Cele 7 lucruri pe care trebuie să le faci în Rabat

Vizitați Rabat: Care sunt cele mai bune lucruri de făcut și de văzut în cel de-al doilea oraș din Maroc?

Situat pe coasta atlantică, Rabat este capitala politică și administrativă a Marocului și al doilea oraș ca mărime din regat. A fost fondat în secolul al XII-lea de către marele sultan almohad ” Abd al Moumen” al cărui ribat (o tabără religioasă și militară cu o citadelă și bastioane uriașe) a fost nimic mai puțin decât punctul de plecare al incursiunilor arabe în Spania: de atunci, musulmanii care s-au stabilit în Andaluzia au făcut din oraș o epocă de aur, conferindu-i un rol comercial și meșteșugăresc de prim rang. La începutul secolului al XX-lea, mareșalul Lyautey a încredințat statutul de capitală politică și administrativă a protectoratului francez unui orășel de 25.000 de locuitori.

Cu o climă oceanică, acest loc este antiteza a ceea ce ne-am putea imagina când ne gândim la orașele din Maghreb: termometrul depășește rareori 25° C în timpul verii, ceea ce îl face un oraș ideal de vizitat pentru europenii neobișnuiți cu temperaturile sufocante. Dar Rabat este, de asemenea, un contrast izbitor: o metropolă urbană și la modă, cu o listă impresionantă de monumente, situri culturale și de patrimoniu, pe care va fi foarte plăcut să le contemplați.

Vă întrebați ce să faceți în Rabat în timpul șederii dumneavoastră? Iată răspunsul cu cele 7 must-do-uri pe care trebuie să le faci pentru a vizita Rabat și a gusta din plăcerile sale fără să pierzi niciun moment!

1. Kasbah din Oudayas

Kasbah des Ouïadas, Rabat Kasbah din Oudayas este o fostă tabără militară fortificată, construită în secolul al XII-lea, care acum este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Este unul dintre primele palate construite de Alaouites, dinastia regală care domnește și astăzi.

După ce intri în kasbah prin una dintre porțile masive care acționează ca niște gardieni grandioși ai locului, ești subjugat de micile străduțe albăstrui cu ziduri vopsite în alb, de liniștea uimitoare care contrastează cu frenezia centrului modern al orașului și de calmul care domnește în acest loc. Numeroși ghizi vă vor ajuta să înțelegeți acest loc plin de istorie: dacă nu știți ce să faceți în Rabat, nu ezitați, mergeți la Kasbah.

În plus, dacă nu stați în Rabat, puteți merge acolo pentru a descoperi toate minunile sale istorice, cum ar fi Kasbah. De la Casablanca, de exemplu, puteți petrece o zi în Rabat și vă puteți bucura de un tur ghidat complet care vă va duce în inima capitalei!

2. Grădina zoologică din Rabat

Grădină zoologică este un loc popular care nu trebuie ratat atunci când vizitați Rabat: deține cel mai mare număr de lei din Atlas în captivitate și formează un biotop artificial care adăpostește peste 130 de specii de animale din Munții Atlas, deșertul nord-african tipic și savana. O vizită interesantă pentru întreaga familie!

3. Muzeul de Istorie și Civilizație

Fostul Muzeu de Arheologie a fost numit Muzeul de Arheologie Muzeul de Istorie și Civilizație este un martor al bogatei istorii a Marocului, din preistorie până în epoca islamică, și prezintă artefacte antice provenite din săpături, precum și descrieri foarte detaliate ale modului de viață ancestral al triburilor din Maghreb. Pentru o sumă modică, puteți admira uneltele oamenilor preistorici, statuete din perioada neolitică, cum ar fi zeități romane, sau ceramică, relicve din zorii erei musulmane; busturi de bronz ale lui Juba al II-lea și ale marelui Cato, celebra statuie a efemerului încoronat sau chiar câinele din Volubilis.

4. Catedrala Sfântul Petru

Construită în 1930 în cartierul Hassan din Piața Golan, clădirea Catedrala Sfântul Petru este sediul arhidiecezei de Rabat; Marocul a văzut întotdeauna diferitele religii ale Cărții coabitând în pace și, prin urmare, este destul de firesc ca edificiile religioase creștine și evreiești să își găsească locul în cadrul său. Ceea ce este mai uimitor este să vizitezi Rabat și să dai peste o catedrală construită în cel mai pur stil art deco: forma sa geometrică foarte specială și albul său imaculat amintesc de cristalele de zăpadă! Este posibil să o vizitați, iar interiorul este la fel de surprinzător.

5. Grădina botanică de testare

Creată la inițiativa mareșalului Lyautey în 1914, grădina botanică de testare a fost concepută pentru a prezenta peste 250 de pomi fructiferi și plante ornamentale din diferite regiuni ale lumii.

Astăzi, acest micro-sistem ecologic din inima orașului găzduiește o colecție impresionantă de cactuși și este amuzant să vezi multe păsări care se adăpostesc în copacii de pe aleile umbroase ale parcului! Deși nu este niciodată foarte cald în acest oraș marocan, datorită prezenței oceanului din apropiere, este totuși plăcut să te bucuri de o plimbare în deplină liniște pe aleile verzi ale parcului; o necesitate pentru cei care încă mai caută ceva de făcut în Rabat.

6. Necropola de la Chellah

Situat pe situl vechiului oraș roman Sala Colonia, la 2 km sud-est de centrul orașului, hotelul este situat la 2 km de centrul orașului. Necropola din Chellah este considerat de toți călătorii care vizitează Rabat ca fiind un loc plin de mister și cel mai romantic loc din țară.

Oferă o priveliște splendidă asupra râului Bouregeg și, deși unele dintre mormintele din interiorul sitului sunt acum folosite ca loc de odihnă pentru berze și alte păsări, rămășițele acestei necropole sunt orice altceva decât sumbre! Mulți localnici vin aici la apusul soarelui pentru a se plimba printre ruinele acestui oraș antic. O destinație obligatorie pentru călătorii… și iubitorii care caută ceva de făcut în Rabat.

7. Souk-ul din Rabat

Souk din Rabat Aceasta din urmă are loc pe Rue des Consuls și duce la Kasbah des Oudayas; deși nu este la fel de maiestuoasă ca cea din Marrakech sau medina din Essaouira, este totuși un popas apreciabil atunci când vizitați Rabat! Se întinde pe mai bine de un kilometru și, un detaliu important care îi va seduce pe cei mai amețiți: absența aleilor tortuoase îi va împiedica să se rătăcească, ca în cea din Marrakech, de exemplu, unde zeci de turiști se chinuie să se orienteze!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro