Cele 4 lucruri pe care trebuie să le faci în Koufonissia

În timpul șederii în Grecia, plănuiți să faceți o diversiune în Micile Ciclade, în special pentru a vizita Koufonissia? Consultați sfaturile noastre de top.

Insula Koufonissia, numită și Koufonissi sau Koufounisi, este liniștită și surprinzătoare cu apele sale cristaline. Sunt apreciate frumoasele sale golfuri, precum și piscinele naturale. Cu o atmosferă boemă și modernă, ar fi păcat să vizitați insulele grecești Santorini, Mykonos sau Corfu fără a vizita Koufonissia. Încă puțin cunoscută, este aproape de Schinoussa, Donoussa sau Iraklia.

Koufonissi este format din trei insule. Keros este o mică insulă nelocuită. Kato Koufonissi este o insulă aproape pustie, cu doar câțiva locuitori în timpul verii și câteva plaje. Apoi, mai este Pano Koufonissi. Când vorbim despre insula Koufonissia – cunoscută și sub numele de Koufonissi sau Koufounisi – vorbim despre această a treia insulă. Se întinde pe o suprafață de 5,7 km². Este bine dezvoltată, cu hoteluri, restaurante, magazine și marea ca unic fundal.

1. Satul Koufonissia

satul koufonissi cyclades

Credit foto: Flickr / Luca Conti

Insula Koufonissia este formată dintr-un sat principal, Chora. Turiștii abundă în luna august. În această perioadă, sunt mult mai mulți vizitatori. Chora oferă baruri la modă, dar și mici taverne, unde oamenilor le place să stea. Satul este tipic pentru insulele grecești și își etalează cele două culori frumoase: albastru și alb. Deși este mică, este plăcută. În satul Chora se poate merge pe jos pentru a se plimba sau pentru a descoperi puncte de vedere frumoase.

Insula Koufonissia este mică, dar nu-și uită calitatea vieții. Aici s-au dezvoltat multe baruri la modă, restaurante gourmet și diverse magazine. Seara, insula din Micile Ciclade se animă și devine un loc la modă.

2. Adrese gourmet și la modă în Koufonissia

restaurante în koufonissia grecia

Credit foto: Flickr / Luca Conti

Barurile și restaurantele sunt bine reprezentate pe insula Koufonissia. O vacanță pe această insulă grecească se bazează pe plăcerile mesei. Vă puteți bucura de peștele proaspăt al zilei sau de o băutură cu vedere la mare. Iată câteva adrese recomandate:

  • Taverna de pește Capetan Nikolas din Chora: fructele de mare și peștele gătit provin din captura zilei. Totul este făcut pentru a vă bucura și a descoperi mâncărurile tradiționale din Grecia. Aici, o mențiune specială pentru pastele cu homar;
  • Venetzanos din Chora: această tavernă este un loc bun pentru a lua un prânz bun cu mici mâncăruri fierte la foc mic. Must: atmosfera foarte răcoroasă care domnește. Totul este făcut pentru a vă face să vă simțiți bine și să vă bucurați de vacanță pe această insulă din Ciladele Mici;
  • Pentru o băutură la sfârșitul zilei în Chora, mergeți la barul Sorokos. Vizitatorii adoră atmosfera modernă. Vizitați și barul Scholio, o fostă școală de piatră.
  • Dacă vă aflați în Pori, Kalofego este unul dintre cele mai bune baruri și restaurante de pe insulă. Are o locație magică, cu vedere la plajă.

3. Plajele din Koufonissia

plajele din koufoussinia

Credit foto: Flickr / Luca Conti

Insula Koufonissia este o alegere bună pentru cei cărora le place să se plimbe de la o plajă la alta. Are cinci plaje principale, conectate între ele prin poteci pe malul mării. Koufonissia este o insulă mică. Este ușor și plăcut să te deplasezi pe jos.

Această insulă din Cilicatele Mici atrage din ce în ce mai mulți oameni, în special pentru plajele sale frumoase și apele turcoaz, care contrastează cu peisajul stâncos frumos. Această insulă discretă, situată la sud-est de Naxos, își păstrează natura și frumusețea. Unii ar spune chiar că este un mic paradis ieșit din timp. Koufonissia este un loc unde vă puteți relaxa, vă puteți bucura de plajă și puteți admira peisajul. În ultimii ani, această insulă a devenit din ce în ce mai populară, pentru că aici vă puteți lăsa să vă abandonați. După plajă, vă puteți relaxa cu un cocktail sau o masă bună într-o tavernă de pește cu vedere la mare, desigur.

Cele cinci plaje principale sunt Limani, Foinikas, Fanos, Italida și Pori. Acestea sunt situate destul de aproape una de cealaltă și sunt legate între ele prin poteci pe malul mării.

