Cele 7 lucruri pe care trebuie să le faci în Valletta

Plănuiți să mergeți în Malta și să vizitați Valletta? Află care sunt cele mai bune lucruri de făcut și de văzut în Superbissima!

Valletta, sublima capitală a Maltei, este centrul economic și administrativ al Republicii Malta. Numele său real este II-Belt Valleta sau Valetta și este numit uneori Citta Umilissima, ceea ce înseamnă “cel mai umil oraș”, și uneori Superbissima, ceea ce înseamnă “oraș mândru”. Într-adevăr, orașul, marcat de cavalerii Ordinului de Malta, știe să-și joace bine farmecul. Acesta a câștigat deja inimile a mii de turiști.

Capitala malteză este, în primul rând, un oraș istoric și cultural. Într-adevăr, Valletta găzduiește atât de multe biserici, palate și diverse monumente, încât a fost inclusă pe lista patrimoniului mondial UNESCO încă din 1980. Acest lucru vă dă o idee despre ceea ce îi face pe călători să dorească să o descopere.

Construit la înălțime pe Peninsula Xiberras orașul este înconjurat de bastioane și fortificații. Puteți descoperi Fort Saint-Elme, care găzduiește acum o academie de poliție și Muzeul de Război. Toate obiectivele din Valletta se află la distanță de mers pe jos și pot fi accesate rapid. Cu toate acestea, sunt atât de multe de explorat încât veți avea nevoie de câteva zile pentru a le face pe toate.

Doriți informații despre cum să vizitați Valletta fără să pierdeți niciun moment? Apoi, consultați aceste 7 lucruri pe care trebuie să le faceți în Valletta.

1. Centrul orașului

Strada Republicii Centrul orașului Valletta este format dintr-o stradă principală lungă: Strada Republicii. Deosebit de animată și plină de viață, aceasta este principala arteră de circulație a orașului. Faceți-vă timp pentru a explora numeroasele cafenele și restaurante locale care îl înconjoară. După aceea, faceți o plimbare pe străzile adiacente, care vă vor da impresia că vă întoarceți în timp.

Într-adevăr, fiecare stradă din centrul istoric al Vallettei ascunde un monument mitic. Începeți cu descoperirea Casa Rocca Piccola este o casă sublimă din secolul al XVI-lea, care este încă locuită de marchizul de Piro și de familia sa. Locuitorii vă vor arăta toate încăperile casei și vă vor spune multe secrete despre istoria orașului și a Cavalerilor Ordinului.

În centru se află și Teatrul Manoel, unul dintre cele mai vechi din Europa, a fost construit de Ordinul Sfântului Ioan în 1731 și merită o vizită.

2. Piața Palatului

Acest pătrat, numit și Piața Sfântul Gheorghe este poarta de acces către mai multe clădiri importante din Valletta, cum ar fi Palatul Prezidențial. La intrare, schimbarea gărzii are loc o dată pe lună, în fața turiștilor, la ora 10:00. În plus, Piața Palatului îi fascinează adesea pe cei mai tineri vizitatori cu fântâna sa muzicală care aruncă apă în mod regulat.

Palatul Marilor Maeștri vă va fermeca și el. Acest monument a găzduit cândva figurile importante ale orașului și este în continuare sediul guvernului Republicii Malta. Clădirea găzduiește două curți care pot fi vizitate gratuit. În interior, un tur ghidat contra cost vă va permite să descoperiți o colecție superbă de armuri și arme din acea perioadă.

3. Co-catedrala Sfântul Ioan

Acest monument din inima orașului este cel care vă va lăsa cu siguranță o amprentă în memorie. Catedrala Sfântul Ioan Construita în 1577 de arhitectul maltez Cassar, este considerat în prezent o capodoperă barocă. Cu toate acestea, nu neapărat fațada sa sobră atrage atenția, ci mai degrabă o vizită în interior.

Interiorul este bogat decorat cu coloane aurii, o podea de marmură (unde tocurile sunt interzise) și fresce uriașe pe pereți. În plus, pe podeaua Catedralei Sfântul Ioan se află mormintele unora dintre Cavalerii Ordinului de Malta. În interior există, de asemenea, opt capele în cinstea celor opt limbi diferite ale cavalerilor. Acest monument maiestuos este foarte popular în rândul călătorilor. Așa că nu uitați să vizitați când se deschide pentru a vă asigura că veți reuși să o vedeți.

4. Grădinile Barrakka Superior

Dacă nu știți ce să faceți în Valletta, faceți un pas până la Grădinile Barrakka Superior. Aceste zone verzi sunt un loc plăcut pentru a face o pauză, înconjurate de hibiscus și bougainvillea. În trecut, acestea au fost grădinile private ale cavalerilor italieni și, astfel, și-au păstrat porecla de Belvedere al Italiei.

