Cele 6 lucruri pe care trebuie să le faci în Ménerbes

Doriți să vizitați Ménerbes în Luberon? Descoperă cele 6 lucruri pe care nu trebuie să le ratezi în acest cel mai frumos sat din Franța!

Situat în Provence, Ménerbes este unul dintre cele mai de succes sate franceze. Construit pe un pinten stâncos din Luberon, acest sat pitoresc pare să iasă din calcarul masivului. Astăzi, vizitatorii se înghesuie să descopere acest sat frumos și abrupt, casele sale frumoase, vilele sale private și străzile sale pietruite. Doriți să vizitați Ménerbes? În acest articol, vă vom arăta cele 6 lucruri pe care trebuie să le faceți în Ménerbes în timpul șederii dumneavoastră!

1. Satul Ménerbes

menerbes sat

Credit foto: Shutterstock – Celli07

Vizitarea satului în sine este, evident, primul lucru pe care ar trebui să-l faceți în Ménerbes. Cel mai frumos sat din Franța găzduiește câteva mici comori istorice și arhitecturale pe care trebuie neapărat să le descoperiți. Primul este, cu siguranță, Castelet. Fiind proprietate privată, din păcate nu este deschis publicului. Cumpărat în 1953 de pictorul de renume internațional Nicolas de Staël, acesta domină maiestuos satul.

După ce o admirați, vă recomandăm să aruncați o privire la casele emblematice din Ménerbes, cum ar fi cea a Dorei Maar. Dora Maar a fost muza și partenera lui Pablo Picasso pentru o perioadă de timp. Până la moartea sa, în 1997, a stat în fiecare vară în fermecătorul său conac din secolul al XVIII-lea. Acolo a pictat peisajele din jur.

În cele din urmă, nu ratați bisericile fermecătoare ale satului în timpul plimbării pe străzile pietruite. Peste tot vă așteaptă priveliști frumoase la Luberon.

2. Vechea Abație Saint-Hilaire

Abația Saint-Hilaire<

Credit foto: Wikipedia – Jean-Marc Rosier

Construită pe o pantă abruptă cu vedere spre Luberon, această fostă mănăstire carmelită din Ménerbes și-a păstrat unitatea arhitecturală medievală, datând din secolul al XIII-lea. De asemenea, puteți vedea extinderea sa din secolul al XVII-lea. Veți putea admira o biserică frumoasă și sobră, construită din piatră cioplită și acoperită cu o boltă de butoi spartă.

Puteți vedea, de asemenea, o terasă mare, formată de zidul de apărare și de turnul său de protecție a sitului, toate datând de la sfârșitul secolului al XVI-lea. Trebuie remarcat faptul că această fostă mănăstire a găzduit inițial o comunitate de pustnici refugiați de pe Muntele Carmel din Palestina în timpul cruciadelor. Au trăit aici timp de cinci secole.

3. Casa Trufelor și a Vinului

Casa de Trufe și Vinuri

Credit foto: Facebook – MAISON DE LA TRUFFE ET DU VIN DU LUBERON

Construit în secolele al XVII-lea și al XVIII-lea, Hôtel d’Astier de Montfaucon aparține primăriei din Ménerbes din 1751. În prezent, găzduiește Maison de la Truffe et du Vin du Luberon.

Dacă veniți să vizitați Ménerbes, nu trebuie să ratați acest loc. Dedicat descoperirii și cunoașterii lumii trufelor și a vinului, în pivnițele sale se află oenotecă a Parcului Regional Luberon. Acolo veți găsi aproape toți producătorii de vinuri din teritoriu, cu denumirile de origine protejate Luberon, Ventoux și Pierrevert. De asemenea, puteți cumpăra și degusta produse pe bază de trufe.

În timpul sezonului, veți găsi, evident, trufe proaspete, Melanosporum iarna și Aestivum vara.

4. Muzeul Tirbușonului

Muzeul Tirbușonului

Credit foto: Facebook – Domaine de La Citadelle

Dacă vă întrebați ce să faceți în Ménerbes, nu uitați să vizitați muzeul tirbușonului. Aceasta din urmă prezintă peste 1200 de piese din secolul al XVII-lea până în zilele noastre. Veți putea admira primul tirbușon din oțel forjat manual, dar și obiecte de artă din aur masiv, fildeș sau argint.

Acest muzeu atipic vă va purta într-o călătorie de-a lungul secolelor și a țărilor, pe măsură ce descoperiți această colecție unică. Acesta este situat la poalele satului și face parte din Domaine Viticole de la Citadelle, un alt loc pe care trebuie să-l vizitați în Ménerbes.

5. Grădina Botanică a Cetății

grădini cetate vizita Ménerbes

Credit foto : Facebook – Domaine de La Citadelle

După ce ați descoperit muzeul tirbușonului, ar trebui să faceți un tur al Grădinii Botanice din vecinătate. Această grădină frumoasă este un cadru verde magnific care se întinde pe 5 hectare. Restanțierile originale, care datează din secolul al XVIII-lea, au fost restaurate pentru a găzdui diferite spații.

Printre acestea se numără o grădină de trufe, o grădină de plante medicinale, o grădină de plante aromatice, o grădină de plante sălbatice comestibile și o alta dedicată plantelor magice. În timpul acestei plimbări, vă veți bucura și de o priveliște magnifică asupra Luberonului, a Munților de Vaucluse și a Ventouxului.

6. Masivul Luberon

masivul luberon vizita Ménerbes

Credit foto : Shutterstock – Marina VN

Pentru a încheia vizita la Ménerbes, nu ratați o drumeție în masivul învecinat de la Luberon. Dacă vă place să vă plimbați, numeroasele poteci din Luberon vă vor permite să descoperiți masivul în propriul ritm.

De la o scurtă plimbare liniștită la o drumeție sportivă, veți traversa păduri, garighete, podgorii sau câmpuri de lavandă. Pe drum vă așteaptă priveliști superbe asupra întregului parc natural regional și chiar asupra orașului Ménerbes!

Ménerbes este situat în inima Parcului Natural Luberon. Din fericire, se poate ajunge ușor din orașele din jur, fie cu mașina, cu autobuzul sau chiar cu bicicleta. Cu avionul, puteți ateriza la Aeroportul Montpellier sau la Aeroportul Marsilia-Provence. Puteți utiliza un comparator de zbor precum Skyscanner pentru a găsi bilete la cel mai bun preț.

Puteți ajunge la Avignon și apoi la Cavaillon cu autobuzul sau cu trenul. Din Cavaillon puteți lua un autobuz local pentru a vizita Ménerbes. Cu toate acestea, cursele locale de autobuz sunt rare, de obicei două pe zi în zilele lucrătoare.

Deci, cel mai bine este să ajungeți în sat cu mașina sau cu bicicleta. Dacă veniți cu mașina, puteți urma D2 și apoi D3 din Cavaillon, pe partea Marsilia. Călătoria durează doar 20 de minute din acest oraș. Autostrada Soleil trece prin apropiere. Din nord-vest și în special dinspre Avignon, puteți urma N7 și apoi D900 spre Beaumettes. La Beaumettes, luați D29 și apoi D103 pentru a ajunge la Ménerbes.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro