Cele mai bune 11 safariuri de făcut în Kenya

Visezi să privești animalele sălbatice în mediul lor natural? Descoperă cele mai bune 11 locuri pentru a merge în safari în Kenya!

Kenya este atât de renumită pentru safariurile sale, deoarece găzduiește toate speciile majore de animale sălbatice africane. Dintre acestea, cele care se încadrează în Big Five Cei cinci mari: leul, leopardul, elefantul, rinocerul, bivolul… Toate aceste animale care i-au inspirat pe Hemingway, Joseph Kessel sau Karen Blixen. Un safari în Kenya înseamnă să călătorești prin aceste vaste ținuturi de savană cu 4×4, pe jos sau cu bicicleta de munte în căutarea animalelor sălbatice. Pe scurt, o experiență de neuitat…

Cu 26 de parcuri naționale, 35 de rezervații naturale și o multitudine de rezervații private, există o mulțime de lucruri de făcut! Cel mai bun moment pentru a merge în safari în Kenya? Din decembrie până în martie și din iunie până în octombrie, când sezonul uscat aduce animalele la locurile de adăpare.

Vrei să trăiești această experiență de neuitat? Urmează ghidul pentru a descoperi cele mai bune safari din țară!

1. Parcul Amboseli

Elefanți în Parcul Amboseli, Kenya

Credit foto: Shutterstock – Susan Schmitz

Plusul parcului Posibilitatea de a face fotografii de excepție cu zăpezile veșnice de pe Kilimanjaro. Alegeți dimineața devreme, înainte ca norii să acopere celebrul vârf.

Amboseli este unul dintre cele mai vechi parcuri din Africa de Est și unul dintre cele mai renumite safariuri din Kenya. Situat ideal vizavi de vârful muntelui Kilimanjaro, Amboseli este renumit pentru decorul său mitic. Este aici că Ernest Hemingway ar fi găsit inspirație pentru a scrie Zăpezile de pe Kilimanjaro !

Câmpia sălbatică și pădurile de salcâmi sunt habitate naturale de primă mână pentru animalele sălbatice locale. Pe o suprafață de peste 380 km², parcul găzduiește cea mai mare concentrație de elefanți din Kenya! Girafe, gazele, impala, gnu, gheparzi, gheparzi…

2. Lacul Nakuru

Flamingo pe Lacul Nakuru, Kenya

Credit foto: Shutterstock – jdross75

Plusul parcului Aici se află cea mai mare populație de rinoceri albi din Kenya.

Situat la 160 km nord de Nairobi, Lacul Nakuru este unul dintre parcurile de neratat pentru un safari în Kenya. Acest parc, inclus pe lista UNESCO, are cea mai mare concentrație de animale sălbatice din țară. Aproape 400 de specii de păsări trăiesc împreună pe o suprafață de doar 200 km². Aici trăiesc o multitudine de alte animale, precum girafe, bivoli și lei cățărători. Dacă sunteți norocoși, s-ar putea chiar să vedeți un leopard!

Lacul Nakuru, în special, oferă un cadru idilic pentru safari. În fundal, lacul său turcoaz, vulcanii, pășunile și pădurile…

3. Domeniul Samburu

Safari în Kenya în Rezervația Națională Samburu

Credit foto: Shutterstock – Maggy Meyer

Plusul parcului Este unul dintre cele mai puțin vizitate parcuri naturale din țară!

În nordul extrem al țării, rezervația Samburu Game Reserve se unește cu Shaba și Buffalo Springs pentru a forma o zonă imensă de peste 800 km². Parcul are avantajul de a fi mai puțin aglomerat și mai puțin dens, ceea ce face ca animalele să fie mai ușor de observat. În acest ecosistem vast, râul Ewaso Nyiro găzduiește elefanți care vin să se scalde, în timp ce crocodilii se bronzează la soare pe malurile sale. În Parcul Samburu pot fi găsite specii rare, cum ar fi gerenuk, zebra Grevy și oryxul beisa, asemănător cu unicornul.

Dintre toate safariurile din Kenya, acesta este cu siguranță locul în care veți avea cele mai mari șanse de a vedea un leopard.

4. Rezervația privată de vânătoare Lewa Downs

Safari în Kenya în Parcul Lewa Downs

Credit foto: Shutterstock – Traci Beattie

Plusul parcului Eforturile sale de a integra comunitățile locale în gestionarea zonei.

Situată în regiunea Laikipia, Lewa Downs este o rezervație privată de 18.000 de hectare, la care se adaugă alte 6.600 de hectare din rezervația adiacentă Il Ngwesi. Situată în fața muntelui Kenya, este acoperită de păduri de cedru la vest și de câmpii la est, până la râul Ndare. Familia care deține zona a transformat-o într-o rezervație exemplară. Aceștia implică comunitățile Maasai și Samburu în conservarea parcului. Printre numeroasele specii pe care le puteți observa se numără

  • Rinocer alb și negru
  • Zebre
  • Girafe
  • Gazelles-giraffes
  • Somali Ostriches
  • Leoparzi
  • Lions
  • Șacali
  • Elefanți
  • Oryx

5. Parcul de la Méru

Grup de girafe în Parcul Național Méru

Credit foto: Shutterstock – Rich Carey

Plusul parcului Prezența sa este foarte scăzută, ceea ce este o marfă rară pentru safari în Kenya!

Cu o suprafață de 870 km2Este unul dintre cele mai puțin vizitate parcuri de safari din Kenya. În anii 1990, braconajul a reprezentat o problemă și au fost întreprinse campanii de reintroducere a animalelor. De atunci, efortul a dat roade și multe specii pot fi găsite acum în parc.