Majoritatea plajelor au nisip blond, apă limpede și sunt neamenajate. Cu această stare naturală, te simți rapid imersat în acest decor de carte poștală. Dimineața, înainte de ora 11.00, plajele sunt foarte liniștite, deoarece navele de croazieră nu au sosit încă. Cu toate acestea, aveți grijă să nu lăsați soarele să vă prindă cu garda jos. Plajele din Insula Koufonissia nu au aproape deloc umbră. Luați cu dumneavoastră ceva pentru a vă proteja și pentru a vă menține hidratat.

Plaja Ammos și plaja Finikas

Plaja centrală este Ammos Beach. Este cel mai apropiat de centrul orașului și de port, așa că nu aveți cum să îl ratați. Imediat ce debarcați pentru a vizita insula Koufonissia, bucurați-vă de prima dvs. scufundare.

Urmând drumul de coastă estică, continuați până la o potecă. Există multe plaje mici unde vă puteți relaxa. Dacă veți continua puțin mai departe, veți ajunge la plaja Finikas. Există chiar și un restaurant acolo.

Plaja Platia Pounta și plaja Fanos

În continuare, veți ajunge la Plaja Platia Pounta și apoi la Plaja Fanos. Veți găsi întinderi frumoase de nisip și mici golfuri private. Dacă doriți să vă puneți doar două prosoape, sunteți servit. Este o adevărată bucată de paradis! Nu fiți surprinși, mulți naturiști se întâlnesc în Koufonissia. Nu există nicio distincție între naturiști și textile. Fiecare face baie după bunul plac, cât mai aproape de natură.

Plaja Pori: Paradise Beach

Dacă sunteți în căutarea propriei bucățele de paradis, s-ar putea să vă aflați puțin mai departe, pe plaja Pori, cea mai mare plajă din Koufonissia. În această lagună paradisiacă, apa este transparentă. Iar pentru a vă bucura de acest loc pe tot parcursul zilei, există chiar și un restaurant la fața locului.

Pentru cei care nu au chef să meargă pe jos până la plaja Pori, mai ales dacă căldura este copleșitoare și sunteți bine încărcați, există un autobuz cu barca. Acesta pleacă de pe plaja centrală din Koufonissia. Merge pe o plajă mare. Există diferite ore de transfer pe parcursul zilei.

O altă opțiune este să mergeți cu mașina până la plaja Pori Beach pe drumul care trece prin centrul insulei. Dacă găsiți un șofer de mașină prietenos, rugați-l să vă lase la plajă. Dacă nu, luați o bicicletă. Această traversare poate fi un pic complicată dacă nu sunteți un mare sportiv. Într-adevăr, insula nu este atât de plată pe cât pare!

4. Plimbări și piscine naturale

Când vă veți sătura de plajă, nu ezitați să vă plimbați de-a lungul plajelor. Peisajul este uimitor. În cazul în care plimbările au loc la începutul sau la sfârșitul zilei, lumina nu este aceeași. Reflexiile pe apă sunt întotdeauna superbe. Departe de valurile de turiști, vă puteți bucura de plimbări de-a lungul golfurilor la răsărit sau la apus.

După plaja Fanos, nu ezitați să mergeți mai departe. Apare un bazin natural. Această piscină sculptată de natură în stâncă este perfectă pentru a explora fundul mării. Dacă v-ați adus masca și tubulatura, vă veți bucura de scufundări acolo, dacă nu cumva preferați să săriți în apă doar pentru a vă răcori…

Koufonissia este accesibilă cu barca din porturile Pireu sau Rafina din Grecia. De asemenea, este posibil să luați un autobuz de transfer de pe celelalte insule din Ciclade. Puteți pleca din Amorgos (1 oră cu mașina) sau din Naxos, Santorini, Kimolos, Anafi sau Ios.

Transferurile regulate sunt convenabile pentru vizitarea insulei Koufonissia. Acestea vă permit să planificați o excursie de o zi sau un sejur de câteva zile.

La Koufonissia se poate ajunge și cu barca din Rodos, Creta sau alte insule grecești.

Găsiți cele mai bune oferte de zbor din Atena, Rodos sau Creta, folosind comparatorul de zboruri Ulysse. Apoi mergeți cu barca pe insula Koufonissia.

Unde să stai în Koufonissia?

cazare în koufonissia

Credit foto: Shutterstock / Constantinos Iliopoulos

Koufonissia este un mic lanț format din două insule principale. Astfel, puteți sta pe una dintre cele două insule principale: Epano Koufonissi și Kato Koufonissi.

TravelMax.ro