Cele mai bune 12 izvoare termale din Islanda

Sunteți gata să înfruntați frigul Islandei pentru a merge să descoperiți manifestările sale geotermale? Iată care sunt cele mai bune 12 izvoare termale din Islanda, pentru a te încălzi!

Fenomenele naturale și formațiunile geologice neobișnuite sunt din ce în ce mai populare în rândul călătorilor, care nu ezită să înfrunte intemperiile pentru a merge să le vadă. Nu poți scăpa de regulă dacă vrei să vizitezi Islanda pentru a-i admira fiordurile, ghețarii și gheizerele. Vă puteți bucura de scăldatul în izvoare termale naturale și puteți descoperi senzația incredibilă de a vă încălzi corpul în aer liber, la temperaturi de aproape 0°.

În Islanda există mai mult de o sută de izvoare termale, răspândite în toată țara, dar mai ales în vest și în centru. Unele dintre acestea sunt deservite de personal și se plătesc, în timp ce altele sunt disponibile gratuit în natură. Rețineți că cel mai bine este să faceți baie dezbrăcați, cu un prosop la îndemână când ieșiți. Urmăriți-ne pentru a le descoperi pe cele mai interesante!

1. Laguna Albastră

Laguna Albastră, izvor termal, Islanda

Cel mai cunoscut izvor termal din Islanda – Laguna Albastră – este situat în la 30 de minute distanță cu mașina de la capitala Reykjavík – și numai 15 minute de la Aeroportul Internațional Keflavik. Imaginile cu apele sale de un albastru lăptos sunt bine cunoscute și te fac să vrei să te scufunzi în ele.

Sărurile minerale, silicații și algele sunt cele care îi conferă culoarea sa specială. Contrastul cu lava neagră este deosebit de izbitor și puteți petrece câteva ore acolo fără să vă obosiți de spectacol.

Datorită succesului său, accesul este reglementat și este foarte recomandat să rezervați în avans ora de sosire. Taxele de intrare sunt destul de mari, aproximativ 50€ pentru serviciul de bază, care vă va permite să stați cât doriți.

2. Cercul de Aur și Laguna Secretă

Laguna secretă, Islanda

Credit foto: Shutterstock / jeafish Ping

Nici o vizită în Islanda nu ar fi completă fără o explorare a Cercului de Aur, cu faimoasele Geysir care a dat numele fenomenului de revărsare a apei fierbinți la intervale mai mult sau mai puțin regulate, Cascada Gullfoss și cascada Parcul Thingvellir unde aproape că se poate atinge linia de falie care separă continentele european și american.

În această zonă se poate experimenta un alt izvor termal islandez: izvorul termal Laguna secretă în Fludir. O piscină a fost amenajată în mijlocul izvoarelor termale, unele dintre ele având o temperatură de aproximativ 40°C. Acest loc mai accesibil este o alternativă excelentă la Laguna Albastră.

3. Myvatn

Myvatn, Islanda

Fotografie: Shutterstock / Creative Travel Projects

De data aceasta părăsim sudul și regiunea capitalei și ne îndreptăm spre nord, spre situl de Myvatn o altă Mecca a izvoarelor termale din Islanda. Situate în apropierea drumului circular nr. 1, nu departe de Akureyri, acestea oferă o zonă mare de scăldat și sunt mai puțin frecventate din cauza depărtării lor.

Temperatura apei variază între 38 și 40°. Vara, puteți înota până la miezul nopții și vă puteți bucura de frumoasele apusuri de soare. La sfârșitul sezonului, nu este neobișnuit să se observe luminile nordice. Site-ul este echipat, iar taxa de intrare este de aproximativ 30€.

4. Hellulaug

Dacă vizitați Vestfirdir, există o mulțime de oportunități de a vă relaxa într-unul dintre izvoarele termale din Islanda. Situată în extremitatea nord-vestică a țării, regiunea Fiordurilor de Vest poate fi accesată în 4-5 ore cu mașina din Reykjavik și merită să petreceți câteva zile în ea.

Izvoarele sale termale sunt împrăștiate de-a lungul coastei accidentate, iar noi îl recomandăm în special pe cel de la Hellulaug bine ascunsă sub Hotel Flokalundur. Odată ajunși acolo, puteți pur și simplu să vă așezați hainele pe stânci și să vă bucurați în voie de băile de 38°. Este o piscină naturală, cu vedere frumoasă la marea și la fiordul din apropiere.

5. Landmannalaugar

Landmannalaugar, Islanda

Credit foto: Shutterstock / LouieLea

Iubitorii de drumeții, nu veți dori să o ratați pe cea din Laugavegur și peisajele sale incredibile. Cu toate acestea, nu trebuie să mergi pe jos timp de 4 zile pentru a ajunge la Landmannalaugar dar veți avea nevoie de un vehicul cu tracțiune integrală pentru a traversa vadul.

Pierdut în mijlocul naturii, vă veți putea scălda în mijlocul ierbii, într-un râu de apă fierbinte, între 34° și 41°. Veți fi înconjurați de munți colorați în verde și roșu. Atenție, locul este, de asemenea, foarte popular pentru moaște. Nu mușcă, dar pot fi o pacoste. L’accesul este gratuit iar site-ul are facilități pentru a vă schimba.

6. Seljavallalaug

Seljavallalaug, Islanda

Credit foto: Shutterstock / Jan Lennart

În apropierea coastei de sud, lângă Raufarfell, Seljavallalaug este cunoscută ca fiind piscina ascunsă a Islandei. Unul dintre primele construite (în 1923), este într-adevăr foarte discret și este situat în 20 min pe jos din parcarea de la piscina Seljavellir.

Situat la poalele faimosului vulcan Eyjafjallajökull, este alimentat de izvorul fierbinte care curge pe versanții săi. Acces gratuit și cu facilități pentru dezbrăcare, devine foarte populară, ceea ce nu este o problemă, deoarece este foarte mare. Poate fi vizitat pe tot parcursul anului, dar accesul poate fi dificil dacă este prea multă zăpadă.

7. Hveravellir

Hveravellir, Islanda

Credit foto: Shutterstock / Frank Fichtmueller

Îndreptându-vă spre nord, vă puteți opri la unul dintre cele mai frumoase izvoare termale din Islanda: piscina turcoaz de la Hveravellir. În inima unei oaze geotermale, unde vă veți plimba printre gheizere și fumarole, poate găzdui aproximativ douăzeci de persoane, în apă la 38°. Locul este deosebit de plăcut și este posibil să se facă drumeții până la poalele mai multor ghețari, printre care se numără și ghețarul Langjökull.

8. Laugarvatn Fontana

Laugarvatn Fontana, Islanda

Credit foto: Shutterstock / Andriy Blokhin

Tot în apropiere de Cercul de Aur, puteți înota în complexul în aer liber din Laugarvatn FontanaFontana se află pe lac. Băile, la diferite temperaturi, sunt încălzite geotermic, iar apa se poate auzi cum bolborosește.

Cu numeroase servicii, cum ar fi hammam, bar și zonă de relaxare, accesul său este plata. Între două băi fierbinți, o rampă vă permite să vă răcoriți în lac. Locul este deosebit de plăcut la apus, atmosfera fiind asigurată de lumânările amplasate în jurul piscinelor.

9. Reykjadalur

Reykjadalur, Islanda

Credit foto: Shutterstock / Alexey Stiop

À 1h30 la distanță de mers pe jos de Hveragerði sau 45 de minute cu mașina din Reykjavik, râul Reykjadalsá Râul Reykjadalsá își croiește drum printr-o vale printre dealuri aburinde. De-a lungul drumului, un izvor fierbinte se varsă în apele sale reci, ceea ce face din el un loc bun pentru înot.

În funcție de cât de departe vă aflați de punctul de întâlnire, temperatura va varia între 25° și 35°. Condițiile de scăldat sunt excelente, râul este căptușit cu piloni de lemn în punctele potrivite, iar în râu au fost așezate pietre pentru a crea bazine independente.

10. Víti

Víti, Islanda

Credit foto: Shutterstock / RuiCavaco

Dacă vizitați țara pe traseul circular nr. 1, izvoarele termale din Islanda sunt mai rare pe coasta de nord-est. Cu toate acestea, există unul care se remarcă prin locația sa: Víti. Piscina este de fapt un crater de vulcan foarte mic și puțin adânc. După ce veți merge cu atenție pe o cărare mică, puteți experimenta o baie cu miros de sulf într-un grup mic. Piscina poate găzdui cu greu mai mult de 7 persoanedar priveliștea este uluitoare.

11. Guðrúnarlaug

Guðrúnarlaug, Islanda

Credit foto: Instagram – untxemaviajero

Ești fan al sagadelor islandeze? Apoi, nu trebuie să ratați micul bazin înconjurat de pietre de Guðrúnarlaug chiar înainte de a ajunge în Peninsula Western Fjord. Era deja prezentă în urmă cu 1.000 de ani – pe vremea sagaselor – dar a fost acoperită de o alunecare de teren și a rămas îngropată pentru mult timp. Acesta a fost descoperit în 2009 și poartă numele unei celebre eroine locale, Gudrún Ósvífursdóttir. O căsuță cu acoperiș de turbă vă permite să vă schimbați înainte de a vă scufunda în apa de peste 35°.

12. Laugafell

Visezi să-ți petreci noaptea într-o cabană lângă un izvor termal islandez? La nord de munte Laugafell În Highlands, mai multe cabane înconjoară o piscină naturală de 16 m x 7 m și cu o adâncime maximă de 1,50 m, cu temperaturi ale apei care variază între 35 și 38°.

Piscina este înconjurată de pietre naturale, iar potecile pavate duc la diferitele spații de cazare. Drumeția în aceste părți poate fi obositoare. Piscina Laugafell este un popas binevenit pentru a vă reîncărca bateriile și a vă pune pe picioare!

TravelMax.ro