Cele mai bune 12 activități în aer liber de făcut în Biarritz

Sunteți în trecere prin acest oraș din Țara Bascilor și vă întrebați care sunt cele mai bune activități în aer liber de făcut în Biarritz? Aici este selecția noastră!

Șic și prestigios pentru unii, un paradis pentru activitățile în aer liber pentru alții, reputația Biarritz este bine stabilită. Situată la marginea Oceanului Atlantic și la doar câțiva kilometri de lanțul muntos Pirinei, nu este surprinzător faptul că atrage din ce în ce mai mulți iubitori de natură. Valurile sale constante pe tot parcursul anului fac din acest oraș o Mecca pentru surferi, dar orașul este, de asemenea, un loc bun pentru practicarea multor alte sporturi în aer liber. Ciclism, caiac-canoe de mare, scufundări, zboruri cu ultraușoare sau yoga, descoperiți cele mai bune 12 activități în aer liber de făcut în Biarritz în timpul următorului dumneavoastră sejur pe Coasta Bascilor. Fie că călătoriți cu familia, cu prietenii, singuri sau în cuplu, nu vă veți plictisi niciodată!

1. Surfing și bodyboarding

Surfing în Biarritz

Credit foto: Shutterstock – oksana.perkins

Această selecție a celor mai bune activități în aer liber de făcut în Biarritz nu putea începe altfel decât cu surfingul, sportul emblematic al orașului. Într-adevăr, Biarritz este leagănul și capitala istorică a surfingului european. Considerat unul dintre cele mai bune locuri de surfing din Europa, Biarritz atrage surferi din întreaga lume în fiecare an și în toate anotimpurile. De la democratizarea surfingului în Biarritz, datorită “tontons surfeurs”, lucrurile s-au schimbat. Există acum aproape 20 de școli de surf numai în oraș și multe companii de închiriere de plăci de surf!

Așadar, indiferent dacă sunteți începător sau surfer experimentat, îndreptați-vă spre valurile de pe Côte des Basques, Grande Plage, Milady sau Marbella! Dacă vă simțiți mai bine întins decât în picioare pe placă, puteți opta pentru o sesiune de bodyboarding, o variantă a surfingului.

2. Bicicletă sau bicicletă de munte (electrică)

Ciclism în Biarritz

Credit foto: Shutterstock – MisterStock

De ce să nu lăsați mașina în urmă și să descoperiți Biarritz și plajele sale cu bicicleta? Petreceți un timp distractiv și prietenos pe cont propriu sau în cadrul unui tur cu ghid. Orașul oferă numeroase facilități pentru bicicliști, iar mai multe companii de închiriere de biciclete clasice sau electrice se află acolo. Asistența electrică poate fi foarte utilă pentru a pedala în jurul Biarritz și a dealurilor sale!

E bine de știut velodyssey trece prin orașul Biarritz. Profitați de ocazia de a parcurge o mică secțiune din acest traseu de ciclism care leagă Bretania de Coasta Bascilor de-a lungul coastei atlantice. Veți avea ocazia să vizitați orașele și satele din jur, cum ar fi Bayonne, Capbreton, Anglet, Saint-Jean de Luz sau Hendaye, ultima etapă a traseului.

3. Drumeție

Platoul Atalaye, Țara Bascilor

Credit foto: Shutterstock – Mike_O

Căutați o activitate gratuită în aer liber de făcut în Biarritz? Apoi, faceți o plimbare de-a lungul coastei! Această superbă plimbare pe malul mării se întinde pe aproape 10 kilometri. Ușoară și plăcută, această plimbare începe și se termină în parcarea de pe plaja Chambre d’Amour din Anglet. Punctele de interes de pe acest traseu includ:

  • Grota de la Chambre d’Amour
  • Farul din Biarritz
  • Grande Plage Miramar
  • Port des Pêcheurs
  • Platoul Atalaye și Rocher de la Vierge
  • Plaja Old Port Beach
  • Plaja din Côte des Basques

Alternativ, pentru o gură de aer proaspăt, faimosul traseu Rhune din Pirinei se află la doar 35 de minute de mers cu mașina de Biarritz.

4. Caiac de mare

Caiac de mare

Credit foto: Facebook – Rafting și caiac de mare în Țara Bascilor

Ai chef să te duci la mare și să explorezi din ocean? Printre activitățile în aer liber care se pot face în Biarritz, caiacul de mare este barca ideală pentru o excursie de-a lungul coastei basce. Și vești bune! Fiind ușor de utilizat, nu este nevoie de niciun nivel! Navigați din porturi până pe plaje, prin golfuri și stânci într-un caiac cu un singur loc sau cu două locuri. Nu uitați să fiți atenți la animalele sălbatice!

Caiacele de mare se închiriază, de obicei, cu ziua sau cu jumătate de zi.

5. MICROLIGHT

ULM în Biarritz

Credit foto: Facebook – TIALZAR

Pe lângă marile clasice, există activități care vă oferă posibilitatea de a descoperi Biarritz dintr-un unghi unic! Descoperiți Țara Bascilor așa cum nu ați mai văzut-o până acum, făcând un prim zbor sau un zbor de descoperire de 30 de minute cu un ultraușor.

Aero Club Basque, situat în Biarritz, vă oferă o experiență unică: decolați pentru a vă bucura de o priveliște de 360 de grade asupra peisajului înconjurător. Între linia de coastă, pădure și dealurile din jur, minunea este garantată!

