Cele 8 lucruri pe care trebuie să le faci în Portofino

Sunteți în căutarea unei evadări pe Riviera italiană? Descoperiți una dintre bijuteriile Liguriei: Portofino! Iată o trecere în revistă a lucrurilor pe care trebuie să le faceți în Portofino!

Portofino este un mic sat de pescari din Liguria, situat în Golful Tigullio.

Tipică și pitorească, este înconjurată de case colorate și înveselită de bărci și iahturi ancorate.
Acest mic sat este renumit în întreaga lume. Este foarte populară printre turiști și jet-set-ul internațional și a fost, de asemenea, o sursă de inspirație pentru artiști și scriitori. Portofino este una dintre bijuteriile regiunii.

Descoperiți selecția noastră de lucruri de făcut și de văzut în Portofino!

1. Castelul Brown

Chateau Brown

Credit foto: Shutterstock – Alberto Masnovo

Castelul Brown este o fortăreață, aflată într-o poziție dominantă pe un pinten stâncos, cunoscută anterior sub numele de Castelul San Giorgio. Prin urmare, poziția sa strategică avea o funcție defensivă și de protecție a orașului și a golfului. Construcția a început în secolul al XV-lea și a fost finalizată în 1557. În secolul al XIX-lea, castelul a fost deținut de un consul britanic, iar în 1961 a fost achiziționat de orașul Portofino.

Urcarea la Castelul Brown este una dintre vizitele obligatorii în Portofino. Fortăreața este acum un muzeu și este uneori închiriată pentru nunți și alte evenimente. De asemenea, grădina sa suspendată oferă o priveliște magnifică asupra portului și a Golfului Tigullio.

2. La Piazzeta

La Piazzeta

Credit foto: Shutterstock – Anton Ivanov

Piazzetta sau Piazza dei Martyri di Olivetta, este inima orașului Portofino. O piață cu fața spre port și iahturi, dominată și înconjurată de case colorate, ale căror culori calde înveselesc peisajul. Piazzetta și portul de agrement sunt simbolul orașului Portofino. Este un clișeu de renume mondial, un loc de neratat, care continuă să atragă jet-setteri.

Este un loc foarte turistic, dar și foarte prietenos. Ce să faci în Portofino pe Piazzetta? Ei bine, stați pe una dintre terasele cafenelelor și restaurantelor și gustați aromele locale sau luați un aperitiv în timp ce contemplați priveliștea bărcilor. După o masă bună, porniți spre străzile înguste care șerpuiesc prin sat, pornind din centrul localității. O plimbare pentru a descoperi satul pitoresc și magazinele.

3. Farul Punta del Capo / Portofino

Farul din Portofino

Credit foto: Shutterstock – PhotoFires

Atunci când vă decideți să vizitați Portofino, farul și Punta del Capo se numără printre obiectivele obligatorii. Situl este situat în extremitatea sudică a Portofino, cu vedere la golf și la Golful Tigullio. Este o plimbare foarte frumoasă, care durează aproximativ 40 de minute. Acest itinerar poate fi urmat de la Castello Brown sau de la biserica San Giorgio, de exemplu.

Sosirea la far și la Punta del Capo este un moment de fericire pură și de uimire în fața panoramei mării. Fără a uita de recompensa de la capătul drumului: un bar pe terasa farului. Aici puteți admira priveliștea, dar și să serviți o băutură cu fața la mare.

4. Parcul natural regional Portofino

Parcul natural regional Portofino

Credit foto: Shutterstock – katatonia82

Peninsula Portofino este un parc natural regional. Prin urmare, este zona ideală atunci când sunteți în căutarea unor drumeții frumoase de făcut în Portofino. Într-adevăr, acest cadru excepțional este străbătut de numeroase trasee pietonale. Drumeții pot merge până la Abația San Fruttuoso. Apoi continuați spre Punta Chiappa sau San Rocco, trecând pe lângă muntele Portofino (610 metri) și chiar spre satul Camogli.

Pe partea de est/sud, o potecă duce la Santa Margherita Ligure pe coastă, permițând o pauză pe plaja Paraggi. Pe lângă aceste plimbări, rezervația marină din Portofino îi va încânta pe iubitorii de natură.

5. Bisericile

Biserica San Giorgio din Portofino

Credit foto: Shutterstock – Luca Lorenzelli

În Portofino se pot vizita mai multe biserici și monumente religioase. Biserica San Martino, aflată în apropiere de Piazzetta, este cea mai mare și cea mai veche biserică din Portofino. Datând din secolul al XII-lea, este în stil romanic lombard și are particularitatea de a avea fațada decorată cu dungi orizontale. Interiorul este de neratat, fiind bogat decorat în stil baroc.

