Cele 7 lucruri pe care trebuie să le faci în Cochabamba

Vizitați Cochabamba: care sunt cele mai bune lucruri de făcut și de văzut în orașul primăverii veșnice?

Cochabamba este un oraș din Bolivia, situat la o altitudine de 2570 m, în provincia Cercado. Este situat între orașul La Paz și Santa Cruz de la Sierra, în sud-estul țării. Orașul are o climă blândă, de care călătorii beneficiază în toate anotimpurile. Într-adevăr, temperatura scade rareori sub 20°C pe tot parcursul anului, ceea ce i-a adus porecla de oraș al primăverii veșnice. Cochabamba este un oraș al contrastelor, cu un centru destul de liniștit și un cartier sudic, unde atmosfera este, în general, plină de viață.

Cochabamba este adesea considerat un oraș zgomotos și cu trafic intens. Cu toate acestea, pentru vizitatori, rămâne destul de discret. Căutați lucruri de făcut în Cochabamba, astfel încât să nu ratați niciunul dintre obiectivele turistice obligatorii ale orașului? Iată o selecție de lucruri de făcut și de văzut pentru a vă ajuta să vă planificați sejurul.

1. Piața La Cancha

Piața La Cancha, Cochabamba

Credit foto: Flickr – Antoine 49

Vizitarea orașului Cochabamba promite să vă scăldați într-o atmosferă plină de viață și bucurie, la fel ca și festivalurile tradiționale care au loc în oraș în timpul verii. The Piața La Cancha este într-adevăr inima orașului. Este un loc în care toată lumea se întâlnește pentru a face cumpărături și a discuta.

Căutați cele mai bune lucruri de făcut în Cochabamba? La Cancha, cea mai mare piață în aer liber din America de Sud, este o destinație obligatorie. Acesta este situat pe mai multe bulevarde ale orașului și începe în apropierea stației de autobuz. Puteți găsi fructe și legume, dar și obiecte de artizanat tipic bolivian și obiecte neobișnuite, cum ar fi fetușii de lama, care sunt folosiți ca ofrande pentru a asigura protecția Pachamama, Mama Pământ sacră în Bolivia. Această piață este deschisă în fiecare zi, dar este mai animată miercurea și sâmbăta.

2. El Cristo de la Concordia

Știați că Christ the Redeemer din Rio nu este cel mai mare din America de Sud? De fapt, cel din Cochabamba este cel care deține acest record: El Cristo de la Concordia are o înălțime de 34,20 m și 40 m în total cu baza sa, față de 38 m pentru Corcovado din Rio.

Dacă vă întrebați ce să faceți în Cochabamba, o vizită la Christ the Redeemer este obligatorie. Această statuie, inaugurată în 1994, impresionează prin culoarea sa albă, care se datorează amestecului de oțel și ciment care o compune.

Pentru a-l descoperi, este posibil să urci cele 1250 de trepte care separă orașul de dealul San Pedro. Cu toate acestea, unii călători evită acest traseu, deoarece este o zonă în care agresiunile sunt frecvente (jafuri). Puteți lua telecabina în fiecare zi, între orele 10:00 și 19:00, iar duminica între orele 9:00 și 20:00. Este situat la est de Avenida Heroinas și costă aproximativ 1,50 euro. La fața locului, trebuie să știți că duminica este posibil să urcați în interiorul statuii lui Hristos. Cu toate acestea, de la picioarele sale vă puteți bucura de o priveliște superbă asupra Cochabamba și a Cordilierei.

3. Plaza 14 de Septiembre

Plaza de 14 Septiembre, Cochabamba

Credit foto: Flickr – Jan Beck

A vizita Cochabamba înseamnă, de asemenea, a descoperi micile sale piețe, care îi conferă un anumit farmec. La Plaza del 14 de Septiembre de exemplu, situat în inima orașului, are o arhitectură colonială. Este plăcut să te oprești pentru câteva momente pentru a descoperi viața locală în plină desfășurare, dar și clădirile și spațiile înflorite. Copacii săi mari vă permit să profitați de un loc umbros în timpul unei zile de vizită. Ce să faci în Cochabamba pentru a începe vizita? Un loc bun pentru a începe este piața din inima orașului. Acesta vă va permite apoi să ajungeți la celelalte locuri de interes, în special la Catedrala din Cochabamba. În centrul pieței se află faimoasa Fântână a celor Trei Grații și Coloana Eroilor.

4. El Palacio Portales

Situat în partea de nord a orașului, vizavi de piață, hotelul Palatul Portales îi atrage pe curioșii care vin să viziteze Cochabamba pentru clădirea sa colorată, care este o adevărată bijuterie arhitecturală, cu materialele sale nobile care îmbracă locul cu marmură și lemnărie. Este unul dintre cele mai frumoase palate construite în țară, într-un stil cu influențe diverse; a fost proiectul arhitectului francez Eugene Bliault, care l-a construit pentru baronul Simon Iturri Patiño, între 1915 și 1927.

Pentru anecdotă, în 1964, când generalul de Gaulle urma să se întâlnească cu președintele bolivian Victor Paz Estenssoro, a fost invitat să doarmă în Palacio Portales. A fost chiar invitat să împrumute patul baronului Iturri Patiño pentru această ocazie. Cu toate acestea, au fost necesare unele lucrări de extindere pentru a se adapta la înălțimea de 1,92 m a generalului.

5. Situl arheologic de la Incallajta

La două ore de Cochabamba, situl de la Incallajta are cele mai importante vestigii incașe din Bolivia. Aflat la o altitudine de 2950 m, acest oraș fondat de împăratul Tupac Inca Yupan a fost cândva o fortăreață militară și un centru ceremonial și politic. Se crede că situl datează de la sfârșitul secolului al XV-lea.

Printre ruine se află un cadran solar (Intiwatana) care le permitea incașilor să observe stelele și schimbările de anotimpuri. Clădirea principală se numește Kallanka și măsoară 78 m pe 25 m. Este o fortăreață pe care incașii o foloseau pentru a se proteja. Dacă vă petreceți câteva zile în Cochabamba, aceasta este adesea o vizită obligatorie, dacă este posibil cu un ghid local.

6. Laguna Angostura

Laguna Angostura, Cochabamba

Credit foto: Flickr – Jan Beck

Laguna Angostura este un lac artificial care alimentează cu apă regiunea Cochabamba. Are o suprafață de 10,5 km² și o capacitate de 75 de milioane de metri cubi de apă. Puteți face diferite activități, cum ar fi bărci cu pedale, tiroliene și excursii cu barca. Este, de asemenea, cel mai bun loc în Cochabamba pentru a vă bucura de gastronomia locală: veți putea mânca pește foarte bun. Dar ceea ce face ca această lagună să fie specială este peisajul dealurilor din jur, care poate fi apreciat în timpul unei plimbări.

7 . Alte lucruri de văzut și de făcut în Cochabamba

Parcul Național Torotoro, Bolivia

Credit foto: Wikipedia – Gaumut

Petreceți mai mult timp în acest oraș? Atunci nu ratați aceste diverse puncte de interes pe care le puteți descoperi după bunul plac:

  • Catedrala San Sebastian
  • Mănăstirea Sfânta Tereza
  • Grădina Botanică Martin Cardenas
  • Parcul Național Torotoro

Lasă un comentariu

TravelMax.ro