6. Jet-ski

Jet ski

Credit foto: Shutterstock – vasilieffoto

Dacă activitatea în aer liber rimează cu adrenalină, atunci jet-ski-ul ar trebui să vă placă! Încercați plăcerea de a zbura cu planorul și de a călători pe coastă, singur sau cu alții, într-un mod original.

Aveți un permis de coastă? Apoi puteți închiria un jet-ski pentru a vă deplasa liber. Este prima dată? Nu vă speriați, echipe profesioniste sunt acolo pentru a vă întâmpina și a vă supraveghea în cele mai bune condiții pe tot parcursul excursiei. Pentru siguranța dumneavoastră, înainte de a vă lansa pe apă și de a pilota jet-ski-ul, vi se vor indica un anumit număr de reguli care trebuie respectate. Această activitate este accesibilă începând cu vârsta de 16 ani.

7. Stand-up paddle

Vâsliți în Biarritz

Credit foto: Shutterstock – Poldarkk

Să continuăm prezentarea noastră generală a celor mai bune activități în aer liber de făcut în Biarritz cu stand-up paddle. Într-adevăr, această activitate, practicată în special ca sport, este o necesitate în Țara Bascilor! Stând pe placă și folosind o vâslă, tot ce trebuie să faci este să te lași să alunece pe apă și să te bucuri de plimbare. Sunteți un vâslaș experimentat cu un echilibru bun? Aceasta este șansa ta de a învăța să faci surf și de a te distra în valurile mici.

Distractiv, accesibil tuturor și prietenos, stand-up paddling-ul vă va seduce fără îndoială. Atenție însă, nu sunteți în siguranță în fața unei căzături… și a unui râs bun!

8. Elicopter

Zborul cu elicopterul și primul zbor

Credit foto: Facebook – Biarritz Helicoptere

Îmbarcarea pe un elicopter pentru un zbor de descoperire sau un prim zbor este garanția că vă veți bucura de o panoramă uluitoare. Profitați de această ocazie pentru a admira din cer diversitatea peisajelor din Pirinei Atlantici.

Ce este pe ordinea de zi? Valurile sălbatice ale Oceanului Atlantic, plajele de pe Coasta Bascilor și Landes cât vezi cu ochii, cu munții impunători ai Pirineilor ca fundal. Acesta este un zbor pe care nu îl veți uita prea curând!

9. Scuba Diving

Scufundări în Biarritz

Credit foto: Facebook – USB Plongée – Union Sportive Biarritz

Centrele de scufundări din Biarritz (BAB Subaquatique și USB Plongée) vă invită în Port des Pêcheurs pentru un botez sau o excursie subacvatică. Deși apele din sudul Golfului Biscaya sunt cunoscute ca fiind agitate, zona este plină de comori subacvatice.

La o adâncime de câteva zeci de metri, veți întâlni bogata faună și floră subacvatică din Biarritz și veți avea șansa de a vizita câteva epave!

10. Sărituri cu parașuta

Parașutism în Biarritz

Credit foto: Facebook – AIR EVASION BIARRITZ PARACHUTISME

Sunteți un căutător de senzații tari? Printre cele mai bune activități în aer liber de făcut în Biarritz, parașutismul în tandem este, fără îndoială, cel mai impresionant! După o scurtă pregătire la sol, veți decola cu un avion sau un elicopter pe cerul Țării Bascilor. La o altitudine de 3.000 de metri, ușile se vor deschide pentru ca tu să trăiești un moment unic și de neuitat: o cădere liberă la peste 200 km/h, agățat de un pilot cu două locuri!

Această activitate este supravegheată de profesioniști pentru a vă asigura siguranța, de la pregătire până la aterizare. Așadar, sunteți pregătiți pentru marele salt?

11. Skate

Skateboarding în Biarritz

Credit foto: Facebook – Skatepark Biarritz

După ce ați alunecat pe valurile din Biarritz, de ce să nu faceți surf pe asfalt? Când nu sunt pe stradă sau în skatepark-urile locale, unii skateri se întâlnesc într-un loc mai degrabă discret: terasa de pe acoperișul Cité de l’Océan. În golul acestui acoperiș atipic în formă de val, se descoperă ceea ce pare a fi un bol. Priveliștea de pe plaja Milady conferă acestui loc un farmec deosebit!

Va ploua în timpul șederii dumneavoastră? Mergeți la skatepark-ul acoperit din Biarritz ! Cu o suprafață de aproximativ 1500 m2, veți găsi multe module, inclusiv un bol mare.

12. Yoga în aer liber

Yoga în Biarritz

Credit foto: Shutterstock – yurok

Ce poate fi mai liniștitor decât să practici yoga în aer liber pentru a te reconecta cu tine și cu natura? Din ce în ce mai multe studiouri și profesori de yoga din Biarritz oferă cursuri în aer liber. Trebuie spus că decorul este deosebit de potrivit!

Începeți-vă sau încheiați-vă ziua în cel mai bun mod posibil, cu fața la ocean și la munți, pe înălțimile Coastei Bascilor, cu picioarele în iarbă sau în nisip. Aceste sesiuni sunt, în general, accesibile tuturor nivelurilor. Nu trebuie ratat dacă sunteți în căutarea unei activități în aer liber în Biarritz!

Așadar, ce activitate(e) în aer liber vă va(u) tenta în timpul următorului dumneavoastră sejur în Biarritz?

Lasă un comentariu

TravelMax.ro