Cele 18 lucruri care nu trebuie ratate în Cap Corse

Porniți într-o aventură pe “insula în insulă” din regiunea Corsica, cu selecția noastră de 18 lucruri de făcut în Cap Corse!

Îndreptați-vă spre peninsula Cap Corse, la capătul nordic al insulei, pentru a descoperi un tărâm al contrastelor. Între peisaje maritime și montane, admirați o panoramă unică și singulară!

Frumusețea sa izbitoare se întinde pe o distanță de 14 km, de la marea nordică a orașului Bastia până la Ersa. Aceasta este o oportunitate de a porni într-o excursie pe unul dintre cele mai renumite drumuri din Corsica. Prin această “limbă de pământ” sălbatică, descoperiți sate și colțuri naturale discrete și conservate. Generation Voyage are soluția, sub forma unui ghid al punctelor de interes din peninsulă. Iată cele 18 lucruri pe care trebuie să le faci neapărat în Cap Corse!

1. Erbalunga

În vizită la Cap Corse: Erbalunga

Credit foto: Shutterstock – Pawel Kazmierczak

Supranumit “cuibul pictorilor”, cătunul Erbalunga este o comună frumoasă și pitorească de pe coasta de est a Cap Corse. Într-adevăr, este obiectul fascinației pentru mulți artiști. Pictorii de pe insulă merg acolo pentru a o imortaliza încă din anii 1960.

Acest sat frumos, cu străzi pietruite și pasaje boltite, oferă, de asemenea, plimbări relaxante la umbra palmierilor și platanilor. Vizita la acest colț subțire de pământ se va încheia cu turnul genovez în ruine, clasificat ca “Monument istoric” din 1995.

2. Sisco

În vizită la Cap Corse: Valea Sisco

Credit foto: Shutterstock – Jon Ingall

În fosta capcană Brando, valea Sisco se întinde pe 25 km² între munte și mare. Această parte a Cap Corse atrage vizitatorii pentru mediul său, care este favorabil turismului, și pentru patrimoniul său, care este încărcat de istorie.

Lanțul axial al peninsulei se ridică la o înălțime de 1.311 m. Cu climatul său maritim, valea este perfectă pentru o gură de aer proaspăt în fața Mediteranei. De asemenea, puteți vizita municipalitatea omonimă a văii. Aici veți descoperi o acoperire vegetală formată în principal din tufișuri mediteraneene scurte.

3. Pietracorbara

Vizitarea Cap Corse : Pietracorbara

Credit foto: Wikipedia – Jean-Michel Raggioli

La 18 km de Bastia, Pietracorbara se întinde de la mare până la muntele Alticcione. Este împărțită în șapte cătune situate la altitudini de 100 m și 400 m. Comuna și casele sunt concentrate în principal pe câmpie.

Autentic și pitoresc, satul reunește case toscane ale corsicanilor din America, turnuri și poduri genovezești, capele baroce, fântâni tradiționale și cuptoare de pâine. Traseele și circuitele marcate vă permit, de asemenea, să faceți drumeții în ținuturile sale sălbatice.

4. Pino

Vizitarea Cap Corse : Pino

Credit foto: Flickr – zvenklem

Înconjurat de o floră bogată, satul Pino este o comună discretă din fosta capcană Luri, în Cap Corse. Ideală pentru un moment de leneveală la soare, plaja Anse d’Aliso oferă apă limpede și o plajă cu nisip fin ușor accesibilă. Dar celălalt obiectiv turistic principal din Pino este marina din Scalo, cu turnul său genovez magnific.

5. Bastia

Vizitarea Cap Corse : Bastia

Credit foto : Shutterstock – Eva Bocek

Nu poți scrie un ghid al peninsulei fără să treci prin Bastia. Prefectura Haute-Corse este o destinație de vizitat în Cap Corse.

Cu eticheta de “Ville d’Art et d’Histoire”, Bastia și-a păstrat întotdeauna moștenirea barocă. Plimbați-vă prin centrul vechi, unde se află sufletul orașului. Pitorescul său port vechi, Place Saint-Nicolas, cetatea Terra-Nova… Bastia merită un ghid propriu pentru a detalia imensitatea sa culturală și turistică.

6. Olmeta-di-Capocorso

În vizită la Cap Corse : Olmeta-di-Capocorso

Credit foto: Shutterstock – Jon Ingall

La ieșirea de pe șoseaua Cap Corse, faceți o pauză în comuna Olmeta-di-Capocorso!

