Cele 7 lucruri pe care nu trebuie să le ratați pe Ile de Sein

Doriți o schimbare de peisaj și să descoperiți o Bretania unică și autentică? Faceți o excursie la Ile de Sein!

Nu se spune suficient, dar Bretania, pe lângă faptul că este o regiune cu multiple fațete, are multe insule. Ile de Sein este una dintre ele, situată la aproximativ 7 kilometri de Pointe du Raz, în sudul regiunii Finistère. Este atât numele insulei, cât și singura sa comună. Să vizitezi Ile de Sein înseamnă să descoperi un paradis terestru care atrage zeci de mii de turiști în fiecare an.

Pe insulă nu există mașini, cu excepția mașinii de pompieri. Așadar, totul se face pe jos sau cu bicicleta. Cu excepția verii, când ciclismul este interzis din motive de siguranță! Acestea fiind spuse, având în vedere dimensiunea insulei, nu veți avea probleme în a urma drumul. S-ar putea chiar să reușești să te rătăcești pe străzile înguste ale satului! Vizita la Ile de Sein este foarte ușoară și magică, așa că încercați-o!

1. Farurile de pe insulă

  farul din insula Sein

Credit foto: Shutterstock – Pavel Ilyukhin

Nu veți putea vizita întreaga Ile de Sein. Nu că ar fi prea mare, dimpotrivă, dar teritoriul său se extinde dincolo de marginile sale. Într-adevăr, multe insulițe mici fac parte din Insula Sein. Pe unul dintre ele se află un far, unul dintre cele mai renumite din Bretania: Farul Ar-Men. Nu fiți dezamăgiți, insula are două faruri de care vă puteți apropia.

Marele far din Ile de Sein (Goulenez)

Situat în extremitatea nord-vestică a insulei, farul Goulenez și cei 52 de metri înălțime ai săi permit ghidarea bărcilor și evitarea scufundării acestora. Bonus: puteți urca până în vârf. Pentru a face acest lucru, vă așteaptă aproximativ 250 de pași! Dar, odată ajuns în vârf, recompensa merită efortul depus. O priveliște uluitoare la 360 de grade asupra insulei Ile de Sein și a Oceanului Atlantic.

Atenție, trebuie să plătiți pentru urcarea dumneavoastră: 2€ pentru copii, 3€ pentru adulți. Acest lucru contribuie la întreținerea clădirii.

Bărbați Farul Brial

Farul Men Brial este primul pe care îl veți vedea pe insulă. Și pe bună dreptate, este situat la intrarea în port. Mai puțin impresionant decât vecinii săi, este totuși fotogenic.

2. Zona Muzeului Ile de Sein

Pointe du Raz, cunoscut și ca Bout du Monde, în Cap Sizun

Credit foto: Shutterstock – Igor Plotnikov

După o închidere pentru renovare, Espace muséographique de l’Île de Sein vă permite să învățați multe despre salvarea pe mare. Într-adevăr, Raz de Sein, ruta maritimă dintre insulă și Pointe du Raz, este o zonă destul de periculoasă, deoarece curentul este puternic, iar recifele se sparg uneori.

Multe salvări au avut loc datorită prezenței SNSM pe insulă. Acest spațiu reconstituie această istorie plină de evenimente a insulei. În plus, vă oferă ocazia de a vizita Ile de Sein așa cum era în trecut: viața de zi cu zi, locuitorii… O vizită educativă, care vă va sensibiliza cu privire la viața de pe insulă.

3. Satul din Ile de Sein

  Insula Sein din Bretania, Franța

Credit foto: Shutterstock – RVillalon

Pentru a vizita Ile de Sein, veți trece inevitabil prin satul său. Este, într-adevăr, foarte special și, prin urmare, merită distracțiile. Străzile sunt foarte înguste, pentru a tăia vântul, având în vedere lipsa copacilor de pe insulă.

Satul devine locul ideal pentru a te pierde, pentru a descoperi frontoanele, aleile, zidurile fiecărei case. La colțul uneia dintre ele, este posibil să întâlniți un locuitor care va fi fericit să vă povestească despre insulă și istoria ei.

4. Monumentul Forțelor Navale Franceze Libere

monument de sânziene

Credit foto : Facebook – Ile de Sein

Dacă vă interesează istoria cu majuscule, trebuie să treceți pe lângă Monumentul Forțelor Navale Franceze Libere (FNFL).

Acest monument a fost ridicat în onoarea marinarilor-soldați din Ile de Sein care au participat la evacuarea Dunkerquei cu bărcile lor de pescuit. Un mod frumos de a le aduce un ultim omagiu.

5. Canotaj în jurul insulei

caiac sein

Credit foto : Facebook – Ile de Sein Nautisme

La urma urmei, de ce să nu vizitați Ile de Sein de pe apă? Dacă vă puteți distra și să fiți activi din punct de vedere fizic, atunci dați-i drumul! În puțin peste 2hPuteți merge pe jos în jurul insulei! De asemenea, nu este exclus să întâlnești fauna acvatică locală!