O altă biserică emblematică din Portofino este biserica San Giorgio, numită după sfântul patron al orașului Portofino. Este mult mai mică și mai sobră, dar se află pe un promontoriu stâncos, cu fața la mare, oferind o priveliște magnifică asupra satului și a golfului. Continuați cu Oratorio di Nostra Signora Assunta, care datează din secolele al XIV-lea și al XV-lea.

În cele din urmă, în nordul satului, în mijlocul naturii, în Parcul Natural Regional Portofino, se află Cappella di San Sebastiano, o capelă mică și colorată.

6. Bucătăria liguriană

Bucătăria liguriană

Credit foto: Shutterstock – Oksana Mizina

Vizitarea Portofino este, de asemenea, o ocazie de a gusta aromele bucătăriei liguriene. Satul este situat pe malul mării și, prin urmare, este ideal pentru rețete pe bază de pește și fructe de mare. “Cappon magro”, de exemplu, este o rețetă foarte veche pe bază de homari, stridii, anșoa și legume. O altă specialitate locală este lasagna Portofino cu pesto.

De asemenea, merită să încercați “focaccia”, un fel de focaccia cu ulei de măsline, usturoi și ierburi. Și nu uitați de “panisse”, o specialitate preparată din năut. În cele din urmă, o masă bună este însoțită de un vin adecvat, așa că lăsați-vă tentați de “Giancu de Purtufin”.

7. Muzeul Parcului

Muzeul Parcului din Portofino

Credit foto: Shutterstock – Dan Rata

Un muzeu în aer liber care trebuie vizitat în Portofino este Museo del Parco sau Centrul Internațional de Sculptură în aer liber. Creat la începutul anilor 1980, acesta vă permite să admirați peste 120 de sculpturi, într-un cadru verde. De fapt, grădina în care sunt expuse lucrările a aparținut castelului care domină locul.

Acestea sunt sculpturi moderne de diferite dimensiuni și realizate din diferite materiale de către artiști italieni și internaționali. Un loc de vizitat în Portofino pentru cei care iubesc arta contemporană. De asemenea, este ușor de găsit, deoarece se află la doar o aruncătură de băț de punctul de plecare al feribotului.

8. Activități de sporturi nautice

Activități nautice în Portofino

Credit foto: Shutterstock – Naeblys

Ce să faci în Portofino dacă iubești marea? Există mai multe activități de sporturi nautice pentru a vă bucura de frumusețea locului. În primul rând, trebuie să știți că o rezervație marină, creată în 1988, înconjoară capul Portofino. Această rezervație asigură conservarea faunei și florei marine și a ecosistemului său. Prin urmare, anumite activități sunt reglementate, dar conservarea sitului vă permite să admirați peisaje marine magnifice și să vă scufundați în mijlocul bancurilor de pești.

Scufundări

Scufundările și snorkelingul sunt activități de care vă puteți bucura. Se organizează excursii de scufundări la faimosul “Christ of the Abyss”. Această statuie de 2,5 metri înălțime, scufundată în apele coastei liguriene, se află acolo din 1954 și aduce un omagiu victimelor mării.

Vâslă / caiac

Se pot închiria vâsle și caiace pentru a vă bucura de frumusețea liniei de coastă, de apele cristaline și de accesul la golfulețe mici.

Înot

Pentru o după-amiază de înot, mergeți la Baia Canone, o plajă publică încântătoare de pietricele și pietre mari, parțial umbrită. Site-ul este frumos.

Barca

În cele din urmă, de ce nu încercați o excursie de o zi cu barca pe Riviera italiană? Acest lucru este posibil la bordul unor nave mici care au acces la golfuri. În plus, unele oferă o oprire la Abația San Fruttuoso. Iar pentru distracție, nimic nu se compară cu o evadare pe mare cu o barcă rapidă.

Există mai multe moduri de a vizita Portofino.

Avion

Cel mai apropiat aeroport este cel din Genova-Colomb, situat la aproximativ 30 km. Pentru a găsi cu ușurință cele mai bune zboruri disponibile, în funcție de disponibilitate, nu ezitați să utilizați un comparator de zboruri precum Skyscanner.

Tren

Cea mai apropiată gară este Santa Margherita Ligure, la aproximativ 5 km. De acolo se poate lua un autobuz. În acest caz, este vorba de autobuz 82 a companiei ATP.

Barca

Există un serviciu de navete care face legătura între Portofino și alte porturi din Golful Tigullio (Traghetti Portofino).

Mașină

Orașul se află la aproximativ 30 km sud de Genova și la 50 km nord de Cinque Terre, un sit inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Portofino este o fundătură, traficul este aglomerat în sezonul estival, iar parcarea se umple rapid.

De asemenea, este posibil să parcați mașina în satul Santa Margherita Ligure, aflat în apropiere, și să luați un autobuz.

TravelMax.ro