Aflat la câțiva kilometri de Nonza, este renumit pentru vegetația sa sălbatică și pentru coasta sa superbă. Dar bijuteria locului rămâne portul de agrement Negru. Situat în mijlocul unei rezervații naturale, acest monument de arhitectură din secolul al XVI-lea este format dintr-un turn genovez și un pod cu două arcade care traversează râul.

Dar comuna este, de asemenea, unul dintre punctele de acces la Monte Stello, cel mai înalt vârf din Cap Corse!

7. Monte Stello

În vizită la Cap Corse: Monte Stello

Credit foto: Flickr – guitarfish

Considerat acoperișul Corsicii, masivul Monte Stello atinge o altitudine de 1.306 m. Domină văile Brando, Olmeta-di-Capocorso, Ogliastro și Sisco.

Pentru pasionații de drumeții, panorama sa, deschisă în cea mai mare parte a Capului, face din Monte Stello o plimbare de referință în apropiere de Bastia.

8. Urma vameșilor

În vizită la Cap Corse : Traseul vameșilor

Credit foto : Shutterstock – Valenti Renzo

Poteca de coastă a vameșilor reunește trei situri distincte.

Portul Macinaggio

În primul rând, Macinaggio este un loc pe care trebuie neapărat să-l vizitați în Cap Corse. Este cel mai mare port de agrement din peninsulă, iar atmosfera sa maritimă caldă vă invită la relaxare. Este foarte recomandat să faceți o pauză pe una dintre terasele însorite ale celebrelor gelaterii din port.

Calea intermediară

Dar portul Macinaggio este, de asemenea, punctul de plecare al traseului vamal. Acest traseu de drumeție este renumit în toată regiunea Cap Corse. Între maquis și mare, se dezvăluie priveliști magnifice, plaje superbe și golfuri sălbatice pe un traseu de 3h30.

Plaja Baracaggio

La sfârșitul excursiei pe traseul vamal, opriți-vă la plaja Baracaggio. Cu vedere la rezervația Insulelor Finocchiarola, această frumoasă plajă de nisip este perfectă pentru a vă relaxa după drumeție.

9. Ersa

În vizită în Cap Corse: moara Mattei din Ersa

Credit foto: Shutterstock – Martin Sun

Satul Ersa, unde se află plaja Baracaggio, se află la capătul nordic al vârfului Cap Corse.

Amplasat în munții din vechiul bazin Luri, Ersa este plin de minuni naturale. Dar orașul are și o moștenire istorică. Importanta sa fațadă maritimă i-a conferit odinioară o poziție strategică pe Mediterana.

Moara Mattei, un alt monument al satului, este ultima dintre multele mori de vânt care împânzesc Cap Corse. Acesta oferă o panoramă somptuoasă a coastei.

10. Rogliano

Vizitarea Cap Corse : Rogliano

Credit foto: Shutterstock – BTWImages

Născut din fuziunea dintre San Colombano și Chiapella, Rogliano se află pe malul Mării Ligurice și al Mării Tireniene, la 40 km de Bastia.

Cei 13 km de coastă oferă un patrimoniu bogat, cu o istorie chinuită de războaiele din secolul al V-lea. Pasionații de oenologie vor putea, de asemenea, să aprecieze vinurile AOC dezvoltate în comună datorită unei podgorii de peste 25 de hectare.

11. Marina Tollare

Tollare

Credit foto: Shutterstock – Michel Peres

Un colț puțin cunoscut din Cap Corse, Tollare este un cătun modest, chiar pe malul oceanului. Cu micul său port de pescuit, cu casele sale vechi acoperite de șisturi cenușii și cu turnul genovez, vă puteți bucura de perspectiva aproape infinită asupra Mării Mediterane.

12. Saint-Florent

Saint-Florent

Credit foto: Shutterstock – Pawel Kazmierczak

Situată într-un golf frumos care îi poartă numele, Saint-Florent este o stațiune balneară magnifică și un loc de vizitat în Cap Corse.

Adesea numit “Saint-Tropez al Corsicii”, vechiul oraș genovez primește în fiecare an numeroase iahturi. Farmecul său rezidă în orașul vechi, cu casele sale colorate, cheiurile sale potrivite pentru plimbări și debarcaderul său.

13. Centuri

Centuri

Credit foto: Shutterstock – Bensliman Hassan

Printre cele mai frumoase sate franceze, Centuri este o comună care aparține de fosta capcană Luri, în Cap Corse.