Bineînțeles, nu veți fi singuri, un ghid vă va însoți pentru a supraveghea manipularea echipamentului. Și, mai ales, dacă vă întoarceți! Accidentele de caiac-canoe sunt rare, dar cum riscul zero nu există, este mai bine să fii pregătit.

Pescuit cu caiacul

Pentru pasionații de pescuit, puteți opta pentru pescuitul cu caiacul! Și da, pe lângă practicarea activității, veți gâdila fundul și poate vă veți aduce înapoi masa de seară. Această activitate poate fi rezervată în avans și este supravegheată de profesioniști.

6. Tur ghidat al Ile de Sein

Insula Sein, Bretania

Credit foto: Shutterstock – Gregory Valle

Vizitarea Insulei Sein se poate face și prin inspectarea terenurilor sale. Aceasta este o oportunitate pentru un tur ghidat! Aproximativ două ore de mers pe jos, timp în care un ghid vă povestește istoria insulei. Trecutul, prezentul și, poate, puțin despre viitorul său. Aflați mai multe despre viața locuitorilor, ce le-a marcat viața și cum își gestionează astăzi insularitatea. Anecdote sau fapte istorice, această vizită ghidată vă va încânta setea de a afla mai multe despre această mică insulă de la capătul Finistère.

7. Plaja

Plaja mare de pe insula Sein din Bretania, Franța

Credit foto: Shutterstock – RVillalon

Când vizitați Ile de Sein, veți observa că nu toată coasta este formată din mici puncte stâncoase. De fapt, există câteva plaje unde puteți petrece un moment de liniște.

Departe de agitație, dar aproape de alge și de parfumul lor, vă puteți reîncărca bateriile în fața imensității oceanului. Ia-ți timp să te bucuri și lasă-te invadat de sufletul insulei!

Cel mai apropiat oraș important de Ile de Sein este Quimper, unde există un aeroport și o gară care asigură legătura cu restul țării. Găsiți o ofertă interesantă pe site-ul partenerului nostru Skyscanner. Pe de altă parte, nu există prea multe modalități diferite de a ajunge la Ile de Sein. Într-adevăr, această limbă de pământ este accesibilă doar pe mare!

Prin navetă

  • O legătură permanentă între continent și insulă este asigurată de către Compagnie Maritime Penn ar Bed. Călătoria durează aproximativ 50min și pleacă de la Audierne. Vă rugăm să rețineți că, în caz de condiții meteorologice nefavorabile, plecarea se face din Douarnenez, iar călătoria se prelungește cu o oră. În sezonul de vârf, sunt posibile plecări din Brest sau Camaret-sur-Mer.
  • O altă companie, compania Finist’mer deschide, de asemenea, un serviciu de vară de la Audierne. Verificați la ambele companii și alegeți-o pe cea pe care o preferați.

Cu barca de agrement

Dacă dețineți propria dvs. barcă sau decideți să închiriati una veți avea posibilitatea de a parca în portul din Ile de Sein.

Nu este permisă ancorarea în canalul marcat sau în zona de întoarcere. Nu pe aici trec navele de transfer cu pasageri. De asemenea, geamandurile de acostare deja prezente aparțin rezidenților sau sunt private; întrebați despre ele când ajungeți la chei.

Un ultim lucru, pe insulă nu există provizii disponibile: nici mecanici, nici un depozit de combustibil. Așadar, fiți pregătiți și verificați-vă barca înainte de plecare.

Cu taxiul de apă

Există o ultimă modalitate de a ajunge pe mare pe Insula Sein: taxiul de apă. Plecând tot de la Audierne, dar în afara orarului impus, bărcile-taxi sunt gata să vă transporte în fiecare zi a anului. Acesta este Compagnie Farandole care se ocupă de asta. Avantajul este real, mai ales dacă ați ratat naveta sau dacă programul pur și simplu nu vă convine. Pe de altă parte, ar trebui să vă așteptați în continuare 140€ pentru o excursie pentru 1 până la 7 persoane.

Unde să vă cazați pe Ile de Sein ?

Deși insula este foarte mică, acest lucru nu o împiedică să fie foarte primitoare și să vă ofere un loc unde să vă petreceți noaptea. Nu ezitați să comparați ofertele și prețurile la un comparator de hoteluri . În primul rând, pe Drumul Farului, Hotel-Restaurant d’Ar Men își deschide porțile pentru dumneavoastră. Camerele sunt liniștite și dispun de tot confortul necesar pentru un sejur reușit. Bucătăria servită variază în funcție de peștele local!

Altfel, dacă vă place să intrați în contact și cu localnicii, puteți alege dintre numeroasele Airbnb și pensiuni disponibile în Ile de Sein. De exemplu, Frédéric Le Borgne și casa sa de caracter în care a instalat 5 apartamente. Ideal dacă sunteți în căutarea de intimitate și autonomie!

Sau din nou, Gwendolyn și Johann Langonné vă urează bun venit în casa lor călduroasă, cu fața la ocean, de-a lungul Quai des Paimpolais. Mai puțină intimitate, dar o plăcere multiplicată de priveliștea asupra mării și de amabilitatea acestui cuplu! Deci, ești pregătit pentru viața pe plajă?

Lasă un comentariu

TravelMax.ro