În această regiune situată la 350 km de Nairobi, ploile pot fi abundente. Prin urmare, este esențial să plecați în sezonul uscat (iarna sudică). Umiditatea ridicată din zonă contribuie la crearea unui peisaj neobișnuit, cu numeroase mlaștini și iarbă înaltă. Râurile oferă apă pe tot parcursul anului pentru animalele sălbatice. Biotopul variat permite observarea unei game largi de animale sălbatice, cum ar fi beisa oryx, gerenuk și kudu mic.

6. Rezervația de jocuri Masai Mara

Hipopotami în rezervația naturală Masai Mara, Kenya

Credit foto: Shutterstock – benoit_f

Cea mai mare parte a parcului Posibilitatea de a observa una dintre cele mai mari migrații ale ierbivorelor, de la mijlocul lunii iulie până la sfârșitul lunii septembrie.

La granița cu Tanzania, spațiile largi și deschise din Masai Mara formează o rezervație națională magnifică, situată între 1.500 și 2.100 de metri deasupra nivelului mării. Câmpiile sale vaste, adesea fără copaci, sunt ideale pentru observarea faunei sălbatice, în special a Cinci mari.

Rezervația de vânătoare Masai Mara este, de asemenea, locul unde are loc marea migrație a milioane de erbivore. Gnucii, zebrele și gazelele călătoresc împreună mai mult de 3.000 km în căutarea unor pășuni mai bune.

7. Parcul Tsavo

Păsări de Guineea în Parcul Național Tsavo, Kenya

Credit foto: Shutterstock – Marius Dobilas

Plusul parcului Se vine aici atât pentru frumusețea uluitoare a peisajului, cât și pentru animale.

Parcul Național Tsavo acoperă 4% din suprafața Kenyei, fiind cea mai mare rezervație națională a țării. Este, de asemenea, unul dintre cele mai vechi. Parcul este împărțit în două părți principale. În est, marile câmpii roșii, presărate cu baobabi, adăpostesc elefanți, girafe, zebre și leoparzi. În vest, trăiesc crocodili și hipopotami.

Din păcate, mărimea rezervației poate face dificilă observarea vânatului și va trebui să aveți răbdare. Din fericire, peisajul este uluitor!

8. Parcul Nairobi

Mergeți la safari în Parcul Național Nairobi din Kenya

Credit foto: Shutterstock – space_krill

Plusul parcului : Indiscutabil, ușurința de acces!

Dacă vreți să mergeți într-un safari în Kenya cu copii, alegeți calea cea mai ușoară, optând pentru parcul Nairobi! Desigur, este mult mai mică decât celelalte (114 km²) și nu există elefanți. Care este avantajul? Se află la doar câteva minute de centrul orașului.

Parcul găzduiește rinoceri, girafe, zebre, elani, struți, hipopotami, lei și leoparzi. Totul într-un spațiu vast care nu seamănă deloc cu o grădină zoologică!

9. Parcul Aberdares

Veveriță în Parcul Național Aberdares, Kenya

Credit foto: Shutterstock – Cezary Wojtkowski

Plusul parcului Posibilitatea de a trăi o experiență diferită prin observarea animalelor pe jos sau din cabana dumneavoastră (puteți fi trezit chiar și noaptea pentru a ieși pe terasă să vedeți un animal).

Acest parc se află în afara drumurilor bătute și va fi pe placul iubitorilor de vegetație tropicală. Culminând la o altitudine de 4.000 de metri, este alcătuit din păduri destul de dense și mlaștini, toate punctate de cascade.

Deși uneori este dificil să observi animalele în acest peisaj dens, parcul Aberdares găzduiește numeroase specii: elefanți, rinoceri, guibs, bivoli, lei și leoparzi. Este, de asemenea, una dintre puținele rezervații în care se pot vedea maimuțe colobus.

10. Rezervația Națională Shimba Hills

Warthog în rezervația naturală Shimba Hills, Kenya

Credit foto: Shutterstock – WA van den Noort

Plusul parcului Puteți combina un safari de lux cu acțiuni utile pentru fauna și flora locală.

Doriți să combinați un safari în Kenya cu o faptă bună? Făcând o excursie la Shimba Hills, veți contribui la protejarea unui ecosistem care a fost slăbit de apropierea populației umane. Rezervația este administrată de către Rezervația de animale sălbatice din Kenya iar venitul este folosit pentru a finanța activitățile de conservare și protecție.

Acesta este mai degrabă un mini-safari, care durează aproximativ 2,5 ore, în timpul căruia veți vedea multe animale sălbatice: elefanți, bivoli, antilope sable (o specie endemică). Există posturi de observare unde puteți explora pe jos.

11. Lacul Naivasha

Animal sălbatic pe lacul Naivasha, Kenya

Credit foto: Shutterstock – FOTOGRIN

Cea mai mare parte a parcului Se poate închiria o barcă pentru a merge pe malul lacului și a observa animalele.

Naivasha este un lac cu apă dulce din Valea Marelui Rift, ceea ce îl face un adevărat paradis pentru observarea păsărilor. Situat la poalele vulcanului Longonot, aici trăiesc numeroase mamifere, precum zebre, girafe, bivoli și maimuțe. Deoarece sunt puțini sau deloc prădători mari, safariul poate fi făcut pe jos.

Acum știi care sunt cele mai bune safariuri de făcut în Kenya. Deci, pe care o vei încerca?

Lasă un comentariu

TravelMax.ro