Este un orășel fermecător pe malul mării, cu bărci colorate și treninguri. Dar este, de asemenea, primul port de pescuit de homari din Franța. O pauză de prânz este așadar necesară într-unul dintre restaurantele din port pentru a gusta acest delicios preparat local!

14. Canarul

Canarul

Credit foto: Shutterstock – Naeblys

La fel ca multe sate din partea vestică a Capului Corse, Canari a fost format prin alăturarea mai multor cătune care se agățau de pantele văilor deschise spre mare. Numeroasele activități agricole, industriale, maritime și comerciale au fost cele care au dat naștere comunei.

Numeroase plimbări și plimbări cu calul vă vor permite să explorați regiunea. Dar nu ratați rămășițele cătunelor, ceasul central și marinărelile Scala și Canelle pentru un apus de soare magnific.

15. Nonza

Nonza

Credit foto: Shutterstock – Rolf E. Staerk

Comuna Nonza este înrădăcinată pe o stâncă de pe Monte Stello. A fost fosta capitală a județului Nonza.

Acest sat fortificat oferă priveliști frumoase asupra Golfului Saint-Florent, iar întreaga coastă din nordul comunei este, de asemenea, formată dintr-o plajă imensă de nisip și pietricele negre. Înainte de a pleca, opriți-vă în turnul Paoline și serviți o băutură sub platanii de la Café de la Tour!

16. Patrimonio

Patrimonio

Credit foto: Shutterstock – La Su

Aflată la doar câțiva kilometri de Saint-Florent, această comună din regiunea Nebbio este o vizită obligatorie în Cap Corse pentru patrimoniul și producția sa de vin.

Aici pot fi găsite urme ale perioadei neolitice, după cum o atestă prezența unei statui-menhir în apropiere. Însă Patrimonio este cel mai bine cunoscut pentru podgoriile sale și pentru vinurile sale roșii, roze și Muscat AOC.

17. Excursie cu barca

Excursie cu barca la Bastia

Credit foto: Shutterstock – Pawel Kazmierczak

Una dintre activitățile care influențează reputația Corsicii și a peninsulei sale este, într-adevăr, scufundarea. Într-adevăr, apele din Cap Corse abundă de o faună bogată și conservată: stinghii, madrepores, mreane…

Și ce mod mai bun de a ajunge la aceste locuri de scufundări decât cu barca? Pornind din portul vechi din Bastia, sunt propuse mai multe excursii pentru a descoperi fundul magnific al Capului Corse.

18. Specialitățile din Cap Corse

Storzapretti

Credit foto: Facebook – Citadelle Bar

Faceți o călătorie cu papilele gustative în gastronomia din Cap Corse. În meniu, vă așteaptă diverse feluri de mâncare, care amestecă verdețuri, pește și carne.

  • L’aziminu : Dorada, merlan, grayling, pește scorpion… acest fel de mâncare ar putea fi comparat cu bouillabaisse din Marsilia. Dar atingerea uleiului de măsline, cu un strop de pastis local, distinge rețeta;
  • Storzapretti: găluște de zarza sau spanac și brocciu coapte în cuptor, pe care basarabenii le adoră;
  • Flan de castane: Asemănător cu flanul parizian, se distinge prin felia sa destul de maronată. Desertul poate fi servit cu un coulis de clementine sau cu un caramel de portocale.

Pentru a ajunge la Cap Corse, sunt disponibile mai multe opțiuni de transport:

  • Cu mașina: Autostrăzile A6, A42 și A43 vă vor duce la Genova. De aici va trebui să luați un feribot spre Bastia. Apoi luați D80 și D32 până la Cap Corse. Călătoria până la Genova va dura 17h de la Paris, 14h din Toulouse și 18h din Lille ;
  • Cu avionul: cea mai eficientă și mai rapidă soluție este zborul. Pentru a zbura spre Cap Corse, aeroportul Bastia este cel mai apropiat. Găsiți oferte de zbor mai bune folosind un comparator de zboruri, cum ar fi Skyscanner.

Unde să stați în Cap Corse ?

Pentru șederea dumneavoastră, comunele și satele din Cap Corse sunt mult mai recomandate dacă doriți să vă cufundați în atmosfera regiunii. Erbalunga, Ersa sau Pietrocorbara sunt exemple foarte bune de sate cu posibilități de cazare.

Dar dacă totuși preferați să stați în marile orașe, există opțiuni de hoteluri, apartamente sau apartamente de vacanță.Airbnb sunt disponibile în Bastia sau Saint-Florent. Dacă doriți să aveți acces la o gamă completă de locuri de cazare, folosiți un comparator de hoteluri.

TravelMax.ro