În plus, în fiecare zi, la prânz, se trage un foc de tun emblematic. O atracție condusă de maltezi îmbrăcați în costume de epocă care îi distrează pe călători. Există, de asemenea, o priveliște minunată asupra Grand Harbour și a celor Trei Orașe.

În apropiere, nu ratați o vizită la Hanul Castiliei, Leonului și Portugaliei, care este unul dintre cele șapte hanuri construite în Valletta pentru Cavalerii Ordinului. Acesta este situat în Piața Castiliei, la nord de Grădinile Barrakka.

5. Grădinile Barrakka Inferior

Grădinile Barrakka Superior

Aceste grădini inferioare sunt situate la o anumită distanță de prima, pe drumul de la malul mării, spre Fort St Elmo. Aici se găsește una dintre emblemele orașului Valletta: sediul Memorialului de război Bell, cunoscut și sub numele de Clopotul. Acest clopot gigantic, realizat din 10 tone de bronz, este unul dintre cele mai fotogenice locuri din oraș, cu panorama sa asupra mării.

De asemenea, la Grădinile Barrakka Inferior un superb templu doric, dedicat lui Alexander Ball, un amiral britanic din secolul al XIII-lea.

6. La malul mării

Vizitați Valletta: Waterfront

Acest spațiu, care a fost folosit anterior ca debarcader, a fost modernizat pentru a deveni locul unde se poate ieși în Valletta. Într-adevăr, dacă vă întrebați ce să faceți în Valletta după lăsarea întunericului, sunt șanse ca pașii dvs. să vă ducă la Waterfront.

Această lungă promenadă pietonală este plină de restaurante excelente cu specialități locale și baruri pentru cinele de noapte. De asemenea, aici are loc un important festival de jazz care are loc în fiecare an în luna iulie.

7. O excursie cu barca

Vittoriosa, în vizită la Valletta

Capitala malteză este, de asemenea, locul perfect pentru a face o plimbare pe malul mării. Într-adevăr, puteți închiria o barcă în Valletta , pentru a vă crea propriul itinerar. Apoi puteți explora restul arhipelagului după cum doriți.

Acum trebuie doar să știi cât de departe să navighezi? Nu vă speriați, Generation Voyage vă propune două itinerarii nu departe de capitală.

Cele trei orașe

La doar douăzeci de minute de centrul orașului, nu ratați o vizită la cele Trei Orașe. Aceste trei orașe se află unul lângă altul pe trei peninsule situate vizavi de capitala malteză. Senglea, Cospicua și Vittoriosa formează cele trei orașe vecine cu un farmec la fel de incredibil ca și sora lor mai mare.

Pierderea pe străzile înguste, explorarea comorilor și descoperirea fortificațiilor vor face din această excursie o zi minunată. Nu ratați o vizită la Fort St Angelo din Vittoriosa. Cele Trei Orașe sunt deseori numite Valletta de odinioară. Autenticitatea lor a fost păstrată și au un mod de viață foarte relaxat. În plus, acestea sunt ușor accesibile cu autobuzul din Valletta.

Xrobb l-Għaġin

Iată un loc excepțional de vizitat în apropiere de Valletta. Xrobb l-Għaġin este numele dat ruinelor antice ale unui templu megalitic. Deși astăzi nu se mai pot vedea decât câteva stânci, acestea dovedesc că insula era deja locuită la acea vreme. Dar astăzi, Xrobb l-Għaġin se referă și la malul mării, care este absolut minunat!

Aici, apa Mediteranei a sculptat stânca, creând o stâncă impresionantă care poate aminti de cele din Bonifacio. Adăugați la aceasta culoarea limpede a apei și veți obține o mică bucată de paradis.

Există numeroase zboruri directe către Valletta din majoritatea orașelor mari din Franța, iar acestea sunt adesea ieftine, deoarece multe companii aeriene low-cost deservesc acum orașul. Durata zborului este de 2h40 de la Paris.

Aeroportul Internațional Valletta este situat la LuqaLuqa se află la 8 km de capitala malteză. Apoi puteți lua un autobuz de transfer către centrul orașului. Există mai multe rute de la aeroport către întreaga insulă, în fiecare zi a săptămânii, de la ora 5 dimineața până la ora 23.

De asemenea, mulți călători descoperă Valletta cu barca. Este, într-adevăr, o oprire mitică într-o croazieră pe Mediterana. Cu toate acestea, puteți ajunge în Malta și cu feribotul, datorită legăturilor regulate între Italia (Sicilia) și arhipelag în sezonul de vârf. Feribotul este, de asemenea, mijlocul de transport esențial pentru a ajunge la Gozo și Comino.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro