de agitația turistică. Ascuns în spatele cartierului Aiguelongue, între Montpellier și Castelnau-le-Lez, oferă un mediu intim la umbra copacilor.

Aici nu există locuri unde să faci plinul de vitamina D, dar există câteva locuri unde te poți întinde în iarbă. Scăpați de căldură și alunecați în răcoarea apei.

5. Lacul de la Crès

Lacul Crès

Credit foto: shutterstock – umat34

Foarte renumit în regiune, Lac du Crès este locul unde trebuie să fii când vine vremea bună. Dacă îl alegeți în primul rând pentru proximitatea și ușurința de acces cu mijloacele de transport în comun, zona sa mare de agrement îl face un loc bun pentru a vă bucura de zilele frumoase. Puteți face un picnic, vă puteți plimba, puteți face jogging și mai ales… puteți face o baie.

Riderii se pot bucura, de asemenea, de parcul de skate adiacent, perfect pentru skateboarding și BMX.

6. Plaja Devil’s Bridge

Vedere aeriană a Pont du Diable

Credit foto: Shutterstock / Plamen Nikolov

Construit în secolul al XI-lea, Podul Diavolului este o structură care traversează defileurile Hérault. Dacă numele său îi poate speria pe unii, plaja aflată chiar dedesubt vă va seduce cu siguranță. Amplasat în mijlocul unui mediu natural conservat, vă oferă momente de adevărată liniște. Așezați-vă pe malurile sale plăcute și uitați de orice formă de stres.

Atenție, însă, la cei mai temerari dintre voi: săritura de pe pod este strict interzisă, deoarece este mult prea periculoasă și chiar mortală.

7. Cascada Vis

Cascade de la Vis, Cévennes (Franța)

Credit foto: Shutterstock / theinfinitesecond

Bucurați-vă de o pauză magică între Gard și Hérault. În satul pitoresc Saint-Laurent-le-Minier, veți găsi faimoasa cascadă Vis, de o frumusețe inegalabilă, unde apa – de obicei rece – vă va revigora cu siguranță.

O bucățică de paradis, în curând nu veți mai dori să părăsiți malurile sale naturale, unde vă puteți relaxa într-un colț ferit de soare.

8. Les Gorges d’Héric

Gorges d'Héric

Credit foto: Wikipedia – Toun

După o drumeție frumoasă prin masivul Caroux, de-a lungul unor peisaje grandioase, ajungeți într-un loc unic: Gorges d’Héric. Un sit clasat încă din 1993, vă veți bucura de plimbări de-a lungul pârâului său și veți descoperi – ici și colo – cascade și prăpastii. La finalul plimbării, leneviți pe o stâncă sau scufundați-vă într-una dintre piscinele naturale sublime.

Aveți grijă însă: înotul nu este supravegheat.

9. Zona de scăldat din Saint-Étienne-d’Issensac

saint-etienne-issensac

Credit foto: Instagram – Pierreguille

Când soarele este la zenit și căldura este insuportabilă, mergeți la Saint-Étienne-d’Issensac. Acolo, aproape de sat, veți găsi un râu foarte neobișnuit. Cu această zonă de scăldat cu aspect medieval și cu podul din secolul al XIV-lea de vizavi, veți face un pas înapoi în timp.

Demn de un cadru pentru un film precum Regele ArthurEste, de asemenea, și mai ales un loc ideal pentru a înota în apropiere de Montpellier. Iubitori de istorie? Capela din apropiere, clasificată ca monument istoric, vă va încânta.

10. Cascada Navacelles

Cascada de la Cirque de Navacelle. Cascada fabuloasă de la Navacelle în Occitanie - Franța - Europa

Credit foto: Shutterstock / DALL

În inima faimosului cirque de Navacelles, găsiți un refugiu de pace, tulburat doar de sunetul apei din această frumoasă cascadă alimentată de râul Vis. Cu o înălțime de 8 metri, îi va face cu siguranță pe cei mai temerari să vrea să încerce câteva sărituri din cel mai înalt punct.

Pentru a evita orice pericol, vă sfătuim să optați pentru o baie de sete în piscina mare din aval.

11. Cheile Hérault

Cheile Hérault și Podul Diavolului

Credit foto: Shutterstock – Eider Anduaga

Loc de joacă pentru numeroase activități, precum canyoning sau canotaj, defileul Hérault este, de asemenea, un loc încântător pentru înot în apropiere de Montpellier. Puneți-vă cei mai buni pantofi de sport și coborâți sub minunata sa vegetație, unde puteți descoperi o floră și o faună variate.

Cheia plimbării tale: apa de smarald care te așteaptă.

12. Lacul Salagou

Salagou

Credit foto: Shutterstock –
HUANG Zheng

Creat în 1960 ca o rezervă de apă pentru a iriga culturile din jur și pentru a combate inundațiile râului Hérault, lacul Salagou este acum unul dintre cele mai renumite din regiune. Recunoscută prin pământul și rocile sale roșii, oferă peisaje care îți taie respirația.

Luați loc pe plajele cu pietriș pentru a vă bucura de liniștea din jur sau încercați una dintre activitățile de la centrul de sporturi nautice.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro